Kryssa till Sandefjord 🇳🇴 från Strömstad 🇸🇪 - vacker och prisvärd båttur 🛳️

Norden / Permalink / 0
 
(null)
Color Line kör med den moderna hybridfärjan Color Hybrid mellan Strömstad och Sandefjord på ca 2,5 timmar. Det är två avgångar per dag i vardera riktningen. Vi recenserar färjan i det här inlägget. 
Det finns ytterligare ett rederi som trafikerar sträckan - Fjordline som kör med färjan Oslofjord - vi har inte rest med den färjan.
(null)
Vi, Björn och Karin  Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan många år tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gånger per år, både korta och långa resor. Vi har bl. a. gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. I år har vi gjort / bokat 13 resor. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och tips. Bilden är från en flodkryssning på Donau ombord på Amadeus Royal i juni 2023. 
(null)
Color Hybrid togs i trafik i augusti 2019 - är en modern "plug-in-diesel-electric-hybrid". Fartyget är 160 meter långt och 33 meter bred, kapacitet 2000 passagerare och upp till 500 fordon. Det finns flera restauranger och butiker ombord.  
(null)
Koster Buffet som serverar olika bufféer beroende på tidpunkt på dygnet. Pris för vuxen 189 SEK till 299 SEK beroende på om det är förmiddags- lunch- eller middagsbuffén. 
(null)
Öl och vin  ingår i lunch och middagsbuffén. Ett plus till är att man får behålla bordet under hela resan.
 
Vi åt på 13:40 överfarten från Strömstad till Sandefjord lunchbuffén inkl öl/vin för 300 SEK per vuxen. En mycket bra buffé med färska räkor, musslor, lax, skagenröra varma fiskrätter med torsk och lax - kötträtter, sallader, grönsaker, ölkorvar, ostar mm samt en stor dessertbuffé. Öl och vin serverar vi oss själva. Mycket fräsch och god buffé som vi rekommenderar. Vi prövade buffén två gånger förra sommaren (2022) och vi är fortsatt mer än nöjda.
  
Spiseriet lite enklare - där finns det bl a hamburgare, sallader, varmrätter och "fika" . Vi prövade inte Spiseriet.
 
(null)
Utsikten - där serveras det bl a 3-rätters middagar (bordsservering) , brunchtallrikar mm. Det är även en bar/lounge där. Prisexempel 3-rättermiddag (bordsservering) inkl 2 glas vin / öl eller alkoholfritt,
 
På 17:00 överfarten hem från Sandefjord valde vi att äta en 3-rätters middag i restaurang Utsikten. Vi fick ett bord vid panoramafönster med en enastående havsutsikt.  340kr SEK per person.
(null)
Vi serverades först en fisk och skaldjurssoppa med ett glas öl eller vin. Soppan var mycket  god - en bra start på middagen.
(null)
Till varmrätt fanns det två alternativen kött eller fiskrätt - vi valde kötträtten som var oxfilé med potatiskaka, sparris, broccoli och pepparsås med ytterligare ett glas vin eller öl. Oxfilén var perfekt stekt och tillbehören var också riktigt bra.
(null)
Till dessert fanns det två val, Crème brûlèe eller jordgubbar. Till desserten serverades det kaffe. Vi valde marinerade jordgubbar med röda vinbär och grädde. En fräsch och god avslutning på middagen.
 
 
Pris vi betalade 348kr SEK för två personer och en personbil tur och retur Strömstad-Sandefjord personbiljett kostar 64kr tur och retur och bil 220 tur och restur) . Det tycker vi är mycket prisvärt.
Genom ett medlemskap i Color Club (180 NOK i årsavgigt) kan man få bonuspoäng att använda för köp av resor samt få erbjudanden om gratisresor mm.
 
Taxfree / Shopping det finns flera butiker ombord , bl a "taxfree" öl, vin, sprit, tobak, godis mm , livsmedelsbutik, klädbutik mm, priserna är inte så imponerande för oss som ofta besöker gränshandeln mellan Tyskland och Danmark
 
Casino med Black Jack och spelautomater
 
Soldeck finns på däck 8.
 
Underhållning på kvällsavgångarna 17:00 och 20:00 är det underhållning vissa kvällar i Utsikten Bar&Lounge.
 
 
 
Sammanfattningsvis
 
Color Hybrid är en mycket fräsch och trevlifg färja att "kryssa med" - fina utrymmen ombord, riktigt bra mat och service i restaurangen med bordsservering - Utsikten - och i bufférestaurangen Koster Buffé - vi är mycket nöjda med maten och att vi kan behålla bordet under hela resan. Det är en vacker sjöresa genom den svenska och norska skärgården. Vi kommer att göra fler resor med Color Line mellan Strömstad och Sandefjord i framtiden
 
Här kan ni se många bilder och få många tips om en 3-dagars minisemester i Norge  som vi gjorde i augusti 2023  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/august/en-trevlig-3-dagars-minisemester-i-norge.html
 
Följ oss gärna på 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
(null)
Color Hybrid i sandefjords hamn
 
 
(null)
Vacker usikt från restaurang Utsikten
(null)
3-rätters middag i restaurang Utsikten 
(null)
Lugnt och behagligt med bordservering i restauran Utsikten.
(null)
På väg till Strömstad fortfarande i Sandefjords hamn
(null)
Color Hybrid en grådisig dag
 
 
Till top