RECENSION av Karibienkryssning med Celebrity Cruises 🌞🏖🛳

Kryssning, Reseinspiration, USA / 2019, Karibien, kryssning, resa / Permalink / 0
(null)
Det var en mycket härlig upplevelse att på nytt kryssa med Celebrity Cruises. Vi gjorde under vecka 5 2019  vår fjärde kryssning med fantastiska Celebrity Cruises. Vi checkade in i Miamis kryssningshamn på Celebrity Equinox lördag 26 januari 2019. Vi gillar verkligen att kryssa med Celebrity, som har en mycket hög servicenivå med ca en anställd per två passagerare, en sober miljö, utsökt gourmetmat , riktigt bra viner, stora fräscha hytter och ett trevligt och varierat underhållningsprogram. Vi njuter från det vi går ombord tills dess vi stiger iland.
(null) 
Vi checkade in på ett par minuter och välkomnades med ett glas rosébubbel när vi kom ombord. Därefter blev det en härlig trerätters välkomstlunch med gott vin. Vi gick sedan till vår hytt på däck 10 där en flaska med "bubbel" väntade i kylen. Hytten hade en soffgrupp med  bord och TV, en rejäl och bekväm dubbelsäng samt ett bra och fräscht badrum. Det fanns gott om förvaringsutrymmen i hytten. Vår hyttuppassare från Honduras var jättetrevlig, serviceminded och gjorde ett fantastiskt bra jobb,
(null) 
Balkongen var möblerad med bekväma stolar, bord och fotpallar. På balkongen var det skönt att sitta och äta frukost, dricka ett glas vin eller för att läsa en bok.  
(null) 
Middagarna ombord på Celebritys fartyg är mycket bra, Vi väljeroftast  att äta i huvudrestaurangen för en á la carte middag. Det finns ett stort urval av rätter att välja mellan, ca 9 förrätter och lika många varmrätter plus ca 3-4 mellanrätter som sallad och soppa och ca 10 desserter. Menyn byts varje dag, men det finns några stående "klassiska rätter". Matens håller en mycket hög nivå  och vinerna är även de väldigt bra, där en sommelier hjälper till med vinvalet. Servicen är enastående bra och snabb, vi hade en servitör, en assisterande servitör och en sommelier som tog hand om vårt bord och några få bord till. 
En kväll valde vi räkor till förrätt, soppa som mellanrätt, rib eye beef till varmrätt och glass till dessert. Till detta två bra viner, en Chardonnay och en Cabernet Sauvignon.
(null) 
 Utsökta middagar 
(null)
Middag med pilgrimsmusslor, kyld grön ärtsoppa med krabbkött, hummer och chokladfondant blev till en utsökt gourmetmåltid.
 
Underhållningen ombord uppskattar vi mycket, många härliga musikaluppsättningar på teatern varvat med bra stand up comedy och småskalig musikunderhållning i barerna mm. En kväll lyssnade vi på en kvinnlig duo i en av barerna och sedan såg vi en stand up på teatern. 
(null)
Vi fick se ett par musikaluppsättningat (sång, dans och akrobatik) en fantastisk musikupplevelse med gruppen Uptown, den Brittiska sångerskan Jayne Curry och mycket mer.
(null) 
Vi gillar att få frukosten serverad på vår balkong med utsikt över Karibien. Vi beställer oftast äggröra,bacon,toast,frukt,juice och kaffe. 
 
Celebrity Equinox är ett trevligt fartyg i mellanstorlek som tar ca 2800 passagerare. Fartyget är sobert inrett. Allt ombord flyter smidigt, aldrig några köer, servicen är snabb och det är alltid fräscht och välstädat.
(null)
Ombord på Celebrity Equinox finns det många restauranger, barer, pooler, spa, gym, solsängar, joggingbana samt en fin gräsmatta för olika spel mm. Kapten Kate, USAs första kvinnliga kapten på ett megastort kryssningsfartyg var mycket närvarande. Hon var runt och pratade med gästerna, satt med i publiken på kvällsunderhållningen samt tog personligen avsked till passagerna vid ankomsten till Miami med ett tack och ett handslag.
 
Rutten vi åkte var Miami-Key West-Costa Maya-Cozumel-Grand Cayman-Miami. 
 
Kryssningen omfattade även två heldagar till havs, då finns det ett mycket späckat program att ta del av för de som är intresserade av gympa, fitnes, spa, seminarier, vinprovningar och mycket mer samt att hänga vid pooler och solstolar mm.
(null)      Key West, har vi besökt flera gånger. Här kan man besöka t ex Ernest Hemingways hus, delta i många vattenaktiviteter, besöka barer mm.
 
(null)
Costa Naya i Mexico, ligger nära Belize. Här åkte vi med på en utflykt till fantastiskt välbevarade Mayalämningar i Chacchoben, ca 1 timmas resa från hamnen. Vi såg stora pyramider, tempel och lämningar av bostadshus. Även ett intressant vildliv i djungeln. På Costa Maya finns det fina stränder och många vattenaktiviteter.
(null)
Cozumel är Mexikos största ö. Det här var vårt tredje besök på Cozumel så vi nöjde oss med en promenad längs kusten. Här finns det riktigt bra snorkelvatten, fina stränder, vattensporter och mycket mer.
(null)
Georgetown på Grand Cayman var sista hamnstoppet. Här sker landstigningen med tenderbåtar, vilket fungerade utmärkt bra. Vi gick iland tidigt och promenerade i huvudstaden Georgetown innan vi åkte en rundtur med en minibuss. Vi besökte fina stränder, en butik som tillverkar romkakor och kryddad rom (väldigt gott), samhället HELL med underliga klippformationer och ett postkontor där det går att skicka vykort med poststämpeln "Helvetet" HELL. Vi såg även vackra Camana Bay mm.
 
Sammanfattning Ännu en härlig kryssning med Celebrity Cruises. Allt fungerade perfekt in i minsta detalj. Service på toppnivå, fantastisk god mat och dryck, underhållning av hög kvalitet och trevliga hamnstopp, Vi kommer att åka med Celebrity igen. Det finns rederier med något lägre priser men med en annan servicenivå. Titta även på vad som ingår. I vår bokning ingick i princip allt, öven all dryck i obegränsad mängd och all dricks. Vi betalade inte en enda extra dolkar ombord än det som vi betalade innan resan, Vi bokade en Concierge Class hytt långt fram på däck 10, Där ingår balkong, obegränsat dryckespaket, speciell välkomstlunch, en flaska "Bubbel" på balkongen, daglig servering av eftermiddags snacks, deltagande i speciella aktiviter ombord prioriterad ombord/avstigning mm. Man behöver inte boka Concierge Class, men vi rekommenderar att boka hytt med balkong.
 
Kombinera kryssningen med t ex Miami Beach, Hollywood Beach, Fort Lauderdale och eller New York. Den här gången bodde vi tre nätter på Hotel Abae i South Miami Beach, ett nybyggt härligt boutiqehotell. Efter kryssningen sex nätter på Courtyard by Marriot i Fort Lauderdale. Tidigare har vi kombinerat med New York och Hollywood Beach.
 
Intresserad av kryssningar! Fråga oss gärna om råd och tips.
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
Vi, Björn och Karin Demme, har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi delar gärna med oss av våra tips och erfarenheter från några hundra resor bl a från 12 st Jordenruntresor.
(null) 
Björn och Karin Demme
 
(null) 
Celebrity Equinox 
 
(null)
Abae Hotel South Miami Beach
(null)
Abae Hotel, South Miami Beach
 
 
 
 
 
 
 
Till top