Mycket om härliga södra Florida

Reseguider / Permalink / 0
Florida är ett härligt vinterresmål för oss. Vi har nu  besökt Florida 11 gånger och trivs väldigt bra i "The Sunshine State". Vi kom till ett varmt och soligt Miami i slutet på januari 2019 för ett tre dagars besök i South Miami Beach före en Karibienkryssning. Efter kryssningen blev det ytterligare sex dagar i Florida, nu i Fort Lauderdale. Vi har vid tidigare tillfällen även bott i fina Hollywood Beach och några gånger kombinerat med ett besök i New York, knappt tre timmars flygning från Fort Lauderdale.
(null)     
Miami Beach är ett behagligt resmål med ett stort utbud av aktiviter, strandliv, restauranger, barer, shopping och mycket mer. 
(null)     
Vi bodde den här gången på det mycket fräscha designhotellet Abae på 1215 West Avenue. Hotellet är ganska nytt, har en spännande design.  Hotellet har en mycket trevlig, uppvärmd och bekväm pool på taket.
 
Vi, Björn och Karin Demme har en mycket stor passion för att resa och för att skriva. det har blivit några hundra resor under årens lopp, bl a 12 st Jordenruntresor. Vi gör nu ca 10 resor per år, vi reser och bor gärna bekvämt.
(null)     
Björn och Karin
 
(null)     
(null)         
Vi har tillbringade några förmiddagar vid poolen på Hotel Abae med en god bok. En riktigt skön avkoppling. Vid lunchtid har vi tagit oss ner mot stranden för att njuta av sand och hav samt för att äta en god lunch i ArtDeco området
(null)     
Miami Beach
(null)     
Lunch på The Carlyle i ArtDeco området, South Miami Beach 
(null)     
(null)         
Bra och prisvärd frukost på The Daiiy Creative Food Co på 959 West Avenue Miami Beach.
 
Rummen på Abae Hotel är mycket välutrustade, vi hade ett stort kök/vardagsrum med kyl, Microsoft, ugn, tvättmaskin, diskmaskin mm ett ganska stort sovrum, balkong, klädkammare och ett fräscht duschrum. Vi trivdes väldigt bra.(null) 
Sovrummet
(null) 
Köksdelen 
(null) 
VardagsrummetHotel Abae
 
Restauranger. Vi har ätit väldigt bra bra mat under de här dagarna i Miami Beach. På t ex The Carlyle, Oh Mexico, The Daily Creative Food Co m fl. Vid tidigare besök gillade vi restauranger som Taquiza på Collins Avenue m fl.
 
Hotell som vi tycker om i South Miami Beach är The Shepley och Abae Hotel. Tvår mycket bra och trevliga hotell i det mindre formatet.
(null)         Vi gjorde sedan en helt underbar kryssning i Karibien med fantastiska Celebrity Cruises . Här finns det en utförlig recension och beskrivning av kryssningen. Allt om kryssningen, resrutten, hytter, mat, hamnstopp, underhållning och mycket mer finns att läsa via länken nedan🌞🛳🏖
 
 
När vi kom tillbaka till Miami efter den härliga Karibienkryssningen tog vi en taxi upp till Fort Lauderdale för en avkopplande vecka innan hemresan till det vintriga Sverige.
(null)
Fort Lauderdale Beach
 
Vi checkade in på klassiska Courtyard by Marriot Beach på strandpromenaden i Fort Lauderdale. Hotellet har ett perfekt läge med bara en gata att passera för att nå stranden, promenadavstånd till många restauranger, "Water Taxi" mm. Det finns ett trevligt poolområde på hotellet med bar. Vi hade tur och blev uppgraderade till en svit när vi checkade in. 
 
Vi hade även tur med vädret, perfekt med 26-28 grader, sol och en lätt bris. Vi fick många fina stunder vid pool och strand, åt riktigt god mat mm. 
(null)
Courtyard by Marriot sett från "baksidan" 
(null)
Utsikten från poolområdet på Courtyard by Marriot.
 
En härlig dag ägnade vi åt att åka med "Waterl Taxi" (Hop on Hop off) på de vackra kanalerna i Fort Lauderdale. Vi gjorde strandhugg på flera ställen. Det blev många timmar på kanalerna i det fina vädret med ett lunchstopp på den härliga restaurangen 15th Street Fisheries med perfekt läge direkt vid vattnet. Här serveras riktigt bra fisk och skaldjursrätter.
(null)
Water Taxi, Fort Lauderdale
(null)
Härlig lunch på 15th Street Fisheries - stora fiskar syns precis nedanför borden.
(null)
Vackra vyer på Fort Lauderdales kanaler, vid en tur med Water Taxi (28 USD för vuxen och 23USD för senior 65+ för dagskort)
(null)        När vi är i Florida brukar vi göra ett besök på Sawgrass Mills för att shoppa. Det här gigantiska shoppingcentret med hundratals märkesbutiker har vi besökt många gånger. De senaste 5-6 gångerna har vi åkt dit med kollektivtrafiken, ett dagskort på bussarna kostar 5 USD. Det tar lite tid med buss, men fungerar utmärkt och är en upplevelse i sig själv i det här bilburna landet. Även om den svenska kronan nu är svag så går det ändå att fynda på Sawgrass Mills. Vi köpte bl a nya joggingskor och lite märkeskläder samt kläder till våra barnbarn.
(null)
Stranden i Fort Lauderdale
 
Det är behagligt och avkopplande i Fort Lauderdale, vi njuter av att ta det lugnt, hänga vid poolen med en bok, promenera på den långa fina sandstranden samt av att äta gott och dricka goda amerikanska viner.
(null)
Mat och dryck i Fort Lauderdale 
 
I Fort Lauderdale gillar vi de här restaurangerna, Burlock Coast, 15th Street Fisheries, Spazios, Rock Café m fl. Vi gillar hotellen Courtyard by Marriot Beach och Best Western Oceanside Inn.
(null)
Hollywood Beach
 
Vi har bott i Hollywood Beach i stället för Fort Lauderdale vid några tillfällen. Hollywood Beach ligger strax söder om Fort Lauderdale. Där finns det en lång, bred och härlig sandstrand. Det många trevliga restauranger i Hollywood Beach som The Taco Spot, Broadwalk Cafe, Landshark och Florio´s för frukost. Det är mycket lugnt och behagligt i Hollywood Beach. Vi bor gärna på Caribbean Resort by the Ocean
(null)
Caribbean Resort by the ocean i Hollywood Beach
 
Vi har även besökt Orlando med nöjesparker, men det var några år sedan. Key West längts söderut har vi besökt tre gånger i samband med härliga kryssningar med Celebrity Cruises, senast i januari 2019.
 
Den här gången blev det 16 mycket härliga och omväxlande dagar i Miami Beach, kryssning i Karibien och i Fort Lauderdale. Det blir snart ett 12:e besök i Florida.
 
 
Vi flög med SAS till MIami, perfekta avrese och ankomstider och SAS höll tidtabellen även den här gången. SAS har riktigt bra service på de interkontinentala flygningarna, den här gången valde vi att flyga i riktigt bekväma Business Class, men SAS håller en mycket bra klass i Economy och i SAS Plus. Vi har gjort många långflygningar under de senaste 20 åren med många flygbolag, vi håller SAS och Lufthansa som de bästa Europeiska bolagen. Flera asiatiska är dock ännu bättre. Mer om de bästa och säkraste flygbolagen finns det att läsa via länken här  http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/december/vilket-ar-varldens-basta-flygbolag.html 
 
  
Hälsningar
 
Björn och Karin
 
 
Följ oss gärna på
Bloggen www.demmereserjordenrut.blogg.se
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
 
(null)     
Mexikansk lunch i South Miami Beach.
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top