Fantastiskt hĂ€rliga kryssningar đŸ›łïžâ˜€ïžđŸ„‚

Kryssning / Permalink / 0
(null)
Vi tycker att det Àr hĂ€rligt att Ă„ka pĂ„ "Kryssningar" - det kan vara "Lyxiga" kryssningar i Karibien eller Medelhavet, Flodkryssningar pĂ„ Europas floder, Minikryssningar i Östersjön, Fjordkryssningar i Norge, Kielkryssningar och en hel del andra korta kryssningar. Vi har det senaste Ă„ret gjort 4 kryssningar och det blir fler i höst.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme frÄn Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-15 resor per Är, bÄde korta och lÄnga resor. Vi har bl a gjort 12 st  Jordenruntresor och nÄgra hundra andra resor. Vi delar mer Àn gÀrna med oss av vÄra TIPS och erfarenheter. Vi har förutom resor vin och mat som vÄra stora intressen. Kryssningar har blivit ett stort intresse för oss under de senaste 6-7 Ären.
 
I det hÀr blogginlÀgget har vi samlat mÄnga bilder, tips och erfarenheter frÄn mÄnga kryssningar, vilket kanske kan ge inspriation till en kommande kryssning.
 
Celebrity Ascent - 9 dygns kryssning i Medelhavet - april/maj 2024
(null)
I mÄnadsskifter april/maj 2024 gjorde vi vÄr hittills bÀsta kryssning - den blir svÄrslagen. Vi kryssade i 9-dygn pÄ det fantastiska nybyggda fartyget Celebrity Ascent i Medelhavet. Vi hade bokat en balkonghytt i Concierge Class, en hyttkategori som vi uppskatta mycket frÄn tidigare kryssningar - men vi fick nu tillfÀlle till att lÀgga bud pÄ en uppgradering till "Suiteclass", vilket vi gjorde och fick igenom.  Vi visste dÄ inte hur nöjda vi skulle bli.
(null)  
Vi bodde i en Sunset Sky Suite i akterna pÄ Celebrity Ascent - en mycket trevlig suite pÄ drygt 30 kvm med en stor verande med solsÀngar. DÀr trivdes vi bra - i "Suite Class ingÄr tillgÄng till en Bultler.
(null) 
Det Àr bar "Suite Class" passagerare som har tillgÄng till The Retreat - en avdelning med soldÀck i tvÄ plan med gott om plats och med mÄnga bekvÀmligheter. PÄ The Retreat finns det Àven en bar med lunchservering pÄ soldÀck, en lounge med Conciergeservice och en bar med drycker och servering av delikatesser. I The Retreat finns det Àven en speciell "Gourmetrestaurang" Lumaniee med mycket hög kvalitet pÄ mat, dryck och service - dÀr behövs det inte göras nÄgra bordsreservationer, det Àr bara att dyka upp nÀr man vill Àta. I Lumaniee serveras varje morgon en å-la-carte frukost. The Retreat blev en mycket bra upplevelse - toppservice, fantastisk mat och dryck och aldrig nÄgon kö till nÄgonting.
(null)
Maten pÄ Celebrity Ascent var i toppklass - vi njöt vid varje mÄltid av mat service och dryckerna. Det serveras bl a Champagne till maten eller nÀr man ville ha Champagne eller ÄrgÄngs whisky mm.
(null)
Vi gjorde mĂ„nga trevlig hamnstopp under kryssningen - Villefranche/Nice đŸ‡«đŸ‡·,  Santa Margeritha/Portofino 🇼đŸ‡č, La Spezia Pisa/Florens 🇼đŸ‡č, Civiavecchia/Rom 🇼đŸ‡č och Neapel/Pompeji 🇼đŸ‡č. Gott om tid för att utforska sevĂ€rdheterna. Fartyget avgick och ankom frĂ„n Barcelona đŸ‡Ș🇾. Vi var i Barcelona i tre dagar för kryssningen - en utmĂ€rkt kombination.
(null)
UnderhÄllningen ombord höll hög klass varje kvÀll med ett varierat utbud av musikaler, sÄngerskor, sÄngare, stand up artister, akrobater m fl.
 
Det hÀr var vÄr femte kryssning med vÄrt favoritrederi - Celebrity Cruises. Vi kommer att göra fler kryssningar med dem i framtiden.
 
Via lÀnkarna kan si mÄnga fler bilder och lÀsa om kryssnningen med mycket information och fakta.
 
Hamnstopp
 
Den hÀr kryssningen med alla upplevelser kommer att finnas kvar i minnet sÄ lÀnge som vi lever.
 
Flodkryssning - Amadeus Royal pÄ Donau - 1 vecka i juni 2023
(null)
Vi gjorde vÄr första flodkryssning i juni 2023 pÄ Donau ombord pÄ Amadeus Royal. Ett mindre fartyg som tar ca 140 passagerare. Fartyget gillade vi starkt, bra boende i hytt med fransk balkong, rymlig hytt med bra badrum och sköna sÀngar. Servicen ombord var toppen - maten höll högre klass Àn vad vi hade förvÀtat oss - det fanns bara en restaurang ombord men de varierade rÀtterna fantastiskt bra. Det fanns mÄnga valmöjligheter vid samtliga luncher och middagar - 4-rÀtters mÄltider. Frukosten serverades som en hotellfrukost buffé. Vackra och goda rÀtter.
(null)
 Vi kryssade förbi mÄnga fina byggnader lÀngs med Donau.
(null)
Maten ombord höll en vÀldigt hög kvalitet
 
Det arrangerades en hel del aktiviter ombord av besÀttningen - vilka var mycket trevliga. Det var en njutning att sitta pÄ soldÀck och se alla vackra vyer pÄ bÄda sidor om fartyget. Vi seglade förbi borgar, vinodlingar, byar, kloster, kyrkor mm i ett behagligt tempo. Det Àr verkligen avkopplande att kryssa pÄ Donau.
(null)
Vi gjorde mĂ„nga stopp lĂ€ngs med Donau - vi fick guidade stadsvisningar i Budapest, Bratislava och Wien. Vi gjorde Ă€ven stopp i Krems och Melk. Vi startade och kom tilbaka till Passau i Tyskland - Ă€ven det en fin gammal tysk stad. Det blev besök i fyra lĂ€nder, Tyskland đŸ‡©đŸ‡Ș,  Österrike 🇩đŸ‡č, Ungern 🇭đŸ‡ș och Slovakien 🇾🇰. Vi kommer definitivt att göra fler flodkryssningar i framtiden.
 
Via de hÀr lÀnkarna kan ni se fler bilder och ta del av de tips och erfaenheter som vi delar med oss av
 
Budapest
Wien och Bratislava
 
 
Kryssning till Höga Kusten - 2-dygn ombord pÄ Birka Gotland i juni 2024
(null)
I midsommarveckan 2024 gjorde vi en "minikryssning"  till Höga Kusten - Vi kryssade med nyrenoverade Birka Gotland till Höga Kusten (HĂ€rnösand) och via Mariehamn pĂ„ Åland tillbaka till Stockholm. Det blev 2 dygn ombord pĂ„ Birka Gotland - ett trevligt fartyg med bra mat och service.
(null)
Höga Kustenbron 
(null)
Vi gjorde en utflykt nĂ€r fartyget lĂ„g i HĂ€rnösand. Vi besökte Höga Kustenbron, gjorde ett besök pĂ„ High Coast Whisky för en guidad visning, whiskyprovning och Ă„t en god lunch. Vi besökte sedan Lunde - dĂ€r hĂ€ndelserna "Ådalen 31" intrĂ€ffade samt en kort tur genom centrala HĂ€rsnösand. En mycket trevlig och givande utflykt.
(null)
 
Efter avgÄng frÄn HÀrnösand kryssade Birka Gotland i fyra timmar lÀngs med Höga Kusten dÀr vi kunde se bl a Höga Kustenbron, Högbonden Fyr, Ulvöarna, MjÀltön och Skulebergets Nationalpark,
 
Vi kryssade sedan till Mariehamn för ett kort stopp utan landstigning - innan Ă„terfĂ€rden till Stockholm en skön och solig dag genom Ålands och Stockholms vackra skĂ€rgĂ„rdar. 
 
Vi Ă€r jĂ€ttenöjda med den hĂ€r "minikryssningen" vi kommer sĂ€kert att göra fler sĂ„dana kryssningar i Östersjön med Birka Gotland - kanske blir det till Bornholm.
 
HÀr hittar ni mÄnga fler bilder, info och fakta om Höga Kustenkryssningen http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2024/june/harlig-kryssning-till-hoga-kusten-ombord-pa-birka-gotland.html
 
 
  
 
Kielkryssning i oktober 2023
(null)
Vi har gjort flera kryssningar till Kiel frÄn Göteborg med Stena Line. De senaste gÄngerna har vi valt att bo i en "Panorama Class hytt" - mycket fina hytter högst upp - stora hytter med riktiga sÀngar, sober inredning, lounge med mousserande vin, frukt och choklad mm. Det blir mer som en "riktig kryssning". Vid vÄr senaste Kielkryssning valde vi att bo en natt pÄ hotell i Kiel - vanligvis har vi med oss bilen och kör runt i norra Tyskalnd och i södra Danmark under nÄgra dagar. 
(null)
Panorama Class hytt pÄ Stena Line till Kiel - det ingÄr bl a vÀlkomstdrink, vin i hytten, frukost med mera.
(null)
Vi Ät goda middagsbufféer ombord med bl a skaldjur och mÄnga andra godsaker - öl och vin ingÄr i buffépriserna. Bra kvalitet för att vara pÄ ett linjefartyg.
(null)
 Kiel Àr en stad som Àr vÀrt en övernattning - finns en del att se och göra dÀr.
(null)
PÄ Cittimarkt gÄr det att handla öl, vin, sprit till mycket konkurrenskraftiga priser - det finns Àven en Primarkbutik samt det stora klassiska varuhuset Karstadt i Kiel
 
Vi lÀnken hittar ni bilder, fakta och info om Kielkryssningar - Vi har precis bokat in en ny Kielkryssning i november 2024. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/october/harlig-och-lyxig-3-dagarskryssning-till-kiel.html
Vi gjorde Àven en Kielkryssning i mars 2023 med bil dÀr vi reste runt i tyskland/Danmark och reste hem via Fredrikshamn  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/april/varlig-upptacksfard-i-danmark-och-tyskland.html
 
 
 
Karibienkryssning - 1 vecka ombord pÄ Celebrity Equinox 2019
(null)
Vi har kryssat fyra gÄnger i Karibien med Celebrity Cruises - vi Àr mycket nöjda med alla 4 kryssningarna. Vi delar hÀr med oss av bilder, tips och erfarenheter frÄn kryssningen med Celebrity Equinox 2019 - besök i Key West - Costa Maya (Inkaruiner mm) - Cozumel - Caymanöarna- FrÄn och Till Miami - vi har alltid kombinerat Karibienkryssningarna med besök i Florida och eller New York.
(null)
Maten pÄ Kryssningarna med Celebbrity Cruises har alltid hÄllit en mycket hög klass, liksom service och underhÄllningen.
(null)
 Vi besökte Grand Cayman dÀr vi gjorde en guidad rundtur.
(null)
I Costa Maya besökte vi bl a ruiner frÄn Inkatiden 
(null)
 MÄnga goda middagar
 
 
HÀr hittar ni mÄnga bilder, tips och erfarenheter frÄn fyra Karibienkryssningar i kombination med Florida http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/february/recension-av-karibienkryssning.html
 
HÀr mer om Florida före och efter kryssningarna.
 
 
 
Kortkryssning - Strömstad-Sandefjord i augusti 2023 
(null)
Under bÄde 2022 och 2023 gjorde vi korta kryssningar med Color Line mellan Strömstad och Sandefjord. En vacker sjötur pÄ ca 2,5 timmar med mÄnga vackra vyer i Sveriges och Norges skÀrgÄrdar. Vi har stannat nÄgra nÀtter pÄ hotel i Sandefjord och gjort flera utflykter till bl a Telemarkskanalen, Mölen, Nevlugnhavn med flera stÀllen  - i Sandefjord finns det bl a ett spÀnnande ValfÄngsmuseum, Street Art och fler riktigt bra restauranger. Via lÀnken hittar ni bilder, tips och fakta om denna fina kryssning
(null)
Sandefjord 
 
 
Hurtigruten i Geirangerfjorden 
(null)
Vi gillar Norge - under flera Ă„r valde vi ut en kuststad i taget som t ex Trondheim, Bergen, Tromsö och Ålesund och stanade nĂ„gra dagar i respektive stad. NĂ€r vi besökte den vackra jugendstaden Ålesund gjorde vi en heldagstur, 8 timmar, med Hurtigruten in till Geiranger genom den vackra fjorden och tillbaka till Ålesund. En otroligt vacker bĂ„ttur. Vi vill göra fler kryssningar med Hurtigruten.  
(null)
Geirganger lÀngst inne i fjorden  
(null)
Geirangerfjorden
 
Kryssningar har blivit en stor favorit - vi var vÀldigt tveksamma till att kryssa innan vi gjorde vÄr första kryssning i Karibien. Vi började med en kryssning pÄ 4 dygn och blev sÄ nöjda sÄ att nu har vi gjort mÄnga kryssningar och fler kommer det att bli. Kanske har det hÀr blogginlÀgget gett lite inspiration till att börja att funder/planera en kryssning? 
 
Har ni nÄgra frÄgor fÄr ni gÀrna höra av er till oss via Facebook, Instagram, Bloggen, Messenger mm.
 
HĂ€lsningar
 
Björn och Karin
 
 
Följ oss gÀrna pÄ
 
 
   (null)
 
 
 
Till top