Det fantastiska fina reseĂ„ret 2019 🌏🌞

Reseinspiration / reseÄret2019 / Permalink / 0
(null)
 
Nu summerar vi det riktigt hĂ€rliga reseĂ„ret 2019, vilket gav oss sĂ„ mĂ„nga fina upplevelser, otaliga möten med trevliga mĂ€nniskor och mĂ„nga underbara mat- och vinupplevelser runt om i vĂ€rlden.🌏
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, frÄn Göteborg har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och nÄgra hundra andra resor. Vi delar mer Àn gÀrna med oss av vÄra tips och erfarenheter. Vi har Àven en stor passion för mat och vin.
 
Under Ă„r 2019 gjorde vi resor till mĂ„nga trevliga resmĂ„l pĂ„ bĂ„de korta och lĂ„ngta avstĂ„nd. Vi gjorde mĂ„nga resor under Ă„ret till platser som 
Miami Beach, Karibienkryssning, Fort Lauderdale, London, Stockholm, Christiansfeld, Mögeltönder, SĂŒderlĂŒgum, Hamburg, Kiel, Krakow, Orust, TrollhĂ€ttan, Freiburg, Colmar, Schwartzwald, Portsmouth, Bristol, London, Köpenhamn, Albir, Altea, Benidorm, Reims och Epernay. 
Vi har skrivit om resmĂ„len tidigare men hĂ€r finns  en sammanfattning Ă„rets resor med tips och bilder med direktlĂ€nkar till inlĂ€ggen och reseguiderna. 
 
Årets första resa  gjorde vi i slutet av januari nĂ€r vi flög till Miami med SAS, vilken ni kan lĂ€sa om hĂ€r.....
 
1. Miami đŸ‡ș🇾 Karibienkryssning đŸ‡ș🇾đŸ‡ČđŸ‡œđŸ‡°đŸ‡Ÿ och Fort Lauderdale đŸ‡ș🇾
 
Årets första resa gick till Miami Beach i Florida dĂ€r vi stannade i tre dagar pĂ„ underbara Abae Hotel innan vi Ă„kte ivĂ€g pĂ„ vĂ„r fjĂ€rde Karibienkryssning. 
(null)
South Miami Beach
(null)
Abae Hotel, Miami Beach
 
Vi hade tre fina dagar i Miami Beach med strandhĂ€ng, trevliga restaurangbesök och lĂ„nga promenader, en bra uppladdningen inför den kommande kryssningen. 
Vi Ă„kte till Miamis kryssningsterminal och gick sedan ombord pĂ„ Celebrity Equinox för en veckas kryssning i Karibien till Key West, Costa Maya, Cozumel och Grand Cayman.
Celibrity Cruises Ă€r ett fantastiskt bra kryssningsrederi med en mycket hög servicenivĂ„, underbar mat Samt underhĂ„llning i toppklass. Vi Ă€r mycket nöjda med Celebrity som vi har kryssat med vid fyra tillfĂ€llen och vi kommer att vĂ€lja dem igen. Vi har skrivit en utförlig recension om Celebrity Cruises pĂ„ bloggen, som ni hittar hĂ€r http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/february/recension-av-karibienkryssning.html
(null)
Ett glas mousserande vin pĂ„ vĂ„r trevliga balkong ombord pĂ„ Celebrity Equinox.
(null)
Grand Cayman var en av hamnarna vi besökte pĂ„ kryssningen i Karibien.
(null)
Celebrity Equinox , Det finns mycket mer att lĂ€sa om kryssningar via lĂ€nken nedan
 
Efter en helt underbar kryssning Ă„kte vi upp till Fort Lauderdale för en veckas avkoppling innan resan hem till Sverige. Vi bodde direkt vid stranden pĂ„ Courtyard by Marriott och fick en skön vecka med strand, shopping till bra priser pĂ„ Sawgrass Mills, bĂ„ttur pĂ„ kanalerna samt mycket god mat och dryck i ett behagligt klimat. Vi har nu besökt Floridadrygt 10 gĂ„nger och kommer att Ă„terkomma.
 
Vi flög till Miami frĂ„n Köpenhamn och tillbaka bekvĂ€mt med SAS, som vi tycker Ă€r fantastiskt bra pĂ„ lĂ„nglinjerna.
(null)
Fort Lauderdale Beach
 
I det hĂ€r inlĂ€gget, som nĂ„s via lĂ€nken, finns det mĂ„nga bilder och TIPS om Florida (Miami, Fort Lauderdale, Hollywood Beach, Key West mm) och om Karibienkryssningar
 
 
2. London 🇬🇧
 
Vi gjorde vĂ„rt 6O:e besök i favoritstaden London i februari/mars. London Ă€r staden som vi aldrig tröttnar pĂ„, trots vĂ€ldigt mĂ„nga besök upptĂ€cker vi alltid nya spĂ€nnande saker i London vid varje besök. 
(null)
Tower Bridge en vacker dag i slutet av februari.
 
Vi bor numera alltid i Waterloo eller pĂ„ South Banks, för att det Ă€r gĂ„ngavstĂ„nd till mycket som vi vill besöka. Den hĂ€r gĂ„ngen bodde vi Ă„ter pĂ„ frĂ€scha och trevliga Hampton by Hilton Waterloo. Det var ett helt fantastiskt vĂ€der i mĂ„nadsskiftet februari/mars. 
Vi fick tre hĂ€rliga dygn i London med besök pĂ„ Tate Modern, Borough Market, Imperial War Museum och mycket mer och vi hann med shopping av klĂ€der till barnbarnen. 
London har mĂ„nga helt fantastiskt bra restauranger i alla prisklasser, i vĂ„r STORA LONDONGUIDE har vi samlat vĂ„ra bĂ€sta LONDONTIPS frĂ„n 60 besök, inte minst restaurangtips, som nĂ„s via lĂ€nken nedan.
 
(null)
Utsökt hummer pÄ Burger&Lobster, Mayfair London
 
3. Stockholm 🇾đŸ‡Ș
 
Jag, Björn, arbetade i Stocholm under mĂ„nga Ă„r (pendlade dit) och har fĂ„tt mĂ„nga favoritstĂ€llen i staden.  Vi besökte Stockholm i slutet av mars för en helg med fokus pĂ„ kultur och mat. Vi hade ett  riktigt fint vĂ€der under den helgen. Vi besökte dĂ„ bl a nyrenoverade Nationalmuseum, favoriten Fotografiska Museet mm.
(null)
Nationalmuseum
(null)
Fotografiska Museet
 
Vi fick flera fina matupplevelser bl a i Ă–stermalmshallen, pĂ„ SMAK, Kornhamnstorg 53 m fl stĂ€llen. HĂ€r finns det fler tips och mer att lĂ€sa om kultur och mat i Stockholm.
 
 
4. Kroferie pĂ„ Jylland đŸ‡©đŸ‡° med grĂ€nshandel i Tyskland đŸ‡©đŸ‡Ș
 
Vi gjorde vĂ„rt Ă„rliga besök pĂ„ södra Jylland i april dĂ„ vi besökte tvĂ„ av vĂ„ra favoritkroer pĂ„ Jylland, Tyrstrup Kro nĂ€ra Christiansfeld, som Ă€r ett av Unescos vĂ€rldsarv samt underbara Schackenborg Slotskro i Mögeltönder . 
Vi tar fĂ€rjan frĂ„n Göteborg till Frederikshavn och kör sedan söderut pĂ„ E45 ca 30-35 mil pĂ„ fin motorvĂ€g. Vi har som Ă„rlig tradition att under vĂ„ren besöka södra Jylland för att fĂ„ vackra naturupplevelser, historia och framförallt underbara mat- och vinupplevelser.
(null)
Tyrstrup Kro, ligger ca 700 meter frÄn Christiansfeld som Àr ett av UNESCOs vÀrldsarv
(null)
Schackenborg Slotskro, en riktigt bra Gourmetkro i en vacker och vĂ€lbevarad  1700-tals miljö
 
NĂ€r vi Ă€r i Mögeltönder som ligger vid tyska grĂ€nsen passar vi pĂ„ att handla öl, vin och sprit i SĂŒderlĂŒgum som ligger ca 15 km frĂ„n Mögeltönder. 
(null)
I SĂŒderlĂŒgum finns det 8-9 stora butiker med lĂ„gpris pĂ„ öl, vin, sprit mm
 
HĂ€r finns det mĂ„nga tips och mycket att lĂ€sa om trevliga och bra Kroer pĂ„ Södra Jylland och om grĂ€nshandeln i Tyskland.
 
5. Tyskland đŸ‡©đŸ‡Ș
 
I april, under pĂ„skhelgen, gjorde vi en riktigt hĂ€rliga resa med fĂ€rja och bil till Tyskland med hela "storfamiljen". Vi var 9 personer, 6 vuxna och 3 barn (3 generationer) som tog kvĂ€llsfĂ€rjan frĂ„n Göteborg till Kiel. En behaglig resa med god mat och en god natts sömn innan frukost och bilresa till Hamburg. 
(null)
Stena Line till Kiel
Vi hyrde en stor lÀgenhet för 9 personer ca 10 km frÄn Hamburgs centrum, med goda tunnelbaneförbindelser till centrum. Vi besökte Hagenbecks Djurpark i Hamburg under en heldag i riktigt bra försommarvÀder. Barnen gillade den vÀlskötta parken.
(null)
Hagenbecks i Hamburg
Dagen efter Ă„kte vi ca 80 km söderut till nöjesparken Heidepark. En riktigt bra, stor och prisvĂ€rd park med ett stort utbud av Ă„kattraktioner, det kostade 30 EUR per person inklusive alla Ă„kattraktionerna. Det var dessutom bra priser pĂ„ mat och dryck i parken.
(null)
Heidepark
 
Vi hann Ă€ven med en heldag i Hamburg med bĂ„ttur pĂ„ Elbe samt pĂ„ hemresedagen en skön dag pĂ„ en strand utanför Kiel. Vi hade ett riktigt fint vĂ€der under hela pĂ„skhelgen. Vi Ă„kte sedan hem med Stena Line frĂ„n Kiel. Hela "storfamiljen" pĂ„ 9 personer blev jĂ€ttenöjda med resan. HĂ€r finns det mer att lĂ€sa med mĂ„nga bilder och tips 
 
 
6. Krakow đŸ‡”đŸ‡±
 
Mycket sevĂ€rda Krakow i Polen besökte vi under tre dygn i maj. Vi bodde riktigt bra pĂ„ nybyggda PURO Kazimierz, ett underbart hotell med fantastisk service pĂ„ gĂ„ngavstĂ„nd till Gamla Stan mm. 
(null)
PURO Kazimierz 
 
Vihann med mycket under besöket Krakow, bl a en halvdagstur till Saltgruvan. En fin upplevelse att gĂ„ djupt nere i gĂ„ngarna i den historiska gruvan och titta pĂ„ kapell, figurer, gruvbrytning mm, saltgruvan Ă€r vĂ€l vĂ€rt ett besök.
(null)
Saltgruvan
 
Vi besökte Auschwitz-Birkenau, ett gripande och för oss ett viktigt besök. Vi fĂ„r aldrig glömma de hemska hĂ€ndelser som skedde dĂ€r under andra vĂ€rldskriget. Vi var dĂ€r riktigt tidigt pĂ„ morgonen vilket gjorde att det inte var sĂ„ mĂ„nga besökare pĂ„ plats nĂ€r vi kom dit. NĂ€r ni besöker Krakow sĂ„ rekommenderar vi ett besök till Auschwitz. Det Ă€r ca 60 km till Auschwitz och det finns mĂ„nga arrangörer med utfĂ€rder dit, alternativt att Ă„ka dit pĂ„ egen hand.
(null)
Auschwitz II Birkenau
 
Det finns mycket mer att se i  Krakow som t ex Gamla Stan, slottet Wawel och den judiska stadsdelen Kazimierz med synagogor och judiska restauranger mm. HĂ€r har vi samlat tips och bilder frĂ„n Krakow 
 
7. Sommar i södra BohuslĂ€n 🇾đŸ‡Ș
 
(null)
Svanesund pÄ Orust
 
Den svenska sommaren Ă€r nĂ€stan oslagbar. Vi tillbringade sommaren för 26:e Ă„ret i följd pĂ„ Orust i södra BohuslĂ€n, vĂ„rt paradis pĂ„ jorden. Vi har sedan 1994 ett fritidsboende pĂ„ Orust och under perioden 15/6 till 15/8 lĂ€mnar vi inte gĂ€rna södra BohuslĂ€n. I inlĂ€gget nedan finns det mĂ€ngder av TIPS och bilder om Orust, Tjörn, Marstrand m fl platser i BohuslĂ€n. Det finns mycket att upptĂ€cka i södra BohuslĂ€n 
 
8. TrollhĂ€ttan 🇾đŸ‡Ș
 
(null)
Vattenfallen i TrollhÀttan
NĂ€r vi Ă€r pĂ„ Orust under sommaren vill vi gĂ€rna göra en kort avstickare till nĂ„gon annan plats. I Ă„r gjorde vi en 24-timmars tur till TrollhĂ€ttan. Vi utnyttjade en bonusnatt inklusive frukost pĂ„ Scandic Hotel Swania, med perfekt lĂ€ge vid kanalen. Vi besökte bl a Spikön, en vacker ö som ligger i Göta Älv samt de imponerande vattenfallen, dĂ€r vattnet slĂ€pps pĂ„ kl 15:00 varje dag under sommaren.
(null)
 Utsikt frĂ„n Spikön
 
HĂ€r finns det fler tips och bilder om TrollhĂ€ttan
 
 
9. Vin och mat i Tyskland đŸ‡©đŸ‡Ș o Frankrike đŸ‡«đŸ‡·
 
I september besökte vi Freiburg i Baden-WĂŒrtenberg och Colmar i Alsace samt Schwartzwald. Det hĂ€r var en resa med fokus pĂ„ vin, mat och vackra historiska miljöer. Det var vinskörd vid vĂ„rt besök och vi gjorde ett antal trevliga vingĂ„rdsbesök med goda vinprovningar.
(null)
Odling av Pinot Noir (SpĂ€tburgunder) i centrala Freiburg, vingĂ„rden nĂ„r man med spĂ„rvagn.
 
Vi besökte den vackra staden Colmar i Alsace dÀr vi gjorde en bÄttur pÄ floden, Ät Flamkuchen samt besökte en vingÄrd under en heldagsutflykt
(null)
Colmar i Alsace
(null)
Tittisee uppe i bergen i Schwartzwald 
 
Det blev en riktigt bra resa med oerhört vackra historiska miljöer, riktigt vackra vyer, goda viner och allt i ett hĂ€rligt vĂ€der. HĂ€r finns det mĂ„nga bilder och mycket att lĂ€sa om Colmar, Freiburg, Schwartzwald och om VIN mm
(null)
Freiburg
 
 
10. London, Portsmouth och Bristol 🇬🇧
 
Vi besökte pĂ„ nytt London i slutet av september med fokus pĂ„ att med tĂ„g besöka stĂ€derna Portsmouth och Bristol. Vi hade Ă„terigen tur med vĂ€dret. Vi kom till ett högsommarvarmt London dĂ€r vi hann med en sen lunch innan vi tog tĂ„get frĂ„n Waterloo till Portsmouth. TĂ„gresan tog drygt 2 timmar.
(null)
Spinnaker Tower i Portsmouth med magnifik utsikt mot Isle of Wight och över staden.
 
Portsmouth har mycket oss som Àr historieintresserade, med historiska fartyg, befÀstningar och en gammal stadskÀrna. Vi njöt av tvÄ dygn i Portsmouth. LÀs gÀrna mer i inlÀgget via lÀnken.
(null)
Bristol
 
Vi tog sedan tĂ„get frĂ„n Portsmouth till sydvĂ€stra Englands största stad, Bristol. Bristol vid floden Avon Ă€r en stad med mycket kultur, bĂ„tliv och ett stort utbud av bra restauranger. Vi upplevde mycket i Bristol under tre dygn. Det finns bilder och tips om Bristol via lĂ€nken. I Bristol kan man gĂ„ pĂ„  "Banksy promenad" och se mĂ„nga av konstnĂ€rens muralmĂ„lningar.
 
(null)
FrĂ„n Bristol tog vi tĂ„get tillbaka till Waterloo Station i London. Vi checkade in pĂ„ superfina designhotellet CitizenM Bankside (bonusnatt frĂ„n hotels.com). Det blev ett dygn i London med riktigt bra mat pĂ„ bl a Omnino Leadenhall innan vi reste hem till Göteborg. En bra resa med mĂ„nga upplevelser under 6 innehĂ„llsrika dygn i England. Vi kan varmt rekommendera en "roadtrip" med tĂ„g i England.
 
LÀnkarna nedan innehÄller mÄnga bilder och mÀngder med tips
 
 Roadtrip med tĂ„g i sydvĂ€stra England
 
UtflyktsmĂ„l frĂ„n London
 
"Allt om London" frÄn 61 Londonbesök
 
 
11. Köpenhamn đŸ‡©đŸ‡°
 
"Dejlige" KĂžpenhavn besökte vi pĂ„ nytt i oktober, nĂ„got som vi gör minst en gĂ„ng om Ă„ret. Vi gillar verkligen Köpenhamn, en stad vi gĂ€rna promenerar runt i, besöker konstmuseer, parker, nya stadsdelar samt framförallt njuter av Nordens bĂ€sta restauranger. 
(null)
Kongens Have i Köpenhamn
(null)
Köpenhamns collage
 
Köpenhamn har mĂ„nga helt fantastiska restauranger i alla priskategorier. NĂ„gra av vĂ„ra favoriter Ă€r för lunch CafĂ© Halvvejen, Tivoli Foodhall, BOB Bistro i Ködbyen, Torvehallarne m fl. För middag, Den Lille Fede, Radio, Vinvaerten, EraOra, Vespa m fl . Det finns mĂ„nga bilder, massor av restaurangtips med bilder, utflyksmĂ„l, konst mm i inlĂ€gget som nĂ„s via lĂ€nken 
 
(null)
Utsökta SmĂžrrebrĂžd pĂ„ BOB Bistri i KĂždbyen 
 
 
 
12. Albir pĂ„ Costa Blanca đŸ‡Ș🇾
 
Hösten Àr riktigt skön och behaglig pÄ Costa Blanca. Vi har besökt Costa Blanca under ca tre veckor i oktober/november under de fem senaste Ären.
(null)
Albir, 50 km norr om Alicante.
 
Vi fick 17 fina dagar i Albir den hĂ€r gĂ„ngen. Det blev lĂ„nga morgonpromenader till fyren i Albir genom naturparken Serra Gelada och till grannbyn Altea efter stranden. En bra start pĂ„ dagarna. 
(null)
Morgonpromenad genom Serra Gelada 
 
I Albir Àr det lugnt och behagligt, en lÄng strand, vackra utflyksmÄl och ett stort utbud av bra och prisvÀrda restauranger
(null)
En utsökt 4-rĂ€tters avsmaknings söndagslunch pĂ„ Albirs bĂ€sta restaurang, Le Boulevard.
 
I det hÀr inlÀgget, via lÀnken, finns "allt" om Albir, Altea, Alicante, Benidorm, Calpe, Gudalest mm pÄ Costa Blanca.
 
 
 
13. Champagne đŸ‡«đŸ‡·
  (null)
 
Årets sista resa Ă„terstĂ„r att göra, den gĂ„r till Champagne (Reims och Epernay). Det blir champagneprovningar, besök i katedralen Notre Dame och en nyĂ„rsmiddag. 
 
 
Det hĂ€r var vĂ„rt reseĂ„r, 2019. Nu ser vi fram emot 2020 som vi inleder i Champagne sedan har vi hittills bokat in resor till Nya Zeeland, Vilnius i Litauen samt till Fumicino utanför Rom.
 
Vi önskar alla besökare pĂ„ bloggen, Facebooksidan och pĂ„ Instagram en riktigt 
GOD JUL đŸŽ…đŸ» och ETT GOTT NYTT ÅR đŸ„‚.
 
Följ oss gÀrna pÄ
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
Har ni frĂ„gor eller förslag pĂ„ saker som ni saknar pĂ„ bloggen eller vill ni diskutera nĂ„gon reserelaterad frĂ„ga Ă€r ni alltid vĂ€lkomna att höra av er via Facebook eller Messenger
 
HĂ€lsningar
 
Björn och Karin
 
(null)
Björn och Karin , Kennedy Point Vineyard pÄ Waiheke Island NZ, som vi besöker pÄ nytt under 2020.
 
 
HĂ€r finns vĂ„ra bĂ€sta TIPS om bonusresor, loungetilltrĂ€de och hur vi bokar rssor till bĂ€sta möjliga priserna.
 
HĂ€r finns tips om hur vi har fĂ„tt 152 st Bonusresor med flyg och 65 bonusnĂ€tter pĂ„ hotell http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/december/hur-vi-far-fler-bonusresor.html
 
 
Bokningstips, hur vi hittar riktigt bra priser pĂ„ flyg och boende   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/hitta-de-basta-priserna-pa-flyg-och-boende.html
 
 
 
#reseĂ„ret 2019 #bonusresor #bĂ€staprisernapĂ„flyg #resetips #demmereserjordenrunt #loungtilltrĂ€de 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till top