De bästa resmålen i Världen? 🌏

Reseinspiration / Permalink / 0
(null)
Vilket resmål som är "Världens Bästa" är ju självfallert en mycket subjektiv bedömning och bra är väl det. Vi har olika preferenser och uppskattar olika saker vilket påverkar våra val av resmål. Vi har här samlat våra erfarenheter från väldigt många resor och kommit frm till vår lista över de absolut bästa resmål som vi besökt.
 
Nu i det svenska vintermörkret är suget mycket stort för oss för att planera nya resor, att drömma oss bort till nya härliga och spännande reseupplevelser.  Vilket eller vilka resmål skall vi välja? 
Något nytt resmål eller återbesök på någon favorit?  Vilket är ditt stora drömresmål?
 
2022 kunde vi resa nästan som vanligt igen, när pandemin släppte och världen öppnade upp, det blev många fina resor under året - 1. Ästads Vingård, 2. London, 3. "Roadtrip" i Danmark/Tyskland 4. Rom/Fiumicino 5. Algarvekusten 6. Arilds vingård 7. Sandefjord 8. Alicante/Guardamar 9. Stockholm 10. Nice 11. Köpenhamn 12. London 13. Staycation på Hotel The PierGöteborg 
 
För 2023 har vi hittills bokat in 1. Las Palmas 2 Amsterdam 3. Roadtrip i Tyskland/Danmark 4. Bryssel/London 5. Flodkryssning på Donau och fler resor skall snart bokas in.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att  resa  och för att  skriva   sedan väldigt många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år, både korta och långa resor med ca 50 till 70 övernattningar. Vi har gjort 12 st Jordenruntresor,  vilka har tagit oss till många fantastiska platser runt om i världen och några hundra andra resor. Vi delar gärna med oss av våra tips och erfarenheter,
 
Vi  har nu den stora förmånen av att ha 52 veckors ledighet om året, vilket ger oss tid att resa när vi vill, såväl på korta dagsturer som på månadslånga resor. Vi är passionerade resenärer som njuter av alla typer av resor och av att ständigt planera nya resor. Vi har också en mycket stor passion för mat och vin.
 
Vi har många gånger fått frågan - Hur kan ni resa så mycket som ni gör?  Här beskriver vi hur vi planerat för ett liv med många resor - http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/june/hur-vi-har-tid-och-mojlighet-till-att-resa-sa-mycket.html           
(null)        Waiheke Island NZ🇳🇿🍷
 
Det fantastiska är att vi njuter nästan lika mycket av att göra korta dagsturer i närområdet i t ex Bohuslän som att åka på långresor. Att bara åka några mil, byta miljö, sitta på en klippa vid havet med en kopp kaffe och njuta av fina syn och doftupplevelser, vilket ger oss väldigt stor livskvalitet.
(null) 
Svanesund på Orust i Bohuslän en varm julikväll, vilket slår det mesta 🌞🇸🇪
 
Det behöver inte alltid vara resor till andra sidan jordklotet för det skall bli en fin upplevelse att minnas. Vi gör varje år några korta resor i Sverige och i Norden, några weekendresor i Europa samt några resor till olika platser runt Medelhavet. Varje år gör vi även en eller två långresor till andra kontinenter. 
Mixen av resor har nog gjort att vi inte tröttnat på att resa, jag, Björn,  reste väldigt mycket i arbetet. Jag har nu förmånen av att ha ett SAS/Staralliance guldkort på livstid, vilket ger oss många förmåner när vi reser med något av Star Alliance 28 flygbolag som t ex  fasttrack i säkerhetskontrollerna, loungetillgång på flygplatserna med mat och dryck och möjligheten att checka in extra bagage och mycket mer. 
 
Här är vår topplista över de bästa resmålen i världen 🌏
 
1. Waiheke Island 🇳🇿 - och resten av Nya Zeeland 
 
Vi har besökt Nya Zeeland 12 gånger och fått den lilla ön Waiheke som favorit. Waiheke ligger ca 35 minuter med snabbfärja från Auckland har blivit vårt absoluta favoritresmål. Vi har besökt ön 8-9 gånger och bott därute vid 5 tillfällen. Ön är "lagom" kuperad med flikiga vikar och är enastående vacker.
 
Det finns mängder av små fina sandstränder i vikarna med gott om plats för alla, Det finns ca 25 härliga vingårdar på ön som gör väldigt bra viner, många av vingårdarna har riktigt bra restauranger. Från de flesta vingårdarna har man en fantastisk utsikt över ön och havet.
Klimatet är mycket behagligt, maten och vinerna är av toppklass och vi har bara träffat trevliga människor. Boendet är småskaligt. Ytterlige ett plus är att det är engelskspråkigt. Vi längtar ständigt  tillbaka. Det finns mycket läsning om Waiheke i andra inlägg på den här bloggen. Vi kommer gjorde vårt senaste besök på Waiheke i februari 2020, precis innan NZ stängdes ner. Här finns mycket info och många bilder om underbara Waiheke  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/october/vart-favoritresmal-i-varlden-waiheke-island-nz.html
 
och här "allt" om Nya Zeeland - Bay of Island, Rotorua, Auckland, Wellington, Christchurch -vårt "favoritland" http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/march/nya-zeeland-ett-fantastisk-land-massor-av-tips-och-bilder-fran-12-besok-i-nz.html
(null)          Waiheke Island 
(null)
Utsikten från Cable Bay Vineyard på Waiheke Island 🌞🏖🍷🇳🇿
 
2, Sydney🇦🇺
Storstaden Sydney är vår favorit blad världens storstäder. Även om staden är stor upplever vi den inte så då det är hyggligt lugnt tempo och människorna vi möter tar sig tid att prata. Vid våra tre besök har det varit härligt väder (Jan/feb) och vi har njutit av att vara nära vattnet i Darling Harbour, Circular Quay och Manly Beach. Vi åker gärna kors och tvärs med färjorna i hamnen. Att sitta och titta på Operahuset och Harbour Bridge ger fina intryck. 
Utbudet av bra barhäng och riktigt bra restauranger är stort. Vi åker gärna upp till Hunter Valley 15 mil norrut för vinprovningar och upp till Blue Mountains för naturupplevelser. Sydney finns ständigt med på vår "återbesökslista". Det har hittills blivit tre besök i Sydney, totalt 6 besök i Australien.
(null)          Sydney
 
3. San Fransisco 🇺🇸
San Fransiscos centrala delar finns på en ganska liten yta och är lätta att greppa och ta sig runt i. Vi har vid våra sex besök i San Fransisco bott i Fishermans Wharf området, därifrån är det lätt att sig runt i staden och omgivningarna med Cable Car, bussar, båtar, spårvagnar och BART.
 
Vi trivs med att äta en enkel lunch vid något fiskstånd, ta Cable Car upp till Chinatown eller Union Square. Vi tar gärna en färja över bukten till t ex Sasaulito eller åker med på någon lokal heldagstur med vinprovningar i Sonoma och Napa Valley. 
Ett besök hos sjölejonen vid Pier 49 är ett måste. Från Fishermans Wharf syns hela tiden Golden Bridge och fängelseön Alcatraz, som vi besökt två gånger. Vi kommer snart tillbaka. Vi har skrivit en hel del om San Fransisco i andra inlägg på den här bloggen. Här finns fler bilder och info om San Fransisco http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/may/san-fransisco-en-riktigt-harlig-stad.html
(null)          Alcatraz, San Fransisco
(null)
Cable Car i San Fransisco
 
4. Aruba🇦🇼
Det har hittills blivit två besök på underbara Aruba. Vi tycker om att ta en långpromenad längs Eagle Beach, den långa, breda, vita finkorniga sandstranden som måste vara en av världens absolut vackraste stränder. Vi har bott direkt på stranden, Manchebo Beach, med gångavstånd in till huvudstaden Oranjestad. Huvudstaden är färgsprakande med många restauranger och butiker. Det finns många hotell och restauranger med hög kvalitet på Aruba. Klimatet är mycket behagligt, torrt och varmt med en lätt bris. Aruba ligger utanför orkanbältet. 
(null)          Aruba
 
5. New York 🇺🇸
New York gillar vi starkt - det har hittils blivit 16 härliga besök i NY. New York är så mycket, sevärdheter, parker, shopping, barhäng, världsklassrestauranger, utflyktsmål, stränder mm mm. Vi kommer troligtvis aldrig att tröttna på New York, vi har skrivit mycket om New York i andra inlägg på den här bloggen. Det finns en rykande HET  reseguide om New York att läsa på bloggen. Här finns massor med tips och bilder om NYC. Vi planerar att åka till New York igen under hösten 2022.   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/september/vart-new-york-var-personliga-guide-till-new-york-city.html
(null)          Times Square, New York
(null)
Central Park NYC
 
6. Berlin 🇩🇪
Berlin har blivit en stor favorit för oss på nära håll. En timmas flygning från Göteborg ligger trendiga ständigt föränderliga Berlin. Stadens kulturliv är spännande och intensivt. Det finns många mycket bra museer, parker, barhäng mm. Vi har några favoriter som DDR- museum, Berlin Bunker Story, Förintelsemonumentet mm. Det finns många mycket bra och prisvärda restauranger. Prisnivån i Berlin är ganska låg speciellt i jämförelse med London och Paris. Det finns mer Berlinläsning på den här bloggen i andra inlägg. Det finns en ny reseguide om Berlin att läsa på bloggen. Vi har besökt Berlin ca 10 gånger och det blir fler besök. Här finns Berlinguiden med många tips och bilder http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/october/berlin-reseguide-pa-vart-satt.html
(null)          Berlin
 
7. Orust 🇸🇪
Den stora gröna ön i väst, Sveriges fjärde största ö, Orust är vår sommarfavorit i Sverige.  Vi har tillbringat  28 sommar på härliga Orust. Det finns en vacker och varierad natur, fina badplatser, fina små fiskesamhällen, trevliga sommarrestauranger, flera med högklassig musikunderhållning sommartid. 
Fina utflyktsmål som Lyr, Käringön och Gullholmen. Shopping på "Göken" i Göksäter, Orusts "Ullared" mm. Det finns ett separat  inlägg om Södra Bohuslän med Orust här på bloggen. Här finns allt om Orust och södra Bohuslän   http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/july/bohuslans-stora-harliga-oar-orust-och-tjorn.html     
 
(null)          Svanesund, Orust
  
8. Cook Island 🇨🇰
Otroligt vackra Cook Island har vi bara besökt en gång, men det gav bestående upplevelser och minnen. Att bo några meter från havet, som är fullt av färggranna fiskar är en stor förmån. Ett behagligt liv i ett varmt och behagligt klimat, vackra vyer, härliga rev att snorkla eller paddla kajak över har gett oss minnen för livet.  
(null)     Cook Island
 
9. Kryssning  Karibien  med  Florida 🇺🇸 🇧🇸 🇯🇲 🇭🇹 🇳🇪 
En perfekt semester under vår vinter är kombinationen av en Karibienkryssning med ett stopp i Florida. Ett riktigt bra alternativ. Vi kom hem från vårt efte besök i Florida och vår fjärde kryssning i Karibien i början av februari 2019.
Vi väljer att kryssa med Celebrity Cruises som håller mycket hög nivå på service, mat och underhållning i en sober miljö. Vi brukar bo i Miami Beach, Hollywood Beach och/eller i Fort Lauderdale. Florida har det mesta vad gället stränder, shopping, barer, utflykter och restauranger. Vi skrev ett långt inlägg om  kryssningar och Florida  på den här bloggen för några månader sedan. Ni hittar detta på startsidan under rubriken kryssningar. Här finns tips och bilder  från många kryssningar i Karibien och mängder med Floridabesök  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/february/allt-om-sodra-florida-och-kryssningar-i-karibien.html
(null)    Kryssning med Celebrity Equinox i slutet av jan/feb 2019
(null)    Florida - Miami Beach och Fort Lauderdale jan/feb 2019
(null)          Kryssning med Celebrity Cruises och Florida 2017
(null)
Frukost på balkongen ombord på Celebrity Equinox 
 
 
10, Honolulu  🇺🇸  (null)      Det har hittills blivit fyra besök i Honolulu på Oahu,  Hawaii. Honolulu är en storstad med drygt 900 000 invånare. Vi har bott nära stranden Waikiki vid våra besök, stranden ganska smal och det är mycket folk där.  Det finns många andra mycket vackrare stränder på Oahu. Vi har besökt  Pearl Harbour vilket var mycket givande. Vi kan rekommendera en rundtur runt Oahu. Utbudet av hotell, restauranger och barer är enormt stort. Vi tycker om att jogga längs Waikiki och ut mot Diamonds Head. Det finns hur mycket som helst att göra i Honolulu.  
 
Vad tycker ni om vår 10 i topp lista? Saknar ni några resmål? 
 
På Bloggen finns det inspirerande reseguider om AmsterdamLondonNew York, Fiumicino (Rom), Albir (Alicante)Berlin, Köpenhamn, Nya Zeeland, Freiburg/Colmar Bristol/Portsmouth Florida och om Karibienkryssningar samt om Jordenruntresor och mycket annat om resor, resmål, resebokningar, bonussystem mm. 
 
Här finns det fler resmål som vi gärna återvänder till.... som ligger på plats 11 till 25 på vår topplista.
 
11. Nice  -  Villefranche 🇫🇷 är en underbar gammal stad ca 7 km öster om Nice, det går att läsa mer på bloggen under kategorin Medelhavsfavoriter. Fantastiska vyer och många topprestauranger och spännande utflykter till bl a Monaco, Eze, Cannes m fl. vi har besökt Nice/Villefranche ca 15 gånger läs mer här http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/vara-favoriter-pa-franska-rivieran.html      
(null)     Nice
 
12, Alicante/Albir 🇪🇸 en ort 50km norr om Alicante med fin strand och vacker natur. Många bra restauranger med mycket fördelaktiga priser. Det finns mycket att läsa om Costa Blanca i flera inlägg på bloggen. Vi var senast i juli/augusti 2022. Här finns mycket info och bilder om Costa Blanca  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/august/costa-blanca-vara-tips-om-alicante-albir-altea-benidorm-calpe-guardamar-m-fl.html     
 
(null)      
Albir
 
13, London 🇬🇧 En av våra favoriter som vi besökt drygt 60 gånger - NY cityguide finns på bloggen. Vi var där två gånger under 2022,  i slutet på februari och i november. Här finns allt som vi samlat av tips om staden vi aldrig tröttnar på  - LONDON.  Vi reser till London igen i maj 2024, vad vi har längtat.  
(null)      
Picadilly Cirkus London
 
15. Köpenhamn 🇩🇰 besöker vi minst en gång om året för bl a de fina restaurangerna och det stora kulturutbudet och mycket mer. Senaste besöket var i november 2023. Här finns många tips och många bilder  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/kopenhamn-ny-stor-reseguide-med-bilder-och-vara-basta-tips.htm
 
(null)      
Nyhavn, Köpenhamn 
 
16. Rom /Fiumicino 🇮🇹 En dold pärla, 10 minuter från Rom FCO flygplats med taxi. Fin strand och underbara fisk och  skaldjursrestauranger. Vi har varit där många gånger. Det finns mer att läsa på bloggen. Lätt att kombinera med själva storstaden Rom.  Senaste besöket var i slutet av maj 2022
 
(null)      
Fiumicino
 
17. Tokyo 🇯🇵 Har vi besökt två gånger och är en stor upplevelse. Vi gillar att åka runt i de olika delarna av Tokyo och uppleva pulsen, tunnelbanan är ett bra sätt att ta sig fram med. Fiskmarknaden får inte missas. Att besöka ett klassiskt tehus är värt ett besök. 
(null)      
Tokyo
     
18.Verona 🇮🇹 Den gamla historiska staden strax söder om Gardasjön och Valpolicellas vinområden. Här kan man uppleva operaföreställningar utomhus på den 2000 åriga arenan . Vi besöker gärna de fantastiska vingårdarna i Valpolicella när vi är i Verona för att prova Ripasso och Amarone. Det finns mycket att läsa om mat och vin i Italien på bloggen. Här finns det bilder och tips om våra favoriter i Italien  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/november/italien-ar-ett-harligt-besoksmal.html 
(null)      
Julias balkong i Verona
 
19. Island 🇮🇸 Magiskt, enorma naturupplevelser och bad i varma källor. Spännande utflykter, ridturer, valskådning och mycket mer.Vi har varit där två gånger och har planer på ett nytt besök. 
(null)      
Gullfors, Island
 
20. Las Vegas och Grand Canyon
Las Vegas har vi besökt fyra gånger. En intensiv och kul stad att besöka, gärna i kombination med Grand Canyon och Red Rock Canyon - här finns mängder med info och bilder mm om "VEGAS", Grand Canyon med mera http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/may/las-vegas.html
(null)      
Las Vegas i januari 2018.
(null)
Grand Canyon
 
 
21. Sydafrika
Ett fantastiskt land med underbara naturupplevelse med vilda djur. Spännande mat och fantastiskt bra viner. Vi har planer på ett nytt besök 2023/2024. (null)  
Sydafrika
 
22. Amsterdam
 
En härlig stad med sin kanaler och fantastiska konstupplevelser. Spännande restauranger, bl a de Indonesiska.  Där vi gärna äter Rijstaffel. Här finns tipsen och bilderna från många besök. Vi reser dit igen i slutet av februari 2023 http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/september/bitterballen-rembrandt-rijstaffel-pannenkoeken-i-amsterdam.html
(null)      
Amsterdam
 
23. Mögeltönder, Christiansfeld mm i södrsa Danmark
 
Den lilla staden nära den tyska gränsen på södra Jylland besöker vi minst en gång om året. Det är en väbevarad 1700 tals stad med en härlig KRO, Schackenborg Slotskro., som är en utpräglad gourmetkro. Vi njuter av underbar gourmetmat med riktigt bra viner på Schackenborg Slotskro. Här finns allt om "Kroer", naturupplevelser som "Sort SOl", UNESCOS Världsarv, fantastisk mat och om gränshandel i Tyskland och mängder med bilder på södra Jylland   . Det blir en ny roadtrip i slutet av mars 2023.
 
 
 
(null)      
Mögeltönder
 
 
24. Seoul
 
En mycket spännande stad att besöka. Här möts det gamla och det nya i en härlig mix. Maten är helt fantastisk.
(null)      
Seoul
 
Att resa Jorden runt 🌏 är kanske den ultimata reseupplevelsen
(null)
 
Och.... Jordenruntresan🌏,  är kanske den ultimata resan? Här finns våra tips och erfarenheter kring att planera, boka och genomföra en Jordenruntresa,  
  
Det finns otroligt många fantastiska resmål att uppleva, vi kan säkert hitta 100 resmål till som vi gillar att resa till och som vi skulle kunna skriva om i det här inlägget.  Vi har skrivit om de flesta av de här resmålen på vår blogg - har ni frågor så får ni gärna höra  av er via bloggen, Facebook, Instagram eller via Messenger så svarar vi mer än gärna på era frågor. 
 
Vi har här samlat våra bästa bokningstips från bokning av flera hundra resor
 
Följ oss gärna på,
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
 
Håller ni med oss om rangordningen av resmålen? Saknar ni några resmål? 
  
Vilka är dina favoritresmål?
 
Diskutera gärna val av resmål mm på bloggen eller på vår Facebooksida demmereserjordenrunt .
 
🌞-Hälsningar
 
Björn och Karin  
  
(null) 
Grand Canyon, Arizona USA 
(null) 
 Vår passion för att resa är fortsatt mycket mycket STOR 🌞✈️🏝🛳🍽🍷🍾🏖🏨🏙⛰🏜🌋🗽  (null) 
Vi besökte den fina tyska staden Freiburg i september 2019 🇩🇪
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top