Hur får du ut MAXIMALT från flygbolagens bonussystem 2019? 🛫 🌏

Bonusprogram flyg och hotell / Permalink / 2
(null) Hur vi har fått ut 145 st bonusbiljetter med flyg och 56 bonusnätter på hotell. "Gratis är gott"
 
De flesta flygbolag och hotellkedjor har lojalitetsprogram som ger förmåner i form av bonusresor, bonusnätter mm. Det finns mycket att tjäna om man sätter sig in i hur bonusprogrammen fungerar och har en plan för att få ut maximalt av "bonusresor med flyg" och "bonusnätter på hotell".
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år både korta och långa resor med ca 50 till 70 övernattningar, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi delar gärna ned oss av våra erfarenheter och tips.
Vi har  nu 25 års erfarenhet av bonussystemen vilket hittills gett oss 145 st bonusbiljetter tur och retur med flyg, varav 5 st i Business Class till USA  - Totalt har det hittills blivit 17 st i Business Class, 36 st i Premium Economy (t ex SAS Plus) och 92 st i Economy tur, samt 56 st bonusnätter på hotell. 
(null)             Vi tittar hela tiden efter specialerbjudanden på bonusresor, Det kan vara 30 till 70% poängrabatt vid olika tillfällen, vilket vi ofta utnyttjar. 
Genom att koppla ett kreditkort till bonusprogrammet generas bonuspoäng även för inköp av t ex mat, bensin, kläder mm vilket vi kan ta ut i bonusresor. Ett AmEx Classic kort kopplat till SAS Eurobonus ger möjlighet till att köps valfri bonusresa för två personer i Europa med 50% poängrabatt efter att ha handlat på kortet för 100 000kr under ett år. SAS Master Card är ett annat bra alternativ att samla poäng med.
(null) Att samla bonuspoäng via ett kreditkort som t ex SAS Amex classickort, nu utan årsavgift, går det ganska snabbt att samla poäng till en bonusresa på vardagsinköp. Inköp med SAS Amex av flygbiljetter på SAS.se ger tre gånger fler bonuspoäng jämfört med övriga inköp på kortet 30 poäng per 100 kr i stället för 10 poäng per 100 kr. SAS Amex Elite och Premium ger fler bonuspoäng och andra förmåner, men där finns det årsavgifter. SAS kort finns även som MasterCard. Andra flygbolag har liknande kreditkort kopplade till sina bonusprogram. 
(null) Bonusresa till Palma de Mallorca 
 
Vi tog ut två bonusbiljetter i SAS Plus till Palma de Mallorca i april med 50% poängrabatt. Vi tog även ut tre bonusnätter på hotellet i Palma, fina Tryp Bellver på Paseo Maritimo, genom Hotels.com. Genom att boka resor i en och samma flygallians går det snabbare att samla bonuspoäng till en bonusresa men det är viktigt att inte bara titta på bonuspoängen, det gäller också att se till att boka till bästa möjliga pris. Vi utnyttjade SAS erbjudande av bonusresor med poängrabatt nu i december 2018 och bokade 2 bonusbiljetter till Krakow med 50% rabatt och 2 bonusbiljetter med 50% rabatt till Stockholm under våren 2019.
(null)
En bonusresa till Visby
(null) I september 2018 bokade vi in en uppgradering från SAS Plus till SAS Business från New York till Köpenhamn med Eurobonuspoäng , vi var med i en budgivning på SAS hemsida och fick igenom budet. Ett bra sätt att få resa i högsta komfort till en rimlig kostnad. 
 
Att tänka på för att maximera antalet bonusresor
  • Välj en flygallians som huvudleverantör av flygresor (men ha koll på priserna) 
  • Se till att alltid få alla poäng registrerade. Business Class och Premium Economy ger fler poäng än resor i Economy. Som SAS Guldmelem får du 25% fler bonuspoäng på SAS-flygningar.
  • Det går att få flygbonuspoäng på hotellboende, på hyrbilar, på flygbussarna och på inköp hos vissa butiker, e-handlare och andra  leverantörer (se på bonusprogrammets infosida) och se till att poängen registrera  på ditt bonuskonto.
  • Koppla på ett kreditkort till flygbonusprogrammet så ger det bonuspoäng på alla inköp på kortet. SAS AmEx kort är ett exempel som ger mellan 10 till 30 poäng per 100kr i inköp
  • Se till att bevaka rabatter på ca 30 till 70% på bonusresor. Det brukar vara 3-5 utvalda       destinationer under en begränsad tidsperiod vid respektive kampanjtillfälle.
  • OBS var uppmärksam på vilken bokningsklass du bokar, t ex har SAS många olika bokningsklasser i SAS Go 9st och i SAS Go Light 3st där några klasser från 2018-12-01 ger väldigt få poäng på långresorna, gäller klasserna K,L,T,O.
Det finns även andra förmåner i bonusprogrammen, reser man väldigt frekvent inom en flygallians blir man uppflyttad inom systemet från basmedlen till att bli silvermedlem, guldmedlem eller diamantmedlem vilket ger många fördelar när man skall ut och flyga.
Ett guldmedlemskap inom Staralliance (SAS, Lufthansa, Thai, United och 24 andra flygbolag) ger tillgång till Fasttrack i säkerhetskontrollen, tillgång till lounge med mat och dryck på flygplatsen, mer incheckat bagage (2 extra väskor hos SAS eller en extra väska hos Star Alliance), får boka sittplats direkt vid bokning utan extra kostnad, får förtur på väntelistor, kan checka in vid Business Class disken mm. Förmånerna för Guldmedlemmar gäller även man flyger i ekonomiklass  vilket är en mycket stor fördel.
OBS, det är endast baspoäng som ger uppflyttning till nästa medlemsnivå som Silver eller Guldmedlem  baspoäng får man för flygresor - extrapoäng som man får vid användande av t ex SAS AmEx-kort eller andra partners till flygbolagen ger inte uppgradering av medlemsnivån. SAS  ger baspoäng för flygresor med SAS, Wideroe och övriga Star Alliance bolag. Extrapoäng kan användas för att köpa flygbiljetter mm men ger ingen statushöjning,
(null)Bonusresa till London
 
Jag, Björn, har varit SAS guldmedlem i  snart 19 år och har nu förmånen att vara SAS/Staralliance guldmedlem på livstid sedan 2012, efter väldigt många flygresor, totalt ca 2500 flighter varav ca 1800 med SAS.  För att bli SAS guldmelem på livstid så gäller det att ha kvalificerat sig för guldmedlemskap 10 år i följd.
Även ett silvermedlemskap ger många förmåner och dit kan man nå relativt snabbt, det behövs 10 st enkelresor eller 20000 baspoäng under ett kalenderår. För guld krävs det 45000 baspoäng eller 45 enkelresor under ett kalenderår, vilket kräver ett mer frekvent resande.
(null) Det går att tjäna in bonuspoäng på många sätt, flygresor, boende, hyrbilar, kreditkort, shopping, flygbussar, köp hos partnerföretag m fl. Gå in på flygbolagets hemsida och läs om hur du tjänar bonuspoäng, som sedan ger bonusbiljetter. 
 
NYHET i SAS Eurobonus 2018-12-10, nu kan en familj eller en grupp vänner samla bonuspoäng tillsammans och dela på ett konto och använda poängen för gemensamma upplevelser.
(null) Genom att hels tiden hålla dig uppdaterad om bonusprogrammen ökar möjligheterna till att få resa än mer.
(null) Flera av kreditkortsföretagens Premiumkort innehåller ett Priority Pass som ger loungetillgång, väldigt bra när vi flyger med andra bolag än Staralliance eller från flygplatser där Staralliance saknar loungetillgång. Vi har förhandlat oss till ett Master Card Platinum till en mycket låg årskostnad som ger oss en mycket bra och omfattande reseförsäkring samt två st Priority Pass.  (null)        Bonusnatt Scandic Front Köpenhamn  
 
Hotellkedjor som Scandic, Hilton, Best Western m fl  och vissa hotellbokningssidor har bonussystem som ger bonusnätter. Vi har hittills fått ut 56 st bonusnätter på hotell. Vi har fått ut bonusnätter på Scandic, Best Westen, Hilton, Kimpton m fl. Vi har även fått ut ett stort antal bonusnätter på bokningssidan Hotels.com, som ger 1 bonusnatt efter 10 nätters boende (Snittvärdet av 10 nätters boende kan användas för betalning av en bonusnatt).  OBS om du bokar via Hotel.com med prisgaranti och du hittar samma rum på samma datum till ett lägre pris får du tillbaka mellanskillnaden men tjänar ändå in till en bonusnatt. Vi har hittills, utnyttjat prisgarantin vid fyra tillfällen och samtida tjänat in till bonusnätter hos Hotels.com.
(null)Bonusresa till Berlin
 
Det tar inte lång tid att samla poäng till en bonusresa om du tar vara på möjligheten att boka en bonusresa med poängrabatt (30 till 70%).
(null) Vi är även medlemmar i andra flygbolags bonussystem som t ex KLM, Norwegian m fl samt i flera hotellkedjors bonusprogram som Scandic, Best Western, Kimpton, Hilton, Hotel.com m fl. 
 
Samla konsekvent bonuspoäng så bär det snart av på en flygbonusresa med bonusnätter på hotell. Bonuspoängen kan även användas för uppgradering av flygbiljetter till en Premium Economy eller Business Class biljett.
(null)SAS nyrenoverade Guldlounge är riktigt bra, där finns bl a en barista 
 
Nu har Karin nått guldstatus på SAS efter att flugit privata resor, så det går att nå dit utan att göra jobbresor, men det krävs många resor för att nå dit.
 
Vill du veta mer om bonusprogrammen? 
 
Ställ gärna frågor här på bloggen eller på vår Facebooksida - demmereserjordenrunt.
 
Följ oss gärna på 
 
Blogg demmereserjordenrunt.blogg.se
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
 
Här finns det några länkar till mer information om uppgraderingar av flygbiljetter inom SAS och Staralliance och kostnader för bokning av resor med poäng mm.
 
https://www.sas.se/flyg-med-oss/tillaggstjanster/uppgradering-star-alliance/
https://www.sas.se/eurobonus/poangtabeller/
https://scandinaviantraveler.com/se/flyg/sas-upgrade-blir-nu-annu-battre
https://www.sasgroup.net/en/sas-resenarer-kan-nu-uppgradera-sina-bonusresor/
(null) Vi har gjort bonusresor till bl a New York i Business Class.
(null) SAS Business Class - trevligt att åka bekvämt med hjälp av uppgradering med Eurobonuspoäng.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ann-Louise:

Många bra tips! Jag är också poängsamlare och brukar göra allt jag kan för att maximera poängintjäningen hos SAS samt bokar nästan alltid hotell på Hotels.com just för gratisnätterna. Det är en härlig känsla när man kan boka en flygresa till USA och bara betala skatten, och som ni skriver ännu bättre när man kan utnyttja någon av kampanjerna med poängrabatt.

Svar: Hej! Tack för din trevliga och positiva kommentar. Jag håller med dig om att är en härlig känsla att åka till USA och ”bara” behöva betala skatten. Hälsningar Björn


Demmereserjordenrunt

#2 - - ann beutler:

Bra inlägg! Jobbar på att tjäna in poäng för en SAS plus resa om två år till USA. Har SAS MC..kanske hade varit bättre med Amrix?

Svar: Hej, Det finns flr och nackdelar med de flesta korten. SAS Amex Classic har ingen prsavgift ger 10 poäng per 100 kr vid inköp, men 30 poäng per 200 kr vid köp av flygbiljetter på SAS.se. Dessutom 50% poängrabatt när man handlat flr 100 000 kr under ett kalenderår. Två personer till valfri destination i Europa. Hälsningar Björn
Demmereserjordenrunt

Till top