Strandliv med storstadspuls - Härliga dagar i Las Palmas ☀️🇪🇸🏖️🥂

Europaresor / Permalink / 0
(null)
Las Palmas är så mycket mer än den fina stranden Las Canteras. Las Palmas är en "storstad" med ca 400 000 invånare. Vi har besökt Las Palmas många gånger. Under 2023 gjorde vi två besök i Las Palmas, i slutet av januari  samt i slutet av november. Vi reser hit på egen hand, ingen charterresa, vi bokar flyg och hotell separat och ordnar transfer från och till flygplatserna. Det ger oss större valfrihet med avresedagar, antalet dagar vi är borta samt att vi kan hitta bra priser genom att vara  flexibla med datumen. 
(null)
Vi, Björn och Karin Demme  från Göteborg har en mycket stor passion  för att  resa och för att skriva.  Vi gör ca 10-15 resor per år, bl a har vi gjort 12 Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för  vin  och mat, vilket ofta blir huvudanledningen till en resa. 
  
Vi vill gära resa bekvämt, utan att behöva stå i långa köer vid incheckningen och i säkerhetskontrollerna. Vi tycker om att kopla av i lounger på flygplatserna med mat och dryck samt att få riktigt bra service ombord med mat och dryck med mera. Det är därför som vi försökar att boka Business Class /Premium Economy, så ofta det är möjligt, utan att behöva betala för de allra dyraste biljetterna.
 
VI bokade in Business Class biljetter med Lufthansa till vår senaste resa till Las Palmas - i slutet av november 2023. Vi jämförde då med att boka Premium Economy med SAS (SAS Plus) alternativt flygstolar på TUI:s charterflyg (inkl incheckad väska och mat ombord) samma vecka och det visade sig då att -  Lufthansa Business Class kostade lika mycket som TUI tog för flygstolar (inkl mat och 1 incheckad väska) , lite drygt 5000 kr tur och retur per person. SAS Plus (Premium Economy) kostade drygt 8000 kr per person, (där ingår Fast Track, Lounge, enkel måltid med dryck och incheckat bagage) Det gick även att hitta biljetter till lägre pris med reguljärflyg i ekonomiklass med mellanlandning. Men vi valde att resa lite lyxigt och bekvämt i Lufthansas Business Class.
(null)
Lufthansa Business Class - frukostflyg Göteborg- Frankfurt, en resa på ca 1 timma och 20 minuter med en god frukost.
 
Manuell incheckning vid Business Class diskemn med möjlighet till 2 incheckade väsor och två kabinväskor per person, Fast Track genom säkerhetskontrollen, Lounge besök innan avgång, Prioriterad ombordstigning. Platser längst fram i kabinen med "fritt mellansäte". Mat och dryck ombord. Ett mycket behagligt sätt att börja resan på.
(null)
I Frankfurt bytte vi till Discover Airlines, ett dotterbolag till Lufthansa. På sträckan Frankfurt till Las Palmas, som tog drygt 4 timmar, hade vi fritt mellansäte längst fram i kabinen. Vi serverades en välkomstdrink, följt av en "brunch" med vin och fler drycker. Senare under flygningen serverades vi snacks och varma kakor och mer att dricka. Bra service under hela resan. Vi kom fram tidtabellsenligt, fick snabbt vårt "prioriterade bagage" och tog en taxi till Hotel Reina Isabel (40 EUR) - Vi fick en bekväm och "lite lyxig" start på resan.
(null)
Vi checkade in på vårt favorithotell Reina Isabel som ligger direkt vid strandpromenaden och Las Canterasstranden. Hotellet ha en egen bemannad strandsektion med solsängar, parasoller mm - strandservicen ingår i rumspriset.
(null)
På Reina Isabel finns förutom strandsektionen - takpool med solsängar, SPA, gym och en takbar med musikunderhållning vissa kvällar.
(null)
Frukostbuffén på Reina Isabel är mycket bra med stora valmöjligheter av både varma och kalla rätter, det går även att beställa varma frukosträtter som omelett mm direkt av en kock i matsalen. Det finns även Cava och Vodka på frukostbuffén. Vi är mycket nöjda med frukosten.
(null)
Utgången från Reina Isabel är direkt ut till strandpromenaden och stranden Las Canteras.
(null)
Las Canterasstranden är mycket välskött och städas tidigt varje morgon - jag har sett få stränder som är mer välstädade. Strandpromenaden är ca 3 km lång och är trevlig att promenera på..
(null)
Strandpromenaden och stranden övergår sedan till spännande vulkaniska strandformationer.
(null)
Maten på restaurangerna i Las Palmas håller en hög nivå, jämfört med många andra strandresmål. I Las Palmas finns det många riktigt bra restauranger. Även på strandpromenaden finns det bra restauranger men de allra bästa hittar vi inne i den pulserande storstaden. För lunch är saluhallen Mercardo Puerto ett mycket bra val - vi äter gärna prisvärda och goda tapas med öl på Anteqvera.
 
På Taberna Chica serveras en fantastisk skaldjurspaella och många andra goda rätter med bra viner till mycket rimliga priser.
(null)
Skaldjurs Paella på Taberna Chica
(null)
Vinet Ramon Bilabao är en av våra favoriter - kostar ca 19 EUR på restaurang (159 kr på Systembolaget).
(null)
På Anteqvera i saluhallen Mercardo Puerto äter vi gärna tapas med bl a bläckfisk mm
(null)
Tapas på Anteqvera
(null)
I december byggs det upp fantastiska sandskulpturer på Las Canteras - nu i slutet av november arbetades det fr fullt med göra klart skulpturerna. När vi varit där i december har vi sett de färdiga skulpturera - en fin upplevelse.
(null)
Las Palmas som är en "storstad" har ett stort shoppingutbud - bl a finns den stora gallerian Las Arenas i ena ändan av strandpromenaden.
(null)
Där finns det många butiker t ex lågpriskedjan PRIMARK.
(null)
Strandpromenaden längs med Las Canteras.
(null)
Vi promenerar gärna längs med strandpromenaden på kvällarna.
 
Vi hade under de 8 dagarna som vi besökte Las Palmas i slutet av november 2023 (22-30/11) ett helt underbart väder - på dagarna ca 22 till 27 grader med sol och på kvällarna runt 20 grader - vi hade med oss tröjor men använde dem inte - vi använde kortärmat även när vi satt utomhus och åt middag.
 
Vi gjorde många långpromenade längs med strandpromenaden och vidare i det mer klippformade området, vi promenerade nere i hamnen och inne i de äldre stadskvarteren som Vegueta. 
 
Vi tycker om att läsa och att lyssna på ljudböcker - både på stranden och uppe vid poolen på taket av Reina Isabel. Kombinationen av att promenera, läsa böcker på stranden/vid poolen, njuta av god och prisvärd mat samt shoppa lite och allt detta i ett mycket behagligt klimat - det gav oss ett välbehövligt och trevligt avbrott i novembermörkret.
 
Vi har många gånger rest till Florida, Karibien, Thailand, Malaysia, Dubai under senhöst/vintern - men vi ser Las Palmas som ett väl så bra resmål - dessutom med mycket kortare flygtid och till ett mycket bra pris. Vi har varit här många gånger och vi kommer snart att resa tillbaka hit.
 
Las Palmas
 
Staden har 400 000 invånare - det finns ett mycket stort antal restauranger, barer, caféer. Bra kommunikationer med buss till andra orter på Gran Canaria. Stort utbud av kultur - musik, konst mm. Shoppingmöjligheterna är stora för de shoppingintresserade - det finns gallerior som Las Arenas, små mer unika butiker inne i staden, stora varuhus som El Corte Inglés med flera.
Flygtid från Sverige är ca 5 till 5,5 timmar - det finns både charterflyg från flera svenska flygplatser och reguljärflyg med t ex SAS, Norwegien, Lufthansa med flera.
 
Hemresan
 
Efter 8 härliga dagar i Las Palmas checkade vi ut från fantastiska Hotel Reina Isabel efter en lång sista frukost. Vi tog därefter en taxi från taxihållplatsen vi hotellet ut till flygplatsen. Vi checkade in utan kö vi Business Calss disken, kom snabbt igenom säkerhetskontrollen och gick in i loungen (ingår i Business Class biljetten) och åt en lätt lunch med ett glas vin. 
 
Vi gick ombord på planet där vi satt bekvämt längst fram med fritt mellansäte - vi fick beställa en valfri drink med cashewnötter innan middagen.
  (null)
Till middag serverade det en trerätters med goda viner. 
 
Vi fick en trevlig och bekväm resa från Las Plamas till München. Precis innan vi skulle anda i ett snöigt München fick vi besked om att vrt flyg till Göteborg var inställt. 
 
Det var väldigt många inställda flyg från och till München denna kväll - vi behövde nte stå i de långa köerna på flygplatsen utan kunde gå in i Lufthansas lounge och få biljetten ombokad - vi fick även en hotellvoucher till ett 4-stjärningt hotell i München och två taxivoucher (taxiresorna tur och retur kostade drygt 160 EUR). Vi åt fört en god middag med vin i Lufthansas lounge innan vi tog en taxi till hotellet för att sova. På morgonen efter hoppade vi över hotellfrukosten utan tog en taxi ut till flygplatsen, det snöade ännu mer på morgonen, vi kom fram och gick till loungen där vi åt en god varm frukost. Vi tittade nervöst på avgångstavlorna för att se om vårt flyg skulle bli inställt, vi såg att väldigt många flyg blev inställda. 
(null)

Vi hade tur och kunde gå ombord på ett snötäckt flygplan mot Göteborg - vi åt en lätt lunch ombord ochlandade sedan ca 45 minuter sent i Göteborg. Vi är mycket nöjda med hur det löste sig för oss i ett av snökaos lamslaget München - det varade i 4-5 dagar med mängder med inställda flyg.
(null)
Middag från Las Palmas till München - middag och frukost i Lufthansas Senatorlounge.
(null)
Snökaos i München, långa köer till Lufthansas servicecenter mm
(null)
Frukost i Lufthansas lounge innan avgång till Göteborg
(null)
Lätt lunch från München till Göteborg
 
Vi komm fram till ett kylslaget Göteborg, fick våra väskor bland de första på bagagebandet och tog en taxi hem.
 
På lördag eftermiddag kl 15:30 skickade jag in en begäran om ersättning för förseningen på hemresan till kreditkortsföretaget - Handelsbankens Platinumkort - efter 3,5 timmar kl 19:00 på lördagskvällen fick vi besked om att vi skulle få 4000 kronor i ersättning inom fem bankdagar - på onsdage fanns pengarna på kontot - snabbt och bra.
 
(null)
 
(null)
 
Nu skall vi planera in resor för första halvåret 2024 - några är bokade som Albir/Alicante i mars, Barcelona i april, Kryssning i Medelhavet med Celebrity Ascent i maj - sedan har vi planer på Oslo, London, Ästad Vingård, mm.


Följ oss gärna på 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
Hälsningar
 
 
Karin och Björn
 
OM ni är intresserade av att läsa om hur vi bokar våra resor kan nii se mer via länken här
 
Vi är också "bonuspoängsjägare" - vi har fått ut 157 flygbiljetter, 85 hotellnätter och många uppgradering till Business Class med bonuspoäng - här finns våra tips om hur vi optimerar resebranchens bonussystem.    http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/november/tips-om-bonusresor-flyg-hotell-farjor-tag-mm.html
 
Så här går det att få tillgång till Fast Track och Lounger på flygplatserna runt om i världen.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/july/sa-har-far-du-tillgang-till-lounger-och-fast-track-pa-flygplatserna.html

Här finns det fler bilder och info om Hotel Reina Isabel

 
Har ni några frågor om Business Class, Bonusresor, bokningar av flyg/hotell(kryssnimngar mm är ni välkomna att höra av er via Bloggen Facebook, Instagram ellerMessenger.
 
 
Här finns det ytterligare några bilder....
(null)
Catalina Parken ligger några hundra mer från vårt hotell.
(null)
Las Cantersstranden - från takpoolen på Reina Isabel.
(null)
I Las Plamas hamn såg vi "Gunnila från Öckerö" - det seglande gymnasiet
(null)
Calamares
(null)
Härlig sallad med räkor, avokado och tomat
(null)
Vedugnsbakad pizza med färska skaldjur 
(null)

 




Till top