Vi har nu fått ut 154 st BONUSBILJETTER ✈️ från SAS Eurobonus.

Bonusprogram flyg och hotell, Flyg / Eurobonus, SAS / Permalink / 3
(null)         Med SAS Eurobonus har vi hittills fått ut 154 st bonusbiljetter med flyg. Vi har idag poäng till att boka ytterligare x 10 st Europabiljetter.  Här berättar vi om hur vi gör för att maximera utfallet från Eurobonussystemet. Bilden ovan är från New York dit vi åkt på flera  bonusresor  i Business  Class.
(null)         SAS lojalitetsprogram Eurobonus ger förmåner i form av bonusresor, uppgraderingar på flygningar,  bonusnätter på hotell, hyrbil som bonus mm. Det finns mycket att tjäna om man sätter sig in i hur bonusprogrammet fungerar och har en plan för att få ut maximalt med bonusresor.
 
Men vi bokar inte biljetter enbart på grund av bonuspoängen, vi gör alltid en ordentligt analys/utvärdering innan vi bokar med fokus på pris, flygtider, total restid, bekvämlighet, vad som ingår i form av bagage, platsbokning, mat&dryck mm. Är inte priset hos SAS eller Star Alliance tillräckligt bra så väljer vi andra flygbolag.
(null)
Vi, Björn och   Karin  Demme  från Göteborg, har en stor passion för att   resa och för att skriva sedan många år tillbaka. Vi reser ca 10 till 12 gånger per år, både korta och långa resor. Vi har bl. a. gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och tips.
 
Vi har nu ca 28 års erfarenhet av SAS Eurobonus, jag Björn är guldmedlem sedan 20 år tillbaka. Jag är numera  guldmedlem på livstid. Vi har till idag fått ut 154 st bonusbiljetter tur och retur med flyg, varav 5 st i Business Class till USA  - Totalt har det blivit 17 st i Business Class, 40 st i Premium Economy (SAS Plus) och 95 st i Economy tur och retur,  några uppgradering på långflygningar till Business Class samt 11 hotellnätter. Vi har just nu Eurobonuspoäng till att boka in ytterligare ca 10 biljetter till Europadestinationer.
                         
i år 2022 har vi rest till Faro på Algarvekusten i SAS Plus och kommer att resa till Nice i SAS Plus i oktober.
 
 
Vi har kontinuerligt bevakning av specialerbjudanden på bonusresor. Det är oftast  30 till 70% poängrabatt på bonusresorna till utvalda resmål, vilket vi ofta utnyttjar. 
(null)         Fiumicino  utanför Rom åker vi på bonusresa till under våren 2020 i SAS Plus. Tyvärr fick vinavboka p g a pandemin.
 
Genom att koppla ett kreditkort till bonusprogrammet generas bonuspoäng även för inköp av t ex mat, bensin, kläder, hotellbokningar, restaurangbesök, flygresor mm. Poängen använder vi till att boka bonusresor för. 
 
Ett SAS AmEx Classic kort kopplat till SAS Eurobonus ger möjlighet till att köps valfri bonusresa för två personer i Europa med 50% poängrabatt efter att ha handlat på kortet för 100 000kr under ett år. Vi har ingen årsavgift på Amex Classic kortet och vi använder det enbart för inköp i Sverige, kortet har ganska höga avgifter  för valutapåslag och för kontantuttag, så rekommendationen är att använda det i Sverige. Vi har inga kostnader/avgifter på vårt SAS Amexkort. SAS Master Card är ett annat alternativ för att samla poäng med.
 
NYHET - Nu går det att koppla ett "vanligt" betal/kreditkort till Eurobonuskontot och samla bonuspoäng i anslutna butiker.
(null)             
 
Läs mer om att koppla betal/kreditkort till SAS Eurobonus på Sas.se.
(null)Att samla bonuspoäng via ett kreditkort som t ex SAS Amex classickort, vilket numera är utan årsavgift, gör att det  går ganska snabbt att samla poäng till en bonusresa på vardagsinköpen. 
 
Inköp med SAS AmEx ger 10 poäng per 100 kr,  OBS använd inte SAS Amex Classic kortet för kontantuttag då det tillkommer höga uttagsavgifter, vi använder det inte heller utomlands då valutapåslaget är 2%. På våra resor har vi med oss tre olika kort som uppfyller våra behov.  
SAS Amex Elite och SAS Amex Premium ger fler bonuspoäng och andra förmåner, men där finns det årsavgifter som får vägas in i kalkylen. SAS-kort finns även som MasterCard. 
 
Våra TIPS för att maximera antalet bonusresor. ✈️
 
1. Välj en flygallians som huvudleverantör av flygresor (men ha koll på priserna) Boka inte en dyr biljett enbart för att få bonuspoäng.  Vi har valt Star Alliance som huvudleverantör.
 
2. Även om du inte reser så mycket, så kan det ändå vara bra att samla bonuspoäng.  Hos SAS kan Eurobonuspoängen användas för att betala för t ex för loungebesök eller för uppgradering av flygbiljetter. 
 
3. Se till att alltid få alla poäng registrerade. Flygningar i Business Class och i Premium Economy ger betydligt fler bonuspoäng än resor i Economy. Som SAS Guldmedlem får du 25% fler bonuspoäng på alla SAS-flygningar.
 
4. Med SAS Eurobonus får du bonuspoäng på flygningar med alla de 28 flygbolagen som ingår i StarAlliance som t ex Lufthansa, Thai, United, Swiss, Singapore Airlines m fl.
 
5. Det går även att få Eurobonuspoäng på hotell, på hyrbilar, på flygbussarna och på inköp hos vissa butiker, e-handlare och andra  leverantörer (se på SAS Eurobonus infosida) och se till att få poängen registrerade på ditt bonuskonto.
 
6. Koppla på ett kreditkort till flygbonusprogrammet så ger det bonuspoäng på alla inköp på kortet. SAS AmEx Classic kort är ett exempel som ger mellan 10 till 30 poäng per 100kr i inköp. Gör en analys över vilket av SAS-korten som passar dina behov bäst. Du kan utvärdera korten på Sas.se/eurobonuskreditkort .
 
7. Se till att bevaka kampanjer på poängrabatter vanligtvis på ca 30 till 70% på bonusresor. Det brukar vara 3-5 utvalda destinationer under en begränsad tidsperiod vid respektive kampanjtillfälle. Prenumerera på SAS Eurobonus nyhetsbrev om bonusprogrammet.
 
8. OBS var uppmärksam på vilken bokningsklass du bokar, t ex har SAS många olika bokningsklasser i SAS Go 9 st och i SAS Go Light 3 st där några klasser från 2018-12-01 ger väldigt få poäng på långresorna, gäller klasserna K,L,T och O.  Det gäller även många andra flygbolag i Star Alliance.
 
9. Som familj går det att samla Eurobonuspoäng på ett gemensamt bonuskonto.
 
10. Om du inte samlar bonuspoäng, då kan du börja att samla poäng idag så bär det snart iväg på en bonusresa.
 
Det finns även andra förmåner i bonusprogrammen, reser man väldigt frekvent med bolagen i SAS/Star Alliance blir man uppflyttad inom systemet från basmedlen till att bli silvermedlem, guldmedlem eller diamantmedlem vilket ger många fördelar när man skall ut och flyga.
(null)        Ett guldmedlemskap inom Staralliance där SAS, Lufthansa, Thai, United och 24 andra flygbolag ingår, ger tillgång till fasttrack i säkerhetskontrollen, tillgång till lounge med mat och dryck på flygplatserna, mer incheckat bagage (2 extra väskor hos SAS eller en extra väska hos Star Alliance), du får boka sittplats direkt vid bokning utan extra kostnad, du får förtur på väntelistor, du kan checka in vid Business Class disken samt att på flygningar med SAS får du 25% fler bonuspoäng. 
 
Förmånerna för Guldmedlemmar gäller även man flyger i ekonomiklass vilket vi tycker är en stor fördel. 
 
OBS, det är endast baspoäng som ger uppflyttning till nästa medlemsnivå som Silver eller Guld.  Baspoäng får man för flygresor - extrapoäng  som man får vid inköp med t. ex. SAS AmEx-kort eller andra inköp hos partners till flygbolagen ger inte uppgradering av medlemsnivån. 
 
SAS ger baspoäng för flygresor med SAS, Wideroe och övriga Star Alliance bolag. Extrapoäng kan användas för att köpa flygbiljetter mm men ger ingen statushöjning,
(null)              Bonusresa till Palma de Mallorca i april 2018 Vi tog ut två bonusbiljetter i SAS Plus till Palma de Mallorca i april 2018 med 50% poängrabatt. 
 
Genom att boka resor i en och samma flygallians går det snabbare att samla bonuspoäng till en bonusresa men det är viktigt att inte bara titta på bonuspoängen, det gäller givetvis också att se till att boka till bästa möjliga villkor för den resa man vill ha. 
(null)Under 2019 bokade vi 4 st bonusresor för 2 personer. Vi utnyttjade SAS kampanjerbjudande av bonusresor med poängrabatt och bokade 2 bonusbiljetter till Krakow i SAS Plus med 50% rabatt,  2 bonusbiljetter i SAS Go med 50% rabatt till Stockholm, 2 bonusbiljetter till London i SAS Plus med 30% rabatt samt 2 bonusbiljetter till Köpenhamn i SAS Go med 50% rabatt. Vi fick ut nästan dubbelt så mycket bonusresor för våra Eurobonuspoäng genom att vi utnyttjade poängrabatterna. (41% rabatt på ordinarie poängpriset för Bonusresorunder 2019).
(null)             
Våren 2020 har vi bokat in bonusresor till Fiumicino utanför Rom 🇮🇹 och till Vilnius 🇱🇹 Vilka vi fick boka av p g a pandemin. Bonuspoängen fick vi tillbaka och för dem kan vi boka nya bonusresor. I Maj 2022 åkte vi på ytterligare en bonusresa i SAS Plus till Faro på Algarvekusten.
(null)                           
En bonusresa till Visby med 50% poängrabatt i juni 2017.
(null) I september 2018 bokade vi in en uppgradering från SAS Plus till SAS Business från New York till Köpenhamn med Eurobonuspoäng , vi var med i en budgivning på SAS hemsida och fick igenom budet. Ett bra sätt att få resa i högsta komfort till en rimlig kostnad.  
(null)Vi har gjort hittills fått ut 34 st Bonusbiljetter till London.
 
Jag, Björn, har varit SAS guldmedlem i 22 år  och har nu förmånen att vara SAS/Staralliance guldmedlem på livstid  sedan 2012. För att bli SAS guldmedlem på livstid gäller det att ha kvalificerat sig för guldmedlemskap 10 år i följd. Som guldmedlem kan jag varje år ge bort ett silvermedlemskap  till någon familjemedlem eller vän.
 
Även ett silvermedlemskap ger många förmåner och dit kan man nå relativt snabbt, det behövs 10 st enkelresor eller 20000 baspoäng under ett kalenderår. För guld krävs det 45000 baspoäng eller 45 enkelresor under ett kalenderår, vilket kräver ett mycket mer frekvent resande.
(null) Det går att tjäna in bonuspoäng på många sätt, flygresor, boende, hyrbilar, kreditkort, shopping, flygbussar, köp hos partnerföretag m fl. Gå in på SAS.SE/Eurobonus och läs om hur du tjänar bonuspoäng som kan ge dig bonusresor. 
 
NYHET i SAS Eurobonus 2018-12-10, nu kan en familj eller en grupp vänner samla bonuspoäng tillsammans och dela på ett konto och använda poängen för gemensamma upplevelser.
(null) Genom att hels tiden hålla dig uppdaterad om bonusprogrammen ökar möjligheterna till att få resa fler gånger,
(null) Flera av kreditkortsföretagens Premiumkort innehåller ett Priority Pass som ger loungetillgång, väldigt bra när vi flyger med andra bolag än Staralliance eller från flygplatser där Staralliance saknar loungetillgång. Vi har förhandlat oss till ett Master Card Platinum till en mycket låg årskostnad som ger oss en mycket bra och omfattande reseförsäkring samt två st Priority Pass.         
(null)Vi har hittills fått ut 8 st bonusbiljetter till härligt trendiga Berlin.
 
Det tar inte lång tid att samla poäng till en bonusresa om du tar vara på möjligheten att boka en bonusresa med poängrabatt  på 30 till 70%.
(null) 
Samlar du konsekvent bonuspoäng så bär det snart av på en bonusresa. Bonuspoängen kan även användas för uppgradering av flygbiljetter till en Premium Economy eller Business Class biljett.
(null)SAS nyrenoverade Guldlounge i Köpenhamn har blivit riktigt bra, där finns det bl. a. ett café med baristor. Vi tycker att det  bekvämt att koppla av i loungen med mat och dryck i lugn och ro när vi väntar på att gå ombord på planet. 
 
Karin har nått guldstatus på SAS efter att enbart ha gjort privata resor, så det går att nå dit utan att göra arbetsresor, men det krävs många resor för att nå dit.
 
PS, vi kom hem från en långresa till Nya Zeeland 🇳🇿 (9 februari 2020). Vi reste mycket bekvämt i Business Class med tre olika flygbolag inom Star Alliance. För den flygresan fick vi 112 200 Eurobonuspoäng, vilka räcker till flera nya resor för oss.
 
Vi skall snart boka in nya bonusresor......
 
Vill du veta mer om Eurobonusprogrammet? 
 
Ställ gärna frågor här på bloggen eller på vår Facebooksida - demmereserjordenrunt.          
 
Följ oss gärna på 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
Här kan du läsa om våra bästa TIPS för att boka flyg och hotell till bästa möjliga villkor http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/hitta-de-basta-priserna-pa-flyg-och-boende.html
 
  
#sas #eurobonus #bonusprogram #freqventflyer #staralliance  #bonusresa 
 
Läs mer om bonusprogrammet på sas.se/eurobonus, där finns allt om intjäning av bonuspoäng, användandet av bonuspoäng, uppgraderingar mm. 
(null) Vi har gjort flera bonusresor till bl a New York i Business Class.
(null) SAS Business Class - trevligt att åka bekvämt med hjälp av uppgradering med Eurobonus-poäng eller som en bonusresa.
(null)
SAS Business Class  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#1 - - Anonym:

Hej!
Så glad att jag hittade er blogg! Har inte hunnit läsa allt men ni skriver väldigt trevligt och informativt!👍
Tänkte bara fråga hur det går till att vara med och bjuda på business i SAS? Vilken summa bör man lägga? Förstår att det är många faktorer som väger in, men sägnen resa till NY i maj el sept.
Ser fram emot att läsa mer på er blogg 😊
Med vänlig hälsning,
Petra

Svar: Tack för din trevliga kommentar. Att uppgradera hos SAS från Go till Plus eller Business eller från Plus till Business på långflygningar kan göras på tv sätt . 1 Att lägga bud på hemsidan i förväg (3-5 dagar innan avresa) med bonuspoäng eller med pengar - det anges ett minimibud på sidan för resan, för att få igenom ett bud bör man lägga något mer än minimibudet. Det har hänt att jag inte fått igenom budet när jag lagt mig på minibudsnivån. Det andra alternativet är att köpa en uppgradering vid incheckningen eller vid gaten - där är det fasta priser som anges. Bokningsläget styr , det är lättare att få en uppgradering till typ Shanghai än till New York. En fördel med att köpa uppgradering i förväg via budgivning är att man då får fler poäng för resan (får poäng som en businessbiljett) vid uppgradering på flygplatsen får du poäng som ursprungsbiljetten. Exempel i nutid på bud som gått igenom (feb 2020) Från Plus ill Business ARN-EWR(newYork) 15016 poäng (minimibud 15000 poäng. CPH-LAX (Los Angeles) 350 EUR (Mimimibud 335 EUR) CPH-OD(Chicago) från Plus till Business 25000 poäng (Minimibud 25000). Jag fick igenom New York Köpenhamn för netto 26000 poäng från Plus till Busines. Räkna med minimun 50000 poäng för Go till Business från ARN till New York (men det behövs oftast mer om man inte har guld eller diamantkort). Återkom gärna om du har fler frågor .
Hälsningar Björn.

PS vill du se inrapportering av bud på uppgraderingar till på sidan businessclass.dk och sök på uppgraderingar sas
Demmereserjordenrunt

#2 - - Magnus Johnsson:

Hej!
Tack för en välgjord och informativ blogg om resor! Väldigt inspirerande! =)
Det lär vara många som läser detta kapitlet om Eurobonus, och är väldigt tacksamma för att ni förklarar hur man kan få "gratisresor".
Varför lägger ni inte eran värvningslänk i artikeln, så får även ni extra bobuspoäng för de som väljer att skaffa Eurobonuskort tack vare er?
Jag hade använt er länk med glädje om det inte vore för att jag redan samlar poäng! Jag tror att de flesta som läser er blogg tänker samma! =) Ha det fint!

Svar: Hej
Tack för kommentaren. Jag har ingen egen värvningslänk som ger mig några som helst poäng eller andra ersättningar. Bloggportalen ” Blogg.se” där min blogg ligger - har reklam som enbart Blogg,se har intäkter på. Jag skriver enbart inlägg för att jag vill dela med av mina erfarenheter. Hälsningar Björn
Demmereserjordenrunt

#3 - - Annika:

Hej! Har nyligen hittat till er blogg. Som pensionärer njuter vi av att numera kunna lägga upp vårt resande på ett annat sätt; resa vid tidpunkter som inte alla andra gör det, resa mer och betydligt mer spontant. I år har vi bokat Lissabon, Cotswolds och Bologna hittills och planerar för längre resa över Atlanten och en kortare sol & bad till hösten.
Ni skriver att ni bevakar när flygbolagen har kampanjpriser på business class. Hur gör ni det? Har aldrig sett sådana kampanjer. Drömmen är att få resa BC på långflygning, helst med bonuspoäng, har inte lyckats än.

Svar: Hej

Tack för frågan

Det förekommer att flygbolag har kampanjpriser på BC, t ex Finnair mfl har det -vi abonnerar på nyhetsbrev från många flygbolag. Vi lägger även in prisbevakningar på Google Flights för att se hur priset förändras för speciella avgångar. För att hitta bonusresor på långflygning gäller det att vara ute i mycketgod tid SAS släpper vanligtvis platser i BC 330 dagar i förväg - det gäller att hänga på låset. Det finns hjälpmedel för att hitta bonusresor i BC som Awarhacks och Awardfares -det finns företag som Chatflights som mot betalning hjälper till med att boka bonusresor i BC. Vi har också uppgraderat till BC via budgivningar på flygbolagens hemsidor t ex hos Lufthansa och SAS om vi bokat t ex Premium Economy lägger vi bud med poäng försatt få BC. Vi bokar ävenBC direkt och väljer då BC biljetter som inte ger återbetalning och bara ombokning mot avgift -det ger oss biljetter till lägre pris.

Hälsningar
Björn
Demmereserjordenrunt

Till top