London 🇬🇧 - 3-hĂ€rliga dygn i staden vi aldrig tröttnar pĂ„.

Europaresor, Storstadsresor / Permalink / 0
(null)
London 🇬🇧 Ă€r staden vi stĂ€ndigt Ă„tervĂ€nder till. Vi var dĂ€r för 65:e gĂ„ngen omslutet av februari 2024. I London upptĂ€cker vi stĂ€ndigt nĂ„got nytt, favoritrestauranger förĂ€ndras, nya byggnader tillkommer, pĂ„ museerna hĂ€nder det alltid nĂ„got nytt. Vi kommer att fortsĂ€tta att besöka denna hĂ€rliga pulserande storstad. I inlĂ€gget berĂ€ttar vi om vad vi hann med under tre fullspĂ€ckade dygn. 
(null)
Vi, Björn och Karin Demme frĂ„n Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-12 resor per Ă„r, bĂ„de korta och lĂ„nga resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och nĂ„gra hundra andra resor. Vi delar mer Ă€n gĂ€rna med oss av vĂ„ra TIPS och erfarenheter. 
(null)
Vi gjorde en bekvĂ€m lunchflygning en tisdag frĂ„n Göteborg till London med British Airways Businessclass dĂ€r det ingĂ„r Extra bagage-Egen incheckningsdisk-Fast Track-Lounge-Prioriterd boarding-Fritt mellansĂ€te-3-rĂ€tters mĂ„ltid med dryck inkl Champagne. Vi betalade  1700kr per person enkel vĂ€g - hemresan bokades med poĂ€ng hos SAS i Plus. Mycket trevlig och bekvĂ€m flygning med bra service och god mat/dryck.
(null) 
Vi kom till Heathrow nÄgra minuter före tidtabell och tog sedan Elisabeth Line till Bond Street dÀr vi bytte till tunnelbanan vidare till Waterloo Station. Enkel och bekvÀmt att blippa kreditkortet - pris 13:30 GBP. Vi checkade in pÄ Hampton by Hilton Waterloo, ett hotell vi bott pÄ 4-5 gÄnger innan. Ett frÀscht modernt hotell 5 minuters promenad frÄn Waterloo Station och med gÄngavstÄnd till bl a Tate Modern, London Eye, Borough Market mm. I rumspriset ingÄr alltid en full engelsk frukost med varm och kall mat. Ett bra hotell helt enkelt - den hÀr gÄngen betalade vi 2500kr per natt (men en av nÀtterna var en bonusnatt frÄn Hotels . com.
(null)
I Millenium Green utanför hotellet blommade det för fullt - vÄren har kommit betydligt tidigare till London Àn vad den gjort i Göteborg.
(null)
Efter incheckningen tog vi en lÄng promenad lÀngs med den södra stranden i det hÀrliga vÀdret.
(null)
PÄ tisdagskvÀllen hade vi bokat bord pÄ Pingpong Southbanks - en dimsum restaurang som vi gillar. Enkelt, snabbt och goda Dim Sum, buns, dumplings mm. Eftersom det i Är Àr Drakens Är bestÀllde vi Dragon Balls den hÀr gÄngen. Vi Ät 11 buar var och delade pÄ en flaska Chenin Blanc - det kostade 82 GBP inkl serviceavgift och dricks. Nöjda med dagen promenerade vi hem till hotellet.
(null)
Onsdagen började vi med tidig frukost med Ă€gg&bacon, mackor, croissant, juice och kaffe. MĂ€tta efter frukosten tog vi sedan tunnelbanan till Primark vid Tottenham Court Road för lite lĂ„gprisshopping. 
(null)
Lunchen blev enkel pĂ„ onsdagen - vi köpte ett MealDeal pĂ„ Tesco för 3:90 GBP per person - snabbt enkelt och mycket prisvĂ€rt. Sandwich, dryck och chips eller frukt. Vi hade lite begrĂ€nsat med tid eftersom vi skulle pĂ„ en teaterförestĂ€llning.
(null)
PĂ„ onsdagsmorgonen tittade vi efter rabatterade biljetter till musikaler TKTS har en kiosk pĂ„ Leicester Square som sĂ€ljer officiella rabatterade biljetter - men dessa gĂ„r Ă€ven att köpa pĂ„ deras hemsida. Vi tittade pĂ„ utbudet och chansade pĂ„ musikalen The King and I - vi köpte bra biljetter i mitten pĂ„ the cirkel med 42% rabatt (vi betalade 45 GBP per biljett) . Vi har flera gĂ„nger tidigare chansat pĂ„ att gĂ„ pĂ„ musikaler som vi inte vetat sĂ„ mycket om som t ex Our House, Paraplyerna i Cherbour m fl. förestĂ€llningen som vi sĂ„g pĂ„ onsdags matinĂ©n var mycket bra bra - vi blev jĂ€ttenöjda. Efter förestĂ€llningen tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet. Dagens 4 tunnelbaneresor kostade oss 8:10 GBP per person.
(null)
PĂ„ onsdagskvĂ€llen hade vi bokat bord pĂ„ den franska kedjerestaurangen CĂŽte vid Royal Festival Hall - det var fullsatt dĂ„ utan bordsbokning hade vi fĂ„tt gĂ„ vidare. Även lite enklare restauranger Ă€r fullbokade en vanlig vardagskvĂ€ll.mvi bestĂ€llde förrĂ€tt och varmrĂ€tt frĂ„n deras fasta meny för 16:95 GBP per person och en god Cote du RhĂŽne Village (31 GBP). Bra mat för priset.
(null)
PĂ„ torsdagen promenerade vi direkt efter frukosten till Tate Modern - ett museum vi alltid besöker vid vĂ„ra Londonbesök. Fri entrĂ©, förutom till specialutstĂ€llningar som det alltid finns nĂ„gra av. Det Ă€r spĂ€nnande att se den moderna konsten - det har alltid tillkommit mycket nytt. Variationen Ă€r stor frĂ„n Picasso, Magritte till Yves Klein, videoinstallationer, skulpturer, och mycket annat - allt förstĂ„r vi inte men det Ă€r inte heller nödvĂ€ndigt. Ägna minst 1,5 timma pĂ„ Tate.
(null)
Tate Moderna

Efter Tate Ă„kte vi tunnelbanan för lite mer shopping, ett besök i Covent Garden - dĂ€r vi gĂ€rna lyssnar pĂ„ musik vid vinbaren Crusting Pipe - den gĂ„ngen stod vi och lyssnade utan att besöka vinbaren. 
(null)
Torsdagens lunch var bokad pĂ„ Benihana pĂ„ Maiden Lane nĂ€ra Covent Garden. Det Ă€r en japansk restaurang som vi besökt flera gĂ„nger, Ă€ven i New York. Vi gillar japansk mat och pĂ„ Benihana blir det Ă€ven en show nĂ€r kocken tillagar maten framför gĂ€sterna. Det Ă€r Hibachi vi Ă€tet pĂ„ Benihana! Kyckling, stekar, rĂ€kor,mlax etc. De hĂ€r gĂ„ngen valde vi goda TempurarĂ€kor till förrĂ€tt, Hibachi kyckling till varmrĂ€tt ( det ingĂ„r Ă€ven en god sallad, sĂ„ser, stekt ris med grönsaker och en appetizer pĂ„ rĂ€kor i priset för lunchen som Ă€r 22:50 om man vĂ€ljer kyckling - TempursrĂ€korna ingĂ„r inte) Till lunchen drack vinet glas vi och isvatten. Vi betalade 91 GBP för 2 personer inkl serveringsavgiften. Som vanligt blev vi mycket nöjda med lunchen pĂ„ Benihana.
(null)
Benihana 
(null)
PÄ torsdagskvÀllen bokade vi bord pÄ vinbaren Vinoteca pÄ Borough Yards vid Borough Market. Vi ville prova nÄgra viner och bara Àta nÄgra mindre rÀtter till detta. PÄ Vinoteca finns det vinlista pÄ 24 sidor. Vi testade nÄgra olika viner, fördelen Àrvt det gÄr att bestÀlla smÄ glas, i bestÀllde 6 smÄ glas med vin och 5-6 goda smÄrÀtter. Notan slutade pÄ 94 GBP - en trevlig kvÀll med goda viner och goda smÄrÀtter.
(null)
Nöjda med kvĂ€llen promenerade vi hem frĂ„n Borough Market i den svala, klara Londonnatten. 
(null)
PÄ fredag vaknade vi upp till en klarblÄ himmel. Vi började dagen med en rejÀl engelsk frukost, checkade sedan ut frÄn Hampton by Hilton. Tunnelbana till Leicester Square och promenad till Covent Garden dÀr vi lyssnade pÄ klassisk strÄkmusik vid Crusting Pipe.
(null)
Crusting Pipe, Covent Garden 
(null)
Efter besöket i Covent Garden Äkte vi Elisabeth Line ut till Heathrow. Skönt med Fast Track - inte en enda person före oss i sÀkerhetskontrollen, sedan taxfree shopping och vidare till Lufthansas Senatorlounge dÀr vi Ät en god lunch innan avresa mot Sverige.

Det har varit 3 hÀrliga och intensiva dygn i London - snart dags för att planera in en ny Londonresa

I vĂ„r Stora LONDONGUIDE hittar du mĂ„nga fler bilder och tips. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/london-ny-reseguide-med-vara-basta-tips.html

HĂ€lsningar

Björn och Karin


Följ oss gÀrna pÄ
 
Instagram #demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt 






Till top