Mycket god och prisvärd 5-rätters meny på Den Lille Fede i Köpenhamn 🇩🇰

Norden / Permalink / 0
(null)
Den Lille Fede på Store Kongensgade 17, nära Kongens Nytorv och Nyhavn, i Köpenhamn besökte vi för sjätte gången en måndagskväll i mitten av september 2023.

Vi har alltid blivit nöjda vid våra besök på Den Lille Fede. Det serveras antingen en 5-rätters eller en 7-rätters meny med eller utan vinpaket.  Vi har alltid valt 5-rätters menyn med vinpaket, 7-rätters menyn innehåller 5-rätters menyn rötter plus ytterligare 2 rätter.

Pris i DKK.      5-rätters - 5-rätters med vinpaket - 7-rätters - 7-rätters med vinpaket

                               425                       699                                515                 899

(null)
Vi, Björn och   Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att   resa och för att skriva   sedan många år tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gånger per år, både korta och långa resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi delar gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter.  

Det var nästan fullsatt den här måndagskvällen på Den Lille Fede med en lagom ljudnivå. Servicen var riktigt bra den här kvällen, snabb, uppmärksam och kunnig.
(null)
Vi fick ett mycket bra bord vid fönstret ut mot Boltens Gård. Vi läste menyn och fick förväntningar på en härlig matupplevelse. Vi beställde 5-rätters menyn med vinpaket. Vi blev snabbt serverade ett riktigt gott bröd med vispat örtsmör och en flaska med stilla vatten, 
(null)
Vi serverades dagens första vin, ett vin från Gascogne i sydvästra Frankrike. Ett vin med lite lägre alkoholhalt, drag av frukt och med en liten avslutande sötma. Det skulle visa sig att passa riktigt bra till den första rätten.
(null)
Kvällens första rätt var en blomkålssoppa med mandlar, vadouvan (fransk curry) , oliv, persilja och krutonger - inte speciellt vacker på bild men fantastiskt gott, speciellt tillsammans med vinet.
(null)
Till rätt nr 2 blev vi serverade en Sauvignon Blanc från Nya Zeeland. Ett friskt, lite krispigt vin med drag av grön frukt och fläder.
(null)
Rätt nr 2 på menyn bestod av Kolja med fänkål, glaskål och yuzu på en stark salsa verde. God fisk med tillbehör - salsan kanske lite väl kryddstark för oss. Vinet var perfekt till maten - tog bort en del av hettan i salsan.

Efter två rätter ville vi vänta lite innan nästa rätt.
(null)
Vi fick ett nytt vin i glaset - Bordeaux Superiore 2019 från Pouillac. Ett ungt vin på en blandning av Cabernet Franc, Merlot och Cabernet Sauvignon. Ett gott nästan körsbärsrött vin med drag åt bl a jordgubbar och hallon med en ganska lång och mjuk avslutning med lätta tanniner, Ett ungt, enkelt men funktionellt vin.
(null)
Kvällens huvudrätt - Grillad biff med en underbar blandning av jordärtskockor och många olika svampar samt en härlig sås på svampfond, rött vin mm. Väldigt god huvudrätt. Köttet var perfekt tempererat och svamparna hade en mycket bra textur. Vinet passade mycket bra till kötträtten


Rätt nr 4 som blev en av kvällens absoluta höjdpunkter glömde jag tyvärr att fotografera. Vi serverades en Briekräm med blåbär och fläder mm en riktig höjdarrätt - så många goda, mjuka smaker vi fick. Till denna fjärde rätt fick vi en påfyllning av det röda Bordeauxvinet.

(null)
Till avslutningsrätten serverades vi ett sött vin "Symphonie de Fleurus" från Gascogne i sydvästra Frankrike gjord på druvorna Colombard och Ugni Blanc. Vi kände en doft av blommor tillsammans med citrus. Vi upplevde en fräsch lätt fruktighet i munnen. Ett ganska enkelt men ändå bra dessertvin som,passade oss som inte är några stora fans väldigt av söta viner som tex Sauternes.
(null)
Som avslutning en mycket god dessert Hallonglass, med havrecrumbs, fläderblomscreme, skum och färska hallon. En underbar, inte allt för söt, dessert där dessertvinet gjorde att bra jobb med att balansera smakerna.

Den Lille Fede tycker vi är ett bra val när man vill äta en full meny med välmatchade viner till ett mycket rimligt pris - 699 DKK för en 5-rätters meny med tillhörande viner (serveras i generös mängd) tycker vi är prisvärt. Vid våra besök har det varit bra kvalitet på maten med många spännande smaker, enkla men välmatchade viner samt en bra service. Det är inte riktigt Michelklass på Den Lille Fede men mat får en härlig mat och vinupplevelse.

Den Lille Fede http://denlillefede.com/ kan ni läsa mer om på restaurangens hemsida.

Vi fortsätter nu vår matresa i Nordens mathuvudstad Köpenhamn där vi har bokat in flera trevliga restauranger de kommande dagarna, vilket vi kommer skriva mer om.

Här kan ni läsa mer om 10 av våra favoritrestauranger i Köpenhamn http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/10-fantastiskt-bra-restauranger-i-kopenhamn.html

Följ oss gärna på 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
Hälsningar
 
 
Karin och Björn



Till top