Höstresorna till New York, Amsterdam, Alicante och Köpenhamn

Reseinspiration / Albir, Amsterdam, Köpenhamn, New York, sasplus / Permalink / 0
Nu har vi bokat in fyra nya resor under hösten 2018. Det kan bli ytterligare någon resa. Vi åker först till New York följt  av Amsterdam, Alicante (Albir) och Köpenhamn.

New York City 🇺🇸, en stad som vi tycker mer och mer om efter varje nytt besök. Det här blir 16;e besöket i New York, vi var där senast i januari i år. Det skall bli trevligt att komma dit under den varma perioden, vanligtvis är vi där mellan januari och mars. Det kommer uppdaterade tips om New Yorks sevärdheter, restauranger och barer, teatrar och andra upplevelser när vi är på plats.
(null)
Times Square, NYC

Vi flyger dit i augusti i SAS Plus, vi har bara åkt SAS Plus i Europa, på de interkontinentala flygningarna har vi åkt i SAS Businessclass. Det skall bli kul att pröva på "mellanklassen". 

Vi kommer att göra andra saker när vi kommer dit när det är varmt jämfört med vad vi gör under kalla januari. Det blir mycket reseläsning om New York när vi är på plats. Vi kommer att bo i Midtown vid Herald Square med gångavstånd till många sevärdheter och restauranger. 
(null)
Central Park


Amsterdam 🇳🇱, är en annan favoritstad som vi gärna återvänder till. Det är en härlig stad att promenera i med en härlig atmosfär. För oss som tycker om konst är ett besök på Van Gogh museet och på Rijksmuseum ett måste. Vi uppskattar mycket att åka båt på kanalerna, äta på några av de indonesiska restaurangerna, ta en espresso på Rembrandplein, att besöka blomstermarknaden och ett besök på Heinekens bryggeri mm. Vi kommer att skriva mycket om Amsterdam när vi är på plats i September. 
(null)
Amsterdam

Vi kommer att bo på härliga Banks Mansion Hotel, ett litet hotell vid kanalen Herengracht. Ett litet hotell med bra standard, här kan man sitta vid brasan och själv servera sig ett glas vin eller drink från baren med en ostbricka. Drycker mm ingår i rumspriserna. Rummen är fina och fräscha.
(null)
Konst 

(null)
Living room på Hotel Banks Mansion, Amsterdam


Alicante, Albir 🌞🇪🇸🍷

Vi kommer att flyga till Alicante i höst igen för att stanna några veckor i härliga Albir, ca 50 km norr om Alicante. I Albir finns det en härlig strandpromenad som sträcker sig till Altea. Utbudet av bra restauranger och barer efter strandpromenaden med för oss svenskar låga priset, är mycket stort. 
(null)
Albir, utsikt mot Calpe

Vi brukar starta dagarna med en promenad ut till fyren, promenaden går genom Sierra Helada parken och är fantastisk vacker. Vi går en kuperad väg med fin utsikt över havet och bort mot Calpe, det blir ca 7 km promenad fram och tillbaka till vårt boende.
(null)
Sierra Helada, promenaden ut mot fyren

Albir är ett lugnt ställe med vackra promenadvägar, en lång fin strand, många bra restauranger och ett mycket behagligt klimat under hösten. Vi trivs här och återvänder 1 till 2 gånger om året.
(null)
Härliga Albir 🌞🇪🇸

Köpenhamn 🇩🇰

Köpenhamn är också en av vår favoritstäder som vi besöker regelbundet. Vi brukar åka dit varje år i början av december för att njuta av julmarknader, shopping och fantastiskt bra restauranger. Vi håller nog Köpenhamn som vår favoritstad när det gäller mat i Norden 🍽🍷🇩🇰.
(null)
Julmarknad vid Kongens Nytorv och "Julefrokost" på Café Halvvejen i Köpenhamn 🇩🇰

På senhösten/vintern är det skönt att stilla promenera utefter Strøget ner till Kongens Nytorv och Nyhavn . Vi stannar till för en fika på något trevligt ställe, shoppar lite till barnbarnen. Vid lunchtid besöker vi alltid favoriten Café Halvvejen på Kristalgade (boka bord om ni vill gå dit) , där äter vi en typiskt dansk Julefrokostplatte med öl och snaps, fantastiskt gott i en härlig miljö. 🍽🍺
(null)
Café Halvvejen 
(null)
Café Halvvejen

I Köpenhamn besöker vi gärna konstmuseer som Glyptoteket, SMK eller Louisiana strax norr om Köpenhamn m fl

I Köpenhamn finns det många restauranger i internationell toppkategori men även många riktigt bra med mer moderata priser. En favorit är Den lile Fede där en femrättersmeny med vinpaket kostar 595 DKK. 

Vi återkommer med aktuella tips om restauranger, shopping och sevärdheter när vi är på plats i Köpenhamn



Det kan kanske bli ytterligare någon resa innan nyår, vi får se

🌞Hälsningar
Björn och Karin

Har du någon intressant resa på gång för hösten?



Till top