Hur vi har planerat för ett liv med väldigt många resor. 🛫🛳🚗🥂

Allmänt, Reseinspiration / Resor, passion, resa / Permalink / 0
(null) 
För oss är det en mycket stor förmån att ha tiden, orken och möjligheten till att kunna resa så mycket som vi gör. I inlägget kan ni läsa om vad vi har gjort för att kunna resa väldigt mycket.  Det är vi är ödmjukt tacksamma för. 
(null) 
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa  och för att skriva  sedan många år tillbaka. Vi reser ca 8 till 12 gånger per år, både korta och långa resor, bl.a. har vi gjort  12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor under åren som gått.  Vi delar gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter.  
 
Vi har nu förmånen av att ha 52 veckors ledighet per år vilket ger oss möjlighet att resa när vi vill, såväl på korta dagsresor som på månadslånga långresor. Vi är njuter av alla typer av resor och av att ständigt få planera nya resor. Vi har också en mycket stor passion för mat och vin.
  
Vi får ofta frågor från andra resenärer om hur vi kan resa så mycket som vi gör.
 
Det finns tre (4) skäl till att vi kan resa så mycket.
 
1. Planering för ett liv med mycket resande
 
Vi började att planera för ett liv med mycket resande för mer än 20 år sedan. Vi har lagt ner mycket tid och analys för att kunna optimera våra pensioner. Vi har arbetat väldigt aktivt med placeringen av våra pensionspengar, frekvent gjort uppföljningar och omplaceringar av pensionssparandet, det har gett oss ett mycket bra resultat. Vi har även i grunden bra pensioner efter ett intensivt yrkesliv.
 
Tips för att kunna gå i tidig pension
 
1. Börja planera redan idag
2. Jobba om möjligt heltid fram till pensionen
3. Se över alla fasta utgifter, ta bort abonemang som du kan avstå från, omförhandla alla avtal som el, försäkringar m fl
4. Spara i fonder med låga avgifter och liten/måttlig risk - på 10-15 års sikt vilket kan det ge en bra avkastning - se hela tiden över fondval och gör omplaceringar.
5. Behöver du ha efterlevandeskydd i din tjänstepension, om inte ta bort det då det höjer pensionen.
6. Fundera redan nu på under hur lång tid som du skall ha som utbetalnigstid på tjänstepensionen - hur länge skall pengarna räcka?
7. Se över boendekostnaderna - amortera mer för att få lägre kostnad som pensionär? 
    Kanske byta till ett mindre och billigare boende?
8. Löneväxling - Kan vara bra vid en lön över ca 45 000 i månadsinkomst. Kolla med       
    arbetsgivaren. 
 
Vårt sparande i aktier och fonder har över tid varit framgångsrikt. Vi har sparat i fonder under flera decennier med låga avgifter och med en relativt låg risk, vilket gett oss en bra avkastning jämfört med sparande på "bankboken". Fondernas värde har ökat mycket under åren, vilket gett oss utrymme för ett ökat resande.
 
Vi har arbetat systematiskt med att reducera våra fasta kostnader, vi har t ex amorterat bort våra bolån och vi har sett över alla andra avtal för att skapa det utrymme som behövs för att kunna resa mycket. Vi valde även bort " all shopping" som vi inte ansåg som nödvändig för ett gott liv. Barnen är nu vuxna och är etablerade på arbetsmarknaden vilket gjort att vi inte har några utgifter för dem. 
 
Vår långsiktiga planering har gett oss möjligheten till ett liv med mycket resande runt om i världen.
 
 
2. Boka resor till riktigt bra villkor
 
Nu när vi kan disponera vår tid som vi vill, kan vi lägga ner mycket tid på planering och research för att boka våra resor till bra priser och villkor. 
 
För att hitta de bästa priserna vid varje enskilt tillfälle finns det inga enkla vägar, det finns ingen bokningsida eller flygbolag eller hotellsida som alltid är "billigast". Det som enligt våra erfarenheter gett oss bäst resultat är att lägga ner tid på att jämföra och utvärdera många olika alternativ samt att titta på alternativa avresedagar, resrutter  mm.  
Genom att göra många olika sökningar ökar möjligheterna till att hitta bra priser på boenden och transporter. 
 
Vi väljer inte alltid det "billigaste alternativet" då vi värderar kvalitet och bekvämlighet högt. Vi kan fritt välja avresedagar och reseperioder vilket ökar möjligheterna till att hitta de bästa priserna på de transporter och boenden som vi vill ha. Vi är inte längre bundna till semesterperioder, skolov eller helger. 
 
Här har vi sammanställt våra absolut bästa bokningstips från bokning av flera hundra resor. 
 
 
3. Utnyttja bonussystemen maximalt
 
Det finns fler faktorer som ger oss möjligheten till att kunna resa väldigt mycket. Vi lägger även ner mycket tid på att få ut maximal effekt från flygbolagens och hotellkedjornas bonusprogram. Vi har hittills fått ut ca 150 st flygbiljetter och ca 70 hotellnätter som BONUS samt flera uppgraderingar av flygbiljetter till Business Class. 
 
Bonusoptimeringen gör att vi kan resa än mer, vi har bokat bonusresor med 30 - 70% rabatt på ordinarie pris på bonusresor. Vi har nu mer än 25 års erfarenhet av många olika bonusprogram inom flyg och boende m fl. Bonussystemen har gjort att vi nu är "Guldmedlemmar" i SAS/Star Alliance vilket ger oss  många fördelar när vi reser med dem. Jag, Björn, är numera "Guldmedlem" på livstid efter att ha rest mycket i jobbet. 
 
Via länken nedan når ni den information som vi har samlat om hur vi får ut maximalt från bonusprogrammen. Vi har just nu bonuspoäng för att kunna boka ytterligare ca 10-12 st flygbiljetter och ca 5 st hotellnätter. "Bonus är gott" tycker vi.
 
 
(4.) Pandemiåren ger oss fler möjligheter till nya resor...
 
Under de senaste 2 åren har vi rest mycket mindre än under tidigare år p g a pandemin, undvikit att besöka butiker för att "shoppa, minskat på antalet restaurangbesök, nöjen, frisörbesök mm. Det har gjort att vi sparat en hel del mer pengar än vad vi planerat för vilket ger oss möjlighet till att göra ännu fler resor.
 
MEN - vi är mycket medvetna om att vårt upplägg inte fungerar för alla och att förutsättningarna ser olika ut. Vi har beskrivit hur vi har gjort och det kan kanske ger er någon idé om hur ni kan skapa utrymme för ett ökat resande. Har ni några frågor så får ni gärna höra av er till oss på Bloggen, Facebook eller Instagram.
 
Resor är vår stora passion.....
 
Vi har haft många helt fantastiska upplevelser under våra många resor, vilket sitter kvar i minnet för all framtid. Vi har fortfarande ett stort sug till att resa till nya platser men även för att återvända till våra favoritresmål.
 
Vi kunde göra de här resorna under de senaste åren  - det blev många härliga resor .....
 
Under 2018 gjorde vi 
 
1, en Jordenruntresa till Hongkong, Auckland, Waiheke Island, San Fransisco, Las Vegas, New York.  2. En Dansk kroferie på södra Jylland, 3, en vårresa till Palma de Mallorca, 4 . en Vinresa till Italien Piemonte-Toscana-Venetien,5 . sommarvistelse på underbara Orust i Bohuslän, 6. ännu ett besök i ett härligt sommarhett New York, 7 . en sensommarresa till Amsterdam,8 . några fina höstveckor i Alicante/Albir på Costa Blanca, och som avslutning på reseåret 9. ett besök i Köpenhamn
Här hittar ni bilder, tips och information om vår senaste "Jordenruntresa"
 
 
Under 2019, gjorde vi 
 
1. en Karibienkryssning, besökt Florida före och efter kryssningen, 2. i mars gjorde vi 60:e besöket i London, 3, Stockholm besökte vi för en kultur- och matweekend i mars, 4, vi gjorde en ny Dansk Kroferie i början av april, 5. under påskhelgen besökte vi Hamburg med våra barn och barnbarn och 6. i maj blev det en resa till Krakow. Under hösten reste vi på 7. en vinresa till Colmar i Alsace kombinerat med Freiburg i Baden Würtenberg, 8. vi besökte Bristol, Portsmouth och London i september, 9. Köpenhamn i oktober och 10. Alicante/Albir på Costa Blanca i oktober/november, året avslutades med 11. nyårsfirande i Reims/Champagne. 
Här hittar ni bilder, tips och information om vår senaste "Karibienkrysssning med Floridavistelse"
 
Under pandemiåret 2020 gjorde vi
 
Vi började med 1. Vi besökte Champagne Reims/Epernay och Waterloo i början av året  2. en resa på tre veckor till Nya Zeeland i Jan/Feb. Sedan kom pandemin och vi fick boka av resor till Vilnius, Rom och Alicante. 3. Under våren och sommaren utforskade vi mycket i närområdet, Bohuslän och Västergötland  vilket var mycket givande. 4 , Vi gjorde en minisemster med barn och barnbarn till Borås med djurparksbesök, god mat och övernattning på hotell i juni. 5. I september  öppnade Danmark och Tyskland upp så vi gjorde en trevllig tur till södra Danmark och Norra Tyskland där vi bl a upplevde naturfenomenet "SORT SOL".  6. i oktober gjorde vi en upptäcktsresa i Västergötland där vi under några dagar upptäckte Varnhem, Karlsborg, Hjo, Skövde och Lidköping.  7. årets vinresa gick till Halland - där vi besökte härliga Ästads Vingård med god mat o dryck.  Vi är tacksamma för att vi trots panemin kunde göra de här resorna under 2020.  
    
2021  - Vi har under 2021 hittills gjort följande resor 1. Arilds Vingård i Skåne i början av juni 🍷 2. I slutet av juni "Roadtrip i Blekinge/Skåne med besök på Eriksberg Vilt o Natur, Åhus och Flädie Vingård 🥂, 3. I  mitten av juli blev det en "roadtrip" med våra barn och barnbarn till  Gränna/Visingsö- Vildmarkshotellet och Kolmården samt ett besök i Askersund och 4. I början av augusti en "minisemester" i Trollhättan. 5. I början av september  gjorde vi en roadtrip i Danmark med boende på några trevliga kroer och som avslutadels med ett återbesök på Arilds vingård. 6. I oktober blev det en långhelg i Stockholm med mycket kultur och mat. 7. I november åkte vi tåg till Köpenhamn för en minivecka med flera stora matupplevelser.
  
Vi har nu planerat in 4 resor under våren 2022 - 1. Ästads Vingård i februari 2. London i mars 3. "Roadtrip" i Danmark och Tyskland i april samt Rom/Fiumicino i maj.
 
Via länken nedan finns det många bilder och information om vår fantastiska resa tillNya Zeeland 2020  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/february/fantastiska-nya-zeeland.html
 
Via länken nedan finns det bilder och information om besök på tre svenska vingårdar, Arild, Ästad och Flädie. Mycket treviga besöksmål med god mat och dryck.
  
 
 
 
Hälsningar
Karin och Björn 
   
Följ oss gärna på,
  
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
  
#hurvikanresasåmycket #planeraförattresa #bästaresmålen #passionförattresa
 
Vi har under åren fått ett stort antal favoritresmål, här nedan finns det  bilder från några av  våra favoritresmål - vilka kanske kan inspirera till en framtida resa......
(null) 
Hole in the Rock , Bay of Islands NZ i slutet av januari 2020 🇳🇿🌞🐋   Via länken finns det fler bilder om Bay of Island med delfinmöten mm  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/february/bay-of-islands-hole-in-the-rock-och-delfiner.html
(null) 
Grand Canyon, Arizona USA 🇺🇸⛰ och Las Vegas  - Via länken finns det många bilder och info om Las Vegas och Grand Canyon mm http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/may/las-vegas.html
(null) 
Björn på Pilane Skulpturpark på Tjörn i Bohuslän 🌞🇸🇪  På nordvästra Tjörn - skulpturer, fornminnen och ett härligt kulturlandskap . Vi länken finns det mer att läsa om Pilane. 
(null) 
 
I ett kyligt Seoul Sydkorea 🇰🇷 på en Jordenruntresa 
(null) 
Kryssning i Karibien med Celebrity Cruises   - Via länken kan ni läsa mer om Karibienkryssningar 🛳http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/february/recension-av-karibienkryssning.html
(null) 
Waiheke Island utanför Auckland NZ  🌞🇳🇿🍷🏖 är vårt absoluta favoritresmål i världen. Denna underbart vackra, lugna ö med hundratals små fina stränder, fantastiska vingårdar med riktigt bra restauranger och alla trevliga vänliga människor. Här har vi varit 9 gånger senast i Feb 2020 - vad vi längtar dit - Via länken finns det mesta om denna underbara ö http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/october/vart-favoritresmal-i-varlden-waiheke-island-nz.html
(null) 
Aruba 🇦🇼 är ett härligt resmål 
(null)
New York 🇺🇸 - The Big Apple har vi besökt 16 gånger  Via länken hittar ni vår NYC-guide med mängder med tips http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/september/vart-new-york-var-personliga-guide-till-new-york-city.html
(null) 
Safari i Sydafrika 🇿🇦
(null) 
London 🇬🇧 - är en stad som vi besöker frekvent, hittills har vi besökt Lobdon 61 gånger  - Via   länken hittar ni vår stora Londonguide med tipse om det meste i den här fantastiska staden http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/november/london-vara-basta-tips-och-bilder-fran-61-besok.html
(null) 
Vingårdsbesök i Toscana 🇮🇹 - Italien har vi besökt många gånger för att njuta av vin och mat  . Via länken finns tipsen och bilderna till upplevelser, mat, vin och sevärdheter i vårt favoritland i Europa  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/november/italien-ar-ett-harligt-besoksmal.html
(null)
Island 🇮🇸  - Där har vi fått många fina naturupplevelser 
(null) 
Bohuslän 🇸🇪 - är vår "hemmaplan" där har vi upplevt 28 härliga somrar. Via länken hittar ni tipsen för ett lyckat besök i Bohuslän  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2021/april/vara-basta-tips-om-bohuslan-i-sommarb.html
  
Här finns de dolda pärlorna i Bohuslän som det sällan skrivs om
Att resa är livet för oss  - vi har en ständig längtan till att komma iväg på en ny resa, både till resmål som vi besökt tidigare, där vinalltid upptäcker något nytt och till nya resmål för att upptäcka nya delar av världen .. vi kommer troligtvis aldrig att tröttna på att resa......🌏 (null)
Nu ser vi fram emot nästa långresa ut i världen ................. Det kanske blir en ny jordenruntresa 2022/2023 - i så fall vår 13:e Jordenrutresa 🌏✈️
 
Via länken har vi samlat våra bästa tips om planering och genomförande av en Jordenruntresa  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2021/february/resa-jorden-runt-en-harlig-dromresa-att-gora-nagon-gang-i-livet.html
 
Vi uppskattar att flyga i Business Class på våra långresor - vi har t ex bokat Business Class som bonusresa till USA, vi har uppgraderat till Business Class med bonuspoäng, men vi har också bokat Business Class biljetter som vårt val av biljetter - det finns kampanjpriser på Business Class biljetter och det finns flera olika biljetttyper beroende på vad som gäller för om/avbokningsvillkor - det går att få bra priser. Enligt oss är det väldigt bekvämt att resa i Business Class på långresor och vi värderar högt att komma fram utvildad till resmålen. Här har vi bilder, tips och erfarenheter av Business Class
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Till top