”Heta”restaurangtips i Göteborg

Sverige / Permalink / 0
(null)
Sjömagasinet Sommarbuffé i maj 2019.
 
(null)
Eriksberg på Norra Älvstrande, bilden tagen från Sjömagasinet på Klippan
 
 
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa  och för att skriva  sedan många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år både långa och korta resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och tips.
(null)
 Riktigt färska räkor är det lätt att få tag i Göteborg och ofta till ett bra pris
(null)  
Pinfärska havskräftor är en av våra favoritdelikatesser
 
"Heta" Restaurangtips i Göteborg.
Göteborg är en fantastisk restaurangstad, här kan man äta fantastiskt gott. Vi har bott i Göteborg i hela vårt liv och har en mycket stor passion för mat och vin. Vi har under många år besökt de bästa restaurangerna i Göteborg. Här tipsar vi om några bra restauranger i olika budgetkategorier som vi nyligen besökt, restaurangtips är som alltid en "färskvara". OBS, vi är inte sponsrade av någon av restuarangerna i inlägget.
 
Sjömagasinet Sommarbuffé
Det har blivit en tradition för oss att besöka Sjömagasinet på försommaren någon solig dag för att äta en fantastisk fisk och skaldjursbuffé. Årets Sommarbuffé är fantastiskt bra, vi avnjöt den ute på "bryggan" i mitten av maj. Sjömagasinet ligger vid Klippans kulturreservat.
(null) 
Stjärnkocken Gustav Trädgårh tillagar delikata fiskrätter i uteköket. Här finns det pinfärska räkor, havskräftor, ostron, musslor samt fantastiska sillar, lax, perfekt tillagade fiskrätter mm. Här kan man sitta länge och njuta av havets delikatesser, gärna med ett glas av Ulf Wagners No 1 Riesling. Det kostar en slant men är väl värt det för den stora upplevelsen, i mitten av maj 2019 kostade sommarbuffén 565kr, vilket vi tycker att den är väl värd.
(null) 
Miljön på Sjömagasinet vid Klippan i Göteborg gör besöket ännu bättre.
 
 
Restaurang PIGA på Eriksberg
På det gamla varvsområdet där Eriksbergs Varv verkade som mest på 70-talet har det vuxit upp ett fint bostadsområde med flera bra restauranger. PIGA är en liten kvarterskrog med mycket höga ambitioner i köket. PIGA ligger nära "Bockkranen" på Eriksberg.
(null)
Vi besökte senast PIGA den 22maj 2019. En smådisig kall onsdagskväll i maj var det fullsatt, bordsbokning kan rekommenderas. Vi fick en fantastiskt trevlig kväll med underbar mat och dryck. Servicen är trevlig och snabb, maten var väldigt vacker och fantastiskt god, här används det riktigt bra råvaror. Vi började med en riktigt bra Champagne med lite tilltugg. Vi satsade sedan på fisk och blev väldigt nöjda. En riktigt bra restaurang med moderat prissättning.
 
 
Oscar o den lille, Saluhallen vid Kungstorget
(null) 
Är ett riktigt bra lunchställe, ligger på utsidan av den klassiska Saluhallen vid Kungstorget. Här är det Smørrebrød som gäller. 2 st riktigt god Smørrebrød inklusive kaffe för 110kr tycker vi är mycket prisvärt. En solig dag är det härligt att sitta ute i solen, titta på folklivet på Kungstorget och samtidigt äta en god lunch.
 
Restaurang Bhoga
Har en stjärna i Guide Michelin - har ett kreativt och spännande kök. Här kostar det en stor slant att äta, men vill man satsa och få en riktigt stor mat och vinupplevelse är Bhoga ett bra val. Bhoga ligger på Norra Hamngatan i centrala Göteborg.
(null) 
Här åt vi en 7-rätter avsmakningsmeny, det blev 12 olika rätter med flera appetizers och mellanrätter. Det blev en enastående upplevelse med otroliga välstämda smaker. Det tillhörande vinpaketet var spännande och riktigt bra. 
 
Vinbaren Barsac
Som vinnördar uppskattar vi vinbaren Barsac på Viktoriagatan. Här finns det ett imponerande vinsortimentet och en riktigt kunnig sommelier, Jonas Moen, som driver stället. Barsac är inte "bara" en vinbar utan även riktigt bra på mat, här serveras mycket  bra rustika maträtter av hög kvalitet. Här får man väldigt stora vinupplevelser. Barsac har regelbundet vinprovningar på olika teman ofta tillsammans med mat. Barsac ligger på Victoriagatan i Vasastan.
(null)
 Vinprovning på Barsac
(null) 
God mat och samtidigt en trevlig vinprovning på Barsac.
 
 
Lindholmen Street Food Market
 
Ett annat tips, ingen vanlig restaurang, är att besöka Lindholmen Street Food Market finns inne ingen gammal fabrikslokal från Götaverken tiden,  lördagar från kl 12:00. Dit kommer flera restauranger på gästbesök, här köper du en kupong för 65kr (liten portion vi brukar köpa 2 st rätter)och beställer sedan mat från någon fem restauranger,  Riktigt bra och spännande mat och ett intensivt folkliv. Lördag 1 juni är restaurang Sjömagasinet på gästbesök. Vi har varit här 3 lördagar under våren 2019 och är mycket nöjda. "Mycket prisvärt"
 
Wine Mechanics är ett "stadsvineri" med bra restaurang. Ligger i slakthusområdet (Gamlestaden) nås lätt med spårvagn/buss på drygt fem minuter från Centralstationen. Här produceras det riktigt goda viner, druvorna körs till Göteborg från odlare i bla Tyskland, Frankrike och Itslien. Jag har provat fem av deras "Göteborgsproducerade viner" och de ör riktigt bra. Från restaurangen ser man in till vineriet. Maten håller hög klass, mycket är vegetariskt. Kul ställe - att kombinera god mat med lokalproducerat vin i Göteborg. Adress Lilla Waterloogatan 15. 
(null)
Wine Mechanics - En härlig lam rätt med vegetabilier och ett vin på Shyrah druvor från Rhonedalen.
 
 
SOMM är en liten restaurang och vinbar på Lorensbergsgatan (parallellgata till Avenyn) Hög kvalitet på både mat och vin. Kreativt, spännande, gott och prisvärt. Det blir några besök per år, ofta i samband med ett teaterbesök.
(null)
En härlig middag på SOMM
 
Familjen på Arkivgatan, ett stenkast från Götaplatsen och Avenyn. En riktigt bra och trevlig restaurang med kvalitetsmat. Ett bra ställe för en middag före eller efter ett besök på någon teater, konserthuset eller t ex konstmuseet.
(null)
Restaurang Familjen 
 
 
 
Andra bra restauranger i Göteborg
 
Det här var några av våra andra restaurangfavoriter i Göteborg. Det finns många fler restauranger som vi gillar mycket som t ex 
 
Fine Dining Thörnströms Kök på Teknologgatan 3 - 1 Michelinstjärna , TOSO på Götaplatsen asiatisk fusion, SK Mat&Människorn ära Götaplatsen på Johanebergsgatan 24 1 Michelinstjärna , 28+ på Götabergsgatan nära Avenyn 1 Michelinstjärna eller Sjömagasinet på Klippan. 
 
Hög kvalitet på mat Tapas by River på Eriksberg , River på Dockepiren, Piga på Eriksberg, Atelier på Södra Hamngatan, Somm på Lorensbergsgatan, Sjöbaren i Haga och på Lorensbergsgatan, Familjen på Arkivgatan m fl.
 
Sedan finns det restauranger som vi definitivt undviker. Fråga oss gärna om restauranger i Göteborg. Du hittar mer information, menyer mm på respektive restaurangs hemsida eller på deras Facebooksidor..
 
 
Vad har du för favoritställe i Göteborg?
 
Många 🌞Hälsningar
 
Björn och Karin 
 
Följ oss gärna på
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Till top