Kayser Social đŸ‡©đŸ‡° Vilken fantastisk matupplevelse vi fick igĂ„r kvĂ€ll.

Norden / Permalink / 0
(null)
Kayser Social pĂ„ Frederiksborggade 20 besökte vi för andra gĂ„ngen en tisdag i mitten av september 2023.  Vid vĂ„rt första besök pĂ„ Kayser i november 2022 blev vi sĂ„ fantastiskt nöjda sĂ„ nĂ€r vi nu kom tillbaka hade vi vĂ€ldigt höga förvĂ€ntningar.
(null)
Vi, Björn och   Karin Demme frĂ„n Göteborg, har en stor passion för att   resa och för att skriva   sedan mĂ„nga Ă„r tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gĂ„nger per Ă„r, bĂ„de korta och lĂ„nga resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor och nĂ„gra hundra andra resor. Vi delar gĂ€rna med oss av vĂ„ra TIPS och erfarenheter.   

Det var fullsatt pĂ„ Kayser Social denna tisdagskvĂ€ll, restaurangen Ă€r mycket populĂ€r, vi bokade bord för mer Ă€n en mĂ„nad sedan.
(null)
Vi blev direkt varmt mottagna och visades snabbt  till vĂ„rt hörnbord. PĂ„ Kayser Social Ă€r det asiatiskt fusion som gĂ€ller med influenser frĂ„n mĂ„nga olika asiatiska kök och med inspiration frĂ„n de nordiska köken.

Vi bestĂ€mde oss snabbt för deras Tasting Menu med totalt 10 rĂ€tter för 400 DKK per person samt för var sitt dryckespaket för 345 DKK per person. Menyn sĂ„g mycket inbjudande och spĂ€nnande ut.
(null)
Maten serveras i 4 omgÄngar, det börjar med 3 st snacks, sedan 3 st förrÀtter som följs av 3 st huvudrÀtter och som avslutning 1 dessert.
(null)
KvÀllen inleddes med att vi serverades ett mousserande vin frÄn Italien vilket skulle vara till de 3 snacksen.
(null)
NĂ€r vi provat vinet kom de 3 snacksen - vackra och med fantastiska smaker 
(null)
PĂ„ en liten sten ett tunt frasigt chips med hummer och syltad wasabi - vilken smaksensation. NĂ€sta snack var en krispig makirulle med krispig gurka mm och den tredje var en friterad krokett med tonfisk/rökt haj mm . Alla tre snacksen var helt underbart goda. SĂ„ mĂ„nga goda smaker i de smĂ„ munsbitarna.
(null)
Vinet till förrĂ€tterna var ett vitt vin frĂ„n Österrike - en GrĂŒner Veltliner frĂ„n Kamtal. Ett friskt vin som skulle matcha de tre förrĂ€tterna.
(null)
Vi fick in de 3 förrÀtterna 1. Tunnskuren tonfisk i soya mm sÄ mjÀll och god att den smÀlte i munnen. 2. Tom-Yam soppa som var bÄde mild och mjuk och samtidigt med lite sting. 3, LÄngsamt stekt flÀskkött med glacé. Samtliga 3 förrÀtterna var riktigt med bra med tonfisken som vinnare - vinet matchade rÀtterna riktigt bra. Vi kÀnde oss fantastiskt nöjda efter halva mÄltiden - vÄr upplevelse var att det den hÀr gÄngen var ÀndÄ bÀttre Àn vid vÄrt förra besök, vilket vi inte ens kunnat drömma om.
(null)
Till huvudrĂ€tterna serverades vi en Barbera d’ Alba frĂ„n Piemonte i Italien. Ett rött vin med fattoner, mjukt och lent för att fĂ„nga upp den smakrika maten.
(null)
Efter vi provsmakat Barberan kom de tre huvudrÀtterna in pÄ bordet. 1. Satay kyckling med jordnötssÄs som var mycket god dÀr jordnötssÄsen var pricken över i. 2. Pad Thai med tofu, bönskott, jordnötter, tamarind mm - vilka smaker sÄ gott det var. 3. Wonton Thaisalad - en frÀsch smakrik sallad pÄ bl a gurka pÄ en spröd wonton toppad med en kryddstark sÄs. HÀr tyckte vi att alla 3 rÀtterna var riktigt bra och att vi inte kunde utse nÄgon som var bÀttre Àn de övriga.
Mycket nöjda med mat och dryckesupplevelserna vilade vi lite inför avslutningen pÄ kvÀllen.
(null)
Dessertdrycken - en Sake frĂ„n Japan som lagrats med plommon pĂ„ fat - en spĂ€nnande dryck som var lite lagom söt - plommonen kĂ€ndes tydligt samt Ă€ven drag av marsipan mm. Vi gillade drycken 
(null)
KvĂ€llens avslutande dessert var ljuvligt god - kokossorbet med rostad kokos, palmsocker och karamelliserad ananas. Vilken smaksensation det blev i kombination med dessertdrycken - bland det bĂ€sta vi upplevt i dessertvĂ€g. Vi Ă€r vanligtvis inga stora fantaster av desserter och dessertviner - men den hĂ€r kvĂ€llen blev vi det.

Sammanfattningsvis - en helt fantastisk upplevelse av mat och dryck, underbara och spĂ€nnande smaker och med en mycket bra, trevlig, snabb, uppmĂ€rksam och kunnig service. Vi ger ikvĂ€ll 6 stjĂ€rnor av 5 till Kayser Social. Vi tycker ocksĂ„ att det Ă€r extremt prisvĂ€rt i förhĂ„llande till kvalitĂ©n - Ă€ven om 1500 DKK Ă€r mycket pengar för en middag för 2 personer sĂ„ tycker vi att det Ă€r vĂ€rt det nĂ€r det Ă€r sĂ„ bra - upplevelsen kan vi leva lĂ€nge pĂ„.

Köpenhamn- Nordens mathuvudstad har mĂ„nga riktigt bra restauranger - ikvĂ€ll onsdag 13 september vĂ€ntar en ny bekantskap- Temporada Tapas i Frederiksberg. 

Mat och Vin Àr tvÄ av vÄra stora passioner i livet och som ger oss sÄ mycket.

 
HĂ€r kan ni lĂ€sa mer om 10 av vĂ„ra favoritrestauranger i Köpenhamn http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/10-fantastiskt-bra-restauranger-i-kopenhamn.html
 
Följ oss gĂ€rna pĂ„ 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
HĂ€lsningar
 
 
Karin och Björn


(null)

(null)

Till top