Vi sätter gärna ”Guldkant” på våra resor.

Reseinspiration / Permalink / 0
(null)
Vi har med åren blivit mer bekväma när vi reser. Nu vill vi gärna "lyxa" till det lite och sätta extra guldkant på resorna. Vi uppskattar mer och mer den där "lilla extra lyxen" på resorna. Bilden ovan är från The Retreat  ombord påCelebrity Ascent som ingår för passagerare i  Suite Class , det är något alldeles extra - vi fick en helt fantastisk upplevelse på vår Medelhavskryssning i maj 2024, den absolut bästa kryssning som vi gjort.
(null) 
Vi, Björn och Karin Demme, från Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-15 gånger om året, både långa och korta resor. Vi har gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har även ett mycket stort intresse för mat och vin, vilket ibland är huvudanledningen för en resa.
 
Vi planerade under många år för att skapa oss möjlighet till att kunna resa mycket och frekvent och för att kunna gå i tidig pension - så här gjorde vi, läs gärna mer via länken nedan.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/march/passionen-for-att-resa-och-planeringen-for-att-kunna-resa-mycket.html 
(null) 
Vi har alla olika prioriteringar när vi bokar våra resor, vart vi vill resa, hur vi vill resa, hur vi vill bo och vad vi vill uppleva. Vi är medvetna om att vi har väldigt olika förutsättningar för att kunna välja de lite lyxigare alternativen. Vi har lämnat yrkeslivet bakom oss och som pensionärer har vi all tid i världen att resa när vi vill utan att behöva ta hänsyn till semestrar eller skollov, det gör att vi kan resa när det är lågsäsong och lägre priser på resorna.
 
I det här inlägget delar vi med oss av hur vi prioriterar på våra resor och om hur vi gör för att få en bekvämare och lite lyxigare resa utan att alltid behöva betala "fullpris" för den extra "lyxen".
(null) 
Vi väljer nu oftast att flyga bekvämt i Business Class, både på långa och kortare resor. Vi bokar gärna in oss på ett litet lyxigt boutiquehotell för att få en extra härlig upplevelse.
 
Vi bokar in en lyxigare hytt i en högre hyttkategori på kryssningar i Karibien, på Donau, i Medelhavet eller på en minisemester till t ex Kiel. Att kryssa i Suite Class med Celebrity Cruisesär en helt fantastisk upplevelese.
 
Vi åker nästan alltid 1:a klass på reser med tåg. Vi har ett mycket stort intresse för mat och vin och väljer gärna att äta riktigt bra avsmakningsmenyer med fantastiska viner på en Michelinrestaurang eller på någon annan toppklass restaurang. 
 
Det finns mycket som ger oss fina, lyxiga och bekväma reseupplevelser. 
 
Bilden ovan är Singapore Airlines Business Class på en Airbus 350.
 
Det här sätter en extra "krydda" på resan för oss 
 
Business Class på kortare flygningar i Europa
(null) 
Lufthansa Business Class och Eurowings Discover Göteborg till Las Palmas via Frankfurt.Bekvämt med "fritt mellansäte" och god mat och dryck.
(null) 
Afternoon Tea på British Airways Business Class 
 
De senaste åren har vi åkt mer Businessclass också på kortare flygningar inom Europa - vi har flera gånger uppgraderat till Businessclass med hjälp av bonuspoäng och eller med pengar. Vi har även bokat flera bonusresor i Businessclass. Vi har bokat in Businessclass till kampanjpriser, ibland till lägre pris än flygstolar på charterflyg. Vi har fått uppgraderingar till Premium Economy för några hundralappar och till Businessclass för mindre än 1000kr. Vi har här recenserat 6 flygbolags Businessclass och i ett fall Premium Economy inom Europa och hur vi bokar Business Class.
 
Vi tittar alltid på möjligheter till att få till en bekvämare och lyxigare resa i Business Class - här finns det tips och info om Business Class och om hur vi bokar
  
I Businessclass inom Europa ingår nästan alltid - Fast Track i säkerhetskontrollen, Lounge på flygplatsen, extra incheckat bagage,g,prioriterad ombordstigning,  tomt mellansäte i främre delen av kabinen det är bekvämt att ha tre stolar till två personer, bra mat och dryck ombord och fler bonuspoäng mm.
 
I höst har vi bokat SAS Plus till Kiruna (bonusresa) och Businessclass med Lufthansa/Swiss/Brussel/Discover till Rom, Alicante och Las Palmas. Till Las Palmas reser vi Businessclass till lägre pris än vad en flygstol med charterflyg eller i SAS Go kostade vid samma bokningstillfälle.
 
Business Class på långresor
(null) 
Vi har sedan 2001 rest i Business Class på våra långresor, med något undantag i Premium Economy.  Vi  har många gånger kunnat resa i Business Class på bonusresor eller genom uppgraderingar med bonuspoäng. Vi har också lagt ner mycket analysarbete på att hitta Business Class biljetter till riktigt bra priser.
 
Bilden ovan är en förrätt i SAS Business Class på en av flera bonusresor i Business Class. I Business Class på långresorna kan vi koppla av, njuta av en riktigt god 3-4 rätters middag med utsökta drycker och sedan sova i stolar som omvandlas till sängar. Vi uppskattar att komma fram i bra form.
Via länken nedan kan ni läsa mer om vad som ingår i Business Class och hur vi bokar.
(null) 
SAS Business Class 
(null) 
Business Class på Air New Zeeland - där kan vi sitta mitt emot varandra och äta vid samma bord.
 
Här finns det bilder och tips om hur vi reser och bokar resor i Business Class http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/september/att-valja-business-class-pa-flyget.html
 
Flygplatslounger - tips om hur man kommer in i loungerna
(null) 
Lufthansas Senatorlounge på London Heathrow T2 
(null) 
British Airways lounge på London Heathrow T3 
(null) 
Star Alliance/Brussel Airlines lounge i Bryssel
 
Vi har nu haft tillgång till flygplatslounger i 25 år och vi uppskattar verkligen att börja resan i lugn och ro med mat och dryck inne i loungen. Jag, Björn, har varit SAS guldmedlem under 25 år och har därigenom tillgång till Star Alliancebolagens lounger runt om i världen oavsett vilken klass vi reser i - den 1 september 2024 byter SAS från Star Alliance till Sky Team - vi får då tillgång till Sky Teams lounger.  Jag har statusmatchat SAS Guld med Lufthansa och har fått Senatorstatus med loungetillgång hos Lufthansa och Star Alliance.  Vi har även var sitt Priority Pass med loungeacess genom våra SHB Platinumkort. Vid resor i Business Class ingår det nästan alltid loungeacess. 
 
Här hittar ni 6 tips om hur det går att komma in i en flygplatslounge http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2024/june/hur-du-far-tillgang-till-flygplatslounger-och-fast-track.html
 
Fast Track 
(null) 
Det händer ofta när vi är ute och reser att är mycket långa köer till säkerhetskontrollen på flygplatserna, då är det mycket bekvämt med  Fast Track.
 
Fast Track ingår nästan alltid i Business Class biljetter och även i t ex SAS Plus biljetter. Fast Track ingår även som guld/diamantmedlem i Star Alliance och i Sky Team vid resor med dem. Fast Track ingår även i vissa kreditkort och ingår även i Priority Pass på vissa flygplatser. Det går även att köpa acess till Fast Track hos en del flygbolag och ibland direkt av flygplatsbolaget. Vi uppskattar att ha tillgång till Fast Track på de flesta av våra flygresor och slippa de långa köerna.
 
1:a klass på tågresor.
(null) 
Vi väljer ofta att åka tåg och när vi gör det väljer vi att resa i 1:a klass. Vi har valt bort flyget och väljer tåget på resor i närområdet - Göteborg-Stockholm och Göteborg-Köpenhamn m fl sträckor. Vi tycker att det är behagligt att åka tåg och i första klass får vi bekvämare stolar med mer utrymme. På tidiga avgångar med SJ ingår det frukost i 1:a klass under andra tider finns det kaffe, frukt, choklad mm. Vi beställer alltid lunch eller middag (tilläggskostnad) på våra resor med SJ. Merkostnaden för 1:a klass är vanligtvis inte så stor. På bilden ovan en "lättare 3-rätters måltid" på SJ.
 
I maj 2023 reste vi på nytt med  Eurostar mellan Bryssel och London - där valde vi att resa i Eurostar "mellanklass" Standard Premier med bekvämare stolar samt att det ingick en måltid med vin i biljetten.
(null) 
Vegetarisk måltid på SJ
(null)
Eurostar mellan Bryssel och London
 
Berninaexpress i Alperna
(null)
I augusti 2023 åkte vi på en enastående vacker tågresa i Alperna med Berninaexpress- från Chur 🇨🇭 till Tirano 🇮🇹. Vi ficka åka i en Classic Pullman Alpine Express vagn från 1930 talet. 
(null)
Vi fick se fantastiska vyer på resan med Berninaexpress- vi var uppe på 2200 meters höjd. Tåget går långsamt så vi hann med att se alla vackra vyer och ombord på tåget beställde vi vin och ost som serverades vid våra fåtöljer.
 
Via länken hittar ni mängder med bilder, tips och fakta om Berninaexpress, som är en fantastisk upplevelse,
 
Lite LYXIGARE boenden
(null) 
I slutet av mars 2023 bodde vi åter på vår favoritkro i Danmark - ett  nyrenoverat de luxe rum på Schackenborg Slotskro. Det är ett härligt ställe i en historisk miljö - maten håller en mycket hög gourmetklass. Det var vårt 12:e besök på Schackenborg Slotskro.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/april/vi-besokte-schackenborg-slott-och-schackenborg-slotskro.html
(null) 
 Boutiquehotellet Banks Mansion i Amsterdam är något alldeles extra. Riktigt bra service och "allt" ingår som frukost tillagad a la minute, vin, öl, drinkar, snacks i The Living Room, ost och charkvagn varje dag mellan kl 17-18 och minibaren på rummet. Allt av högsta kvalitet. Vi har bott där 4 gånger. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/march/ett-fantastiskt-litet-hotell-i-amsterdam.html
(null) 
 Banks Mansion i Amsterdam 
(null) 
Hotel Reina Isabel i Las Palmas. Vi bodde där senast i januari och i november 2023 - ett förstaklass hotell med riktigt bra service och ett fantastiskt läge direkt på strandpromenaden. Vi reser dit igen i november 2024. Frukostbuffen är riktigt bra inklusive Cava mm. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/february/reina-isabel-ett-fantastiskt-bra-hotell-i-las-palmas.html
(null) 
En suite på ca 60 kvm på Hotel Reina Isabel i Las Palmas 
(null) 
I juli 2022 hyrde vi en poolvilla på 320 kvm i Guardamar strax söder om Alicante. Där kunde vi bo hela "Storfamiljen" - 10 personer i tre generationer med fem sovrum och fyra badrum.
(null) 
Suite på Millennium Bangkok Hilton
(null)
Vi uppgraderade till en juniorsuite på Hotel Melia Alicante i mars 2024 för 40 EUR extra. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2024/march/vi-motte-varen-pa-costa-blanca-albir-altea-alicante-och-benidorm.html
 
Vi har många favorithotell runt om i världen. Fråga oss gärna om hotell i London, Köpenhamn, Berlin, New York, Bangkok, Singapore, Auckland, San Fransisco, Miami m fl städer.
 
Lyxigare kryssningar med "extra fina hytter"           (null) 
Vi uppgraderade till en Sunset Sky Suite på en 9-dygns Medelhavskryssning på nybyggda Celebrity Ascent i maj 2024 genom budgivning på Celebrity Cruises hemsida, det blev en bra "rabatt" jämfört med ordinarie pris. 
 
Det blev en underbar upplevelse - en stor hytt med en rejäl veranda i aktern med egna solsängar och loungemöbler - Butlerservice ingick samt premium drycker som Champagne, fina viner och årgångswhisky mm. Den i särklass bästa kryssning som vi gjort.
(null)
Vår veranda/balkong i aktern på Celebrity Ascent 
(null)
Som Suite Class gäst ingår tillgång till The Retreat med soldäck i två plan med bar , lounge med bar och Conciergeservice samt tillgång till en speciell gourmetrestaurang, Luminae, med a la carte frukost och middag. Helt fantastisk mat och med väldigt bra viner inklusive Champagne 🥂 till maten och enastående service.
(null)
Maten i Suite Class på restaurang Luminae är både vacker och god med enastående service.
 
Här kan ni läsa om den bästa kryssning som vi någonsin gjort 9-dygn på Celebrity Ascent i Suite Class i Medelhavet
  
 Celebrity Equinox i Karibien 
(null) 
 Conciergeclass hytt på Celebrity Equinox med balkong.
(null) 
På balkongen i en Conciergeclass hytt på Celebrity Equinox väntade en flaska med mousserande vin.
 
Här hittar ni bilder och information om Celebrity Cruises i Karibien som vi kryssat med fyra gånger.
 
Stena Line Panoramaklass Göteborg-Kiel
(null) 
Stena Germanica Panorama Class hytt på översta däck (soldäck) Göteborg-Kiel. Riktigt bra kvalitet med mycket som ingick i priset - för att vara på en färja i linjetrafik. Det blir mer en kryssningsupplevsles än en ren transportstäcka att resa i Panorama Class. Här har vi recenserat resan. Vi gör en ny resa till Kiel i Panormaklass under hösten 2024.
 
Flodkryssning på Donau    (null)
Amadeus Royal på Donau 
(null)
Maten ombord på Amadus Royal höll hög klass - 4-rätters till både lunch och middag.
 
I månadskiftet maj/juni  2023 kryssade på Donau under en vecka - vi har där valde en hytt på övre däck - Mozartdäck med öppningsbara panoramafönster. Vi fick en underbar kryssning ombord på Amadeus Royal  med många fina "strandhugg" i bla Budapest, Bratislav och Wien m fl. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/june/en-fantastisk-vecka-pa-donaukryssning.html
 
Mat och vin🥂 på Michelin krogar och på andra "Fine Dining" restauranger 
 
1-stjärniga restaurang Äng, på Ästad Vingård i Halland
(null)
Avsmakningsmeny på Restaurang Äng , som har 1-stjärna i Guide Michelin - 18 serveringar, 8 viner i 4 olika miljöer - en helt fantastisk upplevelse med Mat - Dryck - Miljöer - Service - vi besökte Ästad Vingård 🇸🇪☀️🥂 senast i augusti 2024, vårt 4:e besök på Ästad.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2024/august/en-fantastisk-totalupplevelse-pa-astad-vingard.html
(null)
Några vinerna i restaurang Ängs vinpaket 
(null)
Avsmakningsfrukosten på restaurang Äng med 1 stjärna i Guide Michelin. En helt unik frukostupplevelse på en 1-stjärnig Guide Michelinrestaurang http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2024/august/vilken-upplevelse-avsmakningsfrukost-pa-1-stjarniga-restaurang-ang.html
(null) 
Avsmakningsmeny på fantastiska Marv og Ben i Köpenhamn. Här kan ni läsa om våra 10 favoritrestauranger i Köpenhamn. Mat och vin kan ofta vara huvudanledningen till våra resor - till Köpenhamn reser vi framförallt  för att äta fantastiskt bra mat i Nordens Mathuvudstad  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/september/fantastiska-matupplevelser-i-kopenhamn-vara-basta-restaurangtips.html
(null) 
Astoria i Stockholm - är en restaurang vi gillar starkt - här finns det recensioner av Astoria och restaurang Nisch - båda i Stockholm  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/october/nisch-och-astoria-tva-topprestauranger-i-stockholm.html
(null) 
Bulot i Göteborg är en mycket bra restaurang med underbara avsmakningsmenyer med vinpaket 
(null) 
Vinpaket på Bulot i Göteborg
 
Restaurang HUMAN i Göteborg  (null)
Avsmakningsmenyn på restaurang HUMAN i Göteborg serverar vad som vi och många andra anser - Göteborgs bästa mat i dagsläget.
(null)
Några av många bra viner på restaurang HUMAN
 
Här finns det fler bilder och information om en helt fantastisk mat och vinupplevelse på HUMAN i Göteborg
 
När maten och vinet blir huvudanledningen till en resa....
 
Vi har mängder med favoritrestauranger runt om i världen som vi gärna ger tips om - ställ gärna frågor via bloggen, FB, Instagram etc. London, Amsterdam, Berlin, Nice, New York m fl städer.
 
Bonusresor- att optimera utfallen från bonusprogrammen har gett oss mycket…
(null) 
Bonusresor har gett oss mycket "guldkant" - vi har hittils fått ut 159 st flygbiljetter, varav många i Business Class, och drygt 90 hotellnätter som bonus. under snart 30 år. Vi har även köpt uppgraderingar till Business Class med bonuspoäng.
 
Vi är med i många bonusprogram hos flygbolag, rederier, tågbolag och hotellkedjor. Vi har verkligen fått ett bra utfall från bonusprogrammen - här kan ni läsa mer om hur vi har gjort för att få fler bonusresor. Vi har bokat många bonusresor med poängrabatt på 20 till 70% vid tidsbegränsade erbjudanden från bl a SAS.
 
Det finns många möjligheter till att optimera utfallet från bonusprogrammen - OCH man behöver inte flyga så mycket för att få många bonusresor - det finns många sätt att samla poäng på - läs mer via länken om hur vi får bonusresor - bl a genom att använda kreditkort som ger poäng. Senaste bonusresan gjorde vi till Kiruna i SAS Plus i början av augusti 2024 med 20% poängrabatt.
 
  
Bokningstips
(null) 
Vi delar här med oss av våra bokningstips från erfarenheten av bokning av12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi lägger ner mycket tid på att jämföra priser, analysera alternativa resdagar och olika boendealternativ med mera för att få så bra villkor som möjligt. Det finns ingen speciell sida , bolag eller hotellkedja som alltid har de bästa priserna. 
  
 
Att sätt "Guldkant" på resan uppskattar vi mycket. Förr i tiden var det inte så viktigt med att bo på riktigt bra hotell, eller att resa i Business Class eller att besöka Fine Diningrestauranger - men de gånger vi valt enkla boenden de senaste åren har vi alltid ångrat oss för att vi valde detta..
 
Men vi har stor förståelse och respekt för att andra resenärer har en annan prioritering än vad vi har eller inte har möjlighet att välja de mer lyxiga alternativen.          
 
Det här var några av våra erfarenheter av att sätta "guldkant på resan" och som vi delar med oss av. Kanske ger det inspiration till att välja ett lyxigare alternativ som sätter "Guldkant" på resan.
 
Vi gjorde 15 resor under 2023 - under 2024 har vi hittills gjort 11  resor och vi har bokat in ytterligare 4 resor under hösten.  Vi är mycket tacksamma för att ha möjlighet till att göra alla dessa resor - det är en stor förmån som ger oss så mycket glädje i livet. 
 
Att resa är vår stora  passion i livet ……
(null) 
 
Vill ni veta mer om hur vi sätter guldkant på resan? Hör gärna av er till oss på FB, Bloggen, Instagram eller Messenger.
 
 
Hälsningar 
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se
 
(null) 
Ett glas champagne 🥂 före take off på Singapore Airlines Airbus A380 Businessclass.
(null) 
Superior room på Ästads Vingård
(null) 
Hotel CitizenM Bankside på South Banks i London är ett av våra favorithotell.
(null) 
Vinprovning på Goldie Estate Vineyard på Waiheke Island NZ 🇳🇿🍷
(null) 
"Full English Breakfast" ombord på British Airways Businessclass på väg till London från Göteborg.
(null) 
10-rätters meny på Keyser Social i Köpenhamn  (null)
Välkyld Champagne 🥂 på Icehotel i Jukkasjärvi. 
 
 #guldkantpåresan #lyxigaresor #businessclass #fasttrack #bonusresa #bokningstips #sas #lufthansa #singaporeairlines #britishairways #eurowingsdiscover #airnewzeeland #stenaline
#celebritycruises #celebrityascent #swiss #beninaexpress 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Till top