Borås Borås! Minisemester med barn och barnbarn ☀️🇸🇪

Sverige / Permalink / 0
 
(null)
I de här Corinatiderna ville vi göra något trevligt tillsammans med våra barn och barnbarn under så säkra förhållanden som möjligt. Vi åkte 10 personer, fördelade på tre bilar, till Borås. " 2 vuxna, 2 vuxna + 2 barn 7 o 10 år, 2 vuxna + 2 barn 1 o 4 år". Vi träffades utomhus på parkeringen vid Borås Djurpark en solig och varm onsdag i slutet av juni.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, från Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10 gånger per år, bl a har vi gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor.
(null)
"Dinoparken" med modeller av dinosaurier finns vid ingången till djurparken.
 
Det går endast att besöka Borås Djurpark med förbokade biljetter, det går inte att köpa biljetter vid entrén. Parken släpper för tillfället bara in ett begränsat antal besökare. Vi hade bokat ett paket med inträdesbiljetter för 10 personer och 3 hotellrum med frukost genom Scandic Plaza Hotel i Borås. Ett paketerbjudande som vi tycker var prisvärt. (5 600 kr för 10 personer, entre till djurkarken, tre hotelrumm med frukost - ordinarie pris för entrén till djurparken för oss 10 är 2 871 kr).
(null)
Det var ganska glest mellan besökarna, vilket kändes bra. Det var lätt att komma fram för att se på djuren. Det var även gott om plats på Savannrestaurangen där vi åt vår lunch, det kändes säkert att beställa och hämta maten, bestick mm delades ut av personalen, handsprit fanns på många ställen. Vi åt lunchen på uteserveringen med stort avstånd till andra gäster. Vi åt god och prisvärd husmanskost, vi betalade 950kr för 10 personer inklusive sallad, måltidsdryck och kaffe.
(null)
Barnbarnen stortrivdes 
 
Djurparken är välordnad och välskött, djuren har ganska stora utrymmen att röra sig på. 
(null)
Barnbarnen tyckte att det var spännande att se på när lejonen matades.
(null)
Lejonen åt stora köttstycken 
 
Vårt besök i parken varade i nästan sex timmar, tiden gick fort tyckte vi alla. 
(null)
Noshörningar
 
Lite trötta och varma, det var soligt och ca 27 grader varmt, åkte vi till hotellet Scandic Plaza i centrala Borås. Hotellet är relativt nyrenoverat och fräscht. För tillfället är beläggningen på hotellet mycket låg. Restaurang och bar är för tillfället stängda.
 
Vi fick tre stora fräscha rum där vi vilade en stund innan vi skulle äta middag.
 
I den varma sommarkvällen gick vi ut för att äta middag. Vi valde att gå till "TUGG" nere vid Viskan. TUGG är en riktigt bra hamburgerrestaurang. Vi valde att sitta utomhus med sort avstånd till
övriga gäster. 
 
(null)
 
TUGG serverar högklassiga burgare, vegetariska, kyckling och av nötkött med spännande och kreativa tillbehör. Hela sällskapet på 10 personer gillade maten och drycken. TUGG har ett brett utbud av hantverksmässiga öl. Vi betalade 1 940kr för 10 personer, mat och öl,vin,läsk. Gott och prisvärt.
 
Efter middagen lekte barnen vid Viskan innan vi promenerade vidare mot hotellet för en välförtjänt vila.
 
Vi sov gott efter en riktigt härlig dag - På morgonen väntande en annorlunda frukost. Buffén är för tillfället borttagen och är ersatt med en frukost paketerad i en påse och i en box. Frukosten består av juice, kaffe, kokt ägg, yoghurt, müsli, bröd, pålägg, muffins och frukt. Riktigt bra. Gästerna som äter i frukostmatsalen sitter med stora avstånd  mellan borden.
 
Efter frukosten valde vi "gamla" att åka till Göteborg för ett kort besök på Eriksberg. Barn och barnbarn valde att sola och bada på Alidebergsbadet i Borås, badet ligger granne med djurparken.
 
Vi är mycket nöjda med vår minisemester i Borås. Det var härligt att få träffa våra barn och barnbarn i utomhusmiljöer under ett helt dygn i de här tiderna.
 
☀️🇸🇪Hälsningar 
 
Björn och Karin 
 
Följ oss gärna på
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
(null)
(null)
(null)
 
 
 

Till top