”Allt” om södra FLORIDA och om kryssningar i KARIBIEN

Kryssning, Reseguider, Reseinspiration, USA / Permalink / 0
(null)
Florida och Karibien är ett fantastiskt härligt vinterresmål för oss. Vi har nu besökt Florida 11 gånger och trivs väldigt bra i "The Sunshine State". Vi tycker om att komma till ett varmt och soligt Miami i slutet på januari för några dagars besök i South Miami Beach före en Karibienkryssning. Efter en härlig kryssningen stannar vi gärna ytterligare ca en vecka i Florida, i t ex Fort Lauderdale eller Hollywood Beach. Några gånger har vi även kombinerat Florida/Karibienkryssning med ett besök i New York, knappt tre timmars flygning från Fort Lauderdale/MIami. Här kan ni se vår personliga "guide" till New York  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/september/vart-new-york-var-personliga-guide-till-new-york-city.html
(null)      
Miami Beach är ett behagligt resmål med ett stort utbud av aktiviter, strandliv, restauranger, barer, shopping och mycket mer. 
(null)      
Vid vårt senste besök i Maimi Beach bodde vi på det mycket fräscha designhotellet Abae på 1215 West Avenue. Hotellet är ganska nytt och har en spännande design.  Hotellet har en mycket trevlig, uppvärmd och bekväm pool på taket.
 
Vi, Björn och Karin Demme har en mycket stor passion för att resa och för att skriva samt för att dela med oss av våra erfarenheter, Det har blivit några hundra resor under årens lopp, bl a 12 st  Jordenruntresor. Vi gör nu ca 10 resor per år, vi reser och bor gärna bekvämt. Vi har ett mycket stort intresse för mat och vin. Vi börjar nu se ljuset i tunneln efter ett år med pandemi och med bara några få resor under senaste året. Vi har fått vår första spruta med vaccin och har en tid för andra sprutan så nu har vi bokat in en ny resa och planerar att inom kort boka in flera resor under det hör året.
(null)               Björn och Karin
 
Vi tillbringade några förmiddagar vid poolen på Hotel Abae med en god bok. En riktigt skön avkoppling I det behagliga klimatet.
(null)
Poolen på taket av Hotel Abae Miami Beach
 
Vid lunchtid har vi tagit oss ner mot stranden för att njuta av sand och hav samt för att äta en god lunch i ArtDeco området
(null)      
Miami Beach
(null)      
Lunch på The Carlyle i ArtDeco området, South Miami Beach 
(null)      
Bra och prisvärd frukost på The Daiiy Creative Food Co på 959 West Avenue Miami Beach.
 
Rummen på Abae Hotel är mycket välutrustade, vi hade ett stort kök/vardagsrum med kyl, Microsoft, ugn, tvättmaskin, diskmaskin mm ett ganska stort sovrum, balkong, klädkammare och ett fräscht duschrum. Vi trivdes väldigt bra. 
(null)
Härliga stora rum med köksdelen på Hotel Abae Miami Beach
 
Restauranger i Miami Beach  Vi har ätit väldigt bra bra mat under de här dagarna i Miami Beach. På t ex The Carlyle, Oh Mexico, The Daily Creative Food Co m fl. Vid tidigare besök gillade vi restauranger som Taquiza på Collins Avenue m fl. 
 
Hotell som vi tycker om i South Miami Beach är The Shepley och Abae Hotel. Två mycket bra och trevliga hotell i det mindre formatet.
         
Vi gjorde sedan en helt underbar kryssning i Karibien med fantastiska Celebrity Cruises . Här finns det en utförlig recension och beskrivning av kryssningen. 
(null) 
Det är en mycket härlig upplevelse att kryssa med Celebrity Cruises. Vi var mycket tveksamma till kryssningar innan vi gjorde vår första kryssning, vi började med en 4-dygns kryssning och blev oerhört nöjda så det har blivit fler kryssningar. Vi gjorde under vecka 5 - 2019  vår fjärde kryssning med fantastiska Celebrity Cruises . Vi checkade in i Miamis kryssningshamn på  Celebrity Equinox lördag 26 januari 2019. Vi gillar verkligen att kryssa med Celebrity vilka har en mycket hög servicenivå med i princip en anställd per två passagerare, en sober miljö, utsökt mat av absolut högsta kvalitet, riktigt bra viner, stora fräscha hytter och ett trevligt och varierat underhållningsprogram.
(null)      
Vi checkade in på ett par minuter och välkomnades med ett glas rosébubbel när vi kom ombord. Därefter blev det en härlig trerätters välkomstlunch med gott vin. Vi gick sedan till vår hytt på dock 10 där en flaska med "bubbel" väntade i kylen. Hytten har en soffgrupp med  bord och TV, en rejäl och bekväm dubbelsäng samt ett bra och fräscht badrum. Det finns gott om förvaringsutrymmen i hytten. Vår duktige hyttuppassare från Honduras var jättetrevlig, serviceminded och gjorde ett fantastiskt bra jobb,
(null)          
Balkongen är möblerad med bekväma stolar, bord och fotpallar. På balkongen är det skönt att sitta och äta frukost, dricka ett glas vin eller för att läsa en bok.  
(null)          
Middagarna ombord på Celebritys fartyg är riktigt bra, Vi väljer oftadt att äta i huvudrestaurangen för en á la carte middag. Det finns ett stort urval av rätter att välja mellan, ca 9 förrätter och lika många varmrätter plus ca 3-4 mellanrätter som sallad och soppa. Menyn byts varje dag, nen det finns några stående "klassiska rätter" Matens håller en mycket bra kvalitet och vinerna är även de väldigt bra, där en sommelier hjälper till ned vinvalet. Servicen är fantastiskt bra och snabb, vi har en servitör, en assisterande servitör och en sommelier som har hand om vårt bord och några få bord till. En kväll valde vi räkor till förrätt, soppa som mellanrätt, rib eye beef till varmrätt och glass till dessert. Till detta två bra viner, en Chardonnay och en Cabernet Sauvignon.
(null)      
 Utsökta middagar 
(null)         
Middag med pilgrimsmusslor, kyld grön ärtsoppa med krabbkött, hummer och chokladfondant var en utsökt gourmetmåltid.
 
Underhållningen ombord uppskattar vi mycket, många härliga musikaluppsättningar på teatern varvat med bra stand up comedy och småskalig musikunderhållning i barerna mm. En kväll lyssnade vi på en kvinnlig duo i en av barerna och sedan såg vi en stand up på teatern. 
(null)     
Vi fick se ett par musikaluppsättningat (sång, dans och akrobatik) en fantastisk musikupplevelse med gruppen Uptown, den Brittiska sångerskan Jayne Curry och mycket mer.
(null)      
Vi gillar att få frukosten serverad på vår balkong med utsikt över Karibien. Vi beställer oftast äggröra,bacon,toast,frukt,juice och kaffe. 
 
Celebrity Equinox är ett trevligt fartyg i mellanstorlek, ca 2800 passagerare. Fartyget är sobert inrett. Allt ombord flyter smidigt, aldrig några köer, servicen är snabb och det är alltid fräscht och välstädat.
(null)     
Ombord på Celebrity Equinox finns det många restauranger, barer, pooler, spa, gym, soldängar, joggingbana samt en fin gräsmatta för olika spel mm. Kapten Kate, USAs första kvinnliga kapten på ett Megastort kryssningsfartyg var mycket närvarande. Var runt och pratade med gästerna, satt med i publiken på kvällsunderhållningen sant tog personligen avsked till passagerna vid ankomsten till Miami med ett tack och ett handslag mm.
 
Rutten vi åkte den här gången var Miami-Key West-Costa Maya-Cozumel-Grand Cayman-Miami. 
 
Kryssningen omfattade även två heldagar till havs, då finns det oerhört späckat program att ta del av för de som är intresserade av gympa, fitnes, spa, seminarier, vinprovningar och mycket mer samt att hänga vid pooler och solstolar mm. Vi har tidigare åkt på 4, 5 och 7 dagars kryssningar.
(null)          Key West, har vi besökt flera gånger. Här kan man besöka t ex Ernest Hemingways hus, delta i många vattenaktiviteter, besöka barer mm.
(null)     
Costa Naya i Mexico, ligger nära Belize. Här åkte vi med på en utflykt till fantastiskt välbevarade Mayalämningar i Chacchoben, ca 1 timmas resa från hamnen. Vi såg stora pyramider, tempel och lämningar av bostadshus. Även ett intressant vildliv i djungeln. På Costa Maya finns det fina stränder och många vattenaktiviteter.
(null)     
Cozumel är Mexikos största ö. Det här var vårt tredje besök på Cozumel så vi nöjde oss med en promenad längs kusten. Här finns det riktigt bra snorkelvatten, fina stränder, vattensporter och mycket mer.
(null)     
Georgetown på Grand Cayman var sista hamnstoppet. Här sker landstigningen med tenderbåtar, vilket fungerade utmärkt bra. Vi gick iland tidigt och promenerade i huvudstaden Georgetown innan vi åkte en rundtur med en minibuss. Vi besökte fina stränder, en butik som tillverkar romkakor och kryddad rom (väldigt gott), samhället HELL med underliga klippformationer och ett postkontor där det går att skicka vykort med poststämpeln "Helvetet" HELL. Vi såg även vackra Camana Bay mm.
 
Sammanfattning Ännu en härlig kryssning med Celebrity Cruises. Allt fungerade perfekt in i minsta detalj. Service på toppnivå, fantastisk god mat och dryck, underhållning av hög kvalitet och trevliga hamnstopp, Vi kommer att åka med Celebrity igen. Det finns rederier med något lägre priser men med en annan servicenivå. Titta även på vad som ingår. I vår bokning ingick i princip allt, öven all dryck i obegränsad mängd och all dricks. Vi betalade inte en enda extra dolkar ombord än det som vi betalade innan resan, Vi bokade en Concierge Class hytt långt fram på däck 10, Där ingår balkong, obegränsat dryckespaket, speciell välkomstlunch, en flaska "Bubbel" på balkongen, daglig servering av eftermiddags snacks, deltagande i speciella aktiviter ombord prioriterad ombord/avstigning mm. Man behöver inte boka Concierge Class, men vi rekommenderar att boka hytt med balkong.
 
Ett tips är att kombinera kryssningen med t ex Miami Beach, Hollywood Beach, Fort Lauderdale och eller New York. Vi har gjort kombination en med New York några gånger och alltid med någon plats i Florida
 
Intresserad av kryssningar? Fråga oss gärna om råd och tips.
 
När vi kom tillbaka till Miami efter den härliga Karibienkryssningen tog vi en taxi upp till Fort Lauderdale för en avkopplande vecka innan hemresan till det vintriga Sverige.
(null) 
Fort Lauderdale Beach
 
Vi checkade in på klassiska Courtyard by Marriot Beach på strandpromenaden i Fort Lauderdale. Hotellet har ett perfekt läge med bara en gata att passera för att nå stranden, promenadavstånd till många restauranger, "Water Taxi" mm. Det finns ett trevligt poolområde på hotellet med bar. Vi hade tur och blev uppgraderade till en svit när vi checkade in. Vi hade även tur med vädret, perfekt med 26-28 grader, sol och en lätt bris. Vi fick många fina stunder vid pool och strand, åt riktigt god mat mm. 
(null) 
Courtyard by Marriot sett från "baksidan" 
(null) 
Utsikten från poolområdet på Courtyard by Marriot.
 
En härlig dag ägnade vi åt att åka med "Waterl Taxi" (Hop on Hop off) på de vackra kanalerna i Fort Lauderdale. Vi gjorde strandhugg på flera ställen. Det blev många timmar på kanalerna i det fina vädret med ett lunchstopp på den härliga restaurangen 15th Street Fisheries med perfekt läge direkt vid vattnet. Här serveras riktigt bra fisk och skaldjursrätter.
(null) 
Water Taxi, Fort Lauderdale
(null) 
Härlig lunch på 15th Street Fisheries - stora fiskar syns precis nedanför borden.
(null) 
Vackra vyer på Fort Lauderdales kanaler, vid en tur med Water Taxi (28 USD för vuxen och 23USD för senior 65+ för dagskort)
(null)        När vi är i Florida brukar vi göra ett besök på Sawgrass Mills för att shoppa. Det här gigantiska shoppingcentret med hundratals märkesbutiker har vi besökt många gånger. De senaste 5-6 gångerna har vi åkt dit med kollektivtrafiken, ett dagskort på bussarna kostar 5 USD. Det tar lite tid med buss, men fungerar utmärkt och är en upplevelse i sig själv i det här bilburna landet. Även om den svenska kronan nu är svag så går det ändå att fynda på Sawgrass Mills. Vi köpte bl a nya joggingskor och lite märkeskläder samt kläder till våra barnbarn.
(null) 
Stranden i Fort Lauderdale
 
Det är behagligt och avkopplande i Fort Lauderdale, vi njuter av att ta det lugnt, hänga vid poolen med en bok, promenera på den långa fina sandstranden samt av att äta gott och dricka goda amerikanska viner. Det finns mycket att se och göra i och omkring Fort Lauderdale. Att åka Water Taxi på kanalerna är ett måste, det finns fler och längre kanlaer här än i Venedig. Everglades är värt ett besök, att åka runt i träsket och se aligatorer och andra djur är en stor upplevelse.
(null) 
Mat och dryck i Fort Lauderdale 
 
I Fort Lauderdale gillar vi de här restaurangerna, Burlock Coast, 15th Street Fisheries, Spazios, Rock Café m fl. Vi gillar hotellen Courtyard by Marriot Beach och Best Western Oceanside Inn.
(null) 
Hollywood Beach
 
Vi har bott i Hollywood Beach i Stället för Fort Lauderdale vid några tillfällen. Hollywood Beach ligger strax söder om Fort Lauderdale. Där finns det en lång, bred och härlig sandstrand. Det många trevliga restauranger i Hollywood Beach som The Taco Spot, Broadwalk Cafe, Landshark och Florio´s för frukost. Det är mycket lugnt och behagligt i Hollywood Beach. Vi bor gärna på Caribbean Resort by the Ocean
(null) 
Caribbean Resort by the ocean i Hollywood Beach
 
Vi har även besökt Orlando med nöjesparker, men det var några år sedan. Key West längts söderut har vi besökt tre gånger i samband med härliga kryssningar med Celebrity Cruises.
 
Den här gången blev det 16 mycket härliga och omväxlande dagar i Miami Beach, kryssning i Karibien och i Fort Lauderdale. Florida och kryssningar i Karibien har blivit något som vi gillar och gärna återkommer till, det blir snart ett 12:e besök i Florida. Vi kom hem på förmiddagen den 9 februari och därefter var vi hemma i Sverige ett per veckor innan vi reste till London.
 
Vi svarar ner än görna på era frågor ekler funderingar kring resor till Florida och om kryssningar i Karibien, via bloggen, Facebook eller messenger.
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
(null)
SAS Business Class Köpenhamn till Miami  
  
Vi flög med SAS till MIami, perfekta avrese och ankomstider och SAS höll tidtabellen även den här gången. SAS har riktigt bra service på de interkontinentala flygningarna, den här gången valde vi att flyga i riktigt bekväma Business Class, men SAS håller en mycket bra klass i Economy och i SAS Plus. Vi har gjort många långflygningar under de senaste 20 åren med många flygbolag, vi håller SAS och Lufthansa som de bästa Europeiska bolagen. Flera asiatiska är dock ännu bättre.  Det går att köpa uppgradering till Business Class eller till SAS Plus med Eurobonuspoäng eller med pengar, vilket kan bli mycket prisvärt. Det kan vara värt att prova att få till en uppgradering genom budgivning på SAS hemsida eller direkt på flygplatsen.  Här finns det mer att läsa om flygningen med SAS http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/january/till-miami.html
 
Här finns det mer att läsa om hur vi bokar bekväma flygningar i Business Class  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2021/april/att-resa-i-business-class.html 
 
 
 
 
 
 
Till top