Donaus Drottning - Budapest 🌞🇭đŸ‡ș - Flodkryssning pĂ„ Donau del 2.

Europaresor, Kryssning / Permalink / 0
(null)
Budapest - pĂ„ vĂ„r kryssning pĂ„ Donau besökte vi Budapest under ett intensivt dygn, dĂ€r vi hann med att se och göra mycket i denna vackra stad.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, frĂ„n Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-12 gĂ„nger om Ă„ret, bĂ„de lĂ„nga och korta resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och nĂ„gra hundra andra resor. Vi har ocksĂ„ ett mycket stort intresse för mat och vin, vilket kan bli huvudanledningen till en resa.  
(null)
Vid inseglingen till Budapest passerade vi en av Ungerns Àldsta stÀder, Esztergom, som var Ungerns huvudstad frÄn 900-talet till mitten av 1200-talet. Basilikan Àr Ungerns största kyrka (bilden ovan).
(null)
Budapest vÄr besök av mÄnga flodkryssare, vid vÄrt besök sÄg vi minst 25 fartyg vid Budapest kajer.
Budapest Ă€r Ungerns 🇭đŸ‡ș huvudstad och bestĂ„r av stadshalvorna Buda och Pest vĂ€ster respektive öster om Donau. Budapest har omkring 1,7 miljoner invĂ„nare. Det finns mycket att upptĂ€cka i denna pulserande storstad. 
(null)
Gellertbadet - ett termalbad som Ă€r hopbyggt med Hotel Gellert. Byggt i Jugendstil 1912-1918. Vi har besökt Gellertbadet tidigare och dĂ„ njutit av bĂ„de bad och massage - den hĂ€r gĂ„ngen nöjde vi oss med att se badet frĂ„n utsidan. Gellertbadet Ă€r vĂ€rt ett besök. 
(null)
Den stora Saluhallen i Budapest ser nĂ€stan ut som en jĂ€rnvĂ€gsstation frĂ„n utsidan. Det finns ett mycket stort utbud av frukt, grönsaker, kött, korvar mfl matvaror pĂ„ det nedre planet - pĂ„ det övre planet finns det mĂ„nga matstĂ€llen och butiker som sĂ€ljer lĂ€dervaror, hantverk, souvenirer mm. Vi tycker om att besöka saluhallar pĂ„ vĂ„ra resor för att uppleva de lokala smakerna och dofterna. 
(null)
Vi promenerade i omrĂ„det lĂ€ngs med Donau och pĂ„ den lĂ„nga gĂ„gatan strax ovanför floden. Tidigt pĂ„ morgonen dĂ€refter gjorde vi en kort stafsrundtur dĂ€r vi besökte vi bl a HjĂ€ltarnas Torg, Stadsparken och SlottsomrĂ„det mm. Bilden Ă€r frĂ„n HjĂ€ltarnas Torg och vid ingĂ„ngen till Stadsparken.
(null)
Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen ligger pĂ„ slottshöjden i Buda. FrĂ„n Fiskarbastionen har man en hĂ€rligt utsikt över Donau och över Pestsidan. 
(null)
Inne i Mattiaskyrkan - en rikligt utsmyckad katolsk kyrka.
(null)
Ombord pĂ„ Amadeus Royal arrangerades det en trevlig kvĂ€llsunderhĂ„llning med Ungersk Folklore - dansare och musiker bjöd pĂ„ en mycket hĂ€rlig och givande underhĂ„llning efter att vi avnjutit en mycket god 4-rĂ€tters middag.
(null)
FiskrÀtterna ombord pÄ Amadeus Royal hÄller hög klass.
(null)
efter - FolkloreundrrhÄllningen- gjorde vÄr kapten en 1,5 timmars kvÀllstur pÄ Donau under broarna i ett magidkt vackert upplyst Budapest.

Vi fick ett mycket intensivt men trevligt och givande dygn i Budapest, en stad som vi besökt tidigare. Nu lĂ€ngtar vi redan tillbaka till Budapest för ett lite lĂ€ngre besök. Nu FortsĂ€tter vĂ„r kryssning till Slovakiens huvudstad Bratislava.

Vi Ă„terkommer inom kort med bilder och info om den fortsatta kryssningen till Bratislava och Wien.
 
 
HĂ€lsningar
 
Björn och Karin
 
 
Följ oss gÀrna pÄ
  
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se 
 
(null)
HjÀltarnas Torg i Budapest
(null)
Det syntes pÄ stan att det en stor fotbollsmatch i Budapest den hÀr dagen - Finalen i Europa League mellan Sevilla och Roma.
(null)
Donau i Budapest 
(null)
Uppe pÄ slottshöjden i Budapest
(null)
Vackert belyst Budapest 


Till top