Härlig, spännande och prisvärd familjesemester i Norra Tyskland 🌞🇩🇪🛳🐘🦒🎢🎡🍽🍻

Europaresor, Reseinspiration, Weekendresor / Permalink / 0
(null) 
Onsdag i påskveckan åkte vi tillsammans med våra barn och barnbarn med Stena Scandinavica till Kiel i Tyskland för att fortsätta med bil ner till Hamburg. 
(null)     
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10 resor per år, både korta och långa resor, bl a har vi gjort 12 Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi delar gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter..

Vi, 6 vuxna och 3 barn 2,5, 6 och 9,5 år gamla, checkade in på Stena Lines terminal i Göteborg, vi fick tre fina hytter på Stena Scandinavica. Barnen var riktigt taggade för en minivecka i Tyskland. Barnen tyckte att det var kul att åka båt i 14 timmar till Kiel och att äta middag, gå på minidisco och sova i hytt ombord och sedan äta frukost innan ankomst till Kiel.
Vi hade bokat in middag "all inclusive" i buffématsalen Taste på Stena Scandinavica. Det var en bra buffé, med räkor, insjökräftor, lax, sill mm från havet och sedan varma rätter, sallader och desserter. I upplägget ingår obegränsad mängd dryck som öl, vin, läsk, vatten och kaffe. Hela "storfamiljen" blev mycket nöjda med middagen. 
(null)
Maritimt "godis" på Stenas buffé.

Efter middagen ville barnbarnen gå till "minidiscot" vilket de tyckte var kul. Vädret var varmt och nästan helt vindstilla så det blev en mycket behaglig båtresa. Vi sov gott ombord. På morgonen åt vi av den goda frukostbuffén innan det var dags för att köra av färjan.  
(null)         
Det tog ca en timma att köra ner till Hamburg från Kiel, där vi åkte direkt till Hagenbeck’s Djurpark. Vi hade tur, det var soligt och drygt 20 grader varmt. 
(null)             
Det blev en härlig heldag i djurparken och inne i "tropikhuset". Barnen njöt av att se på djuren i den välskötta djurparken. Vi såg lejon, giraffer, lejon, tigrar, elefanter, isbjörnar och många andra djur inne i parken. I tropikhuset såg vi vackra korallfiskar, stora hajar, ormar och ödlor m fl.
(null)     
"lejonkungen"
(null)     
Flamingos
(null)     
Stora Elefanter som gärna åt äpplen och morötter
(null)     
På lunchen var det gott med Wienerschnitzel med en kall öl på en bra restaurang med bordsservering inne i djurparken,

Efter lunchen besökte vi "Tropikhuset" med ormar, ödlor, fiskar och hajar, väldigt spännande och trevligt.
(null)     
Vackert korallrev 
(null)     
"Hajen" 

Efter dryga 6 timmar på Hagenbeck’s Tierpark körde vi genom Hamburg och en mil söderut till vår hyrda lägenhet, vi hyrde en stor lägenhet där alla 9 kunde bo. Tre stora sovrum, två badrum, kök och ett stort allrum. Till kvällen köpte vi pizza till alla från Dominos då ingen orkade att laga mat. Vi betalade ca 6000kr för tre nätter för nio personer.  Vi somnade gott efter en lång och härlig dag.
(null)
Nästa dag, långfredagen,  besökte vi den stora nöjesparken Heidepark , ca 7-8 mil söder om Hamburg där vi bor. Heidepark är en mycket stor och välskött nöjespark. Parken är mycket prisvärd, vi köpte biljetter på nätet i förväg och betalade 30 EUR per person för inträde och då ingår alla åkattraktioner. Det finns väldigt många åkattraktioner för alla åldrar, mängder av häftiga  berg och dalbanor m fl. Parken är mycket stor och rymlig och känns aldrig trång trots många besökare en varm och solig helgdag. 
(null)
Några av Haideparks åkattraktioner.

Det är inte heller några överpriser på mat i parken, vi var 6 vuxna och 3 barn som åt lunch på "Admiralens Gasthaus", vi betalde totalt 81 EUR för 9 varmrätter med dryck (Öl och läsk) , vilket vi tycker var riktigt prisvärt.
(null)
En av många berg o dalbanor på Heidepark.
(null)
Åkattraktionen KRAKE 
(null)
Westerndelen i Heidepark

Efter 8 timmars besök i Heidepark med ett fantastiskt väder, soligt och ca 22 grader varmt, åkte vi tillbaka till vår lägenhet i utkanten av Hamburg. De tre barnbarnen i åldrarna 2,5 , 6 och 9 år gamla var helnöjda med besöket i Heidepark. Vi var tillbaka ganska sent på kvällen så vi köpte  "take away" mat från en kinesisk restaurang  ca 100 meter från vår lägenhet. Nöja och trötta somnade vi gott.
(null)
På lördagen tog vi bilen till närmaste tunnelbanestation, ca1,5 km från lägenheter, för att åka in till centrala Hamburg. Det kostade 2 EUR för att parkera en heldag i parkeringshus vid tunnelbanestationen. Det är mycket prisvärt att åka med kollektivtrafiken i Hamburg, ett dagskort för 5 vuxna kostar 12,20 EUR = 2,44 EUR per person. Ett dagskort för barn kostar 2:50 EUR . (Dagskort för 1 vuxen kostar 7:80 EUR så redan vid två personer är en gruppbiljett lönsam). Vi åkte med tunnelbanan till Landsbrücken vid floden Elbe, i det sköna vädret åkte vi en båttur på Elbe i Hamburgs hamn. För båtturen betalde vi 90 EUR för 6 vuxna och 3 barn.
(null)
Floden Elbe i Hamburg

Efter en fin båttur på Elbe var vi hungriga och gick några kvarter upp från Elbe, vi hamnade på en gata med många Portugisiska restauranger och valde en av dem, Café Sol. Vi var 8 vuxna och 3 barn som åt en lätt, men god lunch med dryck för 80 EUR. Det tillkom 2 personer på lördagen.
Efter lunchen gick vi en promenad i Hamburg och tittade på bl a rådhuset och några kyrkor mm.
(null)
Kyrka S:t Nikolai bombades under andra världskriget år 1943 och är idag en ruin.

Efter en härlig heldag i Hamburg tog vi tunnelbanan hem till vår lägenhet. Den här kvällen lagade vi en gemensam middag, ytterligare 2 personen hade tillkommit under dagen, så vi var 8 vuxna och 3 barn som åt en god och trevlig middag.

På söndag morgon packade vi ihop våra saker efter en frukost med färskt bröd inhandlat på bageriet 50 meter från vår lägenhet. Vi körde upp mot Kiel men fortsatte en dryg mil till en fin sandstrand Falkensteiner Strand. Det var fortsatt ett helt fantastiskt väder så det var ganska mycket folk på stranden även om det bara var den 21 april. Vi tillbringade några timmar på stranden, där vi åt lunch på en av strandrestaurangerna. 
(null)
Falkensteiner Strand, Kiel

(null)
Härligt på Falkensteiner Strand utanför Kiel i slutet av april 2019

Vi åkte sedan till Stena Lines terminal i Kiel och checkade in på Stena Germanica för att resa hem till Göteborg.

Vi fick en behaglig resa den här lugna kvällen och natten. Vi åt en middagsbuffé med öl, vin och läsk ombord. Efter middagen gick barnbarnen till minidiscot, vilket de gillade. Vi kom fram till Göteborg på måndag morgon kl 09:15. Mycket nöjda med härliga upplevelser, besök i djurpark och i nöjespark, båttur på Elbe, stadsvandring i Hamburg, besök på sandstrand i Kiel och mycket god mat och dryck summerade vi en riktigt lyckad resa. 

Vi kan varmt rekommendera Norra Tyskland, ett trevligt och mycket prisvärt resmål på kort avstånd från Sverige. Vi har besökt Tyskland många gånger och återkommer snart igen.


Hälsningar

Björn ochKarin 

Följ oss gärna på,

Blogg www.demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt 
Instagram #demmereserjordenrunt










Till top