Kryssning med extra "lyx" på nybygda Celebrity Ascent i Medelhavet

Kryssning / Permalink / 0
  (null)
Vi skall nu kryssa med nybyggda fartyget Celebrity Ascent från Barcelona i 9-dygn till Frankrike och Italien.
(null) Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-15 resor per år, både korta och långa resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi delar mer än gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter. Vi har förutom resor vin och mat som våra stora intressen.i

Celebrity Ascents premiärtur gick i december 2023 - så det är ett nytt och fräscht fartyg
(null)
Vi har kryssat med vårt favoritrederi Celebrity Cruises många gånger tidigare. Nu blir det med Celebrity Ascent, ett fartyg i Edge-klassen.  

Vi kryssar i 9-dygn till hamnar i Frankrike och Italien
(null)


Vi bokade i Concierge Class en hytt med veranda, en klass vi blev mycket nöjda med vid vår förra kryssning. Vi fick nu möjlighet till att uppgradera via budgivning till Suite Class - vi vann budgivningen och fick en Sunset Sky Suite. På ca 30 kvm och en veranda med bl a solsängar på ca 16 kvm.
(null)

Vi tog en taxi från hotellet till kryssningsterminalen -  som Suite Guest fick vi gå via speciell lounge där det fanns snittar och dryck. Vi fick sedan en personlig guide som tog oss till fartyget för direkt incheckning som de första passagerarna - vi möttes med varma handdukar för att fräscha upp händerna - vi gick sedan direkt till vår Suite gör att lämna handbagaget. 
(null)
Sunset SkySuite 
(null)
Veranda/Balkong

Som Suite Guest har vi tillgång till The Retreat där det finns en restaurang enbart för Suite Guests med signaturrätter av en känd Michelinkock, en lounge med butler, afternoon tea snacks och drinkar, eget soldäck med pooler mm. 
(null)
(null)
Vi gick till The Retreat och började med ett glas Champagne i baren. 
(null)
Vi fortsatte till restaurange Luminane, exklusiv restaurang för Suite Guests försatt äta lunch. Det blev en ny riktigt bra lunch med goda viner - vackert upplagt och förstklassig service 
(null)
Lunch
(null)
Lunchen på Lumanine 

Efter lunchen gick vi till vår Suite, dit våra väskor nu anlänt - så vi kunde packa upp och hänga in kläderna i garderoberna. 

I hytten väntade en flaska vin i en inkorg som välkomsthälsning.

Premium dryckespaket och Wi-Fi ingår i alka Suiter ombord.
(null)
"Vår" Butler kom och hälsade oss välkomna i suiten och frågade om han kunde hjälpa till med något. Fantastisk service ombord.

Det här har börjat riktigt bra - om ett par timmar avgår fartyget - ikväll har vi bokat middag på fartygets Cypriotiska restaurang - sedan blir det en show med musicalhits på teatern . 

Vi njuter för fullt av allt som vi upplever ombord på fantastiska Celebrity Ascent i Suite Class.

Imorgon tillbringar vi hela dagen till havs gör att ankomna Villefranche/Nice på måndag morgon. 

Hälsningar
 
Björn och Karin
 
 
Följ oss gärna på
 
Instagram #demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt






Till top