SAS PLUS - RIS eller ROS? Beskrivning och Recension.

Flyg / Resa, SAS, SASPLUS / Permalink / 0
(null)Hur det är att flyga i SAS Plus!  Vi tycker att det är värt att betala lite mer för att flyga bekvämt i SAS Plus. Vad tycker du?
(null) 
SAS Lounge på Landvetter
(null)  Mat och dryck i SAS Plus på Europaflygningar.
  (null)Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år både korta och långa resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor.  Vi delar gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter.
 
Att flyga i SAS Plus i stället för i SAS Go kostar lite mer, från ca 300 SEK och uppåt per enkelresa beroende på säsong, resmål och bokningsläge. Jag har vid några tillfällen hittade mindre prisskillnader än detta.  OBS!Vi bokar ofta bonusresor i SAS Plus , speciellt när det är 50% poängrabatt, vi har t ex bokat en bonusresa i SAS Plus till Krakow i vår med 50% poängrabatt, totalt 30 000 poäng för två personer i SAS Plus.
 
När vi flyger med SAS i Europa och flygtiden är 1:30 eller längre så väljer vi oftast SAS Plus. Det gör vi även att vi båda har SAS Guldkort. 
 
I SAS Plus inom Europa ingår följande,
  • Välja sittplats i främre delen av kabinen direkt vid bokningen 
  • Möjlighet till om och avbokning utan avgift (Plus Saver mot en avgift) 
  • Att checka in två väskor om 23 kg plus handbagage 
  • Checka in manuellt på flygplatsen vid Business check in alt. online
  • Fast Track på flygplatsen, där det är tillgängligt, snabbt o smidigt genom säkerhetskontrollen 
  • Tillgång till lounge på flygplatsen, där det är tillgängligt (ej guldlounger) 
  • Prioriterad ombordstigning
  • Kostnadsfri mat, dryck och snacks ombord 
  • Kostnadsfri wi-fi ombord där det är tillgängligt 
  • Prioriterat bagage, ej på inrikesflygningar 
  • Fler Eurobonuspoäng jämfört med SAS Go, vanligtvis dubbelt så många
 
(null)
SAS Plus i februari 2019
 
Vi väljer att flyga i SAS Plus för  att  få en bekvämare och trevligare upplevelse. Vi tycker att det är trevligt och bekvämt att komma snabbt igenom säkerhetskontrollen, sedan att äta  frukost eller lunch i loungen, få prioriterad ombordstigning och sedan njuta av mat och goda drycker längst fram i kabinen. Servicen ombord är nuförtiden riktigt bra och mat och drycken är även den bra.
 
På en flygning på knappt fyra timmar mellan Stockholm och Alicante går vi snabbt igenom Fast Track i säkerhetskontrollen, slinker in i Loungen för något att äta med ett glas vin. Vi får prioriteras ombordstigning och får sitta på någon av de främre raderna. När vi kommit upp i luften får vi en varm handduk och sedan en drink, mousserande vin eller något annat att dricka. Maten som serveras är en kall anrättning, gjord på lokala råvaror och är helt OK, till maten ingår vin, öl eller vatten. Till kaffet serveras avec och goda praliner. Innan landning blir det ytterligare en servering av kalla drycker och snacks. Har vi checkat in bagage så levereras detta bland de första väskorna på bandet. Vi tycker att SAS Plus är ett bekvämt och trevligt sätt att resa på.
(null)
Fast Track och lounge.
 
För oss är även själva flygresan en del av den totala reseupplevelsen. Vi har nu gjort ca 60 flygningar i SAS plus inom Europa och har fått en bra och bred erfarenhet av de här  flygningarna.  Innan SAS Plus lanserades blev det en hel del flygningar i SAS Economy Extra, som inte var lika bra som SAS Plus.
 
Recension London LHR - Köpenham CPH 1 mars 2019 SK 506.
 
Flygplanstyp: A320 Neo med höghastighets wi-fi 
Konfigureration: 3+3
Fast Track: vi kom igenom säkerhetskontrollen på London Heathrow på mindre än 5 minuter
Lounge: som Guldmedlem kom vi in i Lufthansas Senatorlounge, varm mat och utsökta viner mm. På utresan besökte vi SAS uppgraderade lounge i Köpenhamn.
Ombordstigning: Snabb prioriterad ombordstigning i god tid
Ombord: sittplatser i främre delen av kabinen
Avgångstid: lämnade gaten 3 minuter före avgångstid
Ankomst: ankom gaten i Köpenhamn 10 minuter före tidtabell
Service: bra och trevlig service av SAS Ireland , varm handduk, bra måltid, Bjärekyckling med goda tillbehör, rött vin, Mackmyra Whisky som avec. Kaffe och praliner. 
Wi-fi: bra uppkoppling under hela resan
Ankomst: snabb avstigning i Köpenhamn, bra då vi slapp att stå i kö i passkontrollen.
 
Betyg ROS Mycket bra, trevlig och bekväm resa. Fanns absolut ingenting att klaga på.
(null) 
 SAS Plus - Europaflygningar
 
 
(null)
SAS Plus - Måltid på interkontinental flygning till Newark i augusti 2018
 
På interkontinentala flygningar i SAS Plus ingår det dessutom bredare säten med mer benutrymme. Vi åkte till New York i SAS Plus i slutet av augusti 2018. . Det var första långflygningen i SAS Plus, tidigare har vi nästan alltid åkt SAS/Star Alliance Business Class på våra långflygningar. Vi har skrivit om att flyga i SAS Business Class i ett tidigare inlägg här på bloggen. 
 
De senaste gångerna som vi flugit i  SAS Plus är i november 2018 från Alicante till Stockholm och i februari 2019 t o r till London från Köpenhamn.
 
Kan du tänka dig betala lite mer för att resa lite bekvämare i SAS Plus?
 
 
Hälsningar
 
Björn o Karin
 
 
Följ oss gärna på 
 
Bloggen: www.demmereserjordenrunt.blogg.se
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram: #demmereserjordenrunt
 
#sas #sasplus 
(null)
 
 
(null)
SAS nyligen uppgraderade lounge i Köpenhamn
(null) 
 En Gin&Tonic innan maten i SAS Plus.
 
 
 
 
 
 
Till top