Vi ”lyxar” till det med lite ”guldkant” på resorna.

Reseinspiration / lyx / Permalink / 0
(null)
Nuförtiden vill vi  gärna "lyxa" till det och sätta guldkant på våra resor, vi har med åren blivit mer bekväma och uppskattar den "lilla extra lyxen" på resorna. 
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, från Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-12 gånger om året, både långa och korta resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för mat och vin, vilket kan bli huvudanledningen till en resa.
Vi har planerat under många år för att skapa oss möjligheter till att kunna resa väldigt mycket - så här har vi gjort för att kunna resa så ofta som vi gör http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/march/passionen-for-att-resa-och-planeringen-for-att-kunna-resa-mycket.html
(null)
Vi har alla olika prioriteringar när vi bokar resor, vart vi vill resa, hur vi vill resa, hur vi vill bo och vad vi vill uppleva. Vi är medvetna om att vi har väldigt olika förutsättningar för att kunna välja de lite lyxigare alternativen. Vi är ödmjukt tacksamma för att kunna resa så som vi gör.
I det här inlägget delar vi med oss av hur vi prioriterar på våra resor och om hur vi gör för att få en bekvämare och lite lyxigare resa utan att alltid behöva betala för "fullpris".
(null)
Vi väljer nu oftast att flyga bekvämt i Business Class, både på långa och kortare resor. Vi bokar ofta in oss på ett lyxigt boutiquehotell och i ett exklusivare rum för att få en större och bekvämare upplevelse. 
Vi kan boka in en lyxigare hytt i en högre hyttkategori på en kryssning i Karibien, på Donau eller på en minisemester till t ex Kiel. 
Vi åker nästan alltid i  1:a klass när vi reser med tåg. Vi har ett mycket stort intresse för mat och vin och väljer gärna att äta riktigt bra mat med fantastiska viner på en Michelinrestaurang eller på en "Fine Dining restaurang" utan stjärna. 
Det finns väldigt mycket som ger oss fina och bekväma upplevelser. Bilden ovan är Singapore Airlines Business Class på en Airbus 350.
 
Det här sätter en extra "krydda" på resan för oss 
 
Business Class på kortare flygningar i Europa
(null)
Lufthansa Business Class och Eurowings Discover Göteborg till Las Palmas via Frankfurt.Bekvämt med "fritt mellansäte" och god mat och dryck.
(null)
Afternoon Tea på British Airways Business Class 
 
De senaste åren har vi åkt mer Businessclass även på kortare flygningar inom Europa - vi har flera gånger uppgraderat till Businessclass med hjälp av bonuspoäng och eller med pengar. Vi har även bokat bonusresor i Businessclass. Vi har även bokat in Businessclass till kampanjpriser. Vi har fått uppgraderingar till Premium Economy för några hundralappar och till Businessclass för mindre än 1000kr. 
Vi tittar alltid på möjligheter till att få till en bekvämare och lyxigare resa i Business Class - här finns det tips och info om Business Class och om hur vi bokar http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/february/vi-har-testat-flera-flygbolags-business-class-i-europa.html
 
I Businessclass inom Europa ingår nästan alltid - Fast Track i säkerhetskontrollen, Lounge på flygplatsen, extra incheckat bagage, prioriterad ombordstigning, tomt mellansäte i främre delen av kabinen vilket är mycket bekvämt att ha tre stolar till två personer, bra mat och dryck ombord och fler bonuspoäng mm. Den närmaste månaden (månadsskiftet april/maj) har vi bokat in Business Class med Brittisch Airways (London) och Premium Economy SAS Plus (Bryssel) 
 
Business Class på långresor
(null)
Vi har sedan 2001 mestadels rest i Business Class på våra långresor -men vi har många gånger kunnat resa i Business Class bonusresor eller genom uppgraderingar med bonuspoäng. Vi har också lagt ner mycket analysarbete på att hitta Business Class biljetter till riktigt bra kampanjpriser.
 Bilden ovan är en förrätt i SAS Business Class på en av flera bonusresor i Business Class. I Business Class på långresorna kan vi koppla av, njuta av en riktigt god 2-4 rätters middag med utsökta drycker och sedan sova i stolar som omvandlas till sängar. Vi uppskattar att komma fram i bra form.
Via länken nedan kan ni läsa mer om vad som ingår i Business Class och hur vi bokar.
(null)
SAS Business Class 
(null)
Business Class på Air New Zeeland - där kan vi sitta mitt emot varandra och äta vid samma bord.
Här finns det bilder och tips om hur vi reser och bokar resor i Business Class http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/september/att-valja-business-class-pa-flyget.html
 
Flygplatslounger - tips om hur man kommer in i loungerna
(null)
Lufthansas Senatorlounge på London Heathrow T2 
(null)
British Airways lounge på London Heathrow T3 
(null)
Brussel Airlines lounge i Bryssel
 
Vi har haft tillgång till flygplatslounger i snart 25 år och uppskattar verkligen att börja resan i lugn och ro med mat och dryck inne i loungen. Jag, Björn, har varit SAS guldmedlem under snart 25 år och har därigenom tillgång till Star Alliancebolagens lounger runt om i världen oavsett vilken klass vi reser i - vi har även var sitt Priority Pass med loungeacess genom våra SHB Platinumkort. Vid resor i Business Class ingår det nästan alltid loungeacess. Här hittar ni 6 tips om hur det går att komma in i en flygplatslounge http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/may/hur-du-kan-fa-loungebesok-och-fast-track.html
 
Fast Track 
(null)
Vid många tillfällen när vi reste under 2022 var det mycket långa köer i säkerhetskontrollen på flygplatserna, då var det mycket bekvämt med Fast Track.
Fast Track ingår nästan alltid i Business Class biljetter och även i t ex SAS Plus biljetter. Fadt Track ingår även som guld/diamantmedlem i Star Alliance vid resor med dem. Fast Track ingår även i vissa kreditkort och ingår även i Priority Pass på vissa flygplatser. Det går även att köpa acess till Fast Track hos en del flygbolag och ibland direkt av flygplatsbolaget. Vi uppskattar att ha tillgång till Fast Track på de flesta av våra flygresor och slippa de långa köerna.
 
1:a klass på tågresor.
(null)
Vi väljer Metrocard mer att åka tåg och när vi gör det väljer vi att resa i 1:a klass. Vi har valt bort flyget och väljer tåget på resor som t ex Göteborg-Stockholm och Göteborg-Köpenhamn. Vi tycker att det är behagligt att åka tåg och i första klass får vi bekvämare stolar med mer utrymme. På tidiga avgångar med SJ ingår det frukost i 1:a klass under andra tider finns det kaffe, frukt, choklad mm. Vi beställer alltid lunch eller middag (tilläggskostnad) på våra resor. med SJ. Merkostnaden för 1:a klass är vanligtvis inte så stor. På bilden ovan en "lättare 3-rätters måltid" på SJ.
Närmast väntar i månadsskiftet april/maj en tågresa med Eurostar mellan Bryssel och London - där har vi valt att resa i Eurostar "mellanklass" Standard Premier med bekvämare stolar samt att en måltid med vin ingår i biljetten.
(null) 
Vegetarisk måltid på SJ
 
 
Lite LYXIGARE boenden
(null)
I slutet av mars 2023 bodde vi åter på vår favoritkro i Danmark - ett  nyrenoverat de luxe rum på Schackenborg Slotskro. Det är ett härligt ställe i en historisk miljö - maten håller en mycket hög gourmetklass. Det var vårt 12:e besök på Schackenborg Slotskro.
(null)
 Boutiquehotellet Banks Mansion i Amsterdam är något alldeles extra. Riktigt bra service och "allt" ingår som frukost tillagad a la minute, vin, öl, drinkar, snacks i The Living Room, ost och charkvagn varje dag mellan kl 17-18 och minibaren på rummet. Allt av högsta kvalitet. Vi har bott där 4 gånger.
(null)
 Banks Mansion i Amsterdam 
(null)
Hotel Reina Isabel i Las Palmas. Vi bodde där senast i januari 2023 - ett förstaklass hotell med riktigt bra service och ett fantastiskt läge direkt på strandpromenaden.
(null)
En suite på ca 60 kvm på Hotel Reina Isabel i Las Palmas 
(null)
I juli 2022 hyrde vi en poolvilla på 320 kvm i Guardamar strax söder om Alicante. Där kunde vi bo 10 personer i tre generationer med fem sovrum och fyra badrum.
(null)
Suite på Millennium Bangkok Hilton
 
Vi har många favorithotell runt om i världen. Fråga oss gärna om hotell i London, Köpenhamn, Berlin, New York, Bangkok, Singapore, Auckland, San Fransisco, Miami m fl städer.
 
Lyxigare hytter på kryssningar
(null)
 Conciergeclass hytt på Celebrity Equinox med balkong.
(null)
På balkongen i en Conciergeclass hytt på Celebrity Equinox väntade en flaska med mousserande vin.
 
Här hittar ni bilder och information om Celebrity Cruises i Karibien som vi kryssat med fyra gånger.
(null)
Stena Germanica Panorama Class hytt på översta däck (soldäck) Göteborg-Kiel. Riktigt bra kvalitet med mycket som ingick i priset - för att vara på en färja i linjetrafik. Här har vi recenserat resan.
 
I slutet av maj 2023 kommer vi att kryssa på Donau under en vecka - vi har där valt en hytt på övre däck - Mozartdäck med öppningsbara panoramafönster. Vi skriver mer om detta i början av juni.
 
Mat och vin🥂 på Michelin och andra "Fine Dining" restauranger 
(null)
Avsmakningsmeny på fantastiska Marv og Ben i Köpenhamn. Här kan ni läsa om våra 10 favoritrestauranger i Köpenhamn. Mat och vin kan ofta vara huvudanledningen till våra resor - till Köpenhamn reser vi framförallt  för att äta fantastiskt bra mat- http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/10-fantastiskt-bra-restauranger-i-kopenhamn.html
(null)
Astoria i Stockholm - är en restaurang vi gillar starkt - här finns det recensioner av Astoria och restaurang Nisch - båda i Stockholm  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/october/nisch-och-astoria-tva-topprestauranger-i-stockholm.html
(null)
Bulot i Göteborg är en mycket bra restaurang med underbara avsmakningsmenyer med vinpaket  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/september/restaurang-bulot-i-goteborg-gastronomi-i-toppklass.html
(null)
Vinpaket på Bulot i Göteborg
 
När maten och vinet blir huvudanledningen till en resa....
 
Vi har mängder med favoritrestauranger runt om i världen som vi gärna ger tips om - ställ gärna frågor via bloggen, FB, Instagram etc. London, Amsterdam, Berlin, Nice, New York m fl.
 
Bonusresor
(null)
Bonusresor har gett oss "guldkant" vi har hittils fått ut 157 flygbiljetter, varav många i Business Class t o r och drygt 80 hotellnätter som bonus. Vi har även köpt uppgraderingar till Business Class med bonuspoäng. Vi är med i många bonusprogram hos flygbolag, rederier, tågbolag och hotellkedjor. Vi har verkligen fått ett bra utfall från bonusprogrammen - här kan ni läsa mer om hur vi har gjort för att få fler bonusresor. Vi har bokat många bonusresor med poängrabatt på 20 till 70.
%.  Det finns många möjligheter till att optimera utfallet från bonusprogrammen. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/september/vi-har-fatt-ut-154-bonusresor-med-flyg-och-76-bonusnatter-pa-hotell.html
 
Bokningstips
(null)
Vi delar här med oss av våra bokningstips från erfarenheten av bokning av några hundra resor. Vi lägger ner mycket tid på att jämföra priser, analysera alternativa resdagar och olika boendealternativ med mera för att få så bra villkor som möjligt. Det finns ingen speciell sida , bolag eller hotellkedja som alltid har de bästa priserna. 
 
 
Lite "Guldkant" på resan uppskattar vi mycket. Förr i tiden var det inte så viktigt med att bo på riktigt bra hotell, eller att resa i Business Class eller att besöka Fine Diningrestauranger - men de gånger vi valt enkla boenden de senaste åren har vi alltid ångrat oss. Men vi har stor förståelse och respekt för att andra resenärer har en annan prioritering än vad vi har eller inte har möjlighet att välja de lyxigare alternativen.        (null) 
Balkongen på en Conciergeclass hytt ombord på Celebrity Cruises fartyg Celibrity Equinox.
 
Det här är våra erfarenheter av att sätta lite guldkant på resan och som vi gärna delar med oss av.
 
Vi har redan gjort tre resor under 2023 och närmast väntar en Kombiresa i månadsskiftet april/maj med flyg till Bryssel och boende i Gent sedan vidare med tåg till London och boende i London och hemresa med flyg från London. Vi bokar snart in fler resor för 2023. Att resa är vår passion i livet ……
(null)
I London bor vi igen på CitizenM Bankside  Därefter väntar en Flodkryssning på Donau i slutet av maj. 
 
Vill ni veta mer om hur vi sätter guldkant på resan? Hör gärna av er till oss på FB, Bloggen, Instagram eller Messenger.
 
 
🌞-Hälsningar 
 
Björn och Karin
 
Följ oss gärna på
 
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se
 
(null)
Ett glas champagne 🥂 före take off på Singapore Airlines Airbus A380 Businessclass.
  (null)
Superiorroom på Ästads Vingård
(null)
Hotel CitizenM Bankside på South Banks i London - blir ett nytt besök där i maj 2023
(null)
Vinprovning på Goldie Estate Vineyard på Waiheke Island NZ 🇳🇿🍷
(null)
"Full English Breakfast" British Airways Businessclass på väg till London
(null)
10-rätters meny på Keyser Social i Köpenhamn
 
 
 #guldkantpåresan #lyxigaresor #businessclass #fasttrack #bonusresa #bokningstips #sas #lufthansa #singaporesirlines #britishairways #eurowingsdiscover #airnewzeeland #stenaline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ju
 


Till top