Recension av ”Panorama Class” på Stena Line

Kryssning, Norden / Permalink / 0
(null)
Stena Germanica ligger vid kajen i Göteborg och väntar på oss, för att om några timmar avsegla mot Kiel🇩🇪.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-12 gånger om året, vi har bland annat gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor.Vi har också ett stort intresse för mat och vin.
(null)
Vi har rest med Stena Line både till Kiel och till Fredrikshamn från Göteborg. Den här gången valde vi att resa med Stena Line till Kiel i "Panorama Class". Det blev en mycket positiv upplevelse.

Vi välkomnades i loungen utanför hytterna i Panorama Class med ett glas Prosecco, choklad, frukt med mera - vi avnjöt Proseccon i den lugna loungen och installerade oss sedan i vår hytt.

I Panorama Class ligger hytterna högst upp i fartyget på "soldäck", med en lounge utanför hytterna där det finns kaffe, mineralvatten, frukt och choklad till gästerna under hela resan.
(null)
Ett glas Prosecco i loungen
(null)
Hytterna är stora jämfört med standardhytterna och är utrustade med bekväma Dux-sängar, fåtöljer mm och är trevligt designade.
(null)
Badrummet och toaletten är riktigt bra med hyggligt utrymme för att vara på en båt.
(null)
I hytten finns det vin och choklad - 2 små flaskor med rött vin. Det ingår i priset för hytten.
(null)
Det finns en TV med många kanaler i hytten.
(null)
Hytterna i Panorama Class har stora fönster från golv till tak och utsikten är helt magnifik.

På morgonen ingår frukosten i priset för hytten, vilket det inte gör när man väljer en standardhytt. Frukostbuffén innehåller äggröra med bacon, ko4v och potatis, pannkakor, kokta ägg, yoghurt, flingor, sill, ost, charkprodukter, bröd, kaffe, juice mm. Det är en bra frukost - kostar 150kr per person. Vi gick upp tidigt och åt frukosten för att sedan se inseglingen till med ’Panorama utsikt" innan ankomst till Kiel 09:15.
(null)
Vi valde att äta middag i Bufférestaurangen Taste, ingår inte i priset för Panorama Class utan bokas separat. Vi som har en stor passion för mat och vin tycker att buffén är riktigt bra och prisvärd. Priset är 375kr per person och då ingår vin, öl, läsk mm i obegränsad mängd under tiden som buffén är uppdukad. På buffén finns det t ex räkor, musslor, räksallad, stora grillade räkor, rökt lax, sill mm och ett antal varmrätter med kyckling, nötkött, fläskkött, lax samt många tillbehör och många desserter. Vi är mycket nöjda med buffén på Stena Germanica.

Vi hade med oss bilen ombord - vi körde av färjan och genom Kiel för att köra till vårt första mål på vår årliga"roadtrip" i Tyskland/Danmark . I Tyskland besöker vi Friedrichstadt, Husum och Süderlügum och i Danmark Mögeltönder och Skanderborg för att sedan ta dagfärjan, Stena Danica från Fredrikshamn till Göteborg. Det blir en rundtripp på ca 55-60 mil under 4 dagar.

För Panorama Class betalade vi ca 1000kr mer (2 personer) än för en standardhytt med fönster ( jämfört med "billigaste hytten ca 1400kr mer). Då ingår välkomstdrink - frukt, choklad, kaffe, vatten i loungen - vin och choklad i hytten - frukostbuffé i Panorama Class samt betydligt större och finare hytt. Vi är mycket nöjda med vårt val.
Vi kommer att välja "Panorama Class" även på nästa resa till Kiel.

Hälsningar

Karin och Björn 

Följ oss gärna på 

Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se

#stenaline #stenagermanica #panoramaclass #roadtrip #tyskland #danmark #vårresa #demmereserjordenrunt 










Till top