30 Härliga tips på besöksmål i Västsverige 2021 🇸🇪

Sverige / Permalink / 0
 (null) 
Det finns många härliga besöksmål i Västsverige. Vi utforskade många nya och gamla favoritresmål i Västsverige under förr året. 2020 blev ett mycket annorlunda reseår för oss på grund av pandemin.Vi fick boka av många utlandsresor, men de resmålen finns kvar även i framtiden när det blir möjligt att resa igen.   
(null)     
Vi, Björn och Karin Demme, har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10 resor om året, både korta och långa resor. Vi har bl a gjort 12 st "Jordenruntresor" och några hundra andra resor. Västsverige är vår "hemmaplan" vi bor dels i Göteborg och dels på Orust i Bohuslän, vi har tillbringat 27 somrar på underbara Orust.
 
Bohuslän, Västergötland och Halland - Västsverige är vår "hemmaplan" - vi delar vårt boende mellan Eriksberg i Göteborg och Svanesund på Orust i Bohuslän. Vi kommer att tillbringa vår 28:e sommar på Orust i år. Vi blev överraskade av att upptäcka så mycket nytt i Västsverige som vi gjorde under förra året.  
 
Det senaste året har vi gjort många korta resor i närområdet....
 
Härliga resmåltips i Västsverige - Bohuslän, Västergötland och Halland
 
Här nedan finns det många tips, bilder, information och inspiration till korta resor till Västsverige som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt i rådande pandemi. Via länkarna kan ni få inspiration till en kommande utflykt eller minisemester 
 
Bohuslän, vi har nu tillbringat 27 somrar i härliga vacka Bohuslän. Med utgångspunkt från Svanesund på Orust där vi har vårt fritidsboende har vi upptäckt mycket av det bästa i Bohuslän 
(null)         
"Inbjudan till Bohuslän" är en av Evert Taubes kända visor, här till Orust. 
 
Vi kommer i år att tillbringa vår 28:e sommar på Orust i Bohuslän, varifrån vi gör utflykter i Västsverige. Under de 2020 med ett kraftigt minskat utlandsresande utforskade vi många nya och gamla favoritställen i Västsverige. Här bjuder vi på några pärlor som vi tycker är värda ett besök 2021.
 
BOHUSLÄN
(null)              
Vi upptäckte under 2020 flera nya härliga "Smultronställen" i Bohuslän under våra strövtåg på västkusten. Här tipsar vi om både nya och gamla favoritupplevelser i Bohuslän
(null)     
Den årliga segeltävlingen Bohusracet passerade Svanesund fredag 26 juni 2020.
 
Nu ser vi fram emot den svenska sommaren, vi behöver inte alltid resa långt för att få fina upplevelser. I sommar blir det Västkusten som gäller. Vi utgår från den "Stora gröna ön i väst" Orust och gör utflykter med bil eller båt till Bohusläns många smultronställen. Vi delar här med oss av våra bästa TIPS och erfarenheter från många härliga somrar i Bohuslän.
(null)              
Pinfärska räkor och andra skaldjur njuter vi gärna och ofta av.
 
Den svenska västkusten tycker vi är helt underbar, speciellt här i Bohuslän. 
 
ORUST
(null)              
Orust är Sveriges fjärde största ö. Här finns det fina saltstänkta bad, trevliga boenden, böljande landskap, restauranger och sevärdheter. Här finns det ett nyskrivet inlägg om Orust med allt om bad, sevärdheter, boendealternativ, restauranger, vandringsleder, shopping sevärdheter och mycket mer om du vill ha mer information.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/april/den-stora-grona-on-i-vast-orust-ett-paradis.html I inlägget finns alla våra bästa tips om Orust från våra upplevelser under 26 somrar.
 
Kultehamns kulturstig på Orust
(null)              
Kultehamns Kulturstig är en mycket vacker och välordnad vandingsled ca 5 km väster om SVanesund på Orust. Här finns en naturskön lättframkomlig led på drygt 4 km, längs ledne finns det 7 rastställen med nya bord och bänkar, det finns ca 15 torpruiner med intressanta beskrivningar om hur det var att leva ett fattigt torparliv i slutet av 1800-talet.
 
Kulturstigen Svens Altare  på Orust(null)              
På västra Orust nära Ellös och Morlanda finns kulturstigen Svens Altare. Den här leden är starkt kuperad och lite mer krävande. På högsta höjden, 106 meter ovanför havsytan finns "Svens Altare" med ett högt utsiktstorn i tre plan. Från tornet är utsikten helt magisk, man kan se till Hållö Fyr vid Smögen, Malö strömmar, Tjörn och hela Orust. En led vi rekommenderar 
 
Mollösund
(null)                      
Det gamla fiskeläget är en vacker idyll med många välbevarade hus, fina bad, flera restauranger, pensionat och butiker. Här finns det ett par fiskaffärer med pinfärska skaldjur mm 
 
Hälleviksstrand
(null)              
Hälleviksstrand på västra Orust är ett litet idyllisk samhälle med traditionell bebyggelse. Hällevadsholms kyrka avviker från de flesta andra kyrkor i Bohuslän, dels för att den är byggd i trä och dels för att den är byggd i fornnordisk stil.
 
Slussen
(null)                      
Slussen ligger på nordöstra Orust - en vacker plats med ett trevligt pensionat med restaurang. Slussens Pensionat arrangerar väldigt populära musikkvällar under sommaren med många av Sveriges mest populära artister.
 
Stillingsön
(null)              
Stillingsön på östra Orust är en av de första badorterna på västkusten. Här semestade Göteborgare som reste hit med ångbåt. Det är en vacker och mycket speciell miljö med hus som är mycket välbevarade.
 
Svanesund
(null)              
Svanesund på östra Orust är en av huvudorterna på Orust, där finns det en mycket fin badplats för alla åldrar, en stor marina med gästbrygga och i juli arrangeras där en stor musikfestival. Vi bor några månader om året i Svanesund och stortrivs där.
(null)
Hagadösen är en ca 5500 år gammal megalitgrav på Orust, ligger längs vägen mellan Varekil och Tegneby. 
 
Käringön 
(null)                      
Käringön ligger väster om Orust och nås med Västrafiks båtar från Tuvesvik. Käringön ligger ute i västerhavet med klippor och bad, där finns flera boendena välja bland och flera riktigt bra restauranger. Käringön är väl värt ett besök
 
 
TJÖRN
 
Tjörn är Sveriges 6:e största ö och ligger strax söder om Orust. Tjörn har många fina miljöer, stort urval av boenden och restauranger.
 
Pilane gravfält och skulpturpark på Tjörn
(null)                      
Pilane på nordvästra Tjörn är ett riktigt trevligt utflyktsmål. På området finns det ett stort antal fornlämningar. Vi besöker skulpturutställningen på Pilane några gånger varje år, skulpturerna är utplacerade i det vackra kulturlandskapet. Utställningen är öppen 16 maj till 20 september under 2020. Vid ett besök på Tjörn/Orust - missa inte ett besök på Pilane.  Vi besökte årets utställning i slutet av maj, och den är mycket sevärd. Här kan läsa mer om Pilane och årets utställning. och all praktisk information  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/may/skulptur-i-pilane-pa-tjorn-2020.html
 
Sundsby Säteri
(null)                      
Sundsby säteri på Mjörn, Östra Tjörn. Har en lång och intressant historia. Där finns det flera fina vandringsleder, restaurang&café, kulturarrangemang, marknader, vacker natur mm. 
 
Skärhamn
I Skärhamn på västra Tjörn finns bl a Nordiska Akvarellmuset, vilket arrangerar mycket intressanta konstutsällningar i vackra omgivningar, i direkt anslutning till Akvarellmuseet finns det flera bra restauranger samt en fin badplats. 
(null)                      
Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn på Tjörn
 
TANUM
 
Vitlycke Museum
(null)                      
Vitlyckehällen är en stor och välbevarad hällristning från Bronsåldern. Vitlycke Museum i Tanumshede är ett spännande museum, på området finns det flera imponerande hällristningar, inne på museet finns det mer information om bronsåldern och om de världsunika hällristningarna. Hällristningarna är ett av UNESCOs världsarv.
(null)                      
I anslutning till Vitlycke Museum finns det en replika av en bronsåldersgård. Museet ligger i ett vackert landskap och i närområdet finns flera av Bohusläns mest populära kustsamhällen som Tanumshede, Grebbestad och Fjällbacka m fl.
 
 
KOSTER
(null)                      
Kosteröarna utanför Strömstad är riktigt trevliga och vackra. Öarna nås lätt med Västtrafiks båtar från Strömstad. Här finns Sveriges enda maritima nationalpark. Det är en helt unik miljö ute på Kosteröarna.
(null)                      
Nordkoster
 
MARSTRAND
(null)                      
Marstrand är ett klassiskt besöksmål i södra Bohuslän. Där finns det många bra restauranger och hotell. Carlstens fästning är mycket välbevarad och är spännande att besöka. Här är det ett mycket hektiskt uteliv under sommaren.
(null)                              
Skallens fyr, Marstrand 
 
UDDEVALLA
 
Gustavsberg 
(null)                              
Gustavsberg ligger några kilometer söder om centrala Uddevalla. Gustavsberg är Sveriges äldsta badort med anor från 1700-talet. Till Gustavsberg kom kungligheter och andra dignitärer för att "dricka brunn" och för att uppleva det salta havet. 
(null)                                      
Gustavsberg är mycket välbevarat, många av de gamla byggnaderna står kvar, det finns restaurang, café, vandrarhem, fina bad och mycket mer. 
 
BACKAMO och SVENSHÖGEN
(null)                         
Backamo Lägerplats 
 
Backamo var övningsplats för Bohusläns Regemente från 1724 och från till 1813 då regementet flyttade till Uddevalla. Under 2:a världskriget var Backamo ett interneringsläger för tyska soldater som deserterat. Backamo är intakt i dag och används bl a som kursgård mm. Det finns ett trevligt café på området                         
(null)                         
Vägminnet "Rikstvåan" i Svenshögen.
 
Rikstvåan ligger ca 2 km från Backamo och strax söder om Ljungskile. Här är ca 650 meter av den gamla vägen framtaget i nära på originalskick. Vägen är stensatt med gatsten och mittlinjen består av svart diabas.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/july/dolda-parlor-i-bohuslan-utan-trangsel.html
                              
 
HISINGEN
(null)                      
Hisingen är Sveriges 5:e största ö. Norra Älvstranden på Hisingen nås med båt från Stenpiren i centrala Göteborg på ca 5 minuter. Här finns det många bra, spännande, kreativa restauranger, kulturliv, fina kajpromenader, Ostindiefararen  Götheborg, Rya Skog och mycket mer. Här finns det heta restaurangtips och mycket mer att läsa om Hisingen  Vi bor på Norra Älvstranden på Hisingen när vi är i Göteborg.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/june/smultronstallen-pa-sveriges-5e-storsta-o.html
 
GÖTEBORG
 
Göteborg och Orust är våra "hemmaplaner" det är där vi bor när vi inte är ute och reser i världen. 
(null)                      
Ostindiefararen Götheborg
 
Vi har ett mycket stort intresse för mat och vin och har här samlat våra bästa TIPS om restauranger och trevliga kulturupplevelser i Göteborg i de här inlähggen. Vi har bott största delen av våra liv i Göteborgs så det är en stad som vi känner mycket väl och som vi gillar starkt.
  
Mat och Kultur i Göteborg 
 
 
Våra favoritrestauranger i Göteborg, vi har ett mycket stort intresse för mat och vin.         
 
 
(null)                      
Restaurang Sjömagasinet i Göteborg 
  
(null)     
Bohuslänsk äggost med björnbärssylt, en delikatess värd att pröva när ni är på t ex Orust eller Tjörn 
 
 
   
VÄSTERGÖTLAND
 
Spiken, Läckö och Lidköping
(null)          
Vi lämnade västkusten tidigt på morgonen den 28 maj för att åka upp mot Vänern.
Vänern är Sveriges 🇸🇪 och EU:s 🇪🇺 största insjö. Bilden ovan är från Läckö Slott utanför Lidköping.
(null)                  
Vänern
     
Under pandemin har vi utforskat Närområdet i Västsverige. Vi körde från Svanesund på Orust en vacker försommardag, via färjan till Kolhättan och vidare mot Uddevalla för att ta oss till det lilla idylliska fiskeläget Spiken längst upp på Kållandsö, ca 25 km från centrala Lidköping.
(null)                  
Spikens fiskeläge 
 
Spiken ligger vackert vid Vänerns strand, här finns det forfarande ett levande yrkesfiske. Vänerns yrkesfiskare, ca 80 stycken är mest kända för fiske av siklöja för löjrommens skull. Men det fångas även gös, gädda, öring m fl fiskarter. Det finns ett stort utbud av rökt fisk att köpe i Spikens fiskbutiker.
(null)                  
Väner-Löjrom är en delikatess som vi mer än gärna njuter av. 
 
Spikens fiskeläge finns det flera restauranger, fiskbutiker, gästhamn, ställplats för husbilar med mera.
(null)                  
Blickar ut över Vänern från Restaurang Spikudden i Spikens fiskeläge.
(null)                  
Kallrökt lax med Västerbottenpaj och romsås på Spikuddens restaurang&rökeri smakade riktigt bra.             
 
Det är riktigt härligt att promenera runt i Spiken en solig och fin försommardag i slutet av maj. En stor fördel med den svenska "försäsongen" är att vi inte behöver trängas vid sevärdheter och på restauranger samt att det är lätt att hitta parkeringsplats mm. 
 
Efter en god lunch åkte vi vidare till vackra Läckö Slott ca 6 km frånSpiken. 
(null)                  
Läckö Slott var från början en Ärkebiskopsborg från sent 1200-tal. Nuvarande slottet, "De la Gardieslottet", utformades från ca 1615 genom omfattande om och tillbyggnader. 1654 påbörjade Gabriel Magnus De la Gardie stora byggnadsarbeten och utformade det vackra slottet som finns idag. 
(null)                  
Sommartid arrangeras det operaföreställningar utomhus på Läckö Slott, men i år 2020 är föreställningarna inställda.Nästa år,  2021 planerar Läckö Slott att genomföra operan Tintomara. Det finns även en väldigt fin trädgård att beskåda på slottet. 
 
Det finns ett hotell, Naturum Vänerskärgården ca 200 meter från slottet. Det finns även campingplats och gästhamn i omedelbar närhet till slottet. På Naturum finns det en restaurang, Hvita Hjorten och nere vid stranden ligger Café Stallet. 
 
Efter besöket på Läckö Slott åke vi via Otterstad, som har ett fint hembygdsmuseum, in till Lidköping. 
(null)                  
I centrala Lidköping ligger Rörstrands gamla porslinsfabrik. Idag finns där ett museum som handlar om porslinstillverkningen, en butik som säljer Rörstrands produkter samt ett outletcenter med restauranger mm. Vi inhandlade ett par klassiska Rörstrands kaffemuggar "Mon Amie", innan vi åkte tillbaka mot Orust.
(null)                          
Rörstrands Mon Amie 
(null)                  
På vägen till Orust stannade vi på rastplatsen Viggen i Grästorp för en snabbfika. På rastplatsen finns ett av Flygvapnets Viggenflygplan uppsatt på en pelare. I närheten ligger flygflotiljen F7 Såtenäs.
                  
   
TROLLHÄTTAN
(null)                      
Vy från vackra Spikön i Göta Älv mot strandgatans kaj i centrala Trollhättan.
 
Vi har som sagts tidigare, tillbringat somrarna vid Bohuskusten de senaste 27 åren och vi trivs fantastiskt bra där. Men ibland vill vi byta miljö för ett dygn. Vi har vid några tillfällen tagit bilen till närbelägna Trollhättan för att uppleva något annat. Från vårt fritidsboende på Orust tar det ca 50 minuter med bil till Trollhättan, från Göteborg är det ca 6 mil på E45:an med bil eller så finns det utmärkta tågförbindelser.                             
(null)                      
På Spikön mitt i Göta Älv finns det en väldigt fin och vacker lekplats. Skrot Nisses lekplats är uppbyggd efter den berömde barnboksförfattaren Jan Lööfs figurer från böckerna. Den här lekplatsen är väl värt ett besök även om man inte har några barn med sig.                         
(null)                      
Under sommaren släpps vattnet på varje dag kl 15:00 i den gamla älvfåran. Det passerar 300 000 liter vatten per sekund när dammluckorna öppnas. Ett magnifikt skådespel som man inte får missa när man är i Trollhättan. Det finns möjlighet att besöka Olidens Kraftstation ca 10 minuters promenad från vattenfallet där det flera gånger om dagen genomförs kostnadsfria guidningar.
 
Bilden ovan visar när vattnet precis har släppts på. Bilden nedan visar när vattnet forsar fram med full kraft,
(null)                      
Vattenfallet i Trollhättan en vacker sommardag i juli 2019.
                        
 Via länken kan ni få mer information och bilder om Trollhättan http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/july/trollhattan-ar-ett-riktigt-bra-utflyktsmal.html
 
 
BORÅS
 
(null)                 
Vi besökte Borås för en "minisemester" i slutet av juni 2020 tillsammans med våra barna och barnbarn, totalt 6 vuxna och 4 barn 10, 7, 4 och 1 år gamla. Vi hade tur med vädret, strålande sol och ca 27-28 grader i luften. 
(null)                 
I Corona tider var det bra att kunna umgås med barn och barnbarn utomhus. Vi besökte bl a fina Borås Djurpark under en heldag. Ett mycket trevligt och givande besök som alla 10 gillade starkt. Vi hade bokat ett paket med inträde till djurparken, tre hotelrum med frukost på nyrenoverade och fräsch Scandic Plaza i centrala Borås.
(null)                 
Via nedanstående länk kan ni läsa allt om den här härliga och prisvärda "minisemestern" bl a om hur djurparken, hotellett och restaurangerna har löst säkerheten under Coronapandemin.
 
 
 VARNHEM, KARLSBORG, HJO och SKÖVDE 
(null)
Varnhems Klosterkyrka - Varnhem ligger mellan SKara och SKövde. En fin by med mycket av Sveriges historia. I klosterkyrkan ligger många svenska kungar begravda. Bland annat finns Birger Jarls grav där
(null)
Karlsborg - där ligger en av Sveriges största befästnngsverk - Karlsborgs Fästning, vilken tog ca 90 år att bygga och när den var färdigställd var den redan omodern. Ett trevligt och spännande besöksmål vid Vätterns strand
(null)
Den gamla "Trädstaden" Hjo vid Vättern. En fin vacker gammal stad. 
(null)
I Skövde finns det flera bra restauranger - bäst tycker vi, är "Den Lilla Krogen".
 
Vi gjorde en minisemester, 3 dagar och 2 nätter, i Västergötland i början av oktober 2020.:vi bodde två nätter på Scandic Billingen i centrala Skövde till ett mycket bra pris, 690kr per natt för två personer inklusive frukost. Från Skövde gjorde vi utflykter till Karlsborg, Hjo och Varnhem, en trevligt och givande semestertripp. 
 
 
HALLAND 
 
Ästads Vingård
(null) 
Att besöka vingårdar 🍷 runt om i världen 🌏 är en av våra stora passioner. Vi har besökt vingårdar i många länder som t ex Frankrike🇫🇷, Italien🇮🇹, Spanien🇪🇸, Nya Zeeland🇳🇿, Australien🇦🇺, USA🇺🇸, Sydafrika🇸🇸 m. fl länder. Den här hösten fick vi välja bort Veneto och Piemonte på grund av pandemin för att istället besöka Halland 🇸🇪.   
(null)     
Vi bokade in ett "Vingårdspaket" på Ästads Vingård i Halland innehållande vinguidning, vinprovning, 4-rätters middag, övernattning i ett Superiorrum och frukost för 3870kr för två personer, det finns andra boendealternativ till lägre kostnad. Ästad ligger ca 15 km österut från Hallandskusten, strax söder om Varberg i närheten av Tvååker och Åkulla Bokskogar. Ästad är en ekologisk gård som använder mestadels lokala råvaror.
 
En grådisiga måndag i mitten av november 2020, satte vi oss i bilen på Eriksberg i Göteborg och körde i lugn takt 106 km söderut på E6:an. Det tog oss ca 1 timma och 15 minuter att köra till Ästads Vingård.
(null)     
När vi kom fram till Ästad började vi med att ta en promenad i den fina miljön.
(null)     
På vingården finns det små källdammar, små sjöar, fina planteringar och många vackra byggnader som fint smälter in i det småkuperade Halländska kulturlandskapet. I omgivningarna finns det flera trevliga vandringsleder i Åkulla Bokskogar.
(null)     
Efter promenaden var det dags för lunch på en av Ästads två restauranger, Logen. Vi hade bokat ett bord i förväg. Lunchen ingick inte i vårt "vingårspaket". Vi åt en mycket god högrevsgryta med goda tillbehör, till detta drack vi en enkel men god Valpolicella. Servicen och miljön på Logen var riktigt bra. Vi betalade 155kr var för maten, vilket vi tycker var prisvärt för den goda lunchen.
(null)     
Efter lunchen promenerade vi ner till vineriet där det väntade en vinguidning. Vi möttes av Somelieren Madeleine som tog oss med ut i vingården för att se på rankorna med Solaris som just nu ligger i "vinteride". Vi gick sedan in i vineriet där vi fick en genomgång om hur vinproduktionen på Ästad går till. En bra och trevlig guidning på rätt nivå för en blandad grupp vinintresserade.
(null)         
Vi fick sedan en vinprovning av tre olika viner, dels ett av Ästads Viner - en torr Solaris från 2018 som var bättre än förväntat sedan ett Fransk vitt vin, Chardonnay och ett rött Australiskt vin, Cabernet Sauvignon. En informativ vinprovning som även ovana vinprovare fick ett bra utbyte av. 
(null)     
Efter vinprovningen checkade vi in, vi hade bokat ett Superiorrum med egen ångbastu. Vi fick en fint hörnrum med fin usikt över gården och vineriet. Rummet styrs med High Tech, rummet var ganska stort, fräscht och sobert. Hotelldelen på Ästad är designat in i minsta detalj på ett sätt som vi uppskattar.
(null)     
Superiorrum på Ästad.
 
Vi vilade en dryg timma innan vi skulle iväg och äta en 4-rätters middag på restaurang Logen, vilken ingick i vårt "paket". Vi valde till var sitt "vinpaket" om 4 viner för 460kr per person. På restaurang Logen är det ett stort avstånd mellan borden och gästerna är bokade på olika tider för att sprida ut gästerna över tid.
(null)     
Förrättsvinet - en Cava Corpinnat  "III Lustros 2012" från Gramona. Vinet lagrades i 70 månader på sin jästfällning. Ett riktigt gott, kraftfullt mousserande vin.
(null)     
Första rätten var en riktigt god svampragu med polenta, picklad fänkål och en salamiskiva från Mostorps gård.
(null)     
4-rätters midagen innehöll svampragu, pumpasoppa, bakad lammytterlfilé med härliga tillbehör och en god dessert "Chokladsalami" med blåbärssorbet och crunch. Alla rätterna hade välkomponerade smaker, fina råvaor som var varsamt tillagade. Vinerna i vinpaketet var bra och matchade maten på ett utmärkt sätt. Servicen var kunnig, trevlig med rätt känsla för att ge oss en bra kväll. Helhetsintrycket var klart över förväntan.
(null)     
Kvällen 4 viner. Cava Corpinnat, Chenin Blanc från Sydafrika, Rioja Reserva och ett sött vin från Maury i Roussillon. Vi blev mycket nöjda med vinerna i vinpaketet, goda, spännande och välmatchade, 
 
Mycket nöjda med vår kväll på restaurang Logen vandrade vi sakta ner mot hotelldelen på Ästad för att sova i det härliga rummet.
(null)     
Hotelldelen på Ästad är snyggt designad in i minsta detalj. Vi gillade verkligen interiören. I hotellbyggnaden finns även ett populärt och välbesökt SPA, men vi valde bort detta då SPA inte ligger så högt på vår prioriteringslista.
(null)     
På morgonen vaknade vi till den här utsikten från vårt hörnrum. En fin start på dagen. Vi gick sedan till restaurangen för att äta frukost. I de här pandemitiderna behöver alla gäster boka in en "tid" för frukosten för att undvika trängsel. Alla gäster påminns vid ingången till frukosten att hålla avständ och att det finns handsprit utplacerd på många ställen. 
 
Frukosten var god med både varma och kalla rätter. Vi åt i lugn och ro och gick sedan till vårt rum. Vi njöt en stund av utsikten och packade sedan väskan för att sedan checka ut.
 
Efter 24 härliga timmar på Ästads Vingård satte vi oss i bilen för att åka tillbaka till Göteborg
 
Ästads Vingård är absolut ett bra alternativ för en minisemester, speciellt om man är vinitresserade som vi är. Vi kommer garanterat att åka tillbaka till Ästads Vingård i en snar framtid.
 
För er som gillar vin 🍷och resor har vi samlat många TIPS och bilder från resor i vinets tecken runt om i världen🌏 i det här inklägget http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/january/vingardar-vinprovningar-och-vinbarer-pa-resan-vara-basta-tips.html
 
        
Besök gärna Västsverige under våren och sommaren 2021 , det kommer vi att göra. 
 
Här finns det TIPS för hur ni packar smart och inte missar att lägga ner något väsentligt när ni besöker Västsverige  

https://www.outdoor.se/packningslistor

 
☀️🇸🇪Hälsningar 
 
Björn o Karin
 
Har ni frågor och funderingar kring de platser, sevärdheter mm som vi skrivit om - tveka inte att höra av er via bloggen, Facebook eller Instagram.
 
Följ oss gärna på 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
   (null) 
Färska havskräftor njuter vi av nästan varje vecka, under 2020 till riktigt bra pris, vi har betalat mellan 99:- till 179:- per kilo.  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top