Tapas i Köpenhamn đ©đ° Temporada Tapas Ă€r en fantastiskt bra Tapa o Vinbar
Temporada Tapas och Vinbar pĂ„ Ă
boulevard 23 i Frederiksberg, ca 15-20 minuters promenad frÄn Wide Hotel pÄ Studiestraedet (nÀra RÄdhusplatsen) dÀr vi bodde under tre nÀtter. Vi besökte Temporada en onsdagskvÀll i mitten av
september 2023.
Vi, Björn och Karin Demme frÄn Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva sedan mÄnga Är tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gÄnger per Är, bÄde korta och lÄnga resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor och nÄgra hundra andra resor. Vi delar gÀrna med oss av vÄra TIPS och erfarenheter.
PÄ Temporada serveras det en Tapasmeny bestÄende av 11 rÀtter för 399 DKK vilket vi bestÀllde tillsammans med ett vinpaket, 4 glas vin, för 329 DKK.
Vi serverades först ett glas med en mycket god Cava, se bilden ovan, tillsammans med goda varma crackers/chips - en bra start pÄ kvÀllen.
Vi fick sedan ett vitt vin en Albarino frÄn Rias Baixas - ett gott friskt spÀnstigt vin dÀr man nÀstan kÀnner smaken av havets vindar.
De första rÀtterna kom in bl a polentapanerad lÀttstekt lax frÄn FÀröarna serverad med granatÀpplekÀrnor och alger, sagolikt gott.
Tillsammans med laxen serverades goda och varma pankofriterade tigerrÀkor med örtmajonÀs samt en rÀtt pÄ blomkÄl med mandlar och tranbÀr med en mycket god sÄs. Alla tre rÀtterna var vÀldigt spÀnnande, kreativa och framförallt goda.
Nöjda med starten vilade vi en kort stund. Vi serverades sedan ett gott rött Spanskt vin - en Roble.
NÀsta rÀtt var en perfekt lÀttsmÀlt serranoskinka som serverades med friterad grönkÄl, lÄngtidsmarinerade Àppelklyftor frÄn Àgarens trÀdgÄrd (fantastisk smak) och rostade frön - en mycket bra och ovÀntad kombination - bara den rÀtten
var vÀrd besöket.
Strax efter serranoskinkan serverades vi kyckling med ett spett med svamp, paprika och courgett samt en hÀrlig potatistortilla. Allt var mycket gott.
Vi serverades ocksÄ ytterligare ett kraftfullt gott rött vin Finca Museum frÄn Cigales strax norr om Ribera del Duero. Ett vin som vi uppskattade mycket och som passade vÀldigt bra till maten.
Finca museum frÄn Cigales.
NÀsta rÀtt blev en stark hÀrlig chorizo med bakade tomater, courgetter mm
Som dessert blev vi serverade en liten mazarinkaka toppad med creme Catalana samt rabarberkompott.
En fantastisk god, spÀnnande och trevlig tapasupplevelse som verkligen stack ut - inte mainstream dÀr det bara lagts upp oliver, manchego, skinka och salami. Det hÀr var mat tillagad med kÀnsla och kunskap som matchades med vÀl valda viner. Helheten
blev helt perfekt. Vi kommer mer Àn gÀrna tillbaka till Temporada.
Webbplats för Temporada https://tapas-bar.dk/
Nöjda med god mat, goda viner och en trevlig personlig service av Àgaren vandrade vi mycket nöjda hem till hotellet den ljumma KöpenhamnskvÀllen.
Vi har under det hÀr Köpenhamnsbesöket haft tre riktigt bra men vÀldigt olika middagar. Det ingen tillfÀllighet att Köpenhamn Àr Nordens mathuvudstad. Vi gör snart ett besök i trevliga Köpenhamn.
HÀr kan ni lÀsa mer om 10 av vÄra favoritrestauranger i Köpenhamn http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/10-fantastiskt-bra-restauranger-i-kopenhamn.html
Följ oss gÀrna pÄ
HĂ€lsningar
Karin och Björn