Behagliga dagar i Barcelona đŸ‡ȘđŸ‡žâ˜€ïž

Favoriter vid Medelhavet / Permalink / 0
(null)
Vi flög ner till Barcelona i onsdags med Lufthansa via Frankfurt. Vi ville ha nÄgra lugna dagar i Barcelona innan vi Äker pÄ en kryssning pÄ lördag.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme frĂ„n Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi gör ca 10-15 resor per Ă„r, bĂ„de korta och lĂ„nga resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och nĂ„gra hundra andra resor. Vi delar mer Ă€n gĂ€rna med oss av vĂ„ra TIPS och erfarenheter. Vi har förutom resor vin och mat som vĂ„ra stora intressen.
(null)
Vi flög bekvĂ€mt i Business Class med Separat incheckning-Fast Track-Lounge-Prioriterad boarding-Fritt mellansĂ€te-Frukost ombord-Lounge med mat i Frankfurt-Lunch med drycker till Barcelona-Prioriterat bagage pĂ„ bandet mm. Det gĂ„r att hitta Businessclass biljetter till bra pris om man söker noggrant. Vi har Ă„kt mycket BC i Europa det senaste halvĂ„ret.
(null)
Vi kom till Barcelona ca 20 minuter för tidtabell, tog en taxi (35 EUR) till hotellet. Vi checkade in för tre nÀtter pÄ 4-stjÀrniga Hotel SB Icaria.
(null)
Vi fick ett stort frĂ€scht hörnhus (standard Room) pĂ„ fjĂ€rde vĂ„ningen. I det stora rummet fanns det en jacuzzi , 2 stora fĂ„töljer, skrivbord  mm - badrummet var stort och frĂ€scht. Vi belade 5850 SEK för tre nĂ€tter inklusive stor frukostbuffĂ© 1950kr/natt)  PĂ„ hotellet finns det pool, solterras , bar, restaurang, gym mm. Riktigt bra hotell med bara ca 5 minuters promenadavstĂ„nd till stranden (Nova Icaria Beach). 
(null)
Nova Icaria Beach - det var soligt ☀ men lite kyligt 16 grader.
(null)
Nova Icaria Beach Ă€r en liten fin sandstrand med flera barer/restauranger - vi njöt av en Cortado ☕ i solen. Med ytterligare 5-15 minuters promenad finns det flera andra strĂ€nder att vĂ€lja bland.
(null)
Sagrada Familia Ă€r ett av Barcelonas största turistattraktioner. Det Ă€r otroligt mĂ„nga mĂ€nniskor runt den hĂ€r kyrkan. Kyrkan ritad av ritad av Antoni GaudĂ­ började byggas 1882 och Ă€r Ă€nnu inte fĂ€rdigbyggd, den berĂ€knas var fĂ€rdig 2026 efter 144 Ă„r. Det Ă€r en annorlunda kyrka, men vacker. Vi valde att inte gĂ„ in i kyrkan, p g a de stora folkmassorna - biljetter köpes "online". BiljettintĂ€kterna berĂ€knas till 150 miljoner kronor om Ă„ret och anvĂ€nds till fĂ€rdigstĂ€llandet av kyrkan.
(null)
Sagrada Familia
(null)
En av flera marinor ligger pÄ kort gÄngavstÄnd frÄn vÄrt hotell.
(null)
Playa Somorrosto granne med Playa Nova Icaria
(null)
Vi promenerar mer Àn gÀrna lÀngs med stÀnder och marinor i Barcelona
(null)
Fredag morgon vaknade vi till en klarblĂ„ himmel - utsikten Ă€r frĂ„n vĂ„rt rum pĂ„ SB Icaria Hotel
(null)
PĂ„ fredagen tog vi Ă€nnu enlĂ„ngpromenad efter frukosten. Vi gick lĂ€ngs med Av del Bogatell mot TriumfbĂ„gen dĂ€r vi drack en cortado â˜•ïž . Vi fortsatte mot Placa de Catalunya för att komma till den berömda La Rambla. 
(null)
La Rambla vi strosade bland alla turister lĂ€ngs med hela "Ramblas" - men vi hoppade över alla cafĂ©er , restauranger och turistshoppar lĂ€ngs med gatan. Vi fortsatte istĂ€llet ner mot hamnen.
(null)
Vi fortsatte ut lÀngs "Rambla del Mar" ut mot bÄtar, restauranger mm. Det finns en linbana som gÄr ut över hamnen - gÄr ca var 15:e minut och kostar 12 EUR enkel vÀg och 20 EUR tur och retur. Vi nöjde oss med att titta pÄ linbanan den hÀr gÄngen.

Vi njöt av solen och bĂ„tlivet pĂ„ en bĂ€nk - sedan blev vi sugna pĂ„ en lunch. Vi valde Tapa Tapa Maremagnum - ett stĂ€lle som vi trodde var en turistfĂ€lla. Men vi hade fel, en trevlig restaurang med mycket god mat och service samt med en hĂ€rlig utsikt över hamnen. 
(null)
Vi Ät nÄgra riktigt bra och vackert presenterade tapasrÀtter och drack ett gott vitt vin frÄn Ruedavin - för maten och 4 glas med vin betalade vi 36 EUR - prisvÀrt tycker vi.
(null)
Americas Cup kommer att seglas i Barcelona i höst - Aug/Okt. 
(null)
Det ligger mĂ„nga mycket stora lyxyachter i hamnen - den lĂ€ngsta som vi sĂ„g var Rising Sun som Ă€r 138,6 meter lĂ„ng.
(null)
Det var ett hÀrlig vÀder hela fredagen, soligt och behagligt varmt. Vi promenerade lÀngs med strÀnderna tillbaka till vÄrt Hotel. Vi var ute i drygt 5 timmar och gick ca 11 km. En riktigt skön dag i Barcelona.


Barcelona har vi besökt tidigare, men det var  ett antal Ă„r sedan senast. Vi har haft tre lugna och sköna dagar, i vĂ€ntan pĂ„ en kryssning - vanligtvis Ă€r vi mycket mer aktiva och besöker dĂ„ gĂ€rna vĂ€ldigt bra restauranger med avsmakningsmenyer. Den hĂ€r gĂ„ngen har vi Ă€tit bra och druckit goda viner - men pĂ„ enklare stĂ€llen.

Hotell SB Icaria Hotel var mycket bÀttre Àn vi förvÀntat oss.

Restauranger: Vi har Àtit bra tapas pÄ Tapa Tapa Maremagnum, goda grillade mackor pÄ Santo Mojito pÄ Playa Nova Icaria, goda baby squids pÄ LO Restaurant med mera.

HĂ€rliga lĂ„ngpromenader och goda cortados ☕ pĂ„ smĂ„stĂ€llen. NĂ€sta gĂ„ng som vi Ă„ker till Barcelona kommer vi att utforska nĂ„gon/nĂ„gra av stans Michelinrestauranger.

Kryssning

I morgon vĂ€ntar oss en 9-dygns kryssning med det helt nybyggda fartyget Celibrity Ascent- vĂ„rt första hamnstopp blir pĂ„ mĂ„ndag i Villefranche/Nice. Vi ser fram emot Ă€nnu en hĂ€rlig kryssning med vĂ„rt favoritrederi Celebrity Cruises. Vi vet att vi kommer att fĂ„ Ă€ta helt fantastiskt bra mat och dricka goda viner de kommande 9 dygnen. Vi kommer att kryssa till Frankrike och Italien.  Vi kommer att skriva mycket om kryssningen de nĂ€rmaste dagarna.
(null)
Celebrity Ascent med The Magic Carpet pĂ„ utsidan. 


HĂ€lsningar
 
Björn och Karin
 
 
Följ oss gÀrna pÄ
 
Instagram #demmereserjordenrunt
Facebook demmereserjordenrunt 


(null)
(null)
Vi njöt av att ta det lugnt i solen.



Till top