Wow! Vilken fantastisk mat o vinupplevelse vi fick på restaurang Bulot

Mat och vinresor, Sverige / Permalink / 0
(null)
En härlig vårkväll i mitten av april 2023 besökte vi på nytt den fantastiska restaurangen Bulot på Norra Hamngatan 8 i Göteborg. WOW! - vilken härlig mat&vinipplevelse det blev. Vi beställde avsmakningamenyn med totalt 12 rätter i 8 serveringar med vinpaket.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme, från Göteborg har en stor passion för att resa och för att skriva. Vi reser ca 10-12 gånger om året, både långa och korta resor. Vi har bl a gjort 12 st Jordenruntresor och några hundra andra resor. Vi har också ett mycket stort intresse för mat och vin, vilket kan bli huvudanledningen till en resa.
(null)
Denna varma och soliga aprilkväll i Göteborg inleddes med tre små canapéer - en Bulot (valthornssnäcka), störrom på maräng och en krustad med kycklingleverkräm. Till detta drack vi ett glas Champagne - Henri Giraud Esprit Nature. Underbar inledning på kvällen. 
(null)
Nästa vackra rätt blev en smakbomb - Pilgrimsmussla med bittra blad, karameliserad jordärtsskocka och XO sås mm till detta ett vin från Jura - Fumey Chatelan. Vi njöt av de samstämda smakerna.
(null)
Sedan följe Bulots klassiska varma bröd från Madeira med svart fermenterad vitlök. Underbart gott
(null)
Bulot smör har uppmärksammats med en stor artikel i Göteborgs-Posten. Detta kefirsmör är något alldeles extra. Måste upplevas.
(null)
Vi satt sedan och väntade på nästa förrätt - nu serverades en ny smaksensation en Tartelette med torkad rödbeta, skivad röbeta, alger, grillat smör med mera - vilka smaker och till detta drack vi en Pinot Noir "Lady of the Sunshine" från Edna Valley i Kalifornien. En mycket härlig kombination.  Vi undrade nu över hur resten av middagen skulle se ut - Med den här inledningen - kunde resten hålla lika hög nivå eller inte?
(null)
De tre första av kvällen viner.
(null)
Med spänd förväntan inväntade vi nästa rätt - och den var ännu bättre. Skreirygg med den godaste "Mousseline" som vi någonsin ätit - kryddad med rökt torsklever mm. Till detta serverades vi en utsökt Chardonnay från Piccadilly Valley i Adelaide. Vi satt och tittade på varandra - kunde det verkligen vara så här bra. Vi har besökt många Michelinrestauranger runt om i världen.
(null)
Sedan följde den enda "kötträtten" - en utsökt färserad kyckling med svartrötter smaksatta med lakrits, ramslökssmör, ramslök och en kraftfull mycket reducerad madierasky. Till detta drack vi en Amarone från producenten Degani. Mycket bra även det här även om den inte riktigt slog "Skreien" - men vad skulle kunna slå den rätten.
(null)
Tre av kvällen goda viner
(null)
Vi vilade en stund innan vi var redo för den första desserten. Det blev ännu en smaksenstation - under ett sprött maränglock hittade vi hallon, ros, vaniljglas på en citronsockerkaksbotten. Till desserten drack vi ett sött mousserande alkoholsvagt vin från Limoux - Methode Ancestrale. Ytterligae en härlig kombination.
(null)
Vi avstod från att dricka kaffe. Som avslyutning ytterligae tre goda små sötsaker - en varm mandelkaka med grädde att dela på två, jordnötsfudge och hemgjorda "vingummin".  
(null)
Jordnötsfudge och hemgjorda "vingummin"
(null)
Vilken härlig kväll det blev - här njuter Karin av ett glas Champagne.
(null)
Kvällen avsmakningsmeny - det blev några mindre men positiva ändringar på menyn sommserverades.
(null)
Kvällen vinmeny
(null)
Bulot på Norra Hamngatan 8 i Göteborg. Lunchtid har Bulot även en lunchrestaurang i Saluhallen vid Kungstorget - kan varmt rekommendera deras mycket prisvärda lunch /Smör&Bröd, en kopp soppa och en liten lunchrätt - allt för 150 kronor.
(null)
På hemväg från Bulot visades sig Göteborgs Hamn med kranarna på gamla Götaverken från sin allra bästa sida.
(null)
Snart är Norden högsta byggnad klar för inflyttning - Karlatornet.
 
 
Vi behöver inte alltid resa långt för att få en stor upplevelse - den här gången tog vi färjan från Eriksberg till Stenpiren på 15 minuter och fick årets hittills bästa mat&vinupplevelse.
 
Hälsningar
 
Björn och Karin
 

Följ oss gärna på
  
Facebook: demmereserjordenrunt 
Instagram; #demmereserjordenrunt.
Hemsida Demme.se
 
#bulot #avsmakningsmeny #demmereserjordenrunt

Till top