Costa Blanca 🌞đŸ‡Ș🇾🏖 vĂ„ra đŸ”„ tips om Alicante, Albir, Altea, Benidorm, Calpe, Guardamar m fl

Europaresor, Reseguider / Permalink / 0
(null)
Costa Blanca đŸ‡Ș🇾 besöker vi gĂ€rna och ofta. Senaste besöket var vid mĂ„nadsskiftet juli/augusti 2022 dĂ„ vi var i Guardamar del Segura. Vi var 10 personer i 3 generationer i storfamiljen, 6 vuxna och 4 barn, 3-13 Ă„r. 
 
I det hÀr blogginlÀgget finns det mÄnga bilder och mÀngder med tips och information om flera av vÄra favoritresmÄl pÄ Costa Blanca som t ex Alicante, Albir, Altea, Benidorm, Calpe, Guardamar, Guadalest, Torrevieja och Vilajoyosa m fl.
 
Costa Blanca besöker vi mer Ă€n gĂ€rna pĂ„ hösten, okt/nov och pĂ„ vĂ„ren i mars. Det Ă€r lĂ€tt att ta sig till Costa Blanca med flyg frĂ„n Stockholm och Göteborg pĂ„ 3,5 till 4 timmar och sedan med en transfer pĂ„ 20-60 minuter nĂ„r vi de orter som vi vill besöka. Klimatet Ă€r mycket behagligt pĂ„ hösten, det finns mĂ€ngder med strĂ€nder, dels sandstrĂ€nder, dels klapperstenstrĂ€nder. Utbudet av bra restauranger och barer med rimliga priser Ă€r mycket stort. Vi stortrivs pĂ„ Costa Blanca - vanligtvis bor vi i Albir/Altea ca 50 km norr om Alicante, men vi bor gĂ€rna i storstaden Alicante med sandstrand mitt i stan eller söderut (30 km söder om Alicante) i Guardamar del Segura. Det finns mĂ„nga orter att vĂ€lja bland - utbudet av hotell, lĂ€genheter och villor Ă€r jĂ€ttestort i alla prisklasser. 
 
Det finns flera lĂ€nkar till tidigare inlĂ€gg om Costa Blanca lĂ€ngre ner i inlĂ€gget med mĂ„nga bilder och mĂ€ngder med tips och info om boende, restauranger, sevĂ€rdheter mm
(null)     Guardamar del Segura - ett perfekt familjeresmĂ„l dĂ€r alla i vĂ„r 3-generationers "storfamilj" (6 vuxna och 4 barn) stortrivdes med bad vid bĂ„de strand och pool. Vi var dĂ€r i mĂ„nadsskiftet juli/augusti 2022. 
Mer att lÀsa om det perfekta familjeresmÄlet lite lÀngre ner i det hÀr inlÀgget.
 
Alicante (null)
Alicante Àr en gammal vacker stad pÄ Costa Blanca med ca 330 000 invÄnare i centralorten. Alicante har en fin sandstrand "mitt i stan" och en stora marina Det finns en otroligt vacker strandpromenad med ett intensivt folkliv. "Gamla Stan" Àr riktigt trevlig att besöka och borgen Santa Barbara övervakar staden. Det finns mÄnga smÄ museer att besöka som konstmuseet MACA, Museo de Belenes, Museo de Aguas, Museo The Ocean Race m fl. Utbudet med riktigt bra och mycket prisvÀrda restauranger Àr stort. Vi bor gÀrna pÄ Hotel Melia Alicante med sandstranden pÄ en sidan och marinan pÄ andra sidan om hotellet och bara ca 5 minuters promenad till strandpromenaden.
(null)
I Alicante Àter vi gÀrna fisk och skaldjur - hÀr pÄ restaurang Pesca al Peso
(null)
Vackra hus i Alicante i stadsdelen Barrio Santa Cruz
(null)
Borgen Castillo de Santa Barbara övervakar strandpromenaden i Alicante. 
 
NĂ€r ni besöker Costa Blanca sĂ„ kan vi rekommendera att ni lĂ€gger ett par av dagarna inne i sjĂ€lva Alicante och sedan kombinerar med nĂ„gon ort norr eller söder om staden. 
 
Albir 
(null)
Albir ligger ca 50 km norr om Alicante. HĂ€r har vi tillbringat mĂ„nga höstar. En lugn stad med en lĂ„ng klapperstenstrand, vacker strandpromenad, stort utbud av högklassiga restauranger, vackra vandringsleder i nationalparken Sierra Helada - vi brukar ta en morgonpromenad genom parken ut till fyren i Albir (totalt ca 7 km) och som vi avslutar med en espresso pĂ„ stranden.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/october/en-riktigt-riktigt-skon-dag-i-albir.html
(null)
Det Àr otroligt vackra vyer pÄ vandringsleden i nationalparken Sierra Helada i Albir. En hÀrlig start pÄ dagen innan strandliv och lunch nere vid strandpromenaden.
(null)
Middag pĂ„, enligt oss, Albirs bĂ€sta restaurang Le Boulevard med avsmakningsmenyer och söndgslunch av absolut toppklass. Dit gĂ„r vi flera gĂ„nger under vĂ„ra vistelser i Albir. Det finns mĂ„nga andra restauranger med riktigt bra mat.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/october/fantastisk-sondagslunch.html
 
Altea 
(null)
Altea ligger ca 2,5 km frÄn Albir och nÄs vi den lÄnga strandpromenaden. ALtea Àr kuperat och har mÄnga trÄnga grÀnder. Missa inte ett besök i Katedralen i Altea. Vi tar gÀrna en promenad frÄn Albir till Altea för att Àta lunch.
(null)
Altea
(null)
En av mÄnga smala grÀnder i Atea
 
Benidorm 
(null)
1960-talets "charterort" Benidorm avviker helt frÄn alla andra orter pÄ Costa Blanca. I Benidorm finns det flera gigantiska höghus, en lÄng fin sandstrand, ett intensivt folkliv och ett antal helt fantastiskt bra tapasbarer. NÀr vi Àr i ALbir tar vi nÄgon dag lokalbussen till Benidorm för att se pÄ folklivet men framförallt för att Àta delikata tapas med ett gott vin.
(null)
El Rincon del Ribera - Àr vÄr favoritbar i Benidorma för att Àta smÄ vackra och delikata smÄrÀtter med ett svlt gott rödvin. Ett mÄste vid varje besök i Benidorm.
(null)
Strandliv en mycket blÄsig dag i Benidorm
 
Calpe 
(null)
Calpe med den stora "Calpeklippan" ligger nĂ„gra mil norr om Albir. En trevlig stad som besöks av mĂ„nga klĂ€ttrare som vill klĂ€tta upp för den branta klippan. 
(null)
Calpeklippan
 
Guardamar del Segura   
(null)
Guardamar del Segura ligger ca 30 km söder om Alicante. HÀr finns det en mycket lÄng och bred sandstrand med utsökt strandservice. Det Àr ganska lÄnggrunt sÄ det passar mÄnga olika Äldrar. Vi var i Guardamar i jukli/augusti 2022 - 6 vuxna och 4 barn i 3 generationer. Vi hyrde en stor villa med egen pool med 5 sovrum och 4 badrum mm. Ett ustökt boende som passade vÄr "storfamilj" perfekt. Det var ca 10 minuters promenad till strand, restauranger och supermarket.
(null)
För att fĂ„ lite omvĂ€xling till strand och poolliv besökte vi en liten familjeĂ€gd vinfĂ„rd Bodegas Faelo drygt 20 minuters bilvĂ€g frĂ„n Guardamar. En mycket trevlig gĂ„rd med riktigt bra lunch och goda viner.
(null)
En riktigt god Paella pĂ„ restaurang El Barco i Guardamar. HĂ€r kan ni lĂ€sa mycket mer om familjesemester i Guardamar. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/august/harliga-dagar-med-storfamiljen-i-guardamar.html
 
Guadalest
(null)
Bergsbyn Guadalest ligger i bergen ovanför Albir/Benidorm. En pittoresk by med gamla stenhus som har en magisk utsikt. VĂ€l vĂ€r ett besök - det gĂ„r utmĂ€rkt bra att köra hela vĂ€gen upp till byn.
 
(null)
Utsikt frÄn Guadalest över en vattenreservoar.
 
Torrevieja 
(null)
Torrevieja Àr en stor "svenskort" söder om ALicante. HÀr finns det mÄnga stora radhus och lÀgenhetskomplex med mÄnga svenska Àgare. Det finns en fin strand, ett mycket stort utbud av restauranger/barer med mera.
 
Vilajoyosa
(null)
Vilajoyosa ligger norr om Alicante och söder om Benidorma - en ganska lugn ort med en lÄng och mycket bred sandstrand. Hit Äker vi ibland för att bada och för att Àta lunch nÀr vi Àr i Albir för att fÄ lite omvÀxling.
(null)
Stranden i Vilajoyosa.
 
 
Vi gillar att besöka Costa Blanca - dĂ€r finns det nĂ„got för "alla" i nĂ„gon av alla trevliga orter bĂ„de norr och söder om Alicante. Gott om strĂ€nder, bĂ„de sand och klappersten, ett mycket stort utbud av boende i alla prisklasser hotell, lĂ€genheter, villor. MĂ„nga sevĂ€rdheter, stort utbud av barer och restauranger och mycket, mycket mer. Vi kommer snart tillbaka pĂ„ ett nytt besök.
 
 
đŸ‡ȘđŸ‡žđŸ–đŸ„‚đŸŒž-HĂ€lsningar
Karin och Björn 
   
Följ oss gÀrna pÄ,
  
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
  (null)
VingĂ„rden Bodegas Faelo i nĂ€rheten av Guardamar del Segura 
(null)
Utsikten frĂ„n vĂ„r hyrda poolvilla i Guardamar del Segura 
  (null)
Ett svalt glas vitt vin med ett par smÄ "tapas" som bjuds till vinet - hÀr pÄ en bar i Albir
(null)
Fyren i Albir
 
 
 
 
 





Till top