12:e Jordenruntresan DEL 2 - Auckland Januari 2018

Jordenruntresor, Nya Zeeland, Storstadsresor / #auckland, #jordenruntresa, #newzealand, #sas, #starallianceroundtheworld, Waiheke, adinaaparmentbritomart / Permalink / 0
Efter en riktigt behaglig flygning med Air New Zealand från Hongkong landade vi på morgonen den 9 januari i ett varmt och soligt 🌞 Auckland "City of Sails" ⛵️. Vi tog bussen in till centrala Auckland för en snabb lätt lunch. Sedan promenerade vi bort till vårt nybyggda lägenhetshotell, Adina Aparment Britomart, ett fantastiskt fräscht hotell med centralt läge.  Vi fick en fin studiolägenhet med fullutrustad kök, vardagsrum och en avdelar sovrumsyta. Mycket bra och mycket prisvärt, vi betalade 867 kr/natt. 
(null)
 Adina Aparments, Britomart Auckland
(null)
 Välutrustat kök på Adina Apartments
(null)
Det här var vårt 10:e besök i Auckland, en av våra favoritstäder. Vi hade gångavstånd till centrum och hamnområdena i Auckland. Människorna i Auckland är mycket vänliga och hjälpsamma, ser man ut att inte hitta rätt så kommer genast någon fram och frågar om man behöver hjälp. Det finns många bra och trevliga restauranger och barer i Auckland. Vi gillar att gå ner till Viaduct Harbour eller North Wharf där utbudet är stort med en intensivt folkliv. Vi kan bl a rekommendera Marwels i North Wharf och  Degree Gastrobar i Viaduct Harbour m fl. 
(null)
 Calamares....🌞
(null)
 Marwels, North Wharf, Auckland
(null)
 
(null)
 Marwels Auckland
(null)
Auckland är en härlig stad att promenera runt i, det händer alltid något som är värt att titta på. Båtlivet är intensivt och drt finns inte många platser ned fler riktigt stora och fina segelbåtar. Det går att bada centralt vid North Wharf, hör kan man ofta titta på Maoriernas båtar. Det finns även härliga miljöer att sätta sig ner i. Strosa även runt i Silo Park och titta på veteranbåtar mm.
(null)
 North Wharf, Auckland
(null)
 Maritime Museum Auckland
(null)
 Silo Park, Auckland
(null)
 Veteranbåtar vid Silo Park, Auckland
(null)
 Stora segelbåtar i Viaduct Harbour
(null)
 Maorier i traditionell båt
(null)
 Degree Gastrobar, Viaduct Harbour Auckland
(null)
Det finns många möjligheter till att åka båt med Fullers ut till öarna utanför Auckland flr en dagstur, även kulturutbudet är stort. Efter några härliga dagar åkte vi med Fullers snabbfärja ut till den fantastiskt vackra ön Waiheke, vårt absoluta favoritresmål i världen.
(null)
 Snart går färjan till Waiheke Island
(null)
 Fullers färja till Waiheke Island 🌞⛴🏝
(null)
Efter 35 minuters båtresa kom vi fram till Waiheke Island där vi möttes av vår vän Ray, som vi hyr lägenhet av. Ray körde oss snabbt till Aquasands Aparments i Little Oneroa 10 minuter från färjeläget. I nästa blogginlägg kommer det mer om fantastiska  Waiheke.
(null)
 
 Vackra Waiheke mellan Oneroa och Little Oneroa 🌞🏝🇳🇿
 
 
 
 
 
Till top