”Snabbvisit” i Kina 🇨🇳 - FEI Experience & The Pier på Lindholmen

Mat och vinresor, Sverige / clarion the Pier / Permalink / 0
(null)
Vi testade "FEI Experience" på nyöppnade Clarion The Pier Hotel på Lindholmen i Göteborg 15-16/12 2022.
(null)
Vi, Björn och Karin Demme från Göteborg, har en stor passion för att resa och för att skriva, samt för mat och vin. Vi gör ca 10-12 resor per år, både långa och korta resor, bl a har vi gjort 12 Jordenruntresor och flera hundra andra resor. Vi delar mer än gärna av oss av tips och erfarenheter.
(null)
Vi har besökt Kina 🇨🇳 många gånger, men den här gången gick resan riktigt fort, vi tog "16-bussen" från Eriksberg och 7 minuter senare steg vi av bussen vid Pumpgatan och gick ca 100 meter fram till det helt nyöppnade Clarion The Pier, hotellet öppnade den 1 november 2022. Huvudanledningen var att vi skulle ha en helkväll på Restaurang FEI, kinarestaurangen på hotellet.
(null) 
Clarion The Pier ligger mitt i det innovativa LIndholmen där techföretagen ligger tätt, inte minst utvecklas och designas många av de nya eldrivna bilarna här som t ex Geely, Polestar, Lynk, Zeekr m fl.
(null)
Lindholmen är ett högteknologiskt nav på Norra Älvstranden.

På området finns det många trevliga restauranger, cafeer, idrottshallar, curlingbana, bryggeri, kafferosteri, universitet (Chalmers) och många gymnasier och mycket mer.
(null)
Lindholmen Street Food Market är öppen varje lördag mellan 12 till 17 - vi var där senast i lördags 10 december. Där finns det ett stort utbud av mat från många kök, microbryggerier på besök, gästspel av toppkockar mm och inte minst ett intensivt folkliv.

Med "gratisfärjan" linje nr 286 tar det bara 5-6 minuter till Lindholmen på Hisingen från Stenpiren i centrala Göteborg.
 
Vi bestämde oss för att pröva ett erbjudande som Clarion Hotel The Pier gick ut med i samband med invigningen av hotellet - vi bokade in "Fei Experience" på kinarestaurangen högst upp på hotellet , 7-rätters middag exkl dryck - då vi fick vi övernattning med frukost och besök på relaxavdelningen - allt för 1095kr per person. ( Det går även att äta à la carte på FEI om man inte väljer den stora menyn).
(null)
En torsdag eftermiddag i mitten av december checkade vi in på Hotel The Pier och installerade oss på vårt rum för att invänta kvällens upplevelse på FEI, kinarestaurangen högst upp och som har ambitionen att bli Nordens bästa kinarestaurang. Vårt nya och fräscha standardrum var riktigt bekvämt och vi hade en fantastisk utsikt in över centrala Göteborg. 
(null)
Utsikten från vårt hotellrum på åttonde våningen.
(null)
Kl 19:00 tog vi hissen upp till restaurang FEI längst upp i hotellet för en helkväll med rätterr från tre av Kinas regionala kök. 
(null)
Vi valde att beställa traditionella kinesiska drycker som risvinet Shaoxing KUAIJISHAN 5 years, smakar som torr Sherry (70kr för 6 cl) och Baijiu Red Star, starksprit 1 cl för 22kr i miniglas, spännande och gott till maten som vi kompletterade med vatten och ett glas tysk Riesling.
(null)
Vi har ätit autentisk kinesisk mat tidigare i bl Beijing, Shanghai, Hongkong och London - den maten är helt annorlunda än den försvenskade maten på våra vanliga kinarestauranger i Sverige. 

På FEI serverades vi en 7-rätters meny. Vi fick först in en rätt med tomater, bilden ovan, som serverades iskall i en söt lag - de godaste tomater som vi någonsin har ätit. 
(null)
Vi serverades sedan fläskkött från det kantonesiska köket, följt av Lions Head soup (stor fläskköttbulle med grönsaker i en sagolikt god buljong, Black Cod med vitlök, Maps tofu (mycket stark med god)  , Fish Fragant Aubergine och som avslutning Peaches&Plums med umaniglass. 
(null)
Några av rätterna i menyn.

Alla rätterna presenterades detaljrikt av den duktiga och trevliga serveringspersonalen och rätterna var  snyggt upplagda på vackert porslin. Alla rätterna var riktigt goda, de flesta ganska milda men en var riktigt HOT, men som vi gillade. Bra service, vacker miljö och en magisk utsikt över centrala Göteborg. Middagen tog ca 2,5 timmar och den blev en stor matupplevelse för oss.  

Efter middagen gick vi ner till vårt rum och sov gott i de riktigt sköna sängarna.
(null)
Vi njöt av maten och drycken på FEI.

På fredag morgon vaknade vi till ett vintervackert Göteborg
(null)
Vi gick ner och åt frukost på entréplanet. Frukosten på The Pier är riktigt bra med ett stort urval av fräscha rätter, både varma och kalla, en del som inte är så vanliga. Det finns även en del kinesiska specialiteter på frukostbuffén. Vi njöt i lugn och av den goda frukosten och gick sedan upp till rummet för att hämta vår lilla väska.

Vi checkade ut och tog oss sedan hem till Eriksberg med buss 16, vi hade tänkt att gå hem men det var drygt 10 grader kallt så vi valde bussen. Vi är mycket nöjda efter en härlig "staycation" ca 3 kilometer hemifrån. 

Ett härligt avbrott i vardagslivet i väntan på nästa års resor, vi kan varmt rekommendera ett dygn på The Pier och restaurang FEI på Lindholmen iGöteborg.  Den här gången behövde vi inte åka till Kina för att äta autentisk kinamat. 

Hälsningar 

Björn och Karin


Följ oss gärna på

Facebook demmereserjordenrunt
Instagram #demmereserjordenrunt





Till top