Hösten bjuder på härliga resor 🇫🇷🇬🇧🇩🇰🇸🇪

Reseinspiration / höstresa / Permalink / 0
(null)
Nu har vi bokat in fyra nya härliga höstresorna, vilket känns mycket bra. Under 2022 har vi äntligen, när pandemin minskat i omfattning, kunnat resa som vi gjort under tidigare år. Vi har haft fina resor till London 🇬🇧, Roadtrip i Danmark och Tyskland 🇩🇰/🇩🇪. Algarve i Portugal 🇵🇹, Rom/Fiumicino 🇮🇹, Guardamar del Segura i Spanien 🇪🇸, Sandefjord i Norge 🇳🇴  och till de två svenska vingårdarna Arild och Ästad 🇸🇪. 

Höstens resor går till - Nice/Villefranche i Frankrike 🇫🇷, Köpenhamn 🇩🇰, London 🇬🇧 och till Stockholm 🇸🇪.

Nice/Villefranche 🇫🇷
(null)
Nice är ett favoritresmål som vi besökt väldigt många gånger. Vi har bott flera gånger  i Villefranche-sur-Mer  som ligger ca 7 km öster om Nice , vilket vi kommer att göra när vi reser dit i höst. När vi är nere på den Franska Rivierna åker vi gärna runt till omgivande orter/städer som Cannes, Villefranche, Monaco, Eze, Antibes, St Paul de Vence, Beaulieu m fl. det är lätt att ta sig runt med buss och tåg i regionen. Vi tycker om att kombinera strandliv med storstadsliv. I Nice löper strandpromenaden "Promenade des Anglais" längs med hela staden - nedanför strandpromenaden finns det en klapperstensstrand med turkosblått vatten. Det finns både "fria-gratis delar av stranden- samt riktigt exklusiva ställen med omfattande och bekväm strandservice och högklassiga restauranger. 
(null)
Villefranche-sur-Mer

När vi är i Nice med omgivningar besöker vi gärna konstmuseer mm - konst, mat, vin och resor är våra största intressen. Det finns mängder med konst att upptäcka i Nice t ex Marc Chagall museet , Musèe Matisse m fl - uppe i bergen ligger konstnärsbyn St Paul de Vence där det även finns ett litet kapell som Henri Mattise utsmyckat. I Villefranche har Jean Cocteau utsmyckat det lilla fiskarkapellet Chapelle Saint- Pierre och i Antibe finns Musèe Picasso mm. Dt är trevligt att promenera i "Gamla stan" i Nice. Monaco ligger nära och dit gör vi alltid en halvdagstur med bussen som går längs kusten. 
(null)
Rue Obscure men anor från 1200-talet i Villefranche är en helt överbyggd gata. En gammal fin stad med många trånga gränder med trevliga restauranger, en trevlig kajpromenad och en badstrand längst inne i viken.
(null)
En stor anledning till våra besök i Nice och i Villefranche är de högkvalitativa restaurangägarna - här kan vi äta helt fantastisk gourmetmat som presenteras på ett oerhört vackert sött - vi ser fram emot många stora matupplevelser i höst

Här finns det en länk till ett blogginlägg från Franska Rivieran med bilder och mängder med tips från tidigare besök på den Franska Rivieran 🌞🇫🇷. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/villefranche.html

London 🇬🇧
(null)
Tower Bridge

London är staden vi troligtvis aldrig kommer att tröttna på trots 62 besök, senast i mars 2022. I höst gör vi ännu en Londonresa. Vd varje nytt besök upptäcker vi mycket nytt i London.
(null)
Millenium Park - ca 150 meter från Waterloo Station. 

Vi njuter av att bara vara där, promenera längs med Thamsen södra strand, provsmaka mat på Borough Market, 
(null)
Tate Modern

uppleva ny spännande konst på Tate Moderna, njuta av någon av de fantastiska restaurangerna och av atmosfären på någon pub eller vinbar. Här hittar ni vår Stora LONDONGUIDE med många bilder och mängder med tips och information om denna fantastiska stad. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/april/london-ny-stor-londonguide.html


Köpenhamn 🇩🇰
(null)
Bild från "fristaden" Christiania 

Köpenhamn besöker vi frekvent för att "hygge oss" i den här trevliga staden. En stor anledning till våra många Köpenhamnsbesök är de helt fantastiska restaurangerna. Vi tar oss helst runt till fots när vi är i Köpenhamn, det blir minst 20 000 steg per dag. 
(null)
Bilden visar 4 av 8 serveringar på restaurang Høst i Nov 2021.

Vi har fått många favoritrestauranger både till lunch och middag i Köpenhamn. Ni hittar många bilder och mängder med tips om restauranger, hotell, sevärdheter, upplevelser, promenadstråk och mycket mer i vår Köpenhamnsguide från mängder av besök. Nuförtiden tar vi tåget från Göteborg till Köpenhamn, snabbt, bekvämt och prisvärt.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2021/november/ny-stor-kopenhamnsguide.html
(null)
Nyhavn

Stockholm 🇸🇪
(null)
Vi tar gärna tåget från Göteborg till Stockholm för att njuta av kultur och mat i vår huvudstad. Jag, Björn, arbetade under flera år i Stockholm men upplever staden på ett helt annat sätt när vi nu besöker staden som "turister". 
(null)
Fotografiska Museet är ett måste för oss vid varje Stockholmsbesök.

När vi är i Stockholm besöker vi alltid konst o fotokonstmuseer, promenerar på Djurgård3n, besöker Östermalmshallen och njuter av riktigt bra mat på någon av våra favoritrestauranger. 
(null)
Några förrätter på restaurang Nisch i höstas.
(null)
Spritmuseum på Djurgården har trevliga utställningar om "ädla drycker"

Här hittar ni bilder och många tips om kultur och mat med mera från tidigare Stockholmsbesök. Om några veckor tar vi tåget till Stockholm för fyra intensiva dagar. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2021/october/harliga-hostdagar-i-stockholm-med-stora-kultur-och-matupplevelser.html

Nu ser vi fram emot ytterligare fyra resor under 2022, kanske blir det ytterligare någon liten resa innan jul. Vi håller också på med att planera för en kommande långresa, vår första sedan resan till Nya Zeeland 🇳🇿 i januari/februari 2020.

🌞-Hälsningar

Björn och Karin

Följ oss gärna på

Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.


Till top