Härliga vingårdar i vackra Toscana 🇮🇹🍷

Mat och vinresor / Permalink / 0
(null)          
Vi har ett mycket stort intresse av god mat och fantastiska viner och är än mer intresserade av Italiens mat och vin🍽🍷🇮🇹. Bilden är från Fattoria Lavacchio i vackra Toscana. 
 
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva  sedan många år tillbaka. Vi reser ca 10 gånger per år både korta och långa resor, bl.a. har vi gjort 12 st Jordenruntresor. Vi delar gärna med oss av våra TIPS och erfarenheter.
(null)
Italien har vi besökt ca 25 gånger och är ett land som vi tycker om att återkomma till. Nästa Italienresa blir i maj 2920 då vi besöker Fiumicino utanför Rom.
 
Vi ha ett stort intresse för vin, vi är bl a medlemmar i Eriksbergs Vinsällskap där vi deltar i många spännande vinprovningar. På våra resor besöker vi ofta vingårdar, 2018/2019 besökte vi vingårdar på Waiheke NZ🇳🇿, Napa/Sonoma Valley i Kalifornien 🇺🇸🍷 ,Piemonte, Toscana och Veneto i Italien 🇮🇹. Alsace 🇫🇷 , Baden Würtenberg 🇩🇪 och Champagne 🇫🇷.
 
Toscana 🇮🇹🍷🌞 
 
I Toscana gillar vi det böljande vackra landskapet med många fantastiska vinodlingar. I Toscana gillar vi druvor som Sangiovese, Trebbiano m fl. 
Vi har besökt många vingårdar i Toscana som t ex  Fattoria Lavacchio som ligger högt upp i de Toscansca bergen. Här kan man äta en riktigt god lunch och sedan prova några av gårdens fina viner, Pinot Grigio, en Supertoscanare på Sangiovese och en Cabernet Sauvignon samt testat det söta vinet, Vin Santo (det heliga vinet).
(null)                          
Fattoria Lavacchio
 
Ett bra och trevligt hotell att bo på i Toscana när vi besöker vingårdar är Park Hotel Chianti i Tavarnelle . I huset bredvid hotellet finns det en bra restsurang där vi ätit ett par riktigt goda trerättersmiddagar med bra viner som t ex en Isode Chianti Classico Riserva 2013. 🌞🇮🇹🍷
(null)                          
Isode Chianti Classico Riserva 2013
 
Det finns många trevliga vingårdar att besöka på kort avstånd från Tavarnelle. Vi har besökt bl a  Castello Vicchiomaggio där vi fått en trevlig rundvandring på vingården. Vi har provat viner som Trebbiano, Chianti Classico, Chianti Classico Riserva med goda tilltugg följt av det söta Vin Santo (det heliga vinet) med biscotti.
(null)
Castello Vicchiomaggio 
(null)
På Castello Vicchiomaggio lagras vinerna på stora ekfat.
(null)
Lunch är trevligt att äta på någon restaurang/enoteca på torget i den gamla fina staden Greve i Toscanas hjärta, tillsammans med ett glas Chianti.🍷
(null)                          
Greve, Toscana
 
På slingrande vägar kommer man upp till Castello Valpoia med anor från 1172. Den gamla bergsbyn med bara gamla fina välbevarade byggnader från 12-1300 talet är en mycket trevlig by. Vinproduktionen är inrymd i flera av de gamla byggnaderna, bl a fatlagrad vin under två av byns tre kyrkor. Byn med 40 invånare har faktiskt tre kyrkor. Här fick vi en spännande rundvandring i de gamla byggnaderna innan vi provade fyra väldigt trevliga viner , Vermentino. Chianti Classico, Chianti Classico Riserva och en Supertoscanare, 
(null)                          
Bergsbyn Valpoia i Toscana 
(null)
Castello Volpaia                                   
                                          
Gillar du Italien🇮🇹 och mat&vin🍽🍷 ?   I det här inlägget finns det mängder med inspiration om mat, vin, sevärdheter och många bilder från underbara Italien - Piemonte, Veneto, Verona, Milano, Rom, Umbrien, Terracina mm  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/italien.html
 
På bloggen finns det även ett långt  inlägg om sol,bad,skaldjur&vin i Fiumicino utanför Rom.  
 
Hälsningar 🇮🇹🌞 
 
Björn o Karin
 
 
Följ oss gärna på
 
Facebook demmereserjordenrunt 
Instagram #demmereserjordenrunt
 
 #demmereserjordenrunt. #matochvin #Italien #toscana #vin #vingårdar #vinresa
 
 (null)                             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top