Gourmetmat, djur och natur på Eriksberg Vilt och Natur

Mat och vinresor, Sverige / Permalink / 0
(null)     
Det finns mycket att upptäcka och njuta av i Blekinge och Skåne. I slutet av juni 2021 tog vi bilen från Göteborg , ca 31 mil, till Trensum i Blekinge och Eriksbergs Vilt och Natur. I ett härligt, varmt och soligt sommarväder, kom vi fram till vackra Eriksbergs naturreservat där vi mötte våra vänner från Åhus. 
  (null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan väldigt många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år, både korta och långa resor med ca 50 till 70 övernattningar. Vi har hittills gjort  12 st Jordenruntresor,  vilka tagit oss till många fantastiska platser runt om i världen och vi har gjort några hundra andra resor. Vi delar gärna med oss av våra tips och erfarenheter.
(null)     
På Eriksberg Vilt&Natur strövar ca 1500 vilda djur omkring på ca 925 ha i full frihet. Vinsenter, Hjortar av flera arter, Vildsvin och Muflonfår - på området finns även Europas största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. 
(null)
Det finns dessutom ett rikligt fågelliv med bl a havsörn.
(null)     
Det finns flera olika alternativ för boende på Eriksberg med olika standard. Vi bodde i Safarivillan i en stor svit "Big Fiv" på ca 77 kvm med en stor avskild terass på en av huset kortsidor. Sviten var vackert designad i safaristil.  
(null)     
Vi avnjöt en delikat avsmakningsmeny - totalt 9 olika rätter inkluderat 3 st appetizer. Lokala råvaror med inriktning på fisk, vilt och primörer från växtriket. Vi valde ett vinpaket av hög kvalitet som matchade maträtterna. En riktigt härlig mat och vinupplevelse med trevlig service och med utsikt över "savannen".
(null)     
De tre avslutande rätterna på menyn med bl a svensk vit sparris, dovhjort och dessert.
(null)     
Några av vinerna i vinpaketet.
(null)     
De här hjortarna gick vid solnedgången förbi vår terrass på bara några meters avstånd - en mäktig upplevelse den ljumma sommarkvällen.
(null)
Vi fick en härlig upplevelse på Eriksberg Vilt och Natur - vacker miljö, mängder med möten med vilda djur, underbar mat och dryck med trevlig service och mycket bekvämt boende. 
  (null)
Efter alla fina upplevelser somnade vi gott i de sköna sängarna. Morgonen efter vaknade vi till soluppgången över savannen och av vacker fågelsång. Vi avnjöt sedan en god och riklig frukost utomhus i restaurang Vinsenten. Vi checkade ut och lämnade härliga Eriksberg Vilt och Natur
  (null)
Med våra goda vänner som ciseroner åkte vi sedan på en guidad tur i Blekinge och i östra Skåne i ett underbart sommarväder, ca 27-28 grader varmt och en strålande sol från en klarblå himmel till Mörrum, Trolle Ljungby och Åhus.
  
 
Följ oss gärna på,
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
Vi svarar gärna på frågor och ger tips om ni så önskar, hör i så fall av er via t ex vår Facebooksida, Bloggen eller Instagram
 
🌞Hälsningar
 
Björn och Karin
 
 
Här finns det TIPS om hur ni packar smart för semesterresor i Sverige 

https://www.outdoor.se/packningslistor

 
 Fler bilder från Eriksberg Vilt och Natur 
  (null)
 Hjortarna passerade efter solnedgången vår terrass på Eriksbergs Vilt o Natur - magiskt vackert 
(null)
 Maten håller högsta klass
(null)
 En rejäl terrass tillhörde vårt rum
(null)
 Bekvämt boende 
(null)
 Ett av de äldre byggnaderna på Eriksbergs Vilt o Natur 
 
 
 
 
 
Till top