Tapas i Köpenhamn đŸ‡©đŸ‡° Temporada Tapas Ă€r en fantastiskt bra Tapa o Vinbar

Norden / Permalink / 0
(null)
Temporada Tapas och Vinbar pĂ„ Åboulevard 23 i Frederiksberg, ca 15-20 minuters promenad frĂ„n Wide Hotel pĂ„ Studiestraedet (nĂ€ra RĂ„dhusplatsen) dĂ€r vi bodde under tre nĂ€tter.  Vi besökte Temporada en onsdagskvĂ€ll i mitten av september 2023.
(null)
ViBjörn och   Karin Demme frĂ„n Göteborg, har en stor passion för att   resa och för att skriva   sedan mĂ„nga Ă„r tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gĂ„nger per Ă„r, bĂ„de korta och lĂ„nga resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor och nĂ„gra hundra andra resor. Vi delar gĂ€rna med oss av vĂ„ra TIPS och erfarenheter.    
(null)
PÄ Temporada serveras det en Tapasmeny bestÄende av 11 rÀtter för 399 DKK vilket vi bestÀllde tillsammans med ett vinpaket, 4 glas vin, för 329 DKK.
Vi serverades först ett glas med en mycket god Cava, se bilden ovan, tillsammans med goda varma crackers/chips - en bra start pÄ kvÀllen.
(null)
Vi fick sedan ett vitt vin en  Albarino frĂ„n Rias Baixas - ett gott friskt spĂ€nstigt vin dĂ€r man nĂ€stan kĂ€nner smaken av havets vindar.
(null)
De första rÀtterna kom in bl a polentapanerad lÀttstekt lax frÄn FÀröarna serverad med granatÀpplekÀrnor och alger, sagolikt gott.
(null)
Tillsammans med laxen serverades goda och varma pankofriterade tigerrĂ€kor med örtmajonĂ€s samt en rĂ€tt pĂ„ blomkĂ„l med mandlar och tranbĂ€r med en mycket god sĂ„s. Alla tre rĂ€tterna var vĂ€ldigt spĂ€nnande, kreativa och framförallt goda.
(null)
Nöjda med starten vilade vi en kort stund. Vi serverades sedan ett gott rött Spanskt vin - en Roble.
(null)
NĂ€sta rĂ€tt var en perfekt lĂ€ttsmĂ€lt serranoskinka som serverades med friterad grönkĂ„l, lĂ„ngtidsmarinerade Ă€ppelklyftor frĂ„n Ă€garens trĂ€dgĂ„rd (fantastisk smak) och rostade frön - en mycket bra och ovĂ€ntad kombination - bara den rĂ€tten var vĂ€rd besöket.
(null)
Strax efter serranoskinkan serverades vi kyckling med ett spett med svamp, paprika och courgett samt en hĂ€rlig potatistortilla. Allt var mycket gott.

Vi serverades ocksÄ ytterligare ett kraftfullt gott rött vin Finca Museum frÄn Cigales strax norr om Ribera del Duero. Ett vin som vi uppskattade mycket och som passade vÀldigt bra till maten.
(null)
Finca museum frÄn Cigales.
(null)
NÀsta rÀtt blev en stark hÀrlig chorizo med bakade tomater, courgetter mm
(null)
Som dessert blev vi serverade en liten mazarinkaka toppad med creme Catalana samt rabarberkompott.

En fantastisk god, spĂ€nnande och trevlig tapasupplevelse som verkligen stack ut - inte mainstream dĂ€r det bara lagts upp oliver, manchego, skinka och salami. Det hĂ€r var mat tillagad med kĂ€nsla och kunskap som matchades med vĂ€l valda viner. Helheten blev helt perfekt. Vi kommer mer Ă€n gĂ€rna tillbaka till Temporada. 

Webbplats för Temporada https://tapas-bar.dk/

Nöjda med god mat, goda viner och en trevlig personlig service av Àgaren vandrade vi mycket nöjda hem till hotellet den ljumma KöpenhamnskvÀllen.

Vi har under det hÀr Köpenhamnsbesöket haft tre riktigt bra men vÀldigt olika middagar. Det ingen tillfÀllighet att Köpenhamn Àr Nordens mathuvudstad. Vi gör snart ett besök i trevliga Köpenhamn.
 
HĂ€r kan ni lĂ€sa mer om 10 av vĂ„ra favoritrestauranger i Köpenhamn http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/10-fantastiskt-bra-restauranger-i-kopenhamn.html
 
Följ oss gĂ€rna pĂ„ 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
HĂ€lsningar
 
 
Karin och Björn






Till top