Resa med Eurostar till London

Allmänt / Permalink / 0
 
(null)
Att åka maed höghastighetståget Eurostar från Bryssel till London var mycket trevlig och bekvämt upplevelse. Vi steg på tåget på stationen Brussel Midi för att åka till St Pancras i London. Tåget avgick exakt enligt tidtabellen kl. 14:52 och vi var frame på St Pancras kl 15:59, en minut före tidtabellen - en resa på 2 timmar och 7 minuter i som mest 290 km/timma. Färden genom tunneln under Engelska kanalen tog 23 minuter och gick 45 meter under havsbotten. 
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, från Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-12 gånger om året, både långa och korta resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för mat och vin, vilket kan bli huvudanledningen till en resa.
(null)
Vi reste i Eurostars "mellanklass "Standard Premier - motsvarande Premium Economy på flyget. Vi har tidigare rest från Paris till London med Eurostar i Business Premier, motsvarande Business Class på flyget.
Vi betalade 1500 kronor per person för resan från Bryssel till London. Bekväma stolar med gott om utrymme och med laddningsmöjligheter mellan stolarna och med utfällbara bord. Vi är mycket nöjda med bekvämligheten ombord på Eurostar.
(null)
i "Standard Premier" biljetten ingår det en "lätt måltid med dryck". Måltiden serveras av den trevliga personalen vid våra stolar. Det fanns två rätter att välja mellan och ett brett sortiment av drycker. Vi valde en kycklingrätt med sallad och bröd med en dessert och en lten flaska rosévin samt en flaska med vatten. Desserten var dagen till ära en "Kröningskaka, Kung Charles III kröntes i London den här dagen.
Den lätta måltiden smakade riktigt bra när vi susade fram genom Belgien och Frankrike på väg mot Engelska kanalen. Väldigt bra och trevlig service ombord - vi fick dessutom frågan om vi ville ha mer vin, vilket vi tackade ja till.
(null)
Kröningskakan den 6 maj 2023.
(null)
Resan med Eurostar gick snabbt och var väldigt bekväm - vi var framme innan vi hann tänka efter vad klockan var och hur lång tid det var kvar till ankomst i London.
(null)
Eurostar - kan vi verkligen rekommendera att resa med från Amsterdam, Bryssel eller Paris - det är mycket bekvämare än att flyga de här korta sträckorna med transfers till och från flygplatserna. Bekvämt också att passkontrollen till UK skedde i Bryssel så det var bara stiga av tåget i London och direkt ta oss till vårt hotell.
 
Resan med Eurostar var en del av vår kombiresa i Belgien 🇧🇪 och England 🇬🇧 - 3 dygn i vardera landet - här kan ni läsa allt om hela resan med många bilder och mängder med tips om Gent, Brygge och London. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/may/vi-kombinerade-belgien-och-england-pa-samma-resa.html
 
Här finns det mer om London under "Kröningshelgen"  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/may/i-london-under-kroningshelgen.html
 
Eurostar har förbindelser från Bryssel, Paris, Bryssel, Lille - till/från London 
 
Reseklasser Standard, Standard Premier och Business Premier 
 
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
 
Följ oss gärna på
  
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se 

#eurostar # standardpremier #bryssel #london #kombinationsresa #demmereserjordenrunt
 
 
Till top