Kayser Social đ©đ° Vilken fantastisk matupplevelse vi fick igĂ„r kvĂ€ll.
Kayser Social pÄ Frederiksborggade 20 besökte vi för andra gÄngen en tisdag i mitten av september 2023. Vid vÄrt första besök pÄ Kayser i november 2022 blev vi sÄ fantastiskt nöjda sÄ nÀr vi nu kom tillbaka hade vi vÀldigt höga förvÀntningar.
Vi, Björn och Karin Demme frÄn Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva sedan mÄnga Är tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gÄnger per Är, bÄde korta och lÄnga resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor och nÄgra hundra andra resor. Vi delar gÀrna med oss av vÄra TIPS och erfarenheter.
Det var fullsatt pÄ Kayser Social denna tisdagskvÀll, restaurangen Àr mycket populÀr, vi bokade bord för mer Àn en mÄnad sedan.
Vi blev direkt varmt mottagna och visades snabbt
till vÄrt hörnbord. PÄ Kayser Social Àr det asiatiskt fusion som gÀller med influenser frÄn mÄnga olika asiatiska kök och med inspiration frÄn de nordiska köken.
Vi bestÀmde oss snabbt för deras Tasting Menu med totalt 10 rÀtter för 400 DKK per person samt för var sitt dryckespaket för 345 DKK per person. Menyn sÄg mycket inbjudande och spÀnnande ut.
Maten serveras i 4 omgÄngar, det börjar med 3 st snacks, sedan 3 st förrÀtter som följs av 3 st huvudrÀtter och som avslutning 1 dessert.
KvÀllen inleddes med att vi serverades ett mousserande vin frÄn Italien vilket skulle vara till de 3 snacksen.
NĂ€r vi provat vinet kom de 3 snacksen - vackra och med fantastiska smaker
PÄ en liten sten ett tunt frasigt chips med hummer och syltad wasabi - vilken smaksensation. NÀsta snack var en krispig makirulle med krispig gurka mm och den tredje var en friterad krokett med tonfisk/rökt haj mm . Alla tre snacksen var
helt underbart goda. SÄ mÄnga goda smaker i de smÄ munsbitarna.
Vinet till förrĂ€tterna var ett vitt vin frĂ„n Ăsterrike - en GrĂŒner Veltliner frĂ„n Kamtal. Ett friskt vin som skulle matcha de tre förrĂ€tterna.
Vi fick in de 3 förrÀtterna 1. Tunnskuren tonfisk i soya mm sÄ mjÀll och god att den smÀlte i munnen. 2. Tom-Yam soppa som var bÄde mild och mjuk och samtidigt med lite sting. 3, LÄngsamt stekt flÀskkött med glacé. Samtliga 3 förrÀtterna var riktigt
med bra med tonfisken som vinnare - vinet matchade rÀtterna riktigt bra. Vi kÀnde oss fantastiskt nöjda efter halva mÄltiden - vÄr upplevelse var att det den hÀr gÄngen var ÀndÄ bÀttre Àn vid vÄrt förra besök, vilket vi inte ens kunnat drömma
om.
Till huvudrĂ€tterna serverades vi en Barbera dâ Alba frĂ„n Piemonte i Italien. Ett rött vin med fattoner, mjukt och lent för att fĂ„nga upp den smakrika maten.
Efter vi provsmakat Barberan kom de tre huvudrÀtterna in pÄ bordet. 1. Satay kyckling med jordnötssÄs som var mycket god dÀr jordnötssÄsen var pricken över i. 2. Pad Thai med tofu, bönskott, jordnötter, tamarind mm - vilka smaker sÄ gott det var.
3. Wonton Thaisalad - en frÀsch smakrik sallad pÄ bl a gurka pÄ en spröd wonton toppad med en kryddstark sÄs. HÀr tyckte vi att alla 3 rÀtterna var riktigt bra och att vi inte kunde utse nÄgon som var bÀttre Àn de övriga.
Mycket nöjda med mat och dryckesupplevelserna vilade vi lite inför avslutningen pÄ kvÀllen.
Dessertdrycken - en Sake frÄn Japan som lagrats med plommon pÄ fat - en spÀnnande dryck som var lite lagom söt - plommonen kÀndes tydligt samt Àven drag av marsipan mm. Vi gillade drycken
KvÀllens avslutande dessert var ljuvligt god - kokossorbet med rostad kokos, palmsocker och karamelliserad ananas. Vilken smaksensation det blev i kombination med dessertdrycken - bland det bÀsta vi upplevt i dessertvÀg. Vi Àr vanligtvis inga
stora fantaster av desserter och dessertviner - men den hÀr kvÀllen blev vi det.
Sammanfattningsvis - en helt fantastisk upplevelse av mat och dryck, underbara och spÀnnande smaker och med en mycket bra, trevlig, snabb, uppmÀrksam och kunnig service. Vi ger ikvÀll 6 stjÀrnor av 5 till Kayser Social. Vi tycker ocksÄ att det
Àr extremt prisvÀrt i förhÄllande till kvalitén - Àven om 1500 DKK Àr mycket pengar för en middag för 2 personer sÄ tycker vi att det Àr vÀrt det nÀr det Àr sÄ bra - upplevelsen kan vi leva lÀnge pÄ.
Köpenhamn- Nordens mathuvudstad har mÄnga riktigt bra restauranger - ikvÀll onsdag 13 september vÀntar en ny bekantskap- Temporada Tapas i Frederiksberg.
Mat och Vin Àr tvÄ av vÄra stora passioner i livet och som ger oss sÄ mycket.
HÀr kan ni lÀsa mer om 10 av vÄra favoritrestauranger i Köpenhamn http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/november/10-fantastiskt-bra-restauranger-i-kopenhamn.html
Följ oss gÀrna pÄ
HĂ€lsningar
Karin och Björn