Nu ser vi fram emot många nya resor 2024

Reseinspiration / Permalink / 0
(null)
Vi mycket tacksamma och nöjda över de 14 trevliga och givande resor som vi hade förmånen att få göra under 2023. Nu ser vi fram emot många nya resor under 2024 - en del är bokade andra planerar vi nu.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme  från Göteborg har en mycket stor passion  för att  resa och för att skriva.  Vi gör ca 10-15 resor per år, bl a har vi gjort 12 Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för  vin  och mat, vilket ofta blir huvudanledningen till en resa. 
(null)
Vi vill gära resa bekvämt, utan att behöva stå i långa köer vid incheckningen och i säkerhetskontrollerna. Vi tycker om att koppla av i lounger på flygplatserna med mat och dryck samt att få riktigt bra service ombord med mat och dryck med mera. Det är därför som vi försöker att boka Business Class /Premium Economy, så ofta det är möjligt, utan att behöva betala för de allra dyraste biljetterna. I slutet på det här inlägget delar vi med oss av hur planer och bokar våra resor, hur vi får ut många bonusresor och får tillgång till Lounger och Fast Track mm. 
 
Bokade resor 2024
 
OSLO 🇳🇴
Den först resan går till Norges huvudstad, Oslo, i mitten av januari. Vi tycker om att resa till Norge, senast var vi där i augusti 2023 då vi besökte vackra Sandefjord. Det var några år sedan som vi var i Oslo så nu blir det dags igen - vi tar långfärdsbussen Bus4You från Göteborg till Oslo. Vi reser i deras Plusklass med bekväma stolar på övre plan - 438kr t o r per person (det går att köpa till platsreservation för 33-39kr enkel väg, prisvärt tycker vi.
 
(null)
 
I Oslo kommer vi att bo centralt på Scandic Byporten i två nätter (1250kr per natt inkl. frukost). 
(null)
I Oslo skall vi besöka det nybyggda Munch-muséet som ligger på gångavstånd från hotellet 160 NOK i inträde per person.
(null)
Vi planerar också att åka upp till Holmenkollen, besöka Aker Brygge mm samt äta gott på några av Oslos bra restauranger. Vi kommer att skriva en Osloguide när vi kommer hem från Oslo.

London 🇬🇧
(null)
I februari gör vi ett nytt besök i London - vår favoritstad mör det handlar om weekendresor. Det blir vårt 65:e besök.

Vi flyger till London Heathrow med British Airways och hem med SAS.
(null)

Vi bor på Hampton by Hilton Waterloo - ett fräscht hotell som vi bott på 4-5 gånger. Bra frukost och bra läge ett par hundra meter från Waterloo Station. Vi planerar att besöka Tate Modern, Borough Market, Covent Garden och se någon musikal. Vi ser fram emot att äta riktigt bra på flera av våra favoritrestauranger.

Albir och Alicante ☀️🇪🇸
(null)
Vi har besökt Costa Blanca många gånger och vi reser dit på nytt under andra halvan av mars 2024. Vi flyger till Alicante och åker sedan buss till Albir, ca 50 km norr om Alicante. Vi bor i Albir i hyrd lägenhet på Gastrogroup Holiday Apts ca 200 meter från stranden. Albir är en trevlig ort med fin strandpromenad, många riktigt bra restauranger och det finns även fina vandringsleder i Sierra Heladas naturpark.
(null)
Vi njuter av tapas med vin i Albir.
(null)
Vandringsleden från Albir ut till Fyren är en mycket fin upplevelse, i Sierra Helada.  Vi brukar börja dagen med att vandra ca 7 km och sedan dricka kaffe vid strandpromenaden.
(null)
VI kommer att ta ta "tåget/spårvagnen" från Benidorm ner till Alicante efter en vecka i Albir. I härliga Alicante kommer vi att bo på Melia Alicante med strand på ena sidan och marinan på andra sidan av hotellet. ALicante är en stad med stort utbud av museer, bra restauranger, en fin fin strandpromenad och med stränder mitt inne i staden. (null)
Gamla stan i Alicante

Här hittar ni tips  och bilder om Alicante, Albir, Altea, Calpe, Guadamar m fl orter på Costa Blanca. Från våra tidigare besök.

Malmö 🇸🇪
(null)
Vi reser i april med Bus4You från Göteborg till Malmö - vi reste med Bus4You till Oslo i januari, då blev hemresan försenad 1 timma på grund av extremt dåligt väglag. Vi fick som kompensation 2*258 kr i form av vouchers -
(null)
så nu har vi boka "Plusklass" två personer tur och retur till Malmö för 419 kr. 

(null)Vi har bokat in 2 nätter inkl frukost på Scandic Malmö City för bonuspoäng. Kostnaden för bussresa och 2 hotellnätter med frukost blir 419 kr för 2 personer - riktig lågbudgetresa. 


Det var nog 8-9 år sedan som vi senast stannade till i Malmö - skall bli kul att komma dit igen. Det blir ett par dagar med långa promenader, restaurangbesök och något museibesök mm.


Barcelona 🇪🇸
(null)
I slutet av april 2024 kommer vi att besöka pulserande storstaden Barcelona under 3 dygn. Vi kommer att flyga dit med Lufthansa och bo på Hotel SB Icaria nära havet. Vi skall bl a besöka Famila Sagrada, Ramblas, Parc del Port Olympic mm samt njuta av Cava och tapas mm.
 
Kryssning Celebrity Ascent i Medelhavet 
Vi kommer att göra en ny kryssning med vårt favoritrederi, Celebrity Cruises, i slutet av april/Början av maj - det blir en 9-dagars kryssning till Frankrike och Italien med många intressanta strandhugg - Barcelona-till havs-Villefranche (Nice)-Santa Margerita-La Specia (Florens/Pisa)-La Specia (Florens/Pisa)-Civitavecchia (Rom)-Neapel-till havs-Barcelona.
 
Vi åker med helt nybyggda Celebrity Ascent, jungfuturen gick i december 2023, ett fartyg som vi ser fram emot att gå ombord på. Vi bor i en Conciergeclass hytt med veranda på däck 12 - ombord har vi många restauranger att välja på för luncher och middagar. Vid vår tidigare kryssningar med Celebrity har maten och servicen varit helt fantastiskt bra. Celebrity ingår i samma koncern som Royal Caribbean. 
(null)
Celebrity Ascent har i princip en anställd per två passagerare.
(null)
Vi bor i en Conciergeclass hytt på Celebrity Ascent - där vi kan äta frukost på verandan. 
 
Vi planerar att besöka Pompeji (Vesuvius) när vi är i Neapel, vi kommer att göra fler utflykter vid andra hamnstopp men då på egen hand.
 
Vi har som vi skrivit gjort flera kryssningar med Celebrity Cruises, totalt 4 st, och är mycket nöjda med dessa. Vi har tidigare skrivit en recension om Celebrity Cruises som kan läsas via nedanstående länk.
 
Vi planerar fler resor under våren/sommaren 2024
 
I planerna finns t ex en ny kombinationsresa Amsterdam eller Paris och sedan Eurostartåget till London (vi gjorde kombinationen Bryssel / London med Eurostar förra våren - vilket gav oss mersmak) Vi planerar även en ny roadtrip i Tyskland/Danmark , en USA-resa, besöka Köpenhamn, Ästad Vingård, med mera. Vi kommer att boka några resor till under de närmaste veckorna.
 
Under 2023 gjorde vi 14 trevliga och givande resor , som vi delar med oss av här bl a Flodkryssning på Donau, Berninaexpress över Alperna och 12 andra resor http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/december/vilket-fantastiskt-resear-som-vi-haft-under-2023-med-14-resor.html
 
Så här planerar och bokar vi våra resor
(null)
Här delar vi med oss av våra tips och erfarenheter av att boka flyg och boende mm från några hundra resor. Genom att lägga ner tid på att jämföra olika alternativ, vara flexibel med resdatum mm hittar vi riktigt bra priser - via länken hittar ni våra bokningstips
(null)
Vi har fått ut många bonusresor med flyg och många bonusnätter på hotell - så här gör vi.
 
Så här har vi optimerat utfallen från resebranschen "bonusprogramm" - vi har hittills fått ut 157 flygbiljetter och 87 hotellnätter, många upppgraderingar till Biusiness Class med mera för bonuspoäng. Här berättar vi om hur vi samlar poäng och hur vi får ut mycket för poängen.
 
Lounger och Fast Track på flygplatserna        (null)
Så här går det att få tillgång till Lounger och Fast Track på flygplatserna, något som vi uppskattar väldigt mycket.
 
Planeringen för att kunna resa mycket.    (null)
Vi planerade under en lång tid för att få möjlighet till att resa väldigt mycket när vi lämnade yrkeslivet bakom oss - här kan ni läsa mer om hur vi gjorde. 
 
Svenska Dagbladet och Sveriges Radio P4 uppmärksammade våra blogginlägg och kontaktade oss under julhelgen 2023  - för att göra intervjuer med oss om vårt resande - 
läs gärna här 
 
 
 
Vi hoppas att inlägget har gett er lite inspiration till kommande resor och att ni fått lite tips om att boka flyg och boende mm till bra villkor.
 
Vi önskar alla läsare en Ett Gott Nytt Reseår! 🥂🎉
 
Följ oss gärna på 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
Hälsningar
 
Karin och Björn
 
 
 
 
 
 
 






Till top