Vad vi njöt av blomsterprakten 💐 pĂ„ vackra Mainau đŸ‡©đŸ‡Ș i Bodensjön.

Europaresor / Permalink / 0
(null) 
Mainau Ă€r den tredje största ön i Bodensjön och omfattar ca 45 hektar och Ă€r belĂ€gen strax norr om Konstanz, en tysk stad vid grĂ€nsen till Schweiz. Vi besökte Mainau en söndag i slutet av augusti 2023 i samband med vĂ„r resa i Österrike /Schweiz dĂ€r vi bl a reste med Berninaexpress över Alperna
(null)
Vi, Björn och  Karin Demme frĂ„n Göteborg, har en stor passion för att   resa    och för att skriva   sedan mĂ„nga Ă„r tillbaka. Vi reser ca 10 till 15 gĂ„nger per Ă„r, bĂ„de korta och lĂ„nga resor, bl.a. har vi gjort   12 st Jordenruntresor   och nĂ„gra hundra andra resor. Vi delar gĂ€rna med oss av vĂ„ra TIPS och erfarenheter.  
(null)
PÄ den vackra blomsterön Mainau ligger barockslottet Mainau med slottskyrkan St Marien. Slottet och slottskyrkan började byggas 1732. Den svenska kungafamiljen fick ön och slottet som arv 1928. Lennart Bernadotte lÀmnade kungafamiljen 1932 och drog sig tillbaka pÄ Mainau. Greve Lennart Bernadotte med familj utvecklade Mainau till dagens allmÀnt tillgÀngliga blomsterö. Han dog 2004 vid 95 Ärs Älder pÄ slottet. Idag Àgs ön av en stiftelse, Lennart Bernadotte stiftelsen. Lennart Bernadottes familj Àr fortsatt en viktig del av Mainau.
(null)
Lennart och Sonja Bernadotte har en hedersplats pÄ Mainau.
(null)
Barockslottet Mainau började byggas 1732.
(null)
NÀr vi kom över bron till Mainau möttes vi av flera vackra blomsterskulpturer. Vi kom till Mainau ca klockan 10 en söndag som hade börjat med regn - men nÀr vi kommit över bron till Mainau upphörde regnet. Vi vandrade runtpÄ ön i drygt 4 timmar i ett mycket behagligt vÀder.
(null)
PÄ Mainau finns det otroligt mÄnga blommor att titta pÄ . Vad som blommar beror pÄ vilken Ärstid som ni besöker Mainau - det finns vÀldigt mÄnga olika vackra rosor. NÀr vi var pÄ Mainau var det daliorna som dominerade blomsterprakten.
(null)
En av otroligt mÄnga olika dalior.
(null)
PÄ Mainau gÄr det Àven att plantera blommor i gummistövlar - ett vackert konstverk vid lekplatsen.
(null)
En magnifik "Ă€nglatrumpet"
(null)
PÄ Mainau finns det ocksÄ ett helt fantastiskt "FjÀrilshus" med mÀnder med fritt flygande tropiska fjÀrillar, de flesta med ursprung i Sydamerika. I det varma och fuktiga fjÀrilshuset Àr det en stor upplevelse att se de stora fÀrgranna fjÀrilarna flyg runt. Vi njöt av fÀrgprakten.
(null)
I fjÀrilshuset
 
Efter ett par timmars vandring bland blommor , fjÀrilar och slott började vi att kÀnna oss hungriga. Det finns flera restauranger/caféer pÄ Mainau. Vi valde "Rothaus Biergarten" dÀr vi bestÀllde bratwurst med potatissallad och öl. Gott och mycket prisvÀrt för att vara pÄ ett turistmÄl.
(null)
Korv, potatissallad och öl Àr vÀldigt tyskt.
(null)
Rothaus Ă€r ett bryggeri som ligger pĂ„ 1000 meters höjd i Schwartzwaldbergen. Bryggeriet startades 1791 och Ă€gs idag av förbundsstaten Baden-WĂŒrtenberg. Vi besökte bryggeriet 2019 - ett trevligt och intressant besök. Nu njöt vi av Rothaus Bier pĂ„ Mainau.
(null)
Slottskyrkan St Marien pÄ Mainau
(null)
Slotsskyrkan interiört
(null)
Blommor, blommor blommer...
(null)
Vacker ros
(null)
Fler vackra blommor
(null)
Det var sÀsong för dalior i alla tÀnkbara fÀrger vid vÄrt besök
(null)
Fler dalior
(null)
SpÀnnande dalia
(null)
Ännu en dalia
(null)
En ros ursprungen
 
Mainau Àr idag ett stort turistmÄl men vi blev mycket nöjda med vÄrt besök - ön Àr sÄ vacker och den fantastiska blomsterprakten ger mÄnga fina upplevelser. Vid vÄrt besök var det inte sÄ mycket folk pÄ Mainau sÄ vi upplevde ingen trÀngsel vare sig bland blommorna, i fjÀrilshuset eller pÄ restaurangerna. NÀr man Àr pÄ besök vid Bodensjön sÄ kan vi rekommendera ett besök pÄ Mainau so ju har en sÄ stark Sverigekoppling
 
Pris - EntrĂ© för vuxna 24 EUr vid köp av biljett online - barn under 12 Ă„r fritt intrĂ€de. Studenter betalar 15 EUR
 
Mat - vi betalade 320 SEK för 2 lunch (Bratwurst med potatissallad respektive pommes frittes och en stor och en liten öl.
 
Stad - nĂ€rmaste större stad Ă€r Konstanz vid den Schweiziska grĂ€nsen . Vi bodde i Feldkirch i Österrike (ca 90 km).
 
 
 
Följ oss gĂ€rna pĂ„ 
 
Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt
Hemsida  http://demme.se/
 
HĂ€lsningar
 
 
Karin och Björn


Till top