Lunch i Köpenhamn đŸ‡©đŸ‡° ? - CafĂ© Halvvejen Ă€r ett mycket bra val.

Norden / Permalink / 0
(null)
Café Halvvejen pÄ Krystalgade besöker vi vid varje Köpenhamnsbesök sedan mÄnga Är tillbaka för att Àta Frokost (lunch pÄ svenska).
(null)
Vi, Björn och   Karin Demme frĂ„n Göteborg, har en stor passion för att   resa och för att skriva   sedan mĂ„nga Ă„r tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gĂ„nger per Ă„r, bĂ„de korta och lĂ„nga resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor och nĂ„gra hundra andra resor. Vi delar gĂ€rna med oss av vĂ„ra TIPS och erfarenheter.  
(null)
Café Halvvejen Àr en av Köpenhamns dolda pÀrlor. För oss har Café Halvvejen varit ett mÄste de senaste 20 Ären. En halvtrappa ner frÄn Krystalgade kommer man ner i en trivsam, mörk och gemytlig lokal. Vill man Àta Frokost (lunch) som serveras mellan kl 12 till 15 mÄndag till lördag gÀller det att boka bord - det Àr nÀstan alltid fullsatt.
(null)
Det Àr trivsamt pÄ Café Halvvejen med sina mörka trÀpaneler och skina golvtiljor. Vi kÀnner oss alltid varmt vÀlkomna nÀr vi Àr pÄ besök. Senaste besöket var Ida, 12 september 2023. Vi började med att bestÀlla öl och en slapps (att dela pÄ för oss tvÄ)
(null)
Maten vi bestÀllde var en "Luxusplatte" för 179 DKK som vi valde att dela pÄ. Den innehöll friterad spÀttafilé med remouladsÄs, rÀkor med Àgg, sill, varma frikadeller med rödkÄl, kycklingsallad med bacon, brieost med paprika och vindruvor samt en full brödkorg. En stadig lunch - det skulle varit omöjligt att Àta var sin Luxusplatte - det finns mÄnga andra rÀtter att vÀlja pÄ - allt som vi har prövat har varit riktigt bra.
(null)
Dansk rÄgbröd mm
(null)
Café Halvvejens menykort .

(null)
Café Halvvejen Àr en. PÀrla som Àr vÀl vÀrt ett besök - antingen för att Àta lunch eller för att ta en öl med mera. Riktig dansk "hygge" upplever vi dÀr. Vi kommer snart tillbaka.

Vi fortsĂ€tter nu vĂ„r matresa i Nordens mathuvudstad Köpenhamn dĂ€r vi har bokat in flera trevliga restauranger de kommande dagarna, vilket vi kommer skriva mer om. I kvĂ€ll den 12 september blir det ett besök pĂ„ Kayser Docial pĂ„ Frederiksberggade, en asiatisk fusionrestaurang dĂ€r vi ser fram emot en 10-rĂ€tters meny. Vi Ă„terkommer med en recension.
 
HĂ€r kan ni lĂ€sa mer om 10 av vĂ„ra favoritrestauranger i Köpenhamn http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/10-fantastiskt-bra-restauranger-i-kopenhamn.html
 
Följ oss gĂ€rna pĂ„ 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
HĂ€lsningar
 
 
Karin och Björn


Till top