Vi reser bekvämt i Business Class och bor förstklassigt i Las Palmas ☀️🇪🇸 - till ”charterpris”

Flyg, Hotell, Reseinspiration / Permalink / 1
(null)
Lufthansa Business Class
(null) 
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-15 resor per år, bl a har vi gjort 12 Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för vin och mat, vilket ofta blir huvudanledningen till en resa. 
  
Vi vill gära resa bekvämt, utan att behöva stå i långa köer i säkerhetskontrollerna och helst undvika trängseln inne på flygplatserna så långt det är möjligt. Vi uppskattar även att besöka  lounger på flygplatserna samt att få riktigt bra service ombord med bra mat och dryck med mera.  Det är därför som vi försökar att boka Business Class /Premium Economy, så ofta som möjligt, utan att behöva betala för de allra dyraste biljetterna - mer om detta längre fram i inlägget.
 
Den senaste tiden har vi gjort gjort ganska många resor i Europa och vi har då mestadels rest i Business Class eller i Premium Economy. Vi uppskattar än mer att resa i Business Class på våra långa interkontinentala flygningar. Det finns många sätt att resa bekvämt utan att behöva för fullprisbiljetter. Vi har gjort många resor i Business Class med bonuspoäng eller fått till uppgraderingar med poäng eller pengar. Det går även att hittta Business Class biljetter till riktigt bra priser.
 
Vi är just nu på resa, vi är i Las Palmas.  Vi reser i Business Class med Lufthansa och dotterbolaget Discover Airlines -när vi bokade biljetter gjorde vi en jämförelse med kostnaden för en flygstol på charterflyg på samma datum samt med SAS Plus vi betalar samma pris för Business Class som vad flygstolen med charterbolagen kostade vid bokningstillfället och lägre än för SAS Plus.
  
Lufthansa 
(null) 
Lufthansa har vi under åren rest en hel del med och det är ett flygblag som alltid har fungerat utmärkt bra på våra resor. Bilden visar en kontinental frukost på sträckan Göteborg till Frankfurt.
 
Det här ingår i Business Class med Lufthansa inom Europa
 
Bokning av sittplats direkt vid bokningen
Separat Business disk för incheckning på flygplatsen
Bagage - 2 st handbagage (8kg) och 2 incheckade väskor /(23kg) per person
(null)
Fast Track i säkerhetskontyrollen (där det är tillgängligt) Här på Landvetter
(null)
Loungebesök med mat och dryck i en avkopplande miljö (där det är tillgängligt) Frukost i SAS lounge innan avresan till Frankfurt med Lufthansa.
Prioriterad ombordstigning
Fri mittplats på flygplanet - är bekvämt när vi reser två personer
Mat och dryck ombord under flygningen
Prioriterat bagage - väskorna kommer först på bandet
Fler bonuspoäng än i economy class
 
Vi reste till Las Palmas i januari 2023 med Lufthansa  och på nytt i november 2023 - på resan från Göteborg till Las Palmas använde vi Business incheckningen på Landvetter där vi direkt gick fram till disken och lämnade väskan, vidare till Fast Track i säkerhetskontrollen där det inte var någon före oss i säkerhetskontrollen och sedan en snabb "första frukost" i SAS Business lounge. Vi fick sedan gå ombord först på planet, Priority Boarding och med avgång enligt tidtabell - på den korta flygningen på 1 timmma och 20 minuter till Frankfurt, serverades vi en lätt men god kontinental frukost. Vi hade ett kort stopp i Frankfurt så vi valde att inte gå in i loungen där. Nästa etapp, Frankfurt-Las Palmas, flög vi med  Discover Airlines.

Discovery Airlines  - Frankfurt till Las Palmas 
 
Discover Airlines ingår i Lufthansa grupp och är ett utpräglat bolag för fritidsresenärer till populära turistresmål både inom Europa och interkontinentalt. Discover Airlines erbjuder en riktig Business Class på sina flygningar.  
(null) 
God och vacker lunch på sträckan Frankfurt-Las Palmas med vin och drinkar. Efter lunchen serverades det bl a chips med dryck och senare varma cockies och mer dryck för den som önskade det . Januari 2023
(null)
Discover Business Class Frankfurt Las Palmas i november 2023. God nat och dryck, fritt mellansäte
 
Det här ingår i Business Class med Eurowing Discover inom Europa
 
Bokning av sittplats direkt vid bokningen
Separat Business disk för incheckning på flygplatsen
Bagage - 2 st handbagage (8kg) och 2 incheckade väskor /(23kg) per person
Loungebesök med mat och dryck i en avkopplande miljö (där det är tillgängligt - vissa flygplatser)
Prioriterad ombordstigning
Fri mittplats på flygplanet - är bekvämt när vi reser två personer
Mat och dryck ombord under flygningen
Prioriterat bagage - väskorna kommer först på bandet
Underhållningssystem med filmer, tv-serier och spel - laddas ner till egen mobiltelefon/tablett
(null)  
Bekvämt med fritt mellansäte på Eurowing Discover 
 
Bra och mycket trevlig service ombord. Eurowing Discover blev en mycket positiv överraskning, vi kommer troligtvis att resa med igen och även på en långresa. Vi var mycket nöjda när vi landade i Las Palmas.
  

I Las Palmas bor vi på Hotel Reina Isabel
(null)
Las Palmas är en av våra favoritstäder i Spanien 🌞🇪🇸. När vi vill ha en avkopplande vintervecka i ett behagligt klimat och inte vill ha en lång flygresa, då väljer vi gärna  Las Palmas på Gran Canaria. När vi är i Las Palmas bor vi alltid på  Hotel Reina Isabel.  Hotellet ligger direkt på strandpromenaden med stranden ca 15 meter bort. Nu, i slutet av november 2023, har vi haft sol och 23-27 grader varmt - mycket behagligt. På kvällarna ca 20 grader. I slutet av januari 2023 var det svalare ca 20 grader, en del sol, en del moln och några regnskurar.
(null) 
Reina Isabel är ett öldre förstaklasshotell som har behållit både stil och charm under decennierna som gått. Det är hög klass på allt, service, städning, mat och dryck och allt annat. (null) 
Från Reina Isabel kommer vi direkt ut på den välskötta strandpromenaden och ner till den lång fina sandstranden Las Canteras. Hotellet har en egen bemannad strandsektion på stranden med solstolar och parasoller för gästerna,ingår i rumspriset.  Bra service, rent och fräscht på stranden. Det är jättetrevligt att promenera längs den ca 3 km långa strandpromenaden - där det finns många bra och trevliga restauranger.
(null) 
På takterrassen på 8:e våningen finns det en pool med solsängar och parasoller - poolen är bemannad med poolbutler/badvakt. På takterrassen finns även en trevlig bar och ytterligare en trappa upp finns det både GYM och SPA till gästernas förfogande. Allt är rent och välskött. Gästerna har tillgång till både strandhanddukar och badrockar, vilka finns på rummen.
(null) 
Rummen är fräscha och välstädade med tillhörande balkong. Vid det här besöket bokade vi väldigt sent så det fanns inte så många rum att välja bland så vi kunde inte boka med havsutsikt, vilket vi brukar göra.  Jag, Björn, råkade fylla år under vistelsen i januari (inget jämt) men hotellet uppmärksammade detta och ställde in en flaska med "bubbel" ingen ishink på rummet - en trevlig gest. Vid det här besöket i november 2023 är det ingen av oss som fyller år - så det blir ingen Cava.
(null)
Frukost
(null) 
Frukosten på Reina Isabel är riktigt bra med ett mycket stort urval av både varma och kalla rätter. Det finns en kock i frukostmatsalen som tillagar rätter på beställning av gästerna om man önskar detta.
Urvalet av ostar, charkuterier, varmrätter, grönsaker, frukt och dryck med mera är riktigt omfattande.
(null) 
På frukostbuffén finns det förutom mat även  mousserande vin samt vodka?. 
(null) 
Vi avslutar gärna frukosten ute på terassen med ett glas mousserande vin- en härlig start på dagen.
 
(null) 
Bonniers magasin Allt om Resor rankar Hotel Reina Isabel som Las Palmas bästa hotell i vintras - vi håller med om detta.
(null) 
Utsikten över Las Canterasstranden från poolen på 8:e våningen på Reina Isabel är helt magnifik.
(null)
I baren högst upp finns det en trevlig bar - det är ofta musikunderhållning i baren 
(null)
De 24/11 var det härlig harpamusik i baren 
(null) 
Det är snyggt och välordnat i de gemensamma utrymmena på Reina Isabel
(null) 
Uppvaktning med mousserande rum på rummet vid Björns födelsedag - det var en trevlig överraskning att de uppmärksammade detta (dock ingen jämn födelsdag).
(null) 
Till höger ligger Hotel Reina Isabels egen strandsektion på Las Canterasstranden - bara några få meter från hotellet.
 
Vi har nu bott sex gånger på Reina Isabel och vi kommer att boka Reina Isabel igen. Vi är jättenöjda med allt från alla våra vistelser där. Hög servicenivå av trevlig personal, välordnat, rent, fräscht, trevligt och med ett helt perfekt läge med strandpromenaden på ena sidan och storstadslivet på andra sidan av hotellet. Las Palmas är idag en av Spaniens trevligaste städer med ett stort utbud av både restauranger och kulturliv.
 
Vi bokade även den här gången flyg och hotell separat - flyget på Lufthansas hemsida och hotellet via hotels.com - vi har någon gång tidigare bokat paketresa genom TUI - men vi föredrar att boka på egen hand och kunna styra avrese och hemresedagar, val av rum, transfer med mera helt fritt. De två senaste gångerna valde vi även att resa riktigt bekvämt i Business Class. 
 
Här hittar ni vår reseguide om  Las Palmas, med tips om bl a restauranger, shopping, sevärdheter, boende, promenader med mera med många bilder. En uppdaterad version kommer inom kort på bloggen.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/february/las-palmas-en-av-spaniens-harligaste-stader.html
 
Det finns många bra och prisvärda restauranger i LAS Palmas - 24 november 2023 åt vi på Taberna Chica - en stor "panna" med skaldjurspaella jätteräkor, tigerräkor, blåmusslor, hjärtmusslor, bläckfisk mm - mycket god och en flaska Ramón Bilbao Crianza (kostar 148kr på Systemet) vi betalade gör nat och vin 2 personer 48,75 EUR. I LAS Palmas-guiden via länkenmovsn hittar ni fler tips.
(null)
Paella på Tabetna Chica
(null)
Ramón Bilbsonär ett vin som vi gillar .

Hemresa i Business Class med Lufthansa LPA-MUC MUC-GOT
 
På Hemresan från Las Palmas flög vi januari med Lufthansa Las Palmas-München och München-Göteborg - det blir samma hemresa den 30 november 2023.
(null) 
3-rätters middag på sträckan Las Palmas-München.  (null)
3-rätters på sträckan Las Palmas-München ( vi valde olika varmrätter ).
 
Servicen ombord inleddes med servering av en drink/vin med cashewnötter, därefter serverades en 3-rätters middag där vi fick välja mallan två varmrätter med valfri dryck - följt av kaffe med avec. Efter middagen serverades det ett "äpple", en chokladbit och möjlighet att beställa mer vin, öl, drinkar, vatten med mera.
(null) 
Gin & Tonic och ett Lufthansa "äpple"  
(null) 
Lätt kvällsmåltid på sträckan München-Göteborg med  ett glas vin

(null)
Lufthansa Senatorlounge i München är riktigt bra med att stort utbud av mat och dryck.
 
Vi är mycket nöjda med Lufthansaflygningarna - allt fungerade perfekt och vi var framme i tid. God service, riktigt bra mat och dryck samt mycket bekväma flygningar med gott om utrymme med ett tomt mellansäte. 
 
Vi bokade den här resan till ett par hundralappar lägre pris än vad SAS Plus kostade samma vecka (vi reste söndagar - SAS flög lördagar - ingen skillnad för oss)
 
Vi flög även Business Class med Lufthansa i sommaren 2022 under det stora flygkaoset på de svenska flygplatserna, när "storfamiljen, tre generationer) var ute på resa. Jag ordnade då en uppgradering på sträckan Göteborg-Frankfurt så vi slapp köerna vid incheckningen och i säkerhetskontrollen- det var det den längsta kön jag någonsin sett på Landvetter. Vi kunde alla snabbt gå igenom säkerhetskontrollen och fick äta frukost i SAS Loungen, samt äta en lätt lunch ombord. Hela storfamiljen uppskattade detta (jag hade inte berättat för dem att jag uppgraderat).

Under våren 2024 blir det Lufthansa Business Class till Alicante i mars och till Barcelona i april.

 
Hur vi bokar Business Class och SAS Plus (Premium Economy)
 
VI tycker om att resa bekvämt, men vill helst inte betala för "dyra fullprisbiljetter" - Vi har många gånger bokat bonusresor i Business Class och i SAS Plus (premium economy) med bonuspoäng - vi har även bokat uppgraderingar med bonuspoäng och i kombination med pengar (budgivningar) och därigenom fått många bekväma resor. 
 
Det finns flera olika biljetttyper i både Business Class och i SAS  Plus med olika villkor och priser - behöver man inte ha fri ombokning och full återbetalning kan man boka resor till betydligt bättre priser. 
 
På sökmotorer som t ex Scyscanner kan man söka resor i Economy, Premium economy och i Business class och många gånger är prisskillnaderna betydligt mindre än man kan förvänta sig . 
För några veckor sedan sökte jag priser på ett direktflyg mellan Göteborg och Bryssel - den dagen som jag ville resa skillde det bara 64 kronor mellan Economy och Business class på morgonflyget. Men jag valde att resa med ett flygbyte istället eftersom jag hittade ett bättre pris den vägen. 

Pris När vi bokade in den här resan gjorde vi många jämförelser - det gick att boka en vecka med charterbolagen TUI nätter med frukost på Reina Isabel utan reseledning på plats. Vi bokade in 8 nätter på Reina Isabel med frukost och med bekvämt flyg i Business Class  en natt mer än en "chartervecka" . Våra Business Vlass biljetter kostade exakt lika mycket som 2 flygstolar inkl mat på flyget och en väska - med LH får vi bättre mat, fria drycker, lounge, fadt Track och mer bagage totalt 4 väskor plus 4 handbagage. Kostnad för flyget blev för oss 5500+5500= 11000kr. Hotelket inkl frukost för  8 nätter kostar 16000 totalt 27000 för 2 personer. Chartervecka med 7 nätter kostade när vi jämförde lite drygt 25000 kr. SAS Plus flyg kostade drygt 14 000 jämfört med 11000 för LH Business - vid bokningstillfället i början av augusti.
 
Vi har skrivt en hel del om hur vi bokar både flyg och hotell och om hur vi har fått ut 157 st flygbiljetter som bonus och nu 83 st hotellnätter som bonus. 
  
 
Här kan ni läsa om hur vi optimerar bonussystemen och får ut många bonusresor http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/july/bonusresor-157-flygresor-och-83-hotellnatter-som-bonus.html

 Har ni några frågor och funderingar om Las Palmas, om att sätta ihop och boka sin egen resa med mera är ni välkomna att höra av er på bloggen, Facebook , Messenger, Instagram 

Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
#businessclass  #lufthansa #discoverairlines #bonusresa #bokningstips 
#bullreinaisabel  #laspalmas #grancanaria #demmereserjordenrunt #hotelreinaisabel #travleblogger #vinterresa


Några fler bilder 
(null) 
 Lufthansas "äpplen"
(null) 
 Lufthansa Business Class 
(null) 
 Lufthansa -lätt lunch
(null) 
 SAS Lounge 
(null) 
 Lufthansa Senatorlounge 
  (null)
Meny Lufthansa Las Palmas -München 
(null) 
Lufthansa. "Heimat" är deras matkoncept där menyerna baseras på rätter från fem tyska städer.  (null)
(null)

 
 
 
 








Till top