Vi möter våren i LONDON🇬🇧

Reseguider, Storstadsresor / London, resa / Permalink / 0
(null)
Tower Bridge en klarblå februaridag
 
Vi lämnade igår ett milt och soligt Göteborg för att möta våren i London. När vi landade i London var det 19 grader varmt och soligt. Det här är vårt 60:e besök i London, en stad som vi troligtvis aldrig tröttnar på. Vi upptäcker nya saker vid varje besök, vi ser nya stadsdelar, hittar nya spännande restauranger, besöker någon lokal marknad som vi inte visste att den fanns och mycket mer. Tisdagskvällen blev det en enkel  middag på en av våra favoritpubar, Wellington Waterloo.
(null)
Wellington Pub och Hotell Waterloo
(null)
Körsbärsträd i full blom vid Southwark Cathedral
 
Vår erfarenhet har lärt oss att det tar minst 5 besök i en storstad innan vi lär oss att uppskatta den utanför de sevärdheter som finns på de flesta besökares "måstelistor". Det som ger oss mest är att ha en helt oplanerad dag där vi direkt efter frukost ger oss ut på stan för att se vad det finns att upptäcka idag.
(null)
Borough Market . Här finns det ett härligt utbud av riktigt bra råvaror. Det finns även ett stort utbud av riktigt bra lunchmat mm. Missa inte ett besök här, ligger vid London Bridge Station.
(null)
Borough Market 
 
Idag vaknade vi till en klarblå himmel på Hampton by Hilton Waterloo, ett nytt och fräscht hotell nära Waterloo Station. Det här är fjärde gången som vi bor här. Efter en god engelsk frukost gav vi oss ut på stan.
(null)
London Eye från sett från vårt hotellrumsfönster
 
Eftersom det var ett helt fantastiskt väder, soligt, vindstilla och varmt ändrade vi våra planer för dagen. Idag ville vi vara utomhus så mycket som möjligt.
(null)
Vi promenerade på South Banks längs med Themsen. Vi såg bl a St Pauls Cathedral, Tate Modern, Borough Market, London Bridge, Towern och TowerBridge mm på den härliga promenaden.
(null)
St Pauls Cathedral
(null)
Tate Modern, vi gör ett nytt besök här när det  blir mulet väder.
(null)
Påskliljorna är fullt utslagna
 
Vi blandar mycket mellan att äta på fintestauranger och med budgetvarianter. I det fantastiska vädret bestämde vi oss för en "take a way lunch". På Tesco Metro köpte vi en sandwich. En wrap, 2 drycker, 2 påsar chips för det facila priset av totalt 6 GBP, vi åt lunchen i solskenet i Potter Fields Park. En god och mycket prisvärd lunch. Vi satt med kortärmat på en bänk och bara njöt o solskenet.
 
Efter långpromenaden tog vi tunnelbanan till Covent Garden. Vi tycker om att dricka ett glas vin på Davy’s Crusting Pipe och samtidigt lyssna på riktigt bra klassisk stråkmusik varvat med operasångerskor mm. Riktigt trevligt
(null)
Operasångerska, Covent Garden
(null)
Ett glas vin och härlig musik i Covent Garden känns riktigt bra i vårvärmen.
 
Efter en riktigt härlig Londondag med riktigt skönt vårväder vilade vi en timma innan vi åkte till Mayfair för middag på Burger&Lobster. Det här är den ursprungliga Burger&Lobstet. Det blev ennriktigt bra middag, utsökt mat och riktigt bra service. Vi gillar HUMMER!
(null)
Humnerkrokettet
(null)
Grillad hel hummer 
(null)
Grillade jätteräkor 
(null)
Ångkokt hel hummer 
(null)
I väntan på HUMMER 

Efter en fantastiskt bra dag gick vi hem till hotellet i Waterloo. GOD NATT!
 
Vi kommer inom några dagar att uppdatera vår LONDONGUIDE.
 
Hälsningar 
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
 
Blogg: www.demmereserjordenrunt
Facebook: demmereserjordenrunt
Instagram: #demmereserjordenrunt
 
(null)
Fortfarande går det att se en mjölkbil i London.
 


Till top