Underbar kryssning i Medelhavet med helt fantastiska Celebrity Ascent đŸ‡ȘđŸ‡žđŸ‡«đŸ‡·đŸ‡źđŸ‡č

Favoriter vid Medelhavet, Kryssning / Permalink / 0
(null)
Vi kryssar i 9-dygn med nybyggda Celebrity Ascent i Medelhavet. Just nu ligger vi i hamn i La Spezia i Italien, nĂ€ra till Pisa och Florens. Vi har gjort besök i Villefranche (Nice) đŸ‡«đŸ‡·, Santa Margeritha 🇼đŸ‡č (Portofino) och La Spezia (Pisa och Florens). I kvĂ€ll Ă„ker vi vidare mot Cevitavecchia (Rom). April 2024.
(null)
Vi, Karin och Björn Demme frĂ„n Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10 till 15 resor om Ă„ret, bĂ„de korta och lĂ„nga resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och nĂ„gra hundra andra resor. Vi delar mer Ă€n gĂ€rna med oss av vĂ„ra TIPS och erfarenheter. Vi har ocksĂ„ ett mycket stort intresse för mat och vin som vi skriver mycket om.
(null)
Vi kryssar med ett riktigt fint fartyg - nybyggt och frĂ€scht, premiĂ€rturen gick i december 2023. Vi har kryssat mĂ„nga gĂ„nger med Celebrity Cruises och har alltid blivit supernöjda - men det hĂ€r fatyget Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre Ă€n de vi kryssat med tidigare. Celebrity Ascent har en mycket snygg och pĂ„kostad design, har en mycket hög servicenivĂ„ (i princip en anstĂ€lld per tvĂ„ passagerare), toppklass pĂ„ mat och dryck, riktigt bra underhĂ„llning och fina pooler med mera. 
(null)
VĂ„rt första hamnstopp gjorde vi i en av vĂ„ra favoritstĂ€der pĂ„ den franska rivieran, Villefranche, ligger ca 6 km öster om Nice đŸ‡«đŸ‡·. Villefranche har vi besökt mĂ„nga gĂ„nger och bott pĂ„ hotell dĂ€r. Den hĂ€r gĂ„ngen nöjde vi oss med att bara promenera runt i de gamla trĂ„nga grĂ€nderna. Vi har skrivit mycket om hĂ€rliga Villefranche tidigare - via lĂ€nken hittar ni mĂ„nga bilder och tips om vĂ„rt favoritstĂ€lle  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/october/villefranche-sur-mer-var-favorit-pa-rivieran.html
(null)
St Pierre - fiskarkapellet i Villefranche Àr utsmyckat av Jean Cocteau - ett helt fantastiskt litet kapell som Àr vÀl vÀrt att besöka. Ligger 50 meter frÄn kryssningsterminalen - intrÀde 4 EUR
(null)
Den lilla stranden lÀngst inne i viken i Villefranche med strandserveringar.
(null)
Rue Obscure - en övertÀckt gata frÄn 1300-talet.
(null)
Vi hade förmĂ„nen att kunna uppgradera till Suite Class genom budgivning före avresan. I Suite Class har vi tilltrĂ€de till The Retreat med gourmetrestaurang, lounge med conciergeservice, separat bar, soldĂ€ck i tvĂ„ plan, butlerservice och mycket mer - en helt fantastisk upplevelse.
(null)
VĂ„rt nĂ€sta hamnstopp blev i Santa Margeritha 🇼đŸ‡č som ligger 15 minuters bĂ„tfĂ€rd till magiskt vackra Portofino - som bara kan nĂ„s med bĂ„t. Vi Ă„kte in till Santa Margeritha med fartygets tenderbĂ„tar och fortsatte sedan till Portofino med reguljĂ€rbĂ„t. Det var en underbar syn att komma in i Portofino hamn med bĂ„t. Den hĂ€r lilla byn Ă€r helt förtrollande vacker. Vi tillbringade nĂ„gra timmar dĂ€r, soligt och varmt var det vilket förstĂ€rkte upplevelsen. Vi vandrade i vĂ€rmen upp till det högt belĂ€gna Bruna Slottet en promenad som tog pĂ„ krafterna. Det blev en riktigt bra dag i Portofino, . Vi Ă„tervĂ€nde sen eftermiddag vi till fartyget för Ă€nnu en gourmetmiddag, följt av en bra show pĂ„ teatern. 
(null)
Piazzan i Portofino 
(null)
"Bruna Slottet" i Portofino 
(null)
Vi bor mycket bra ombord pĂ„ Celebrity Ascent i vĂ„r Sunset Sky Suite med stor veranda med bĂ„de solsĂ€ngar och möbler.
(null)
Maten i Luminae, restaurangen i The Retreat, serverar helt underbart god och vacker mat - Nya menyer varje dag - riktigt bra viner och toppservice.
(null)
Innan middagen tar vi gĂ€rna ett glas Champagne.
(null)
NĂ€r vi anlĂ€nt till La Spezia gjorde vi en utflykt till Pisa 🇼đŸ‡č. Den hĂ€r dagen var det grĂ„tt vĂ€der med regnskurar, men behaglig temperatur. En bra dag för en utflykt, det Ă€r ca 60 km till Pisa frĂ„n La Spezia. Vi Ă„kte buss till Pisa dĂ€r vi gick för att se "Lutande Tornet, katedralen , baptisteriet mm för att sedan Ă„ka en lĂ€ngre bĂ„ttur pĂ„ floden Arno. Det blev en dag med mĂ„nga fina upplevelser. PĂ„ kvĂ€llen en ny bra middag.
(null)
Floden Arno i Pisa
(null)
Baptisteriet i Pisa 
(null)
Före eller efter middagen besöker vi gĂ€rna loungen i The Retreat dĂ€r vi kan dricka ett glas Champagne đŸ„‚ eller en drink. Utbudet av premium viner och sprit Ă€r mycket stort.
(null)
UnderhÄllningen ombord hÄller hög klass - i den nybyggda teatern finns all modern teknik som höjer upplevelsen. Vi har sett vokalister frÄn West End i London, stora shower med sÄngare, dansare, akrobater och orkestrer, stand up comedian, klassiskt skolad pianist/sÄngerska - alla shower har hittills varit mycket bra. PÄ bilden fantastiska Claire Maidin.
(null)
Solist frÄn West End som framförde mysikalpÀrlor.
(null)
Vi Ă€ter a-la-carte frukost varje morgon. Det finns vĂ€ldigt mycket att vĂ€lja pĂ„, allt serveras vid bordet. Alltid fĂ€rskpressad juice.
(null)
Vi avslutar frukostarna med en tallrik med frukt och bĂ€r (12 olika frukter/bĂ€r)
(null)
I Suite Class ingÄr Butlerservice. Robbie Àr vÄr trevlige butler, som vi delar med fler gÀster.

Nu har vi en lugn dag i La Spezia, ikvÀll seglar vi vidare till Civittavecchia strax utanför Rom, dit vi anlÀnder imorgon bitti.

Hittills har vi haft en mycket hĂ€rlig resa som vi inledde med tre dagar i Barcelona före kryssningen.

Vi ser nu fram emot de fyra avslutande dagarna pĂ„ kryssningen, nĂ€rmast vĂ€ntar Civittavechia utanför Rom, vi har besökt Rom mĂ„nga gĂ„nger sĂ„ vi kommer inte ska Ă„ka in till stan, vi starrar i Civitavecchia. Sista hamnstoppet blur i Neapel dĂ€r kommer vi att Ă„ka till Pompeji för att se ruinerna efter Vesuvius stora  vulkanutbrott Ă„r 79.



HĂ€lsningar
 
Björn och Karin
 
 
Följ oss gÀrna pÄ
 
Instagram #demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt


(null)





Till top