Äventyr med storfamiljen i Kolmården 🌞🐅

Sverige / Permalink / 0
(null)
Vi gjorde en härlig "roadtrip" med hela "storfamiljen" i veckan som gick - våra barn med respektive och alla våra barnbarn (totalt var vi 10 personer i åldrarna 2 till 69 år). Bilden ovan är från Kolmårdens Djurpark 🦒. Efter ett par sköna dagar i vackra Gränna och ute på Visingsö åkte vi bil upp till Vildmarkshotellet i Kolmården.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan väldigt många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år, både korta och långa resor med ca 50 till 70 övernattningar. Vi har hittills gjort 12 st Jordenruntresor,  vilka tagit oss till många fantastiska platser runt om i världen och vi har gjort några hundra andra resor. Vi delar gärna med oss av våra tips och erfarenheter.
(null)
Vi kom till Vildmarkshotellet på eftermiddagen och checkade in till våra fina rum som hade balkong med utsikt över Bråviken. Vi hade bokat "slottid" till hotellet SPA-anläggning - p g a Corona-restriktionerna var det ett mycket begränsat antal besökare på varje slottid. Barnbarnen njöt för fullt i badet, bubbelpoolen och i bastun. Vi vuxna badade lite och slappade av. Efter besöket på SPA-anläggningen hade vi ett litet trevligt balkonghäng med Champagne 🥂 innan middagen.
 
Vi åt middag på restaurang Bakfickan där det var färre besökare än på restaurang Terassen. Vi kunde äta i lugn och ro med stort avstånd till andra gäster.
  (null)
Barnen åt från en separat barnbuffé med bra och varierat innehåll (99 kr per barn), vi vuxna åt "The Tablebreaker" med grillade kamben, pulled port, brisket och många tillbehör - gott och mycket mat - The Tablebreaker finns även som vegetarisk variant (265 kr per vuxen). Vi hade en lång och trevlig middag tillsammans. Efter middagen besökte barnbarnen lek och aktivitetsrummen. Efter en lång dag gick vi för att sova i de fräscha och bekväma rummen på Vildmarkshotellet.
(null)
Vårt fräscha och bekväma rum på Vildmarkshotellet med utsikt över Bråviken
 
Frukosten serverades på restaurang Terassen där det var nödvändigt att boka in en "slottid" för att undvika trängsel. Vi åt en bra och varierad frukost med varma och kalla rätter - barnbarnen gillade frukosten starkt, speciellt pannkakorna.
 
Efter frukosten checkade vi ut och körde upp till Kolmårdens Djurparks parkering - parkering ingår i paketet med övernattning, frukost, SPA och entré till djurparken.
 
Vi kom när djurparken öppnade för dagen så det var inte så mycket folk på plats.
(null)
Bilder från linbanefärden - något som barnbarnen uppskattade mycket. 
 
Parken är ganska stor så det behövs en heldag för att hinna med mycket. På Kolmården finns det även en nöjespark "Bamses Värld" med åkatraktioner för barnen.
(null)
Våra yngre barnbarn gillade åkatraktionerna på Bamses Värld, de större gillade mer de lite häftiga attraktionerna som Vildfire mm.
 
Det finns även en riktigt stor "Berg o Dalbana" VILDFIRE för de mer äventyrliga i en annan del av parken.
 
Vi rekommenderar en tur med linbanan där vi åkte i gondoler över de vilda djuren. Gondolturen tar ca 30 minuter och den ingår i entrébiljetten. Ett TIPS är att ni börjar besöket med linbaneturen få det är mindre golk i kön tidigt på morgonen.  (Det går att köpa sig förbi kön till linbanan för 195 kr per gondol). Med linbanefärden kom vi nära djur som giraffer, bufflar, hjortdjur, älgar, björnar och lejon m fl. 
(null)
Giraffer, Lejon och björnar som vi såg från linbanan
(null)
Noshörning, zebra m fl djur
 
Vi hade en bokad biljett till Delfinshowen som besökare på Vildmarkshotellet. Delfinshowen var klart sevyärd och lärorik då det i bakgrunden visas film om hoten mot vår natur. Barnbarnen var överväldiga.
 
Vi såg även en rovfågelsuppvisning i det fria, en falk tog sig friheten av att flyga iväg och dem skulle djurvårdarna fånga in senare under dagen. Vi såg många vackra djur under besöket, där vi även åt lunch i parken - det finns många olika "fast food ställen" att välja mellan - många av dem har menyer med mat och dryck för 99 kr per vuxen. 
(null)
Noshörning
(null)
Tiger
 
Det blev en heldag i parken denna sköna, varma högsommardag. Vi var alla ganska trötta och varma när dagen var slut. Efter besöket på Kolmården delade vi upp oss, en barnfamilj reste mot Skänninge för några dagar i hyrd stuga, en barnfamilj åkte hem till Västkusten och Orust för lite båtliv. Vi far och morföräldrar körde till Askesund vid Vätterns norra strand för lite avkoppling på egen hand. Det kommer snart ett separat inlägg om den lilla vackra staden Askersund.
 
Vildmarkshotellet och Kolmården Djurpark är ett riktigt bra, trevligt och givande besöksmål för alla åldrar - i alla fall tycker vi det som var i åldrarna 2 till 69 år.
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på,
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
Vi svarar gärna på frågor och ger tips om ni så önskar, hör i så fall av er via t ex vår Facebooksida, Bloggen eller Instagram
 
 
Till top