Härliga höstresmål med behagligt klimat

Europaresor / #algarve, #alicante, #barcelona, #laspalmas, #nice, #rom / Permalink / 0
(null)
Det är många som nu frågar om resmålstips för höstresan i Europa. Vi gör varje höst några resor en långweekend eller lite längre tid till resmål i Europa där det fortfarande är varmt och behagligt. Bilden ovan är från Villefranche-sur-mer 6 km öster om Nice.
 
Här har vi samlat mängder med bilder, tips, info och erfarenheter från många besök på resmålen. Här hittar ni tips om Alicante 🇪🇸, Nice 🇫🇷, Fiumicino/Rom 🇮🇹, Barcelona 🇪🇸, Algarvekusten/Faro 🇵🇹 och Las Palmas 🇪🇸. I höst besöker vi Fiumicino/Rom, Alicante och Las Palmas i våras besökte vi Alicante, Barcelona och Villefranche/Nice.
 
Vi förlänger gärna sommaren ☀️ med några resor under hösten till Spanien, Frankrike och Italien - kort flygtid till ett behagligt klimat ger oss mycket i höstmörkret.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, från Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-15 gånger om året, både långa och korta resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för mat och vin, vilket ibland är huvudanledningen till en resa.
 
Alicante 🇪🇸 Albir, Altea, Benidorm, Calpe, Guardamar 
(null)
Costa Blanca har vi besökt många gånger - vi flyger till Alicante och kan sedan välja boende både norr och söder om Alicante. Vi brukar att bo i Albir, Altea, Alicante och Guardamar. När vi är där mer än 8 nätter brukar vi välja att bo på två platsr - i höst blir det 8 nätter i Albir och 2 nätter i Benidorm.
 
Bilden ovan är från Albir, ca 50 km norr om Alicante - en mycket trevlig ort med lång fin strand/strandpromenad, många bra boendealternativ, underbara restauranger och fina vandringsleder i Serra Helada.
(null)
Bilden ovan är från vår balkong på Hotel Melia Alicante - Alicante är en spännande pulserande storstad med stort utbud av restauranger, stränder, shopping och sevärdheter.
(null)
När vi bor i ALbir tar vi lokalbussen till Benidorm för att äta riktigt goda små tapasrätter med gott vin- I Höst kommer vi att bo 2 nätter i Benidorm
 
Vi länkarna nedan hittar ni mängder med bilder, tips och erfarenhetr från många av våra resor till Alicante med omgivningar - boende, restauranger, sevärdheter, stränder, shipping, kommunikationer mm.
 
I I mars 2024 bodde vi i Albir och i Alicante. 
 
Här finns det många tips från Alicante, Albir, Altea, Calpe, Benidorm, Guardarmar m fl.
 
 
Nice 🇫🇷 Villefranche, 
(null)
NIce och andra städer som Villfranche, Beaulieu, Monaco, Eze, St Paul/Vence, Cannes, Antibes m fl på franska riviernan hör till våra favoriter sedan decennier tillbaka. Promenade Anglais är den världsberömda strandpromenaden i Nice.
(null)
När vi bor i Villefranche eller i Nice gör vi alltid en utflykt till Monaco med Tåg eller buss. Det lilla furstendömmet Monaco är trevligt att besöka. Kommunikationerna längs kusten med tåg och buss är snabba, frekventa och billiga.
(null)
Villefranche-sur-Mer är vår favoritstad på rivieran - Villefranche ligger ca 6 km öster om Nice. Vi har de senste 6-7 gångerna valt att bo i Villefranche - en gammal vacker stad med många gamla byggnaderfrån 1300-talet och med trånga gränder, bra restauranger, fin strand och mycket mer. V var där senast i slutet av april 2024.
 
Här hitter ni många bilder, tips och info om Nice, Monaco, Villefranche, Eze VIllage, St Paul/Vence, Beaulieu m fl orter
 
Här om favoriten Villefranche
 
 
Rom/Fiumicino 🇮🇹
(null)
Fiumicino är en strandpärla untanför Rom - Det tar ca 10 minuter med taxi från Rom FCO flygplats till hotellet i Fiumicino. Det finns en lång sandstrand i Fiumicino, många härliga fisk o skaldjursrestauranger och en stor fiskehamn mm. Det är nära in till Rom, till Lido di Ostia, Ostia Antica m fl spännande platser.
(null)
Kulturstaden Rom ligger 30 km från Fiumicino - vi gör gärna ett dagsbesök in till Rom
(null)
Stranden med många bra strandrestauranger. 
(null)
Amelindo är vår favoritrestaurangi Fiumicino - där serveras det goda fisk och skaldjurrätter med goda vita viner på druvor som Falanghina, Pecorino, Vermentino m fl.
 
Här hittar ni många bilder och tipp om Fiumicino och Rom. Vi reser dit på nytt i september.
 
 
Barcelona 🇪🇸
(null)
Barcelona besökte vi senast i slutet av april 2024. Vi hade soligt och fint väder de dagarna som vi var där. Vi bodde en kort promenad från flera sandstränder - även gångavstånd till sevärdheter som Sagrada Familia, La Rambla mm. Vi bodde på fina Hotel SB Icaria.
(null)
En av flera stränder inne i Barcelona
(null)
Sagrada Familia är en av många sevärdheter i Barcelona
 
Vi har samlat bilder, tips och info om boende, restauranger, sevärdheter mm om Barcelona i inlägget nedan.
 
 
Algarvekusten 🇵🇹 Albufeira, Faro 
(null)
Det finns trevliga vingårdar att besöka längs med Algarvekusten
(null)
Faro har en fin "Gamla Stan" och Ria Formosa naturpark. Det finns också många bra restauranger mm i Faro.
(null)
Albuferia är en mycket trevlig stad på Algarekusten med fantastist vackra stränder.
(null)
"Gamla Stan" i Faro
 
Algarekusten är ett mycket trevligt resmål med otroliga stränder, bra mat och vin, många sevärdheter mm. Vi har i inlägget nedan samlat bilder, tips och info om Algarve.
 
 
  
Las Palmas 🇪🇸
(null)
VI reser gärna en vecka till Las Palmas i november eller december när vi vill ha avkoppling i ett behagligt klimat. Las Palmas är en pulserande spansk storstad med ett rikt utbud av kultur, stränder, shopping, restauranger, sevärdheter mm. Vi tycker om att promenera längs den fina välskötta strandpromenaden Las Canteras. Det finns väldigt många bra restauranger i Las Palmas som inte bara har "den vanliga turistmenyn". 
 
Vi äter ofta lunch inne i den gamla genuina saluhallen.
(null)
 Vi njuter av god mat i Las Palmas och av härliga viner från Ribera del Duero och Rioja.
(null)
Vi bor alltid på det härliga Hotel Reina Isabel direkt på strandpromenaden Las Canteras - Hotellet har en egen bemannad strandsektion på stranden med solstollar och parasoller. På hotellets tak finns det pool, bar, gym och SPA mm. Frukostbuffen är mycket bra. Vi brukar julshoppa till barnbarnen i den stora Gallerian i slutet av strandpromenaden när vi är i Las Palmas - där finns bl a Primark m fl.
 
Här finns det bilder, tips och info om den härliga staden Las Palmas
Här finns det mer bilder och info om Hotel Reina Isabel
 
Alla resmålen som vi skrivit om här är resmål som vi gärna besöker på nytt - kort flygtid, fina miljöer, bra restauranger mm gör att när vi vill ha lite värme och avkoppling på hösten så återkommer vi igen till dem.
 
 
 
Hälsningar 
 
Karin och Björn 
 
 
Följ oss gärna på
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se


Till top