Tips om 12 härliga Weekendresmål.

Allmänt, Weekendresor / weekendresa / Permalink / 0
(null)
Vi gillar weekendresor/minisemestrar  och gör 5 till 7 varje år - vi har i det här inlägget samlat många foton, tips, fakta och erfarenheter från 12 av våra favoritresmål för en weekendresa.
 
Det finns länkar till artiklar om resmålen där vi skrivit om resmålen med tips om bl a Boende-Restauranger-Shopping-Sevärdheter-Utflykter-Kommunikationer med mera. Det kan kanske ge er lite inspiration till en kommande resa. 
(null) 
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 12 -15 resor per år, både korta och långa resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi delar mer än gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter. Vi har förutom resor vin och mat som våra stora intressen.
 
Här hittar ni bilder och information om 12 trevliga weekendresmål - via länkarna kan ni läsa mer om resmål som ni är extra mycket intresserade av - länkarna leder till våra blogginägg om respektive resmål - fullspäckade med bilder, fakta och tips. Har ni frågor om remålen får ni mer än gärna höra av er via bloggen, Facebook, Instagram eller messenger.
 
Våren 2024 besökte vi Oslo, London, Alicante, Malmö, Barcelona - under andra halvåret Kiruna, Oslo, Rom/fiumicino, Alicante, Kiel. som weekendresa/minisemster.
 
1. London 🇬🇧 2. Barcelona. 🇪🇸 3. Alicante 🇪🇸 4. Berlin 🇩🇪 5. Rom/Fiumicino 🇮🇹 6. Nice 🇫🇷  7. Amsterdam 🇳🇱 8. Krakow 🇵🇱 9. Gdansk 🇵🇱 10. Brygge/Gent 🇧🇪 11. Köpenhamn 🇩🇰  12. Oslo 🇳🇴
  
London 🇬🇧(null) 
London har vi besökt mer än 65 gånger - en stad vi aldrig tröttnar på och där vi hela tiden upptäcker mycket nytt. Vårt senaste besök i London var i slutet av fabruari 2024. Vi gillar att promenerar runt i London, det blir 10 000 till 25 000 steg per dag. Vi njuter av atmosfären, besöker många riktigt bra restauranger, besöker museer som Tate  Modern och marknader som Borough Market m fl, vi ser någon bra musikal, shoppar lite till barnbarnen och gör ibland tågutflykter till någon intressant stad inom några timmar från London. I vår stora Londonguide hittar ni mycket spännande om boende, restauranger, sevärdheter, kommunikationer, museer, utflykter, shopping mm Vår stora LONDONGUIDE hittar ni via länken
 
(null) 
Här kan ni läsa mer om 3 härliga dagar i London i slutet av februari 2024 med bl a musikalbesök - med tips om köp av rabatterade musikalbiljetter och restaurangtips.
(null) 
Till London med Eurostar - i maj 2023 tog vi tåget, Eurostar på 2 timmar och 8 minuter från Bryssel till centrala London - under Engelska kanalen. Här kan ni läsa om att resa med Eurostar till London.
  
Barcelona 🇪🇸
(null) 
Vi besökte Barcelona på nytt i slutet av april 2024. VI var där i 3 dygn och besökte bl a Sagrada Familia, La Rambla, Stränder, Hamnområden med mera - vi njöt av goda tapas med gott vin. Vi bodde bra på SB Icaria Hotel, pool och solterass, bara 5-10 minuters promenad från stranden. Via länken hittar ni många bilder och tips
 
Alicante 🇪🇸  - på Costa Blanca Albir, Altea, Benidorm, Calpe, Vilajoyosa, Guardamar
(null) 
I slutet av mars 2024 besökte vi åter igen Costa Blanca - vi bodde i Albir 50 km norr om Alicante och i själva Alicante. Vi gillar att byta boende på våra resor. Albir är en lugn och trevlig ort strax norr om Benidorm - där finns det en lång fin strandpromenad, fina vandringsleder i naturreservatet Serra Gelada, många bra restauranger med mycket rimliga priser mm. Vi har besökt Albir, Altea, Calpe, Benidorm, Alicante m fl orter många gånger - både på våren och på hösten. Mycket trevliga resmål med ett behagligt klimat. I höst reser vi till Alicante igen - vi bor då på Hotel Kaktus i Albir och på Hotel H10 i Benidorm.
(null) 
Albir
 
Här finner ni många bilder och tips om Costa Blanca - i Alicante bor vi på Melia Alicante.
 
  
Berlin 🇩🇪
(null) 
Berlin är en pulserande storstad med ett stort kulturutbud, många spännande museer, bra restauranger och andra sevärdheter. Missa inte Judiska museet, DDR-museum, Botaniska trädgården, förinteslemonumentet, Berlin Story Bunker och en båttur på Spree mm. Vi har besökt Berlin många gånger och vill snart resa dit igen.
 
 Rom/Fiumicino 🇮🇹
(null) 
Fontana di Trevi i Rom. Vi har besökt Rom många gånger under åren - men de senaste 7-8 gångerna har vi valt att bo vid stranden i Fiumicino (10 minuter med taxi från Rom FCO flygplats) och njutit av strandliv och helt fantastiska fisk o skladjursrestauranger. Från Fiumicino beöker vi Rom på dagsbesök och äver andra orter som t ex Lido di Ostia och Ostia Antica. Vi kan varmt rekommendera att bo i Fiumicino när ni flyger till Rom.
 
Vi gjorde ett nytt besök i Fiumicino/Rom under fem dagar i slutet av september 2024.
 
 
(null) 
Fiumicino med strandliv - bara 30 km från Rom
 
 
 Nice/Villefranche 🇫🇷
(null) 
Nice/Villefranche  med flera orter på Franska Rivieran har vi besökt många gånger. Vi har bott på många hotell i Nice och i Villefranche, ca 6 km öster om Nice. När vi flyger till Nice brukar vi samtidigt besöka många andra orter i närområdet med allmänna kommunikationer - t ex Eze Village, Monaco, Beaulieu, Grasse, St Paul de Vence, Villefranche m fl.
(null) 
Villefranche är vår favorit på rivieran, vi var där senast i slutet av april 2024.
 
 
 
Amsterdam 🇳🇱
(null) 
Amsterdam har blivit en stor favorit - vi besöker staden med några års mellanrum. Vi besöker då bl a Rijksmuseum, Van Gogh museet, Heineken Experience och gör båtturer på kanalerna mm. Vi bor alltid på boutiqehotellet Banks Mansion. Vi njuter av Rijstafel på Indonesiska restauranger
 
 
Krakow 🇵🇱
(null) 
Krakows gamla stan är en fin upplevelse. Kazimierz - den judiska stadsdelen är spännande - vi rekomenderar ett besök på en judisk restaurang och lyssna på "Klezmer" den judiska musilken. Givna besöksmål är Saltgruvan och en dagstur till Auschwitz.
 
Gdansk 🇵🇱
(null)
Gdansk i kombination med strandorten Sopot är en härlig kombination. Den gammla tyska hansastaden Gdansk (tidigare Danzig) är en fin stad med många sevärdheter. Westerplatte, ESC på Leninvarvet och utflykt till Sopot är tre måsten.
(null)
Sopot vid havet utanför Gdansk
 
Brygge/Gent 🇧🇪
(null) 
Brygge och Gent  är två städer med en lång och spännade historia. Båda städerna är välbevarade. I Brygge är hela stadskärnan ett av UNESCOS världsarv - men vi föredrar att bo i Gent som är större och ungdomligare. 
(null) 
Här finns det många bilder och tips om både Brygge och Gent som man når lätt med tåg direkt från Bryssels flygplats.
 
  
Köpenhamn 🇩🇰
(null) 
Köpenhamn besöker vi minst en gång om året - en av de största anledningarna är för att äta på de många spännande restaurangerna i Nordens Mathuvustad. Vi besöker också konstmuseer, tar långa promenader i parkerna, besöker Christiania mm I reseguiden "Köpenhamn" hittar ni mängder med bilder och tips.
(null) 
Köpenhamn är "Nordens mathuvudstad" - här finns det bilder och info om 11 av våra favoritrestauranger i Köpenhamn både för luncher och middagar 
 
 
 Oslo 🇳🇴
(null) 
I januari 2024 gjorde besökte vi ett vintrigt Oslo och i juli ett somrigt Oslo. I Oslo besökte vi bl  det nybyggda Munch museet, Aker Brygge, Akerstens Festning mm - Vi besökte även många bra restauranger. I inlägget hittar ni bilder och tips om Oslo från våra två besök under 2024.
 
 
 
Hör gärna av er till oss om ni har frågor om Weekendresor, vi svarar mer än gärna om vi kan. Vi har bilder,tips och info om många fler weekendresmål som vi skrivit om. T ex Hamburg, Dusseldorf, Freiburg, Kiel, Bristol, Brighton, Portsmouth, Sandefjord, Roadtrip i Danmark, Las Palmas , Palma, Verona, Colmar, Reims, Stockholm, Malmö, Kiruna, Göteborg, Svenska Vingårdar, Isaberg, Båstad m fl. 

Vi har besökt många fler weekendresmål som vi ännu inte skrivit några inlägg om som Tallin, Riga, Wien, Budapest, Bratislava, Warszawa, Milano,Venedig, Ancona, Paris, Bryssel, Lissabon, München, Dublin, Glasgow, Edinburgh,Trondheim, Tromsö, Bergen, Ålesund med flera men som vi har en del tips och bilder från om ni är intresserade.
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
 
 
 


Till top