ResmĂ„lstips i Sverige 2022 🇾đŸ‡Ș

Sverige / Permalink / 0
(null)
Under pandemin har vi inte kunnat göra nĂ„gon ny "Jordenruntresa" nĂ€r mĂ„nga lĂ€nder stĂ€ngt sina grĂ€nser. I stĂ€llet har vi under besökt mĂ„nga fantastiskt fina resmĂ„l i Sverige. HĂ€r tipsar vi  om vĂ„ra favoritresmĂ„l Sverige â˜€ïžđŸ‡žđŸ‡Ș som kanske ger inspiration till en "minisemester" i Sverige 2022?
 
BohuslĂ€n, VĂ€stergötland, SkĂ„ne, Blekinge, Östergötland , SmĂ„land, Göteborg, Stockholm VĂ€rmland, Gotland och flera helt fantastiska svenska vingĂ„rdar 🇾đŸ‡ȘđŸ„‚.
 
BohuslĂ€n ⛔
(null)          
Vi har nu tillbringat 28 somrar i vÄrt kÀra BohuslÀn. Vi har ett fritidsboende pÄ Orust varifrÄn vi utforskar BohuslÀn. Vi har under pandemiperiodrn upptÀckt mycket nytt och spÀnnande i BohuslÀn - via lÀnkarna finns det massor av bilder och tips
 
Orust - den stora gröna ön i vĂ€st đŸ–âš“ïž
(null)          
Det finns oerhört mycket att upptĂ€cka pĂ„ Sverigfes 4:e största ö - Orust - salta bad, vackra vyer, bra restauranger, historiska vingslag och sĂ„ mycket mer. 
 
Pilane Skulpturpark pĂ„ Tjörn mm 
(null)          
PĂ„ Tjörn, Sveriges 6:e största ö finna bla helt fantastiska Pilane Skulpturpark - i ett vackert kulturlandskap med mĂ„nga fornlĂ€mning, enastĂ„ende utsikt över vĂ€sterhvate mot Pater Noster fyr finns det en skulpturpark dĂ€r skulpturerna Ă€r utplacerade i naturen, - missa inte Pilane nĂ€r ni besöker Tjörn. Nordiska Akvarellmuseet i SkĂ€rhamn ligger ca 10 km frĂ„n Pilane - i nĂ€romrĂ„det finns Ă€ven KlĂ€desholmen. PÅ östra delen av Tjörns kommun ligger Sundsby SĂ€teri som ocksĂ„ Ă€r vĂ€rt ett besök
 
Södra BohuslĂ€n 
(null)          
Södra BohuslĂ€n  - Marstrand, Tjön, Orust, Stenungsund 
 
Hela BohuslÀn
(null)          
Hela BohuslĂ€n - Kosteröarna, Tanumshede med Vilycke Museum, Gustafsberg, Lysekil, Marstrand, Backamo, Orust, Tjörn Hunnebostrand med flera - hĂ€r finns tips om det mesta i vĂ„rt BohuslĂ€n
(null)
Hunnebostrand  
 
Hisingen Sveriges 5:e största ö 
(null)          
Hisingen Ă€r vĂ„r hemmaplan nĂ€r vi inte bor pĂ„ Orust bor vi pĂ„ Eriksberg pĂ„ "Norra Älvstranden" de gamla varsomrĂ„derna har nu nya bostĂ€der, ett pulserande restaurangliv, kultur, parker och mycket mer. Det tar ca 5 minuter med VĂ€sttrafiks bĂ„tar att ta sig frĂ„n Stenpiren i centrala Göteborg till Lindholmen pĂ„ Hisingen. HĂ€r finns mĂ€ngder med tips om Hisingen
 
Göteborg 
(null)          
Göteborg  - det finns mĂ„nga dolda pĂ€rlor att upptĂ€cka i Göteborg, det Ă€r inte bara Liseberg och Avenyn - det finns sĂ„ mycket mer - hĂ€r finns bilder och vĂ„ra tips frĂ„n vĂ„r hemstad.
 
Restaurangtips i Göteborg 
(null)          
VĂ„ra favoritrestauranger i Göteborg - vi har en mycket stor passion för mat och vin och besöker gĂ€rna och ofta restauranger i GöteborgsomrĂ„det
 
 
VÀstergötland
 
LĂ€ckö Slott, Spikens fiskelĂ€ge och Lidköping vid VĂ€nern  
(null)          
Vid VĂ€nern i VĂ€stergötland finns det mĂ„nga trevliga besöksmĂ„l som t ex Spikens FiskelĂ€ge med flera restauranger och framförallt VĂ€nerlöjrom, LĂ€ckö Slott ca 7 km frĂ„n Spiken Ă€r ett av Sveriges vackraste slott. I Lidköing finns det en bra fabriksoutlet med mĂ€rkesvaror frĂ„n Rörstrands, Ittala, Fiskars mm http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/may/lojrom-slott-och-keramik.html
 
 Varnhem, Skövde, Karlsborg och Hjo (null)  
I höstas gjorde vi en minisemester i VĂ€stergötland. Vi bodde i tvĂ„ nĂ€tter i Skövde och vi besökte bl a Varnhem med klosterkyrka, klosterruin och vikingagĂ„rd. I klosterkyrkan Ă€r flera svenska kungar begravda bl a Birger Jarl. Vi besökte Karlsborgs FĂ€stning och den gamla trĂ€staden Hjo - hĂ€r finns mycket att se och göra - se gĂ€rna bilder och ta del av tipsen.
 
TrollhĂ€ttan 
(null)          
I TrollhĂ€ttan gör vi Ă„rligen ett "24-timmars besök" - Vi njuter av en promenad pĂ„ Spikön mittt i Göta Älv, tittar pĂ„ nĂ€r Vattenfall slĂ€pper pĂ„ vattnet i den gamla forsrĂ€nnan (300 000 liter per sekund) och vi Ă€ter god mat.
 
BorÄs
(null)     
vi besökte BorĂ„s och BorĂ„s djurpark under ett drygt dygn tillsammans med vĂ„ra barn och barnbarn. En trevlig "minisemester" http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/june/boras-boras-minisemester-med-barn-och-barnbarn.html
 
Blekinge
 
Viltsafari i naturreservat och gourmetmat pĂ„ Eriksberg Vilt o Natur 
(null)          
I slutet av juni 2021 besökte vi naturreservatet Eriksberg, dĂ€r vi bodde pĂ„ Eriksberg Vilt o Natur. Det finns ca 1500 vilda djur att beskĂ„da som vandrar fritt pĂ„ omrĂ„det - vinsenter, vildsvin, hjortar mm. PĂ„ Eriksberg finns det en fantastisk gourmetrestaurang med avsmakningsmenyer och ett riktigt bra boende i safaristil.
 
 
Vinlandet Sverige - besök pĂ„ svenska 🇾đŸ‡ȘđŸ· vingĂ„rdar 
 
Arild - FlĂ€die och Ästad
 
Det nya Vinlandet Sverige Ă€r riktigt intresant. Vi Ă€r "vinnördar" som har besökt vingĂ„rdar i bl a Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, USA, Sydafrika, Australien och Nya Zeeland och vi har upptĂ€ckt att de svenska vingĂ„rdarna Ă€r riktigt bra. Vi har under det senaste Ă„ret besökt 3 svenska vingĂ„rdar dĂ€r vi provat vin, njutit av vackra miljöer, Ă€tit gott och bott bra. Vi behöver inte Ă„ka lĂ„ngt för att fĂ„ en hĂ€rlig vingĂ„rdsupplevelse đŸ„‚. 
  
Arilds VingÄrd pÄ Kullahalvön
(null)  
Arils VingĂ„rd pĂ„ Kullahalvön i SkĂ„ne Ă€r Sveriges största vingĂ„rd. Arild Ă€r en riktigt bra och trevlig vingĂ„rd med trevlig personal, vacker miljö, goda viner och hĂ€rlig mat. Boende i gamla SkĂ„nelĂ€ngor. Vi besöktre Arilds vingĂ„rd tvĂ„ gĂ„nger under 2021, juni och september.
 
FlĂ€die VingĂ„rd i SkĂ„ne 
(null)          
FlĂ€die Mat o VingĂ„rd i SkĂ„ne, ligger nĂ€ra Lund och BjĂ€rred. Vi fick en bra provning av gĂ„rdens viner, en mycket god middag och ett fint boende.
 
Ästads VingĂ„rd i Halland 
(null)          
Ästads VingĂ„rd i mellersta Halland Ă€r en stor anlĂ€ggning med bl a ett nybyggt SPA, mĂ„nga boendealternativ, fina vandringsleder i Åkulla bokskogar och tvĂ„ riktigt bra restauranger.
 
 Svenska vingĂ„rdar
(null)          
Svenskt Vin Àr i en spÀnnande utvecklingsfas -vi har provat viner frÄn mÄnga svenska vingÄrdar och stadsvinerier, vi har bott pÄ tre svenska vingÄrdar. HÀr finns en sammanstÀllning över vÄr erfarenhet av svenskt vin.
 
Stockholm
 
Jag, Björn,arbetade i Stockholm under flera Är, nÀr jag nu besöker Stockholm som "turist" upplever jag staden pÄ ett helt annat sÀtt. I oktober 2021 besökte vi Stockholm för att fÄ stora kultur- och restaurangupplevelser. Jag hÄller Stockholm som Nordens nÀst bÀsta matstad efter Köpenhamn.
(null)         
Vi hade tur som fick ett hÀrligt höstvÀder med sol och behagliga temperaturer.
(null)         
 Vi besökte bl a Fotografiska museet, Liljevalchs Konsthall och Spritmuseum - alla tre mycket sevĂ€rda. 
(null)         
Vi njöt av riktigt goda luncher pĂ„ Lao Lao, Nybroe Smörrebröd och hĂ€rliga middagar pĂ„ Nisch, Grodan och Enoteca Corvina. HĂ€r kan ni lĂ€sa mer om vĂ„ra Stockholmsupplevelser   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2021/october/harliga-hostdagar-i-stockholm-med-stora-kultur-och-matupplevelser.html
 
 
Östergötland
 
KolmĂ„rdens djurpark och Vildmarkshotellet   (null)  
I juli 2021 besökte vi Vildmarkshotellet och KolmĂ„rdens djurpark tillsammans med vĂ„ra barn och barnbarn - totalt 10 personer frĂ„n 2 till 69 Ă„r. Alla blev jĂ€ttenöjda med besöken. Det blev SPA pĂ„ Vildmarkshotellet och en god middag pĂ„ restaurang Bakfickan. I djurparken upplevde vi delfinshow, rovfĂ„gelsuppvisning, linbanefĂ€rd över savannen och barnbarnen passade pĂ„ att Ă„ka i mĂ„nga av Ă„kattraktionerna.
 
SmÄland
 
GrĂ€nna och Visingsö   (null)  
PĂ„ vĂ„r roadtripp med "Storfamiljen" i juli 2021 besökte vi ocksĂ„ GrĂ€nna och Visingsö. PĂ„ Visingsö sĂ„g vi Visingborgs Slottsruin, vi Ă„kte Remmalag samt Ă„t en god lunch pĂ„ Wisingborgs TrĂ€dgĂ„rdar. I GrĂ€nna bode vi bra och centralt pĂ„ det lilla hotellet, GrĂ€nnagĂ„rden. Vi tittade pĂ„ Polkagriskokning och besökte Grenna Museum med AdrĂ©es polarxpedition samt badade i VĂ€ttern mm
 
NĂ€rke
 
Askersund 
(null)     
I slutet av juli 2021 besökte vi den gamla vackra staden Askersund vid VÀtterns norra strand. DÀr njöt vi av lugn och ro, högsomnarvÀdret, god mat och av ett trevligt boende. Askersund gamla hamn Àr riktigt fin.
 
 
VĂ€rmland
 
Karlstad
(null)
NÀr vi besöker Karlstad missar vi inte ett besök pÄ Sandgrund, det gamla danspalatset, Àr nu ett konstmuseum med Lars Lerins underbara akvarellmÄlningar - missa inte detta
(null)
 Brigadmuseum i Karlstad ger en intressant beskrivning av kalla kriget - kĂ€nns mycket aktuellt i dagens sĂ€kerhetspolitiska lĂ€ge. En promenad lĂ€ngs KlarĂ€lven ger en hĂ€rlig naturupplevelse. Vi bor gĂ€rna pĂ„ Scandic KlarĂ€lven som ligger vackert vid Ă€lven och pĂ„ promenadavstĂ„nd till centrum.
 
 
Gotland
 
Visby
(null)
Den gamla Hansastaden besöker vi gÀrna, helst pÄ försommaren innan stan intas av mÀngder med besökare. Vi tycker om att besöka ruiner, strosa lÀngs ringmuren, Almedalen och att besöka Gotlands museum med mÄnga spÀnnande föromÄl.
(null)
Vi har Ă€tit mĂ„nga goda middagar i Visby. Vi bor gĂ€rna centralt, helst pĂ„ Kalk Hotel (fd Hotell Strandporten). 

 
 Vi Ă€r mycket nöjda med vĂ„ra "minisemestrar" i vĂ„rt hĂ€rliga Sverige under de senaste Ă„ren, vi kommer garanterat att göra flera nya "minisemestrar" i Sverige under 2022.
 
Det hĂ€r var nĂ„gra av de fina resmĂ„l i Sverige som vi besökt under pandemin 2020/2021 - vi Ă€r jĂ€ttenöjda med vĂ„ra resor i Sverige trots att vi inte varit pĂ„ nĂ„gon lĂ„ngresa sedan Nya Zeelandsresan i jan/feb 2020.  Vill ni lĂ€sa mer om Nya Zeelandsresan finns det en lĂ€nk hĂ€r
 
 
Vi hoppas att de hÀr bilderna och tipsen om svenska resmÄl ger er inspiration till en kommande resa - Sverige Àr ett fantastiskt land att besöka och som vi lÀtt glömmer bort nÀr vi skall vÀlja resmÄl.
(null)  
Vi fĂ„r ofta frĂ„gor kring hur vi kan resa sĂ„ mycket som vi gör, hĂ€r har vi försökt att beskriva hur vi gör för att kunna resa vĂ€ldigt mycket  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/friheten-att-kunna-resa-mycket-och-favoritresmalen.html
(null)          
Bonusresor gillar vi - Vi har hittills fĂ„tt ut ca 150 flygbiljetter (bl a i Business Class) och drygt 60 hotellnĂ€tter som bonus, hĂ€r berĂ€ttar vi mer om hur vi gjort för att optimera bonusprogrammen.  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/december/hur-vi-far-fler-bonusresor.html
 
 
🌞-HĂ€lsningar
 
Björn o Karin
 

Följ oss gÀrna pÄ,
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
(null)  
Kullens Fyr besökte vi i samband med vÄr resa till Arilds VingÄrd
 

 
 
 
 
 
 
 


Till top