Lyxig Business Class till Las Palmas - till ”Charterpris”

Flyg / Permalink / 0
(null)
Lufthana Business Class från Las Palmas till München 30 november 2023 - god 3-rättersmiddag med goda drycker.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-15 resor per år, bl a har vi gjort 12 Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för vin och mat, vilket ofta blir huvudanledningen till en resa. 
  
Vi vill gära resa bekvämt, utan att behöva stå i långa köer vid incheckningen och i säkerhetskontrollerna. Vi tycker om att kopla av i lounger på flygplatserna med mat och dryck samt att få riktigt bra service ombord med mat och dryck med mera. Det är därför som vi försökar att boka Business Class /Premium Economy, så ofta det är möjligt, utan att behöva betala för de allra dyraste biljetterna.
 
VI bokade in Business Class biljetter med Lufthansa till vår senaste resa till Las Palmas - i slutet av november 2023. Vi jämförde då med att boka Premium Economy med SAS (SAS Plus) alternativt flygstolar på TUI:s charterflyg (inkl incheckad väska och mat ombord) samma vecka och det visade sig då att -
 
Lufthansa Business Class kostade lika mycket som TUI tog för flygstolar (inkl mat och 1 incheckad väska) , lite drygt 5000 kr tur och retur per person. SAS Plus (Premium Economy) kostade drygt 8000 kr per person, (där ingår Fast Track, Lounge, enkel måltid med dryck och incheckat bagage) Det gick även att hitta biljetter till lägre pris med reguljärflyg i ekonomiklass med mellanlandning. Men vi valde Lufthansas bekväma Business Class.
(null)
Det är bekvämt att komma till flygplatsen och gå fram till Business Class incheckningsdisken, slippa kö och få personlig service - för oss två personer fick vi checka in totalt 5 väskor á 23 kg och ta med oss 4 kabinbagage á 8 kg. Nu behövde inte så mycket bagage utan checkade in två väskor och tog med oss 2 väskor in i kabinen.
Fast Track det är smidigt att använda fast track i säkerhetskontrollen och slippa köerna, vissa dagar kan de vara riktigt långa. Vi kunde gå direkt fram till säkerhetskontriollen och kom igenom på knappt 1 minut.
(null)
Lounge - vi åkte tidigt på morgonen till Landvetter, vi åt ingen frukost hemma - med Business Class biljetten kunde vi gå in i SAS Lounge på Landvetter och äta en lätt frukost i lugn och ro innan avgång.
(null)
Med Business Class biljetter fick vi Prioriterad Boarding dvs gå ombord bland de första passagerarna och då finns det alltid plats för väskorna i bagagehyllorna.
(null)
Frukost på sträckan Göteborg till Frankfurt - med croissant, bröd, pålägg, yoghurt, kaffe och juice.
(null)
Ombord i Lufthansas flygningar i Business Class i Europa är "mellansätet" alltid fritt - vilket vi tycker är bekvämt och ger oss mer utrymme, i övrigt är det samma säten som i ekonomiklass.
(null)
I Frankfurt kunde vi göra ett snabbt besök i Lufthansas lounge - för ett toalettbesök utan kö och för att dricka lite minerlvatten mm.
(null)
Från Frankfurt till Las Palmas flög vi med Lufthansas dotterbolag Discover Airlines (flyger till fritidsresmål runt om i världen). Discover har Business Class liknande den som Lufthansa har.
(null)
Fritt mellansäte även hos Discover Airlines - skönt med extra utrymme på den drygt 4 timmar långa flygningen.
(null)
Drycker som öl, vin, sprit, juice, läsk, kaffe mm ingår i Discovers Airlines Business Class
(null)
På den tidiga flygningen till Las Palmas serverades vi en 3-rätters brunch - med bl a en varm omelett med svampfyllning, pretzel, croissant mm. Senare under flygningen serverades det varma "cockies" och något mer att dricka.
 
Vi landade tidtabellsenligt i ett varmt och soligt Las Palmas efter en trevlig och behaglig flygning. En riktigt bra start på semestern.
 
Hemresa - Las Palmas-München-Göteborg
(null)
På hemresan flög vi båda sträckorna med Lufthansas i Business Class. På flygningen till München fick vi först en drink med cashewnötter - vi valde en maltwisky respektive ett glas rött vin -  därefter serverades vi en 3-rätters middag -
(null)
Till förrätt tonfisk och kalvkött med tonfisksås (Vitello Tonato) och till huvudrätt fanns det två val - vi valde långkokt biff med kålrabi coh knödel och till dessert vit chokladtartalett med tranbär med goda viner. Riktigt gott.
(null)
En drink före middagen med cashewnötter. Det blev en mycket behaglig flygning till ett snöigt München.
 
Strax före landningen i München fick vi informatiom att vårt flyg till Göteborg (kl 20:45) var instätt p g a snöoväder - men att vi redan var ombokade till morgondagens första flyg (kl 09:45)
(null)
Aldrig kul med inställda flyg. Men vi fick mycket bra och snabb hjälp av Lufthansa på en helt kaotisk flygplats med mängder med inställda flyg.
 
Vi slapp att stå i de otroligt långa köerna till Lufthansas servicecenter utan vi kunde gå in i Lufthansas lounge där vi fick personlig, snabb och trevlig service.
 
Vi fick bokat ett hotellrum på ett 4-stjärningt hotell inne i München på Lufthansas bekostnad, taxivoucher tur och retur mellan flygplatsen och hotellet (taxiresorna kostade drygt 160 EUR). Innan vi tog taxi till hotellet åt vi middag i loungen med vin och en liten avec. Taxin tog ca 25 minuter till hotellet där vi checkade in - vi gick direkt upp på rummet för att sova
(null)
Middag i Lufthansas lounge i München
(null)
Det finns mycket att välja på i loungen vad gäller både mat och dryck.
 
Vi sov gott på hotellet, på morgonen hoppade vi över hotelfrukosten utan tog en taxi ut till flygplatsen.  Det snöade mycket den här fredagsmorgonen på vägen ut till flygplatsen. Vi kom ut till flygplatsen och såg direkt att många flyg var inställda, men inte vårt flyg till Göteborg.
(null)
Vi gick till Luthansas lounge och åt en rejäl frukost med äggröra, köttbullar, smörgåsar och juice/kaffe.
 
Vi tittade hela tiden på avgångstavlorna inne i loungen för att se statusen för vårt flyg - många flyg ställdes in men inte vårt - det snöade fortsatt rejält. 
(null)
Frukost i loungen i München 
 
Vi gick till gaten och hoppades på att komma iväg - ca 30 minuter sent fick vi besked om boarding - först fick vi åka buss ut till snötäckt flygplan och sedan gick vi ombord på planet.
(null)
Snökaoset höll i sig i tre dagar på Müchens flygplats - men vi kom iväg ca 1 timma sent efter avvisning mm. Väldigt få flyg kom iväg de här dagarna - de flesta flygen till Göteborg fredag, lördag ochsöndag blev inställda. Vi är mycket glada för att vi kom hem med flyget fredag morgon.
(null)
På flygningen från München till Göteborg serverades det en lätt lunch med valfria drycker, men vi nöjde oss med vatten och kaffe. Vi landade bara ca 45 minuter sent i Glöteborg. Vi gick till bagagebanden och hoppades att väskorna kommit med från kaoset i München - kaptenen hade informerat om att alla väskor inte skulle vara med på planet. Vi hade tur, våra väskor, markerade med priority tags kom bland de allra första väskorna på bandet.
 
Vi är mycket nöjda med flygningarna tur och retur till Las Palmas, vi har fler Lufthansa Buiness Class flygningar inbokade under våren 2024, vilka vi ser fram emot.
 
Vi är även mycket nöjda med vår skadeanmäkan om flygförseningen till vårt kreditkortsföretag - Vi betalade biljetterna med Handelsbankens Platinumkort vilket har ett bra reseförsäkringsskydd. Jag skickade in en digital skadeanmälan på lördagen klockan 15:32 - klockan 19:00 samma dag EN LÖRDAG fick jag svar om att vi får ersättning för förseningen - 4000 kronor som kommer att finnas på mitt konto inom 5 bankdagar.
 
OM ni är intresserade av att läsa om hur vi bokar våra resor kan nii se mer via länken här
 
Vi är också "bonuspoängsjägare" - vi har fått ut 157 flygbiljetter, 85 hotellnätter och många uppgradering till Business Class med bonuspoäng - här finns våra tips om hur vi optimerar resebranchens bonussystem.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/november/tips-om-bonusresor-flyg-hotell-farjor-tag-mm.html
 
Så här går det att få tillgång till Fast Track och Lounger på flygplatserna runt om i världen.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/july/sa-har-far-du-tillgang-till-lounger-och-fast-track-pa-flygplatserna.html
 
Har ni några frågor om Business Class, Bonusresor, bokningar av flyg/hotell(kryssnimngar mm är ni välkomna att höra av er via Bloggen Facebook, Instagram ellerMessenger.
 
 
Följ oss gärna på 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
Hälsningar
 
 
Karin och Björn
 
(null)





Till top