Vilken upplevelse! Avsmakningsfrukost på 1-stjärniga ⭐️ Restaurang äng

Mat och vinresor, Sverige / Permalink / 0
(null)
Hotellfrukostar kan vara riktigt bra MEN - en avsmakningsfrukost på en 1-stjärnig Michelinrestaurang är något alldeles fantastiskt. Vi avnjöt en sådan frukost på Restaurang Äng som ligger på Ästad Vingård i Halland idag 240821.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, från Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-15 gånger om året, både långa och korta resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för mat och vin, vilket ibland är huvudanledningen till en resa.
(null)
Vi promenerade på onsdagsmorgonen från hotellet över ängen till Restaurang Äng. Vi fick ett mycket välkomnande mottagandet, de tog genast hand om våra ytterkläder och paraplyer.
(null)
Vi fick sitta vid bardisken med köksön i mitten där kockarna beredde maten. Vi serverades först en kall dryck - kallt kaffe som stått och dragit i 18 timmar och där det sedan tillsatts råsaft av rabarber - väldigt gott
(null)
Första serveringen blev en laxtartar med grön chili, dill och laxrom på ett tunt krispigt flarn. En riktigt bra start
(null)
Sedan kom det in ett våffelhjärta tillsammans med en burk fylld med cremefraiche, rödlök och Rosinirom - vilken underbar kombination av finstämda smaker.
(null)
Vad är en frukost utan gröt? På Äng var det på ett helt nytt sätt med bl a ost och med en sorbet vid sidan om - fantastiskt .
(null)
En ny dryck - mousserande äppeldryck från Danmark (alkoholfri). 
(null)
Ängs variant av " Croque Monsieur "
(null)
Ingen frukost utan äggröra - men här i form av ägg med svamp i en tunn och nästan rinnande form med spröda krispiga sticks - vi dippade sticksen i den mycket lätta ägg och svampröran. En helt ny upplevelse.
(null)
Sedan serverades vi en krustad med bl grekisk yoghurt, hjortron mm - det var mycket gott 
(null)
Nästa servering blev kaffe från Slöinge kafferosteri med ett varmt surdegsbröd, smör med koriander och andra örter från Ägs köksträdgård samt en kycklinglevermousse. 
(null)
Nästa dryck var en "jordgubbssaft" - gjord på Äng - vilket koncentrat av jordgubbar - den var näst intill fulländad.
(null)
Till jordgubbsdrycken serverades en knäckig creme brûlée smaksatt med lavendel och några.
(null)
Varma Madeleinekakor smaksatta med lavendel och citron .
(null)
Den här avsmakningsfrukosten blev en riktigt stor upplevelse  med många oväntade serveringar. Det här var mycket mer än en mycket bra hotellfrukost - något stort att uppleva kanske bara en gång i livet. Det kostar en del, men vi tycker att det var värt varenda krona - vi hade bokat detta i ett paket på Ästad Vingård - "Totalupplevelsen" - men det går att boka separat för 1000kr per person inkl alkoholfria drycker. 

Vi var på Restaurang Äng igår kväll med och åt deras avsmakningsmeny med vinpaket. Den upplevelsen skriver vi separat om - vilken kväll vi hade igår kväll.

Mat och Vin är två av våra största intressen och som ofta är huvudanledningen till många av våra resor. 

Hälsningar 

Karin och Björn 


Följ oss gärna på
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se

#avsmakningsfrukost #restaurangäng #ästadvingård #frukost #demmereserjordenrunt 

(null)


Till top