Las Palmas - en av Spaniens härligaste städer 🌞🇪🇸

Allmänt / Permalink / 1
(null)
Las Palmas är så mycket mer än den fina stranden Las Canteras. Las Palmas är en "storstad" med ca 400 000 invånare. Vi har besökt Las Palmas många gånger, senast i slutet av januari 2023. Vi reser hit på egen hand, ingen charterresa, vi bokar flyg och hotell separat och ordnar transfer från och till flygplatserna.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-12 resor per år, bl a har vi gjort 12 Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för vin och mat, vilket ofta blir huvudanledningen till en resa.
(null)
Det bästa med att resa till Las Palmas är att det finns en mycket fin sandstrand men samtidigt ett storstadsliv med sevärdheter, en välbevarad " gamla stan ", gourmetrestauranger, shoppinggallerior och ett levande kulturliv. Kombinationen av Strand och Stad gillar vi starkt - vi gör ofta sådana resor till bl a Nice, Rom, Alicante, Palma m fl.
(null)
Vi bor alltid på Bull Hotel Reina Isabel som ligger mitt på strandpromenaden och som har en egen sektion på stranden med solstolar, parasoller mm. På taket finns det en trevlig pool, gym, SPA och en bar. Vi stortrivs på Reina Isabel som har toppservice, allt är välordnat, flera barer och det serveras en mycket bra frukost som vi brukar att avsluta med ett glas med Cava 🥂.
(null)
Hotel Reina Isabel

Las Palmas är en matstad, här finns det mängder med bra restauranger i all prisklasser och från de flesta av världens olika kök. En stor anledning till att vi väljer att bo i Las Palmas och inte nere iPuerto  Rico, Arguiniguin m fl orter på södra Gran Canaria är framförallt utbudet av restauranger och storstadslivet. 
(null)
Vi äter mycket skaldjur och bläckfisk när vi är i Las Palmas.

Vi njuter av att dels besöka Las Canterasstranden och eller poolen på Hotel Reina Isabel, dels av att promenera runt i själva staden där det finns ett pulserande stadsliv som inte är speciellt påverkat av enbart turister. Det finns många små restauranger, barer, caféer mm bortanför stranden som i huvudsak besök av lokalbefolkningen. Det finns även stora möjligheter till shopping, bl a i det stora shoppingcentret Las Arenas som har mängder med butiker och restauranger, bl a finns Primark där. Centret ligger ca 200 meter från ena ändan av Las Canterasstranden. Mitt emot shoppingcentret ligger ett kongresscenter och en konserthall/auditorium. 
(null)
Las Canterasstranden 

Vid vårt senaste besök sista veckan i januari 2023, den vädermässigt "sämsta tiden på året" hade vi ändå tur - vi hade 21-23 grader i luften och växlande molnigheten en hel del sol samt två regnskurar på ca 10 minuter vardera. 
(null)
Det är skönt vid takpoolen på Hotel Reina Isabel där det även finns SPA, gym och en bar.

(null)
Las Palmas
(null)
Bara ett par hundra meter från Las Canteras finns det det ett mer dramatiskt kustlandskap med lavaforamationer.

(null)
Saluhallen Mercado del Puerto ligger bara 200 meter från stranden, där finns det flera matbutiker och några riktigt bra tapasbarer. Vi går gärna dit för att äta en riktigt god lunch med vackra och spännande smårätter med en öl till ett riktigt bra pris. Vår favorit och många "locala" favorit är Anteqvera som har helt fantastiska tapas för 2,50 EUR per st.
(null)
Anteqvera i Mercado del Puerto - här är det oftast fullt med folk. Vi njuter vid varje besök.

(null)
På kvällarna äter vi gärna på Taberna Chica som ligger på strandpromenaden men som har högra ambitioner än många andra restauranger. Där väljer vi oftast några smårätter som vi delar på tillsammans med en bra flaska vin.
(null)
Taberna Chicas paella är mycket god och prisvärd - 29 EUR för två personer. (Jan 2023).

Vi åt flera goda och förvånansvärt prisvärda luncher på Hotel Reina Isabel bar/lunchrestaurang vid strandpromenaden. Lunch med öl för två personer för 15 till 20 EUR.
(null)
Lunch på Reina Isabel

(null)
Primark har en butik i shoppingcentret Las Arenas.


Las Palmas tycker vi är ett riktigt bra resmål under vinterns när man vill ha behaglig värme, sol, storstadsliv och riktigt bra restauranger till fördelaktiga priser. För att vara ett vinterresmål är det kort flygtid och det finns många flygbolag att välja bland. Utbudet av hotell i alla prisklasser är ock stort.

Våra favoriter
(null)
Hotel Bull Reina Isabel Hotel&SPA - ett äldre förstaklasshotell med stil och mycket bra service, samt att hotellet ligger direkt på strandpromenaden och som dessutom har en egen strandsektion med solstolar och parasoller mm.

Restauranger För lunch Anteqvera i Mercado del Puerto, La Marina på Reina Isabel m fl

För middag Taberna Chica, Ristorante Boccaccio, Lupè m fl 

Shopping Shoppingcentret Las Arenas, det finns mängder med små skobutiker, klädbutiker m fl strax bakom strandpromenaden 

Sevärdheter, Vegueta - "Gamla Stan" är jättetrevlig att besöka och som är välbevarad. Speciellt katedralen Santa Ana. Akvariet Poema del mar i Las Palmas, Casa de Colón - museum - Där bodde Columbus när han strandade på Gran Canaria, och mycket mer

Utflykter, Södra Gran Canaria bl a till öknen i Mapalomas, Till bergsbyar, Det finns flera intressanta platser med geologiska formationer med mera.

Kommunikationer , det finns ett väl utbyggt bussnätverk på Gran Canaria, Taxi fungerar utmärkt till helt OK pris. 

Det följer fler bilder på intressanta tips om Las Palmas -  längre ner i inlägget

Hälsningar

Björn och Karin

Följ oss gärna på
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt

(null)
Katedralen i Gamla Stan
(null)
Vid kongresscentret och Auditoriet i Las Palmas- där arrangeras bl a en filmfestival och det finns en "walk of fame" där det finns handavtryck av skådespelare t ex Max von Sydow
(null)
Vi brukar avsluta frukosten med ett glas mousserande vin (ingår i buffén på Reina Isabel) ute på terassen.
(null)
Frukosten på Reina zisabel har ett mycket stort utbud av varma och kalla rätter
(null)
Den här gången valde vi att flyga med Lufthansa till Gran Canaria - vi bokade Business Class för samma pris som i SAS Plus -  men en helt annan produkt med fritt mellansäte och med riktigt bra mat och dryck , samt utsökt service under hela resan. Dessutom ingår Fast Track, Lounger, Priorterad ombordstigning, 2 handbagage och två incheckade bagage per person, med mera. 
(null)
Återvinningsstationerna i Las Palmas är lite trevligare än de vi har i Göteborg
(null)
I december brukar det finnas fantastiska sandskulpturer på Las Canteras 
(null)
Las Canteras - Reina Isabel strandsektion med solstolar


#laspalmas #grancanaria #vinterresa #lufthansa #reinaisabel #demmereserjordenrunt #Spanien

Till top