Resa Jorden Runt 🌏 en härlig drömresa att göra någon gång i livet 🛫

Jordenruntresor / Permalink / 1
  (null)
Drömmer du om att någon gång göra en Jordenruntresa? Den drömmen kan kanske uppfyllas när det blir möjligt att tryggt och säkert resa igen. Vi har hittills gjort 12 st. Jordenruntresor och delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi planerar nu för vår 13:e Jordenruntresa i början av 2022 alternativt 2023.
(null)      
Cook Island - underbara paradisöar som vi besökt på Jordenruntresor.
 
Det finns många som drömmer om att någon gång i livet göra en Jordenruntresa. Idag är det inte så svårt att på egen hand planera och sätta ihop sin resa. Det kostar visserligen en hel del pengar att resa jorden runt, inte minst för flygbiljetten. Det går dock att få ihop en kostnadseffektiv resa med god planering och med prioteringar. Det kan bli livets största reseupplevelse och ge fantastiska minnen för resten av livet.
 
Planerar du på att besöka Australien och/eller Nya Zeeland? I så fall kan en Jordenruntresa vara ett bra alternativ och du kan få 2,3 eller fler stopp i Asien i t ex Thailand, Japan, Kina, Vietnam, Malaysia, Singapore m fl länder. På hemvägen kan du stanna till på Hawaii, Fiji eller Cooks Island och sedan vidare till kanske San Fransisco, Las Vegas, Aruba, Vancouver och/eller New York, fantasin och tiden är begränsningen. Det går även att göra något stopp i Europa på ut- eller hemresan. 
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa  och för att skriva  sedan många år tillbaka. Vi delar gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter.  Vi reser ca 8-12 gånger per år både korta och långa resor.
(null)             Safari i Sydafrika 
 
Vi har planerat och genomfört 12 Jordenruntresor sedan 2002, den senaste 2018. Tanken var att det skulle bli  EN Jordenruntresa" men vi blev så nöjda med vår första resa och vi blev  nyfikna på nya spännande resmål som vi inte hann med att besöka. Det har hittills blivit ytterligare elva resor och vi funderar nu på en 13:e resa under 2022. Vi njuter till fullo under våra resor som gett oss så många stora upplevelser och så många trevliga möten med människor runt om i världen. 
Under våra 12 jordenruntresor har vi kommit till många spännande, vackra och trevliga resmål.
(null)      
Oahu, Hawaii USA 🇺🇸
 
Resmål som vi gjort stopp på under våra 12 "Jorden Runt Resor" 🌏
Dubai, Kapstaden, Bangkok, Krabi, Penang, Singapore, Kuala Lumpur, Hongkong, Shanghai, Beijing, Seoul, Tokyo, Ho Chi Min City, Sydney, Brisbane, Melbourne, Auckland, Rotorua, Wellington, Christchurch, Fidji, Cooksöarna, Honolulu, Los Angeles, San Fransisco, San Diego, Seattle, Vancouver, Las Vegas, New Orleans, Miami, Fort Lauderdale, Aruba, New York, Lissabon, Palma, Rom, London, Köpenhamn samt en hel del andra orter som t ex Waiheke Island som vi nått från de här destinationerna.  
(null)      
Sydney, Australien 🇦🇺, här har vi varit tre gånger.
 
Många av resmålen har vi besökt flera gånger under våra jorden runt resor som t. ex. Bangkok, Singapore, Honkong, Tokyo, Sydney, Auckland, Honolulu, San Fransisco, Las Vegas och New York m fl. 
(null) 
San Fransisco USA 🇺🇸 - en härlig stad där vi varit sex gånger.
 
Hur planerar man en "Jorden Runt Resa", så att den blir en upplevelse för livet? 
 
Så här gör vi.......
  • Börja med att ta fram en bruttolista på platser som ni vill flyga till och resmål som ni vill besöka
  • Prioritera sedan ner listan till ca 8 till 12 platser som ni vill flyga till - ni kan besöka flera resmål med utgångspunkt från en och samma flygplats.
  • Gå sedan in på en eller flera flygalliansers hemsidor/appar för att se att det blir en fungerande och effektiv flygrutt - mer om detta längre ner
  • Titta på alternativa avgångs och ankomsttider till respektive destination
  • När ni valt flygrutt och reseklass så får ni fram ett biljettpris inklusive skatter och avgifter
  • Boka sedan flygbiljetterna
  • Nästa del är att titta på boenden , se vad som finns i form av hotell, lägenheter, B&B, Airnb mm. Boka sedan en del eller alla boenden i förväg, det är bra om de är ombokningsvara. Det går även bra på många resmål att boka direkt vid ankomst.
  • När vi söker boenden börjar vi med att se var på resmålet som vi vill bo, sedan söker vi på jämförelsesidor som Trivago, Momondo m fl och tittar sedan på recensioner på TripAdvisor och fortsätter sedan till bokningssidor som Hotels.com, booking.com m fl för bokningar.
  • Läs på om transfers från flygplatserna, det går att spara mycket pengar genom att inte ta en taxi. Vi väljer oftast buss, tåg eller en shuttle.
  • Läs på om resmålen, se vad det finns för lokala utflyktsturer, hur hyra av bil fungerar och kostar, hur fungerar kollektivtrafiken, vilka sevärdheter skall prioriteras, restauranger som ni vill besöka och mycket mer. Vi gör sedan en grov planering för respektive resmål, men oftas ändrar vi den på plats.
  • Se över försäkringsskyddet, är ni borta mer än 45 dagar behövs det en förlängning av reseskyddet som finns i hemförsäkringen. Kreditkortsföretagen har i många fall ett bra reseskydd som komplement, titta på villkoren för ditt kreditkort.
  • Se över vilka mediciner som ni behöver ha med er, ta gärna med er kopior på recepten.
  • Tänk över packningen, vi har aldrig haft mer än en resväska och ett litet handbagage var. Gör en lista över vad som måste packas, annat kan köpas på plats. Ett tips är att prioritera hårt på vad ni packar ner. 
  • Ladda upp kopior på pass, biljetter, boendebokning, viktiga telefonnummer, resplaner mm som PDF filer på nätet, så att ni kan nå dem om något skulle inträffa.
  • Njut av planeringen och dröm om vad ni kan komma att få uppleva.
  • En jorden runt resa kan bli något helt fantastiskt.
 
 
Vi har hittills valt flygalliansen Star Alliance där för att vi är Guldmedlemmar i SAS/Star Alliance, där bl a SAS, Lufthansa, Singapore Airlines, Thai, Air New Zealand, United och drygt 20 andra flygbolag ingår. 
Vi är mycket nöjda med Star Alliance som erbjuder 1300 destinationer i 191 länder. Men det finns fler flygalliansen som t ex One World att välja bland 🛫🌏
(null)Med Star Alliance kan ni göra maximalt 16 st flygningar, stanna på minst 2 och högst 15 destinationer under 10 till 360 dagar med en Jordenruntresa. Priset beror på antalet flygmiles och reseklass.  Det går att boka biljetter i Economy, Premium Economy, Business och First Class.  Se mer på informationsbilden nedan.🌏 Det finns även "special" i Ecomomy med färre antal flygmil, 26000 flightmiles och möjlighet till  minst 3 och max 5 stopp eller 29000 flightmiles och minst 3 och max 7 stopp, vilket ger ett lägre pris.
(null)     
Star Alliance har ett jättebra planeringsverktyg för att planera och boka jorden runt resor med. Ni hittar det på www,staralliance.com och sök på round the world. Det är lätt att använda för att få ihop en bra resa, här ser man vad det innebär prismässigt vid omläggning av resrutt, vilka flygalternativ som finns till respektive destination, avgångs och ankomsttider mm. När vi planerar våra resor försöker vi att hitta direktflyg och bekväma avgångs och ankomsttider. 
 
OBS, på en Jordenruntresa passeras datumlinjen så det är mycket viktigt att ha kontroll på hur det påverkar ankomst och avresedatum. Vid resa från Nya Zeeland till USA så ankommer flyget ca 9 timmar innan avresetid från NZ och vid omvänd resväg försvinner 1 dag etc.  
 
OBS! Vi vet idag (18 feb 2021)  inte hur regler och priser för JORDENRUNTBILJETTER kommer att se ut när pandemin lagt sig och det blir möjligt att resa på långresor på ett tryggt och säkert sätt igen.
 
I slutet av 2019 gick det att köpa "Jordenruntbiljett"  Göteborg-Köpenhamn-Hongkong-Auckland-Honolulu-Los Angeles-Las Vegas-New York-Köpenhamn-Göteborg för avresa våren 2020. Flyg med SAS-SAS-Air New Zealand-Air New Zealand-United-United-United-SAS-SAS. För 31674 SEK i ekonomiklass inklusive alla skatter och avgifter. OBS! att priserna ändras dagligen p g a valutakurser, bränslepriser mm. Boendepriserna varierar krafigt mellan olika resmål och vilken typ av boende som man väljer. Det går att hitta mycket prisvärda boenden om man lägger ner tid på att leta och analysera prisbilden.
 
Övernattningar i Hongkong, Auckland, Rotorua, Wellington, Waiheke, Hololulu, Los Angeles, Las Vegas, New York och Köpenhamn.  Det här är ett exempel, valmöjligheterna vad gäller flyg, resmål, övernattningsorter mm är oändligt stort. 
 
Vi tycker om att resa bekvämt därför har vi i bland valt att resa i Businessclass på våra Jordenruntresor även om det kostar en hel del mer jämfört med ekonomiklass, det går även att boka och resa bekvämt i  Premium Economy. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/february/att-resa-langt-i-business-class-recension-av-tre-flygbolag.html
(null)         
SAS Business Class ✈️
 
När vi unnar oss att flyga i Business Class blir flygningarna en upplevelse i sig. Det finns Fast Track på många flygplatser vilken ger en snabb och smidig passage av säkerhetskontrollen, tillgång till fina lounger med god mat och dryck på flygplatserna, prioriterad ombordstigning, välkomstdrink innan take off, goda tre eller fyraättersmåltider med fina viner, avec mm.
Bekväma stolar som omvandlas till två meter långa sängar på natten och mycket mer. Servicen är högklassig. OBS även  Economy och Premium Economy håller en väldigt hög klass på de här flygningarna, speciellt hos bolag som Sibngapore Airlines och Air New Zealand.
(null)
Singapore Airlines Business Class 
(null)                  
Air New Zealand, lounge Auckland Airport NZ.
 
Vi har kommit till så många härliga platser och upplevt så mycket, sett så många vackra vyer, träffat trevliga människor och ätit fantastiskt god mat med utsökta viner under våra många Jordenruntresor.
 
På våra resor har vi besökt följande länder Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Singapore, Indonesien, Malaysia, Thailand, Vietnam, Kina, Japan, Sydkorea, Australien, Nya Zeeland, Fiji, Cook Island, USA, Kanada, Mexico, Aruba, Portugal, Italien, Storbritannien och Danmark
 
Här finns det en kort sammanfattning av "Jorden Runt Resan 2018" - 4 härliga veckor i Hongkong, Auckland, Waiheke Island, San Fransisco, Las Vegas och New York.  
(null)                              
Auckland NZ 🇳🇿
 
Vi gjorde vår 12:e Jordenruntresa i januari/februari 2018.  Vi startade resan  med att flyga från Göteborg med SAS till Hongkong via Stockholm. Efter drygt 10 timmar landade vi i Honkong tidigt på morgonen.
(null)                              
Hongkong, 4 besök 
 
Vi har besökt Hongkong vid tre tidigare tillfällen så vi gjorde ett kort stopp den här gången på 36 timmar. Vi hann ändå med att utforska en hel av Kowloon, besöka nattmarknaden och äta mycket goda dumplings på vår favorit restaurang DimDimSum. Vi bodde på Hotel Eaton i Kowloon. Vi flög vidare från Hongkong till Auckland med vårt favoritbolag Air New Zeeland.
(null)                              
Auckland NZ 11 besök 
 
Vi kom fram till Auckland, City of Sails, på morgonen efter elva timmars behaglig flyggning. Vi checkade in på mycket fräscha Adina Apartment Hotel med bra läge i centrala Auckland med gångavstånd till det mesta. Vi trivs verkligen i Auckland, det här var vårt elfte besök i staden. Vi trivs med att promenera ner till hamnområderna, Viaduct Harbour och North Wharf där det finns många fina segelbåtar, restauranger, barer och ett intensivt folkliv. Vi har skrivit mycket om Auckland på bloggen som ni kan läsa om ni vill få mer information.
Efter fem härliga dygn i Auckland tog vi Fullers färja ut till Waiheke Island, färjan tar ca 35-40 minuter och går frekvent.
(null)                              
Fullers färja till Waiheke Island 
(null)
Goldie Estate Vineyard påmWaiheke Island NZ
(null)                              
Utsikten från Cable Bay Vineyard på Waiheke Island
 
Waiheke Island är vårt absoluta favoritresmål i världen, alla kategorier. Waiheke är en oerhört vacker ö med många flikiga vikar med sandstränder. Det finns ett tjugotal mycket bra och trevliga vingårdar att besöka, flera har riktigt bra restauranger. Vi hyr en liten lägenhet när vi är på Waiheke, Aquasands som bytt namn till AquaWai i Little Oneroa. Vi njuter av strandliv, äter god mat på någon av restaurangerna i Oneroa eller i Little Oneroa. Vi njuter framförallt av de vackra vyerna på ön. 
Vi har ett mycket stort intresse för vin så vi brukar besöka många av vingårdarna på Waiheke för att prova viner. Våra favoriter är Mudbrick, Cable Bay, Jurassic Ridge, Goldie Estate och Kennedy Point. Vi promenerar från Little Oneroa till de här vingårdarna för vinprovningar och för att äta lunch på någon av vingårdsrestaurangerna. Vingårdarna är väldigt trevliga att besöka, de flesta har en fin utsikt över havet, vinerna håller generellt en riktigt hög kvalitet. Vi stannande på Waiheke i en vecka och vi längtade tillbaka på samma gång som vi satte oss på färjan in till Auckland. Det här var vårt åttonde besök på Waiheke, fjärde gången som vi bodde på ön. Det går bra att göra ett besök på Waiheke som en dagsutflykt från Auckland.
 
Det finns mycket att läsa här på bloggen om Waiheke och om övriga Nya Zeeland i en nyskriven reseguide🇳🇿. 
 
Vi besökte Nya Zeeland även i januari/februari 2020 - Auckland-Rotorua-Bay of Island-Waiheke Island  då vir reste direkt dit och hem utan några stopp på vägen - förutom mellanlandningar för byte av flyg.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/february/fantastiska-nya-zeeland.html
(null)                              
Waiheke Island , totalt 9 besök
 
Efter en fantastiskt härlig vecka på Waiheke flög vi till San Fransisco med underbara Air New Zeeland. Efter drygt 12 timmar landade vi en av våra favoritstäder, San Fransisco.
(null)                              
Cable Car i San Fransisco
 
Det här var vårt sjätte besök i San Fransisco. Vi bodde på fräckt designade Hotel Zephyr i Fishermans Wharf. San Fransisco är lätt att ta sig runt i med allmäna komunikationer, vi tycker mycket om att åka med Cable Car i de branta backarna. Med båt tar vi oss runt i bukten och kan besöka t ex vacka Sausalito. Vi tycker om att promenera i Fishermans Wharf och besöka fisk och skaldjursrestauranger, titta på sjölejonen vid Pier 39 och mycket mer. Alcatraz, fängelsön, är värt att besöka liksom Chinatown mm. 
När vi är i San Fransisco gör vi gärna en dagstur till vingårdarna i Sonoma och Napa Valley, vilket vi gjorde även vid det besöket.  Vi stannade i San Franisco i fyra dagar. 
(null)                              
Cline Vineyard
 
Vi besökte den här gången tre vingårdar i Sonoma och Napa Valley. Efter fyra dygn i San Fransisco flög vi till Las Vegas med United.
 
Det här var vårt fjärde besök i Las Vegas. Vi bodde den här gången på Excalibur, ett av budgethotellen på The Strip. Vi trivs med att vara några dagar i Las Vegas, promenera på "The Strip" och besöka flera av de gigantiskt stora temahotellen, samtliga med casinon och med många restauranger. 
Utbudet av shower är otroligt stort i Las Vegas, det går ofta att köpa rabatterade biljetter till samma kvälls föreställningar. Det finns väldigt bra utflyksmål med Las Vegas som utgångspunkt som Grand Canyon, Red Rock Canyon, Hoover Dam m fl. 
Det finns två Premium Oultetcenters i Las Vegas med bl a märkeskläder till bra priser. Det räcker att stanna 3-4 dagar i Las Vegas för att hinna med en dagstur till Grand Canyon, vandra på The Strip, se någon musikal eller annan show och testa några casinon mm. 
(null)                              
Las Vegas - 4 besök
(null)                                      
Luxor Hotel i Las Vegas
 
Efter fyra intensiva dygn i Las Vegas flög vi med United till New York.
(null)                              
Frihetsgudinnan, New York
 
New York, The Big Apple, besökte vi för femtonde gången. Vi bodde den här gången på Kimpton The Muse Hotel nära Times Square, ett av våra favorithotell i NYC.
Vi trivs mycket bra i New York, vi tar oss mestadels runt i stan till fots, besöker parker som Central Park, High Line Park, Battery Park m fl. Vi besöker konstmuseer och gallerier, ser kanske en musikal och shoppar. Vill man inte gå på en musikal kan man besöka Ellens Stardust Diner där man underhålls av blivande musikalstjärnor under tiden som man äter. 
Vi har fått ett antal favoritrestauranger i New York som Becco, Burger&Lobster, Aquavit, Luke´s Lobster, Gotham West Market m fl. Shopping - Outlets som Woodbury och Jesey Gardens är värda ett besök liksom Century 21., finshopping på Fitht Avenue och mycket mer. 
På bloggen finns det en utförlig reseguide om New York baserad på våra 16 besök i NYC (det 16:e besöket gjorde vi i slutet av augusti). New York är staden som vi aldrig tröttnar på. 
(null)                              
Central Park, New York
 
Vi stannade i New York i tre dygn. Vi flög sedan hem till Göteborg via Köpenhamn med SAS.
 
Vi är mycket nöjda med den här, vår 12:e Jordenruntresa som varade i fyra härliga veckor. Vi har nu planer på en ny resa i början av år 2022.
 
Med StarAlliance planeringsverktyg på Staralliance.com går det snabbt och ganska enkelt att sätta ihop sin egen Jordenruntresa.🌏
(null)                                      
 Resplan
(null)                              
Mat och Vin är en stor passion för oss , här lunch på Cable Bay Vineyard på Waiheke Island NZ
(null)                              
Jurassic Ridge vingård på Waiheke Island 
(null)                              
Shopping på Premium Outlet South i Las Vegas
(null)                              
SAS A330 Business Class från New York till Köpenhamn - en riktigt bekväm och trevlig resa
 
Vi har fått ett stort antal favoritresmål som vi gärna återkommer till som t ex
(null)Vackra Waiheke Island , NZ med många trevliga vingårdar som vi besökt 9 gånger.
Det här är vårt absoluta favoritresmål.
(null)                          
Las Vegas  USA 🇺🇸, är mycket mer än  casinon. Ett stort utbud av restauranger och shower, fina utflyktsmål som Grand Canyon, Red Rock Canyon mm. Det har blivit fyra besök i "Vegas" 
(null)                          
Grand Canyon, USA 🇺🇸
(null)                              
Times Square New York, USA 🇺🇸. New York har vi besökt 16 gånger. 
(null)                              
Oahu Hawaii, USA 🇺🇸. Det har hittills blivit fyra besök på Hawaii.
(null)                              
Auckland Nya Zeeland 🇳🇿 en stad som vi tycker mycket om, det har hittills blivit elva besök i "City of Sails"
(null)Aruba 🇦🇼 har mycket behagligt klimat och fantastiska kritvita stränder. Aruba har vi besökt 2 gånger
(null)                              
Tokyo Japan 🇯🇵 Tokyo har vi besökt två gånger.
(null)                              
Christchurch NZ 🇳🇿 1 besök
(null)                              
San Diego 🇺🇸 2 besök 
(null)                              
 Bangkok Thailand 🇹🇭, har vi besökt 7 gånger.
(null)
Seoul Sydkorea 1 besök
(null)
Shanghai Kina
(null)
Penang Malaysia 1 besök 
(null)
Regnskog utanför Brisbane Australien 2 besök
(null)
Vindistriket Jarra Valley utanför Melbourne Australien 1 besök 
(null)
Rarotonga Cooksöarna 1 besök 
(null)
Safari i Sydafrika 1 besök 
(null)
Pingviner i Sydafrika 
(null)
Oahu Hawaii 4 besök 
(null)
Dubai 2 besök 
(null)
Singapore 5 besök 
(null)
Aruba 2 besök 
(null)
Ho Chi Min City Vietnam (fd Saigon) 1 besök
 
Även om vi nu har gjort 12 stycken Jordenruntresor och ett par hundra andra resor så finns fortfarande ressuget kvar.   
 
Vi har sedan senaste Jordenruntresan 2018 gjort ca 25 resor till bl a Miami, Karibien, New York, Alicante, London m fl platser - nu planerar vi för nya resor. 2021/2022
 
Vi får ofta frågor om hur vi kan resa så mycket som vi gör, här har vi skrivit lite mer om detta  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/friheten-att-kunna-resa-mycket-och-favoritresmalen.html
 
(null)                                                     
Har ni några frågor och/eller funderingar kring Jordenruntresor?   Ställ gärna frågor om det här på bloggen, Facebook eller på  Instagram
 
Följ oss gärna på 
 
Facebooksida demmereserjordenrunt  
Instagram #demmereserjordenrunt 
 
Hälsningar
 
Björn och Karin 
                                   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Gunnar Hägg:

Inresserad

Svar: Om du är intresserad av ”Jordenruntresor” så finns det mycket att läsa på bloggen under rubriken ”Jordenruntresor” . Har du någon fråga så svarar jag gärna om jag kan. På Facebooksidan - demmereserjordenrunt - och på Instagram #demmereserjordenrunt finns det en hel del bilder om du är intresserad.

Hälsningar
Björn
Demmereserjordenrunt

Till top