En härlig kombination - London och tåg till Portsmouth och Bristol 🇬🇧

Europaresor, Reseguider, Storstadsresor, Weekendresor / 2019, England, London, Weekendresa, höstresa / Permalink / 0
(null)
Vi besöker ofta London, en stad som vi verkligen gillar. Vi kombinerar gärna London med en tågresa till någon närliggande stad, tågen går mycket frekvent, effektivt och de är prisvärda. Vi kom hem från vår senaste Londonresa den  29 mars 2022 efter en härlig vecka i England.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi glr ca 10 resor om året, både korta och långa. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor, Vi delar gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter.
(null)
I slutet av september 2019 flög vi till London på nytt, andra besöket i pr och totalt det 61:a besöket, för att besöka Portsmouth, Bristol och London. Vi fick en underbar vecka i England🇬🇧 med ett fantastiskt sensommarväder, sol och dryga 20 grader varmt. Vi tog tunnelbanan från Heathrow till Waterloo Station, vi hann med en lunch på The Wellington, en favoritpub mitt emot Waterloo Station innan tåget till Portsmouth avgick.  Det går väldigt många tåg per dag till Portsmouth från Waterloo, priserna mellan olika tågavgångar varierar kraftigt, det kan skilja 20-30 GBP på avgångar inom en 30-minuters period. Vi betalde 9 GBP per person för resan till Portsmouth, prisvärt tycker vi. Tåget till Portsmouth tog drygt två timmar och avgick och ankom exakt på minuten.
(null)
Portsmouth - Spinnaker Tower och utsikten därifrån.
 
Vi möttes av ett härligt väder i Portsmouth, vi gick från tåget till vårt hotell, Holliday Inn som ligger ca 1 km från stationen. 
 
Portsmouth blev en positiv överraskning, det här var vårt första besök i staden. Portsmouth är en livlig hamnstad med bl a Storbritanniens största flottbas. I hamnen finns även Historic Dockyards med många gamla örlogsfartyg som HMS Victory och HMS Varrior, vilka är välbevarade   Där finns även Mary Rosé, som tillhörde den engelska flottan under Henrik VIII under första hälften av 1500-talet. Skeppet sjönk 1545 vid ett sjöslag utanför Southsea och bärgades 1982. Det går att se det som återstår av skeppet på Mary Rosé Museum.
(null)
Befästningar och HMS Victory
 
I det fina hamnområdet finns även Spinnaker Tower, där vi varmt rekommenderar ett besök, ta hissen upp till den högsta våningen och få en fantastisk utsikt över Portsmouth, Southsea och Isle of Wight. 
(null)
Royal Garrison Church bombades under andra världskriget och saknar idag taket, Nöjesfältet på Clarence Pier, HMS Warrior och ett "P-hus" för båtar.
 
Nere i hamnområdet finns det även ett stort Outlet Shoppingcenter med ca 90 kända märkesbutiker med bra erbjudanden Gunwharf Quays Outlet.
(null)
Polo Ralph Lauren och Armani är två av butikerna på Outlet Gunwharf Quays.
(null)
Några av fartygen på örlogsbasen i Portsmouth.
 
 
Portsmouth
 
Sevärdheter Historic Dockyards, Mary Rosé museum, Hamntur, Utflykt med båt till Isle of Wight, D-day museum i Southsea, Spinnaker Tower, Old Portsmouth, Clarence Pier, mm
 
Restauranger Abar Bistro i Old Portsmouth
 
Boende Holliday Inn
 
Shopping Gunwharf Quays Outlet
 
(null)
Fish ’n Chips på Abarbistro i Portsmouth - riktigt bra.
 
Efter två härliga dagar i Portsmouth tog vi tåget till Bristol. Det tog drygt 2,5 timmar och kostade 19 GBP per person. Vi kom fram till Bristol Temple Meads Station i ett strålande högsommarväder och tog en taxi till vårt hotell, Hampton by Hilton.
(null)
Bristol
 
Bristol är sydvästra Englands största stad med drygt 500 000 invånare, i storstadsområdet ca 1 miljon. Bristol är en livlig, vacker stad med ett rikt kulturliv.  Det går bl a att gå på Banksy spaning,  för att uppleva en del av Banksy’s "Street Art". 
(null)
Bristol - Det finns många vackra byggnader i staden.
(null)
Vi besökte museet M Shed ett museum om staden Bristol. Ett trevligt och givande museum som gav oss mycket kunskap om Bristol och dess historia. Museet ligger i hamnområdet och det är fritt inträde. 
(null)
Floden Avon och hamnen är det trevligt att promenera runt i, är det en varm och solig lördag är det ett intensivt folkliv i området. Vi såg många roddare, som tränade i "tvåor" och "fyror"  samt många utflyktsbåtar på floden. Vi promenerade genom stan, stannade till för ett glas vi med tilltugg på 1766 Bar&Kitchen som ligger tillsammans med teatern Old Vic. Vi fortsatte promenaden genom vackra Castle Park och vidare genom shoppingkvaren. Innan vi kom fram till hotellet stötte vi på ett event i Broadmead som är ett stort shoppingkvarter. Bryggeriet Brewdog introducerade ett nytt öl och bjöd på öl och musik - Brewdog Punk IPA - trevligt, folkligt och gott.🍺
(null)
Brewdog Punk IPA 
 
Bristol
 
Sevärdheter Banksy Spaning, Castle Park, Clifton Suspension Bridge, Floden Avon, Bristol Myseum&Art Gallery, Brunells SS Great Britain (Järnångare) M Shed Museum, Bristols hamn mm
 
Boende Hampton by Hilton - fräscha bekväma rum, bra frukost, bra läge
 
Shopping Primark ligger i shoppingkvarteret Broadmead tillsammans med mängder av butiker
 
Restauranger/barer L’Ostera ( riktigt bra Italiensk) Revolution ( Amerikansk), 1766 Bar&Kitchen m fl.
(null)
L’Osteria , Italiensk restaurang i Bristol
 
Efter tre riktigt härliga dagar i Bristol tog vi tåget till London Waterloo, på tre timmar. Vi testade den här gången att resa i första klass, vilket var bekvämt med gott om plats. Vi betalade 39 GBP per person. På vägen till London åt vi vår medhavda lunch från Tesco, "Meal Deal" för 3 GBP per person.
(null)
På väg till London från Bristol med Great Southern Railways
 
Vi kom till London Waterloo enligt tidtabell och checkade in på designhotellet CitizenM Bankside ett riktigt snyggt, trevligt och fräscht hotell ned toppenläge nära Tate Modern, Borough Market, London Bridge och mycket mer. 
(null)
Välkomnande till CitizenM Bankside
(null)
Snygg design i lobbyn på Citizen M
(null)
De fräscha moderna rummens funktioner styrs med en iPad, CitizenM Bankside. Servicen och frukosten var av toppklass. Vi kommer snart tillbaka.
 
Det blev ett kort besök i London den här gången, ett dygn, men fick ännu en härlig upplevelse. Vi ville den hör gången pröva en restaurang som vi aldrig besök tidigare. Vi valde Omnino på Leadenhall Street på andra sidan floden. Vi gick från hotellet över London Bridge och fram till restsurangen. Vi bokade bord via Open Table och valde "Set Meny. Omnino var en mycket positiv överraskning. I menyn ingick ett glas Prosecco med en appetizer följt av en god förrätt, val av varmrätt med tillbehör (kött), val av helt fantastiska desserter och som avslutning ost, prisvärt tycker vi 29:95 GBP per person. Vin till maten och service tillkommer, 
(null)
Omnino på Leadenhall Street - utsökt 4-rätters middag.
(null)
Kvällspromenad en disig måndagskväll på London Bridge med Tower Bridge i bakgrunden.
 
Efter middagen promenerade vi hem till CitizenM och drack ett glas vi i baren innan det var dags att sova.
 
Frukosten på CitizenM var riktigt bra, det är detaljer och specialiteter som utmärker en bra hotellfrukost, vi är ganska så kräsna. 
 
Vi checkade ut, tog en promenad efter South Banks för att därefter ta tunnelbanan ut till Heathrow för att flyga hem till Sverige. Vi åt en sen lunch i Lufthansas Senatorlounge innan avgång.
 
Vi bor gärna i området runt Waterloo Station för att det är dels bra kommunikationer, tåg, tunnelbana, buss, dels för att drt är gångavstånd till mycket som vi vill besöka som Tate Modrrn, Borough Market, Imperial War Museum, London Bridge, Tower Bridge och mycket mer. Tidigare bodde vi i Bayswater, Kendington och i Bloomsbury. Vi gillar de här hotellen CitizenM Bankside, Hampton by Hilton Waterloo, H10 Waterloo och The Wellington.
 
 
Vi har vid tidigare besök i London tagit tåget till bl a Brighton vid sydkusten, till Eton och Windsor m fl , till Brighton och till Eton tar tåget ca 1 timma från London. Information om priser och tider för tåg hittar ni på national.rail.co.uk. 
 
Vi ser nu fram emot nästa resa till London.
 
🇬🇧-Hälsningar
 
Björn och Karin
 
PS, En ny rykande färsk LONDONGUIDE med TIPS om boende, restauranger, shopping, sevärdheter, utflykter mm och finns att läsa via länken här  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/september/ny-stor-londonguide-och-spannande-utflyktsmal.html
 
Följ oss gärna på
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
(null)
En sen lunch i Lufthansas Senatorlounge på Heathrow terminal 2.
(null)
Härliga London tröttnar vi nog aldrig på - det blir snart ett nytt besök 🇬🇧
 
 
 
 
 
Till top